• 9.379.105 stemmen

Miami Vice (2006)

Misdaad / Actie | 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Genre: Misdaad / Actie

Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay

Geregisseerd door: Michael Mann

Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 augustus 2006

Plot Miami Vice

"No Law. No Rules. No Order."

Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.

Det. James 'Sonny' Crockett

Lt. Martin Castillo

Det. Gina Calabrese

Alonzo Stevens

JoeCabot

Tja, jouw woord tegen het mijne...

avatar van hollywood

hollywood

JoeCabot schreef:

Eentje die je misschien beter kan gaan kijken in de cinema in plaats van een low quality download versie (hij is toch nog niet uit op dvd?)!!!

vanaf 14 december te koop op dvd

avatar van behangdelul

behangdelul

In Thailand hadden ze hem al

Maar goed, het is gewoon een baggerfilm!

avatar van Smith

Smith

Ik vond 'm heel erg tegenvallen. Niets vernieuwends. Voorspelbaar. Echt zonde van m'n tijd.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Ik verwachtte al geen super film gezien de reviews en de IMDB rating, maar zo slecht verwachtte ik hem niet. Wat een oninteressante film is dit. Erg Jammer dat Gong Li in zo'n film speelt en van Michael Mann verwacht ik toch echt wel veel meer.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Matige film, vooral 'Sonny' kan mij niet bekoren.Er zit af en toe wat leuke actie in, maar over het algemeen is hij zeer voorspelbaar en saai.

De film mag nog niet in de schaduw staan van de serie.

2,5* omdat hij nou ook weer niet heel erg slecht is.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Vond er geen ruk aan. Had een goeie actie film verwacht. Alleen de eerste 10 en laatste 10 a 15 min waren goed. Voor de rest zat het verhaal vrij vaag in elkaar en kon het me geen moment boeien. Zeer matige film

avatar van K-line

K-line

Weinig spannend, weinig meeslepend.

De nieuwsgierigheid waar de film naar toe zou gaan ontbrak volledig.

Er was een begin en een eind. Met daartussen een uur lang wachttijd...

Geen moment meegeleefd met de karakters, geen moment benieuwd geweest hoe dit alles zou gaan eindigen. De soundtrack kon mij helaas ook niet bekoren

2* voor het standaard begin en het standaard einde

avatar van ghostman

ghostman

Ik ben een enorme liefhebber van de politiethrillers à la Bullitt, The French Connection, The Seven-Ups, The Taking of Pelham One Two Three, To Live and Die in L.A. etc. + een paar Franse en Italiaanse politiefilms. En als fan van dit stukje cinema ben ik erg erg blij dat Michael Mann teruggekeerd is naar zijn “roots”.

Ik heb deze film inmiddels 3 keer in de bioscoop gezien. En telkens werd ik overdonderd door de kwaliteit van deze film.

Miami Vice is de geëvolueerde (moderne) versie van de genoemde politiethrillers. Miami Vice mag dan een actie- en geen filosofische/humane film zijn. (Touch of Evil is ook maar een “gewone” politiethriller, maar wat voor 1). Echter de -stijl- invloeden van grootmeesters als Kieslowski, Kiarostami, Godard zijn overduidelijk zichtbaar.

Geniale film! Michael Mann .

avatar van The Lord

The Lord

Wanneer komt deze film uit op DVD ?

avatar van hollywood

hollywood

The Lord schreef:

Wanneer komt deze film uit op DVD ?

14 december

avatar van MrEd

MrEd

Zeer teleurstellende film. Weinig spanning en voorspelbaar. 2*

avatar van Paranoid

Paranoid

Met weinig verwachtingen naar de film geweest... Maar ik herinner me niet dat ik een slechtere film hebt gezien... Ik kon niet meer in de bios zitten ruim 45 minuten voor het einde heb ik de bios verlaten.

avatar van badboybart

badboybart

Ik ben altijd fan geweest van de serie, en ook de film vind ik zalig. Ikzelf zou er ook wat meer retrostijl en humor ingestoken hebben maar Mann heeft gekozen om er meer iets serieus van te maken. Ergens begrijp ik dat wel, het zou anders misschien wel iets te veel een persiflage zijn op de serie en dat zou jammer zijn. Verder is de film gewoon heerlijk om naar te kijken door de coole matchopersonages, het mooi sfeertje (geschoten met een speciaal soort camera), het leuke verhaal en ga zo maar verder. Dit is gewoon volledig mijn genre. Misschien net niet zo goed als Bad Boys maar toch 5*

avatar van fritsy

fritsy

deze film was echt overbodig en is een slap aftreksel van de serie om nog ff te kunnen cashen in monneywood. 2,5 * omdat ik er meer van had verwacht en film duurde veeeeeeeel te lang.

avatar van patrick17

patrick17

Eindelijk heb ik deze film gezien en heb me prima vermaakt.Een geweldige rol door Jamie Foxx neergezet was meer op de 'achtergrond' als partner van Colin Farell.

