Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Barry Levinson
Met onder meer: Robin Williams, Laura Linney en Christopher Walken
Releasedatum: 25 januari 2007
Plot Man of the Year
"Elections are made to be broken."
Tom Dobbs is de host van een late night talkshow op de televisie. Tijdens zijn show maakt hij grappen over onderwerpen uit de wereld en de politiek. Als grap besluit Dobbs zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap. Dobbs wint uiteindelijk de verkiezingen, maar weet niet dat dit komt doordat er met de computer is gerommeld. Dobbs heeft ondertussen zijn eigen zorgen: zal hij weer televisie gaan maken of zal hij in het Witte Huis blijven...?
Tom Dobbs
Danny
Zichzelf
News Anchor #1
tukkerstein
Aardige film, vermakelijk, af en toe best grappig, maar vooral het verhaal blijft boeien en is origineel.
Norma
Ik vond deze film als genre meer iets van een thriller weg hebben. Goed, het gaat over een komiek maar de toon van de film vond ik toch redelijk serieus. Kreeg de indruk dat Williams eigenlijk een beetje een figuur als zichzelf speelde, dat kon dan ook niet verkeerd gaan. Voor de rest een aardige film om eens te zien, maar verder blijft hij totaal niet hangen.
timburton
Williams speelt fantastisch in deze film!
Eindelijk eens een Amerikaanse regisseur die écht weet wat er afspeelt in de VS. Een hypokriete multi-media samenzwering.
4,5
Sportingerke
Man of the year is zoals Norma al zegt niet echt een komedie. Voor een thriller/misdaadgenre is hij echter te soft, dus weet ik niet echt goed bij welk genre hij thuishoort.
Voor mij duurde deze film iets te lang om goed te zijn. Daaraan toegevoegd dat ik niet vaak heb moeten lachen (wat je toch verwacht van een komedie) plus het feit dat ik het verhaal nogal ongeloofwaardig vond, hou ik het op een povere 2 sterren.
Marleentje0611
Deze speelfilm is heel goed. Als ze op dit moment in Amerika zouden denken zoals Robin Williams in zijn rol doet, zou het daar misschien nog eens goed kunnen komen! Zeer goede correcte politiek film! OPRAH FOR PRESIDENT!
helleke
Goeie film met veel grappige dialogen.
Deze rol is op het lijf geschreven voor Williams.
Hij kan dit als geen ander.
3,5 sterren.
saso
Deze film heb ik na 70 minuten afgezet. Eerste 40 minuten waren leuk te noemen, goede vaart in de film. Daarna, net als veel films uit dit genre kakte de film heel snel in en verviel tot standaardwerk.
behangdelul
Sterke, goede en leuk film...had ik niet verwacht maar er zit veel leuks in deze film!
sebo12
leuke film met goed acteerwerk.... maar een beetje ongeloofwaardig al die problemen met computers en een komiek als president waar je zo naartoe kunt stappen
nightbreed
Leuke politieke satire die de Amerikaanse verkiezingen en de politiek op de hak neemt.
De film wordt aan het einde zelfs een beetje spannend.
Niet zo scherp als 'Wag the Dog' maar zeker de moeite waard.
RWL
Het heeft even geduurd, maar eindelijk kan ik de film waarderen zoals het hoort. Gelukkig.
