• 9.379.560 stemmen

Met onder meer: Jack Black, Dustin Hoffman en Angelina Jolie

Releasedatum: 9 juli 2008

Plot Kung Fu Panda

"Prepare for awesomeness."

Po is een luie panda die de Uitverkorene blijkt te zijn om de vallei te redden van het gemene luipaard Tai Lung. Hij moet daarom in de leer bij Kung Fu master Shifu. Po zet de wereld van de Kung Fu compleet op zijn kop! Hij wordt een held door te leren dat als hij in zichzelf gelooft, hij alles kan bereiken.

Po (stemrol)

Mantis (stemrol)

Crane (stemrol)

Oogway (stemrol)

Mr. Ping (stemrol)

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Leuke film,begrijp sommige berichten niet goed van mijn mede stemmers, ik heb in ieder geval genoten :4,0

avatar van Niveath

Niveath

Erg gelachen om Po de panda, weer een meevaller want ik verwachten er niet zoveel van.

avatar van Vascago

Vascago

Heerlijk feelgood filmje voor tussendoor. Dreamworks wederom goed bezig.

avatar van korenwolf

korenwolf

Gewoon leuk. Niet teveel diepgang achter zoeken denk ik.

3,5

avatar van BS

BS

Ik snap de kritieken maar zie de zwaarte er niet van in. Het is een animatie-film die gewoon bedoelt is om te entertainen.

Voor mij heeft het dat gedaan en is het ook leuk gelukt !

avatar van amo43

amo43

Hele grappige animatie film. Bij het begin vond ik hem niet zo leuk maar daarna werd het alleen maar grappiger. 4,0

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vermakelijke animatiefilm die het vooral van de prachtige beelden moet hebben. Het ziet er echt bijna constant overweldigend mooi uit. Veel duistere scénes afgewisseld met prachtige, lichte beelden van de natuur waar Po zijn kunsten mag vertonen. Het verhaal stelt zoals vaak eerder gezegd niet veel voor, is voorspelbaar en bevat veel cliché's. Toch is het erg vermakelijk allemaal.

Jack Black is prima gekozen voor de stem van de Panda. Ondanks dat ik soms goed gelachen heb, viel het me wat de humor betreft niet echt mee. Veel scénes die een glimlach deden veroorzaken, maar vaak niet meer, op een paar keer na. Hoogtepunt was de ontsnapping van Tai Lung, erg mooi gedaan. Soms wel jammer dat er een (erg) serieus gevecht aan de gang is, zoals op het laatst, en dat Po dan dom binnen komt stormen en wat sloom staat te doen. Hij had op het laatst wel wat serieuzer mogen zijn wat mij betreft. Maar oké, over het algemeen een geslaagde film van Dreamworks. Niet bijzonder, maar vermakelijk, waar de beelden het grootste compliment krijgen.

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijk filmpie. De foodfightscene is briljant. Gewoon lekker kijken. 3,5 sterren

avatar van dvdschaaf

dvdschaaf

Zeer geslaagde animatiefilm. De facial expressions zijn supergoed! Verhaal is buitengewoon geinig. Mijn kinderen smullen hiervan en ik smul stiekem mee...

avatar van MarazRecep

MarazRecep

Vermakelijk animatiefilm waar je af en toe om kan lachen, goed verhaal loopt allemaal netjes goed in mekaar over. Geen klachten, 3.5* (7/10)

avatar van helleke

helleke

Goeie en bij momenten grappige animatiefilm.

Liet geen onvergetelijke indruk na, maar slecht was het zeker niet.

3 sterren.

avatar van Errie

Errie

Geweldige leuke film.

avatar van m1701

m1701

Vond de film ontzettend saai! Had er zeker meer van verwacht!

en er zaten ook maar weinig leuke grappen in

Ik heb wel eens leukere animatie films gezien

avatar van DeCol

DeCol

Een leuke animatiefilm waar ik aardig om heb kunnen lachen en die prachtige beelden vertoont. Jack Black zijn stem past perfect bij Po. Hij heeft het speelse en knullige in zijn stem waar Po natuurlijk voor stond. Het verhaal zat goed in elkaar en was wel leuk. Toch is de film niet heel speciaal en laat die weinig indruk achter. Ik twijfelde daarom ook heel erg tussen 3* en 3,5*. Hij krijgt de voordeel van de twijfel: 3,5*

Een 4,0 waarom: een van leukste animatie voor mij.

Zeer smakelijk om gelachen!

