• 9.378.920 stemmen

Met onder meer: Jack Black, Dustin Hoffman en Angelina Jolie

Releasedatum: 9 juli 2008

Plot Kung Fu Panda

"Prepare for awesomeness."

Po is een luie panda die de Uitverkorene blijkt te zijn om de vallei te redden van het gemene luipaard Tai Lung. Hij moet daarom in de leer bij Kung Fu master Shifu. Po zet de wereld van de Kung Fu compleet op zijn kop! Hij wordt een held door te leren dat als hij in zichzelf gelooft, hij alles kan bereiken.

Po (stemrol)

Oogway (stemrol)

Mr. Ping (stemrol)

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nogal slapjes. Niet te vergelijken met Pixar en zelfs bij andere Dreamworks-films valt deze in het niet. Buiten de aardige personages weet de film alleen hier en daar een aardige scene te brengen, voor de rest alleen standaard vermaak zonder goeie grappen. Makkelijk doorheen te komen, nog makkelijker om te vergeten.

avatar van MG58

MG58

[Vond deze film erg vermakelijk, voor jong en oud.

Het verhaal was erg leuk in elkaar gezet.

Geef deze film 4 sterren

avatar van mikeblabla

mikeblabla

Weer eens een leuke kinder film. Kan niet wachten op de nederlands gesproken versie voor mijn kinderen.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

heerlijke film voor zowel jong en oud. je kan snel en gemakkelijk kennismaken met de verschillende personages en het verhaal bouwt zich goed op. Natuurlijk zijn er veel onrealistische dingen aanwezig wat soms een beetje stoorde maar omdat de film meer voor de kinderen aanleunt maakt dit toch niet uit.

al bij al dus een goeie film maar hier moeten ze zeker geen vervolgen of andere verhalen over maken

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Qua beelden 1 van de mooiste animatiefilms ooit, het zag er echt schitterend uit! Het verhaal is hier en daar wat dun, maar na Bee Movie weer een betere Dreamworks, al haalt Dreamworks het Pixar-niveau niet...

avatar van plankieplank

plankieplank

Zeer herkenbaar verhaaltje, met een overduidelijke boodschap. Dit hebben we al vele vele malen gezien, maar nu dan in animatie-versie. Zelfs de mooie animaties maken het wat mij betreft voor 12+ niet waard om hem spoedig te moeten bekijken. Hap, slik en weg.

avatar van nele

nele

Hilarische film, maar vond hem wel vrij kort. Wel spijtig van al de reclames, als je al die reclames samenkleeft, heb je het grootste deel van de film al gezien. Ik had verwacht dat er meer in ging zitten, maar hij is wel heel grappig.

Ik geef hem 3*

avatar van The One Ring

The One Ring

Tja, wat kun je verwachten bij een film als Kung Fu Panda? Alle plotelementen en minstens de helft van de grappen had ik al geraden voordat de film begonnen was. Desondanks is het niet een onaangename film geworden. De film heeft een heerlijke intro en een erg leuke scène met een broodballetje. De animaties zijn weer mooi, al zijn het vooral de mooie achtergronden die het werk doen. Verder doet de film niets fout, maar ook niets bijzonder goed. Een beetje standaardwerk over het algemeen, maar ik heb me nooit geërgerd tijdens het kijken of zo. Wel hadden de grappen soms wat meer naar de achtergrond verplaatst kunnen worden om de pogingen tot mystiek wat beter te laten werken. En waarom kwamen Jackie Chan en Lucy Liu opdraven om een stuk of 5 zinnen in te spreken?

3*, omdat het lekker wegkijkt, maar het is vast geen film die me lang bij zal blijven.

avatar van film_kaza

film_kaza

Ik heb me volledig vermaakt met Kung Fu Panda. De laatste jaren was er niet echt een animatiefilm om naar uit te kijken. Ratatouille was de enige titel die iets had, Bee Movie was vermakelijk.