Lekker wat actie erin heb de serie niet gevolgd maar de film deed het wel aardig.

3 *

avatar van Bullit

Bullit

Ik heb de film gezien en vond er weinig aan. Slap verhaal en valt bij mij onder de categorie B film. 2 **

avatar van Thorak

Thorak

Wat ik het meest miste was de muziek van Phil Collins...

En wat krijg je dan opeens aan het eind van de film tijdens de aftiteling?

Een mega slechte cover van 'In the air tonight'.....niet om aan te horen zo slecht.

Voor de rest vile de film me 100% mee, ik verwachtte er al niet te veel van na de trailer gezien te hebben en zeker na de reacties hier had ik weinig hoop voor deze film.

Ik heb me toch zeer vermaakt met deze film en vond wel degelijk de sfeer van de serie in de film zitten. Al met al dus een geslaagde film al had er een betere soundtrack bij gekund, deze lijkt nergens op dat van de serie, helaas.

Thorak schreef:

Nonpoint is nochtans een erg gewaardeerde groep

De soundtrack is (op een paar syntheseizer- en pianodeuntjes na) idd weinig 80's. Maar de muziek is, tenzij je natuurlijk alleen maar naar 80's muziek luister, toch nog altijd zeer goed te doen!

avatar van Gehenna

Gehenna

Genoten heb ik, wat een prachtige donkere film heeft Mann ervan weten te maken. Vind de cast ook vakkundig bij elkaar gebracht al had Foxx best wat meer screentime mogen hebben. Dit zijn écht mijn soort films en de cameravoering, de geluidseffecten en soundtrack zijn buitengewoon mooi. 4*

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Voor mij dé tegenvaller van 2006.

Slaapverwekkend saai, nietszeggende baggerscenes, melodramatisch geneuzel en de irriterende quasi-hippe stijl zorgen voor een onwijze deceptie. Telkens poogt de film weer vaart te krijgen, door bijv. scenes alwaar men met een delegatie voorzien van dikke machine geweren. Echter loopt iedere scene met een sisser af en mag je blij zijn als er eindelijk eens geschoten wordt.

Actie is bijna nergens te bekennen. Geen auto of speedboot achtervolgingen, die in de serie toch wel frequent aanwezig waren. Het liefdesverhaaltje tussen Sonny en zijn importmutsje had ook helemaal weg mogen blijven van mijn part. Het enige wat kon boeien was de sfeer.

Nee, deze draak hoef ik nooit meer te zien.

Uier schreef:

Haha, laten we zeggen dat zo'n soort van scenes 1 a 2 keer per aflevering voorkwam. De rest bestond ook uit onderhandelen, ondervragen, vrouwen versieren, ...

In de film kwamen enkele speedbootscenes voor, enkele schietscenes (vooral de shoot-out op het einde, duidelijk de beste ooit uit een Mann-film) en natuurlijk de Ferarri die lekker over de autobaan cruist. Nee, ik denk dat je noch goed opgelet hebt bij de film, noch opgelet hebt bij de serie.

avatar van Jordy

Jordy

Wat een crap, en wat een wisselvallige regisseur. Kan die Mann niet gewoon weer normale apparatuur gaan gebruiken voor z'n films? Dit ziet er toch niet uit??

avatar van cornelis

cornelis

Dat vond ik dan nog het minste probleem van deze film...

avatar van neo

neo

Ongelooflijk ook hoe mooi een shoot out in Heat na al die jaren nog steeds indrukwekkend blijft en die op het einde van Miami Vice mij niet zo veel deed.

avatar van etherman

etherman

ik vond er niks aan.het geluid, het acteren,de hele opzet kwam niet echt over als een echte volwassen film.dit had een andere regiseur moeten doen.jammer

JoeCabot

Michael Mann is juist bekend voor z'n grimmige films die erg volwassen aandoen. Miami Vice is daar geen uitzondering op. Zou niet weten welke regisseur het beter zou gedaan hebben.

avatar van Nohands

Nohands

JoeCabot schreef:

(vooral de shoot-out op het einde, duidelijk de beste ooit uit een Mann-film)

Ik dacht toch echt niet dat de shoot-out uit HEAT al overtroffen is, zeker niet door de shoot-out uit Miami Bagger.....

Nohands schreef:

Ik ben zeker moest je de twee shootouts apart bekijken, zonder te weten welke uit Heat, en welke uit Miami Bagger (haha, grapjas ) komt, zullen er zeker heel wat voor die uit Miami Vice kiezen wegens veel rauwer en realistischer...

avatar van 606

badboybart schreef:

ook ik vond het erg cool en colin met dat lang haar en die snor paste precies bij hem.