avatar van Thomas83

Thomas83

Een veel leukere en betere film dan ik van tevoren had gedacht. Ik was er zelfs niet aan begonnen als de film niet voor een Oscar was genomineerd en ik als het even kan alle genomineerden wil hebben gezien.
De introductie is prachtig en origineel qua tekenstijl, en toen dacht ik even dat deze film wel eens heel erg zijn nominatie waar kon maken.
Daarna wordt de tekenstijl weer wat conventioneler helaas. Daarmee wordt geen afbreuk gedaan aan de nominatie, maar het is toch wel een flinke stap terug qua originaliteit. Niet dat het lelijk getekend is, integendeel zelfs. Prachtige kleuren, locaties en "camerawerk" en "montage", met slowmotions en fastforwards etc. Al is dat onderhand al lang niet meer origineel.
Het verhaal is zeer standaard, maar wel erg vermakelijk en niet slecht uitgewerkt. Al komt de boel op een gegeven moment wel heel erg in een stroomversnelling, en voelt de film bijna afgeraffeld aan.
Enkele scènes zijn echt de moeite waard. vooral de scène met het laatste deegballetje en de ontsnapping van Tai Lung. Het grote slotgevecht valt dan weer behoorlijk tegen.
De voice-acting is heel aardig. Weliswaar wel erg veel bekende sterren, maar het leidt niet echt af, en ze doen goed hun werk. De soundtrack scoort een voldoende, maar wordt nergens bijzonders. Ik ben hem nu alweer vergeten.
Al met al een zeer vermakelijke en goede animatiefilm. Wel eentje met een standaard tekenstijl, maar wel prachtig getekend. Ook al is de film lang niet zo mooi als WALL-E. Met Bolt kan hij zich wel absoluut meten.
Ook deze film bevat moralisme (de wijze spirituele lessen zal ik maar zeggen), en dat speelt een belangrijke rol in de film maar stoort toch niet. Voor de kungfu-scènes hoef je de film zeker niet te kijken. De humor heeft me trouwens wel zeer aangenaam verrast. Veel makkelijke grappen, maar ik moest zeer regelmatig echt lachen. De film heeft gewoon een leuke toon vaak.
De Oscar voor beste animatiefilm is sterk vertegenwoordigd dit jaar. 3.5*.

avatar van Wtfimdoing

Wtfimdoing

Gewoon een leuke film.

avatar van CrazyMovie

CrazyMovie

Stoere film, ik moest wel lachen.

avatar van turbothijs

turbothijs

Een leuke film, meer niet.

avatar van Blokland

Blokland

Erg niemendallerig...

avatar van dragongirl

dragongirl

Het grappigste stukje uit de hele film: 'I'm not dying, you idiot!'

Gewoon kijken als je animatiefilms leuk vind.

avatar van Nijmegen

Fikret8

Nederlands ondertiteld inderdaad.

avatar van film88888

film88888

Hele schattige, en mooie Dreamworks animatie film.

Jack Black paste helemaal in het figuur, en ik verschoot toen ik zag dat de stem van zijn meester Dustin Hoffman is, want ik had heel de film zo iets van: Is dit nou niet John Goodman?

En verder nog paar bekende zoals: Jolie, Liu, Chan, en Clark Ducan.

Heel mooi verhaaltje had de film zeker, maar wat me zeker aansprak waren de prachtige special effects, en de computer animatie tijdens de vechtscenes !

4,0

avatar van funland

funland

Ik had veel meer verwacht van deze film

Ik vond hem soms echt erg saai worden en snapte er echt niets van op sommige momenten

opeens verdwijnt die schildpad in het niets???

Ook was de film erg voorspelbaar, zoals de scéne dat Po probeert binnen te geraken :s Ik kon gewoon echt voorspellen wat er ging gebeuren Ik had toch wel wat meer verwacht

1 keer heeft deze film me laten grijnzen en 1 keer heeft deze film me laten lachen

Dus niet genoeg om 2,5 te krijgen.. dan maar een 2 *

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

'Blijf in jezelf geloven, dan kun je de wereld aan'.

Dit is de boodschap van Kung Fu Panda, een film over een een dikke vreetgrage panda die gekozen wordt tot de nieuwe uitverkorene om de gemene Tai Lung te verslaan. Dit tot groot ongenoegen van de leerlingen van kung fu meester Shifu.

De stemmen zijn goed gekozen en Jack Black als de sullige Po houdt zich voor de verandering eens in, wat een verademing is. Dustin Hoffman als meester Shifu bewijst ook goed uit de voeten te kunnen als voice actor. Meester Shifu lijkt trouwens als twee druppels water op Yoda, maar dan zonder het spraakgebrek. Verder komen er nog wat bekende acteurs en actrices langs.

De humor is soms grappig maar voorspelbaar en komt vaak niet goed uit de verf. Vooral het eerste halfuur heeft hier onder te lijden. Pas wanneer de training van Po begint wordt het leuker, met als hoogtepunt het gevecht om de rijstbal. Het slapstick gehalte is erg hoog in deze film, maar je moet er maar net van houden. Dit is een beetje de tekenfilmvariant van Kung Fu Hustle.

(Nog) een minpunt is dat er jammer genoeg maar weinig ruimte is voor de andere personages. Ik had wel wat meer van de Furious Five willen zien. Een beetje een verspilling van de acteurs en actrices die deze personages een stem geven. De animatie was wel prima, met leuke slow motion effecten en snelle gevechten.

Conclusie: een leuke film voor de kinders en kidults onder ons, maar geef het even de tijd want de film komt wat traag op gang en de humor is ook niet altijd even geslaagd, mede te danken aan de voorspelbaarheid en de opdringerige moraal.

avatar van acrazylady

acrazylady

dragongirl schreef:
Het grappigste stukje uit de hele film: 'I'm not dying, you idiot!'

Gewoon kijken als je animatiefilms leuk vind.

dat stukje was wel erg comisch ja

hollywood king

leuke, gezellige film, maar niet overdrijven, en een schattige panda