Maar Kung Fu Panda had hele flauwe humor, geweldige actie (!) en mooie animatie. Deze punten zijn niet altijd evenpositief: de achtergronden waren indd erg mooi en ook de personagés zelf, maar soms leken de vormen meer op knuffeldieren. Alsnog waren de schaduwen prachtig gedaan.

En het had zeker leuke momenten en een kon het soms niet inhouden, maar er zaten indd ook wat grappen tussen die je makkelijk zag aankomen en niet veel goeds als effect hadden.

Het verhaal was niet echt speciaal, maar de muziek had één mooie track.

Heb me erg vermaakt hiermee. Twijvel tussen 3,5 en 4. mmhhh, ik ben in een vrolijke bui eb Dreamsworks heeft hier lang aan gewerkt. Dus:

avatar van film_kaza

film_kaza

Anjin schreef:

Nee was niet veel aan..

Na 15 minuten weer uitgezet.

Zelfs de kinderen gingen liever buitenspelen..

Je moet natuurlijk wel het origineel zien

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

niets bijzonders maar nog wel af en toe gelachen.

avatar van The Godjoshi

The Godjoshi

Goeie dag people,

Hij zat er al ee tijdje aan te komen en de verwachtingen waren goed......en dat heeft de film ook bewezen, het verhaal was leuk maar aan het eind mischien iets afgeraffeld, leuke personages en geweldig animatie werk....vooral in de actie stukken dan zag je de actie echt weer uit een hoek zoals ik nog nooit in in een animatie film heb gezien.......heel veel leuke flauwe en droge humor.... en je loopt met een feel good gevoel de bios uit........de film verdient door de goeie humor de mooie animatie en het leuke mischien niet al moeilijke verhaal toch een 3,7 en aangezzien dat niet kan hou ik hem op 3,5

laterszzz

avatar van UrSam235

UrSam235

Wat een hilarische film!! De meest geweldige intro die ik in tijden gezien heb. De paar minuten daarna had ik gemist omdat ik mezelf van de grond moest oprapen met buikpijn van het lachen.

Ook de rest van de film was erg goed.

avatar van Kisje

Kisje

Een gewone, amusante film. Niets meer, niets minder... Persoonlijk vond ik de figuurtjes niet echt mooi verwerkt (of hoe noem je dat). Het verhaal was wel leuk gevonden en uitgewerkt.

avatar van bolleke11

bolleke11

Echt hillarisch! Geweldige film! Leuke stemmen o.a. Edwin Evers en Yolanthe Cabau van Kasbergen. De leukste Dreamworks film na Shrek en Madagascar.

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen maandag gaan kijken.

Ben er louter naar toe gegaan afgaand op de aanwezigheid van Jack Blacks perfomance als de stem van Po de panda.

En hij liet mij niet in de steek. Sterker nog: de film en daarmee vooral ook Black onsteeg al mijn verwachtingen.

Ik ben al in geen tientallen jaren meer naar een tekenfilm geweest (een paar Disney's als onverwachte sneaks niet mee geteld), maar wie beelden van Black, staand voor een heel leger van panda's, in Cannes heeft gezien, kon haast de verleiding niet weerstaan deze te gaan checken.

Ik heb me suf zitten lachen bij die dikke, sullige, maar ook hart veroverende panda en hoewel getekend vond ik de gevechten zeer overtuigend en spannend in beeld gebracht. Na afloop las ik dan ook op de aftiteling dat ze ook echt gechoreografeerd waren alsof het om echte gevechten ging.

Vanwegen het grote vermaakhalte EN om dat het voor mij een vd weinige films tot nu toe dit jaar is die NIET tegen viel:

een acht, ofwel vier sterren.

avatar van asheng

asheng

vond het wel erg leuke film. beetje mixje tussen kung fu cook, beverlyhills ninja, jacky chan films en zag volgens mij ook beetje joda in master shifu.

avatar van aerts007

aerts007

Vooral voor jongeren bestemd!