Malick
Alhoewel Barry Levinson een aantal dieptepunten op zijn naam heeft staan kan je gewoon niet om hem heen als regisseur. Want met de nodige zelfspot en kritiek op de Verenigde staten durft hij meer aan dan andere regisseurs. Naar het teleurstellende Envy komt hij stevig terug hoewel het hier en daar behoorlijk schuurt. Deze film kreeg in bijna elk zelfgerespecteerd filmblad heftige kritiek. Als lezer van dat soort bladen gaat je verwachtingspatroon automatische een stuk lager staan. Maar ik moet eerlijk opbiechten dat ik een grote bewonderaar ben van het komische talent van Robin Williams ook zijn laatste pogingen om wat meer serieus werk te doen valt bij mij in goede aarde. Denk bijvoorbeeld aan het grimmige One Hour Photo. Dus met enige terughoudendheid ging ik deze film zien. Maar dit is een buitengewoon slimme satire op de politiek en het presidentschap van de VS. Hij weet ook een sterk verhaal te brengen over (computer)fraude en andere futselheden over presidenten. Denk aan de affaire van Bill Clinton en Monika Lewinsky en die sterke one-liner ‘’I did not have sex with that woman’’. Prachtig hoe Robin Williams dat brengt helaas schuurt het na ongeveer drie kwartuur speeltijd. De grappen nemen plaats voor wat meer serieuze kwestie in de vorm van Laura Linney. Je merkt dat haar verhaallijn niet boeit, interesseert en bovenal het haalde het tempo uit de film. Dat zegt natuurlijk niets over haar acteerkwaliteiten. Gelukkig sluit de film af met de nodige zelfspot op het presidentschap. Ik ben blij dat ik de film toch ben wezen kijken al was het alleen al voor Robin Williams en zijn opvliegerigheid. Wat heeft die man een waterval aan woorden, zinnen en humor. Naar mijn mening een geslaagde Barry Levinson satire rond om de onnozelheid van het kandidaat stellen voor het presidentschap.
wwelover
Aardige film. Concept is natuurlijk erg leuk en orgineel maar het had wel wat beter uitgewerkt kunnen worden. Robin Williams is wel perfect voor deze rol. En hij deed het erg goed.
kimberlyVD
ik verwachte er eigenlijk niet veel van omdat het concept me niet echt aansprak..'politiek'.. maar nu ik hem bekeken heb vind ik het een heel leuke film! Robin Williams is er op zen best... leuk uitgewerkt ook. Een dikke 4
skipy05
ik had er niet veel van verwacht. het heeft lang geduurt eer ik hem heb bezien. deze film is gewoon supper goed. goede grappige stukken in. perfecte rol voor Robin Williams. de andere actuers waren ook allemaal goed.
Leno
Deze film bestaat uit een idee dat na een half uur voor het grootste gedeelte uitgewerkt is en vervolgend verzandt in een doorsnee romance/ thriller/ komedie verhaaltje.
Williams is in deze film echter zeer op dreef en maakt de film ook de moeite waard. De leuke dialogen worden voortreffelijk gebracht door hem, en ook als de film een wat serieuzere toon aanslaat weet Williams daar uitstekend raad mee. De supporting cast is eveneens sterk.
De film had meer moeten draaien om het eerste half uur of anders een stuk gewaagder mogen zijn. Een beetje een gemiste kans nu, maar desalniettemin wel vermakelijk.
IcU
Politiek gezwaffel met geforceerde grappen waar nog geforceerder om gelachen werd. Williams viel tegen in deze film.
notorious_kim
Daarnet deze film bekeken.
Ik ben sowieso al een grote fan van Robin Williams zijn films en deze moet zeker niet onderdoen.
Wat mij tegenvalt is het feit dat deze film gepromoot is als een komedie, ook als je de trailer bekijkt, denk je dat dit een zeer goede komedie moet zijn waar je meer dan helft van de tijd plat ligt van te lachen. Dit is niet zo. Eigenlijk is het een heel serieuze film. Tom Dobbs is een komiek, en pakt veel dingen aan als een komiek, als je wat de geschiedenis van Amerika kent, is dit inderdaad zeer grappig. Maar het is niet de hoofdzaak van de film. Er zit enige diepgang in de film.
Als je hem bekijkt om eens een goede komedie te zien, dan zul je zeker teleurgesteld zijn. Je moet er zeer open naar kijken en alles in je opnemen.
Het eerste half uur had ik ook iets, van waar gaat dit naartoe? Maar nadien kwam ik er helemaal in.
Robin Williams speelt weer schitterend en ook Laura Linney zet een mooie prestatie neer.
Ik geef 4 sterren omdat hoewel het een goede film is, hij is niet schitterend, het is ook geen film die je veel keer kunt bekijken, want dan zou hij gaan vervelen. En ik trek ook nog een halve ster af omdat ik vind dat hij verkeerd gepromoot is.
neo
De zoveelste film waar Robin Williams en Barry Levinson samen bij betrokken zijn... Man of the Year is ook best aardig. Het is echter wel een wat vreemde film, die niet helemaal gemakkelijk te plaatsten is een hokje. Het is vooral drama met een komische kant, maar een film met een misdaadthriller complot. Ook kreeg ik een wat vreemde bijsmaak van de rol van Williams, die ook eigenlijk hier zijn standup act opvoert in een filmrol. Heb vooral genoten van de vermakelijke dialogen.
kimberlyVD
Prachtige dialogen waren er inderdaad genoeg in deze film
Frankeermachine
Robin speelt een soort Jon Stewart die niet eens is met het huidige verkiezingsbeleid.
