• 9.375.496 stemmen

Geregisseerd door: Barry Levinson

Met onder meer: Robin Williams, Laura Linney en Christopher Walken

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Man of the Year

"Elections are made to be broken."

Tom Dobbs is de host van een late night talkshow op de televisie. Tijdens zijn show maakt hij grappen over onderwerpen uit de wereld en de politiek. Als grap besluit Dobbs zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap. Dobbs wint uiteindelijk de verkiezingen, maar weet niet dat dit komt doordat er met de computer is gerommeld. Dobbs heeft ondertussen zijn eigen zorgen: zal hij weer televisie gaan maken of zal hij in het Witte Huis blijven...?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Man of the year is zoals Norma al zegt niet echt een komedie. Voor een thriller/misdaadgenre is hij echter te soft, dus weet ik niet echt goed bij welk genre hij thuishoort.

Voor mij duurde deze film iets te lang om goed te zijn. Daaraan toegevoegd dat ik niet vaak heb moeten lachen (wat je toch verwacht van een komedie) plus het feit dat ik het verhaal nogal ongeloofwaardig vond, hou ik het op een povere 2 sterren.

avatar van neo

neo

De zoveelste film waar Robin Williams en Barry Levinson samen bij betrokken zijn... Man of the Year is ook best aardig. Het is echter wel een wat vreemde film, die niet helemaal gemakkelijk te plaatsten is een hokje. Het is vooral drama met een komische kant, maar een film met een misdaadthriller complot. Ook kreeg ik een wat vreemde bijsmaak van de rol van Williams, die ook eigenlijk hier zijn standup act opvoert in een filmrol. Heb vooral genoten van de vermakelijke dialogen.

avatar van Respekked

Respekked

Is het nog meer mensen opgevallen dat Williams totaal, maar dan ook echt totaal niet grappig is in deze film als comedian? Ik kreeg echt plaatsvervangende schaamte bij het zien van het lachende publiek op de tribunes bij de zoveelste humorloze one-liner over een piepende tiet. Ik mag hopen dat zijn real life stand-up comedy shows van beter niveau zijn.

Verder is de film echt kut. Hoe flauw is het plot, een computerfout . En moet de campagne van Dobbs nou de real life campagne op de hak nemen? Als het de bedoeling was van Levinson om een politieke satire te maken, dan heb hier echt geen goed woord voor over.

Twee positieve dingen, Christopher Walken is altijd aangenaam en de paintball shoot-out met de secret service kris kras door het veld is lollig.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Het is niet duidelijk waar de film naartoe wilde. Eerst begint het als een grap, en daarna slaat het om tot een zwakke thriller. Wilde Levinson nu een komedie of een thriller? In elk geval, het lukte allemaal niet zo goed want hij wist het zelf niet . Het was verstandiger geweest om de grappige situaties te gaan opstapelen tijdens zijn presidentschap ... daar blinkt Williams in uit en deed wat hij moest doen in bvb Good Morning Vietnam of Patch Adams. Hier is de humor vaak onder de gordel ... moest die humor nog goed zijn kon het nog leuk worden, maar die is even inspiratieloos als de rest van de film.

avatar van Q Jones

Q Jones

Ik vind deze film echt heel goed en ik vind het ook jammer dat hij maar heel kort in de bioscoop heeft gedraaid, want er valt echt veel lol aan te beleven Williams is in iedergeval weer terug op top niveau en hoe. Met de ene grap naar de andere en dan hebben we ook nog Walken die zijn comische kant een keer goed laat zien. Het verhaal is niet echt een hoogvlieger maar toch wel origineel. dus gewoon lekker kijken en goed op letten op het acteer spel want na een paar slechte films is Williams echt heel erg grappig in deze film

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Het is jammer dat Man of the Year schippert tussen een komedie en een thriller in, want het concept is leuk bedacht en er had meer mee gedaan kunnen worden. Ondanks dat is het nog steeds een leuk wegkijkend filmpje, waarin de humor redelijk is. Robin Williams speelt aardig, Christopher Walken acteert zonder meer het best. Verder zijn Laura Linney en Jeff Goldblum ook prima.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Barry Levinson en komedies... Ik vind het geen geslaagd huwelijk. Nu ja, Man Of The Year vond ik nu niet meteen een komedie, al weet ik wel niet welk genre het dan wél was. Man Of The Year is in ieder geval totaal niet grappig, naast het feit dat het verhaal totaal ongeloofwaardig overkomt. Dat laatste hoeft niet altijd een negatief punt te zijn, maar bij deze film heb ik me er toch aan gestoord.

avatar van Theunissen

Best wel een aardige film hoewel ik het meer een drama/thriller vond dan een drama/komedie. Vanwege Robin Williams ligt de nadruk op komedie maar dat is ook tevens het zwakke punt van deze film want Robin Williams vond ik eigenlijk nergens grappig (ik irriteerde me vaak aan hem) en men had zijn rol beter aan een serieuzer iemand kunnen geven want dan was deze film ongetwijfeld beter geweest. Slecht is deze film overigens zeker niet want het verhaal zit best aardig in elkaar en weet ook wel te boeien. Verhaal is natuurlijk een beetje gebaseerd op de presidentverkiezingen in 2000 tussen George Bush en Al Gore. De cast deed het buiten Robin Williams best aardig en dan vooral Christopher Walken, Jeff Goldblum en Laura Linney.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Man of the Year is een film die ik ooit voor een klein deel heb gekeken (enkele jaren terug) en vervolgens heb afgezet. Vandaag heb ik hem nog eens gekeken om te kijken of hij nog steeds zo slecht beviel.

In het begin had ik wel het idee daarvan. Want de film begint traag en saai. Bijna nergens kon ik een leuke grap vinden en ik snapte niet hoe de film de tijd zou gaan vol krijgen. Pas nadat eindelijk bekend is dat Tom de president is, lijkt de film op gang te komen. Ik las zo net dat sommige mensen het 'thriller gedeelte' (dus de tweede helft ongeveer) minder vonden dan het eerste, maar bij mij was het juist andersom. Zodra de film overgaat op een thriller, wordt hij interessanter. Jammer is wel dat dat alleen voor de film lijkt te gelden, want in het genre stelt ook dat niet heel veel voor. Maar het viel me wel op dat ik veel makkelijker mijn hoofd bij de tweede helft kon houden, dan de eerste.

Met het acteerwerk zit het wel goed. Robin Williams doet het wel redelijk, alleen kon ik niet zo om hem lachen. Nu ben ik ook geen groot fan van hem, maar ik heb hem geloof ik wel eens beter gezien. De rest van de cast doet het prima. Laura Linney, Christopher Walken en Jeff Goldblum leveren goed acteerwerk af.

Ik weet niet zo goed hoe ik de film moet beoordelen, ook omdat ik niet echt duidelijk het gevoel heb waar ik naar gekeken heb. Op komisch vlak vond ik het in ieder geval een tegenvaller. Maar het thriller gedeelte vond ik stukken vermakelijker om naar te kijken. Ik zit te twijfelen welk cijfer ik geef, maar ik houd het op een:

avatar van Zinema

Prettige president.

Robin Williams kan al zijn stand-up ervaring gebruiken in deze komische film over een politiek geëngageerde, prettige talkshowhost die verkozen wordt tot president van de Verenigde Staten. Williams kent leuke grappen, maar slaat ook wel eens de plank mis. De echte show-steler is natuurlijk Christopher Walken, maar schijnbaar kan het thrilleraspect niet uitblijven en dus voelt de film onevenwichtig aan en ontspoort een en ander in een vreemde aanloop naar de flauwe finale.

Redelijk.