Of jong van hart natuurlijk,kon me niet boeien!

avatar van Zinema

Kung-Fu Panda is een aardige animatiefilm die vanwege de briljante animaties het kijken waard is. Het verhaal is echter flinterdun en voorspelbaar. En ook de humor is vaak van dik hout zaagt men planken.

Een must voor de animatie liefhebbers maar vooral leuk voor de allerkleinsten.

Zinema

avatar van xaboetje

xaboetje

ik heb me goed vermaakt bij deze film. Veel leuke grappen.

De stemmen (engels) vond ik ook allemaal goed op eentje na: Angela Jolie. Die stem vond ik echt niet passen bij die tijger.

Jackie Chan en Lucy Liu zeggen inderdaad amper een woord.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Angrod_Pallanén schreef:

Kan me bijna volledig vinden in jouw mening over deze film. Alleen het 'makkelijk doorheen te komen' ben ik het niet (helemaal) mee eens. De film gisteravond gekeken maar ik kon het zowat niet volhouden. We zaten met 4 personen de film te kijken en na een uur vroeg iedereen zich af hoe lang we dit nog moesten doorstaan. Nee, ik had best wel wat verwacht van deze film maar hij kon me gewoon totaal niet boeien.

1,5* wat mij betreft.

avatar van Leno

Leno

Toch wat tegenvallende animatiefilm. Ik ben al geen groot fan van animatie, maar leuke grappen kan ik altijd wel waarderen. Helaas schiet deze film juist op dat vlak te kort. De grappen zijn allemaal hetzelfde; namelijk over Po's omvang en gestuntel.

De animaties zijn wel goed, met name de gevechten zijn erg mooi gemaakt. Hoffman doet het leuk, al kon Black niet helemaal zijn ei kwijt vond ik.

• 2023 stemmen

Inderdaad slechts af en toe was het lachen. Het leukste personage was de schildpad vond ik, ook nog het meest grappige. Om één of andere manier vind ik dit één van de mindere animatiefilms. Het verhaal kon mij op het einde nog amper boeien.

En kan iemand mij vertellen hoe een panda van een soepkieken kan komen? Of dat was de doorsteker zeker?

2,5

avatar van moko

moko

echt niet het was een hele goeie en gekke film ik weet niet waarover hij spreek

ik geef hem zeker 4.5 sterren !

avatar van lagaiske

lagaiske

Vermakelijke animatie film.

Vooral Jack Black doet het voortreffelijk als panda Po.

De humor die is er maar af en toe.

De animatie en de stemmen zijn dan weer van een hoog niveau.

Doordat het verhaal een beetje flauw en voorspelbaar is zal mijn score dus iets wat verminderen.

2.5

moko schreef:

echt niet het was een hele goeie en gekke film ik weet niet waarover hij spreek

ik geef hem zeker 4.5 sterren !

Nou ik begrijp hem maar al te goed. Een film vooral met grappen voor de allerkleinsten. Hij is best vermakelijk, maar toch wel wat ondermaats en vrij standaard. Ik heb er ook al betere gezien.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Best een leuke film,

Vooral Jack Black doet het echt goed als Po, hij lijkt der ook een beetje op:p

Soms leuke humor en soms is het gewoon weer te flauw.

De animaties waren gewoon weer heel mooi.

Verhaal was gewoon niet goed,zelfs voor een animatie film,

Al met al zat ik met plezier na deze film te kijken dus zit ik te twijfelen tussen een 3.0 of een 3.5

avatar van Adrenal

Adrenal

Het dringt ineens in me door dat panda's mijn lievelingsdieren zijn en ik kung-fu ook erg cool vind. Waarom heb ik dan toch geen greintje interesse in deze film?

Omdat panda's er in 3D toch lang niet zo cool uitzien en omdat een Hollywood interpretatie van kung-fu wel eens fataal zou kunnen zijn.

Adrenal schreef:

Is deze dan in 3D versie? Dat wist ik niet.

avatar van Adrenal

Adrenal

Noemen ze zulke computeranimatie ook niet 3D? Bij games iig wel.