Het eerste half uur van de film voelt het huidige Amerikaanse verkiezingsbeleid aan de tand en stelt de kijker de vraag: 'Hoe kan een gekozen president een onafhankelijk zijn als hij/zij om geld moet smeken bij lobbyisten om zo zijn campagne te financieren'? In het debat gaat hij hier verder op in en raakt een paar goede punten op.
Het eerste half uur van de film vond ik erg boeiend en ik hoopte dat de film verder in die richting zou gaan. De grappen waren over het algemeen geestig, maar naarmate de film vorderde viel hij in herhaling. Hij haalde steeds dezelfde punten aan en zijn grappen had ik ook wel gehoord. Ik vind het moeilijk om twee uur lang stand-up komedie te kijken.
Na een uur komt er een thrillereffect in de veel, die naar mijn mening te slecht is uitgewerkt op één schrikmoment na dan.
De film krijgt op basis van het goede eerste deel toch een kleine 3 sterren.
Off-topic: Vond het trouwens jammer dat Walken niet in de film mocht dansen, want dat kan hij als de beste. Hij had liever professionele danser willen worden dan acteur. Tenminste dat had ik ergens gelezen/gehoord.
GinolaEHV
Leuke comedy.
Het verhaal is boeiend, Robin Williams is en blijft een goed comedy-acteur en er zitten veel leuke grappen in.
De grappen zijn nergens zo hilarisch dat ik spontaan een lachbui krijg, maar ze toveren wel constant een brede glimlach op m'n gezicht.
Laatste deel is een beetje thriller-achtig (waarom staat er bij het genre hierboven eigenlijk 'Drama'?), en dat pakt redelijk uit.
3,5*.
Duursema
leuke film,
een dag na de verkiezingen gezien en ik moet zeggen dat ik veel overeenkomsten hoorde met dingen die hobbs zei en de dingen die obama vertelt.
zoals: there are no blue states en red states, just the united states of america.
doodah
Ik heb de film onlangs aangeschaft maar nog niet gezien. Aan al de goede commentaren te zien, wordt het toch stilletjes aan tijd om er eens een avondje voor vrij te maken.
Respekked
Is het nog meer mensen opgevallen dat Williams totaal, maar dan ook echt totaal niet grappig is in deze film als comedian? Ik kreeg echt plaatsvervangende schaamte bij het zien van het lachende publiek op de tribunes bij de zoveelste humorloze one-liner over een piepende tiet. Ik mag hopen dat zijn real life stand-up comedy shows van beter niveau zijn.
Verder is de film echt kut. Hoe flauw is het plot, een computerfout
Twee positieve dingen, Christopher Walken is altijd aangenaam en de paintball shoot-out met de secret service kris kras door het veld is lollig.
Baggerman
Verder is de film echt kut. Hoe flauw is het plot, een computerfout
. En moet de campagne van Dobbs nou de real life campagne op de hak nemen? Als het de bedoeling was van Levinson om een politieke satire te maken, dan heb hier echt geen goed woord voor over.Tjemig, je neemt me de woorden uit de mond! William is inderdaad bijna nog minder grappig dan Bob Faggot...eh...Sagett in American Funniest Homevideo's!!!! Dit hem ik hem nu al honderd keer zien doen, deze André van Duin van de States!
Voor de rest een véél en véél te ongeloofwaardig plot. Bijvoorbeeld het debat met de democratische en republikeinse kandidaten: dat zal ècht nooit zo gaan en toegelaten worden!!!
De film is eigenlijk alleen nog te pruimen omdat we net het circus van de Amerikaanse verkiezingen hebben gehad!

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Burning Plain
Drama / Misdaad, 2008

88 Minutes
Misdaad / Thriller, 2007
president van de verenigde statenpresidential electionkomiek