• 9.370.292 stemmen

The Gingerdead Man (2005)

Komedie / Horror | 70 minuten

Genre: Komedie / Horror

Alternatieve titel: The Ginger Dead Man

Geregisseerd door: Charles Band

Met onder meer: Gary Busey, Robin Sydney en Ryan Locke

Gesproken taal: Engels en Azerbeidzjaans

Plot The Gingerdead Man

"Evil never tasted so good..."

Een kwaadaardige en doch schattige Gingerbread Man komt tot leven met de ziel van een moordenaar. Het koekje neemt wraak op de vrouw die hem in de gevangenis heeft laten belanden.

Millard Findlemeyer

Betty Leigh

Jeremy Leigh

avatar van krabat

krabat

dit belooft zo veel goeds, ga hem vanavond bekijken!

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Deze film dient alleen gekeken te worden als je

a) Laat in de nacht zit

b) Zo lam bent als tienduizend man

Regisseur Charles Band bewijst wederom een meester te zijn in het maken van ultieme z-horrorfilms die op een vreemde manier toch erg vermakelijk zijn. Het is boven alles een komische horrorfilm met een budget van nul. Ik bedoel, volgens mij is het loon van Gary Busey ongeveer 95% van het budget en dan heeft hij naast 1 minuut acteren alleen maar de stem van de Gingerbread Man. Overigens moet je je niet laten misleiden door de poster want de Gingerbread Man ziet er absoluut niet uit zoals hierboven. Je moet het meer zoeken in de richting van de Killer Tomatoes in koekjesvorm.

1,5* omdat ik me toch wel heb vermaakt en ach het duurt maar 61 minuten.

avatar van DThuis

DThuis

Ik heb een vraagje: hoe hebben jullie deze film gezien? Gekocht of gedownload ofzo?

avatar van dominion

dominion

avatar van ipman-99

ipman-99

"Hey rat, rat! I'm talking to you! You want a piece of me? Hey you little shit, fuck off! Come over. I want kick your ass. I'll kick your little rat ass." ... " !!!

Van genoten van deze vermakelijke 'chit' (Heropfrissing) !!! "The Gingerdead Man 1" is gewoon

pure fun met geschifte zotte dialogen en het typische gelach van onze koekjesman !

De dialogen en one-liners zijn gewoon zot in deze low low budget film.

Zot klein rolletje van Garey Busey.

"The Gingerdead Man' ontstaat en speelt kat en muis spelletjes met enkele cliché personages

die de 'strijd' aangaan met "The Gingerdead Man" !

"The Gingerdead man" trekt zowel zijn mes als een vuurwapen ..., dit is dan ook ergens

hilarisch over the top om een koekjesman met een vuurwapen te zien rondlopen laat staan

te zien vuren ! Pure fun ..., niks meer niks minder !!!

avatar van Vascago

Vascago

Pretty boring.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Zalig filmpje. Ok, je moet van het genre houden (of zat of stoned zijn ). Een b-film die toch op de één of ander manier vermaakt. Ik hou wel van dit soort films, maar voor de meeste mensen zal dit rommel zijn.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Hollywood007 schreef:

Zalig filmpje.

2.5 * is niet de score die je aan een zalige film geeft ?? dan verwacht je toch minstens een 3.5

avatar van Hollywood007

Hollywood007

UmbraVitae schreef:

Misschien moet ik deze eens herbekijken en krijgt hij dan een hogere score. Het is een b-filmpje waar slecht in geacteerd wordt. Maar ik zie dat nu eenmaal graag. Vooral omdat ik me wel kan bedenken hoe dit soort film ontstaat. Puur uit liefde voor film en het genre. Maar met amper budget. Waar ze zelf wat staan prutsen hebben om enige effecten te bekomen. Maar zo een film is echt geen 3.5 waard.

avatar van Shaky

Shaky

Als jij het ook zo vervelend vindt wanneer je flink in je deegmengsel bloedt, dit besluit alsnog gewoon te gebruiken en je baksels vervolgens tot leven te komen om middels listige valstrikken iedereen die in de buurt is te vermoorden terwijl datzelfde baksel allerlei foute one-liners eruit spuwt; dan is The Gingerdead Man echt iets voor jou. Want het is precies dat alledaagse probleem waar deze film op slimme wijze gestalte aan geeft...

Mijn hemel.. ik heb zóveel vragen na het zien van deze film. Vooral: waarom? Wat was in hemelsnaam het punt van deze film? Niks wordt uitgelegd en niks is logisch in deze absurde b-film.

Charles Band did it again.

Heerlijke kwatsj dus; verstand op 0 en gewoon een dik uurtje verbaasd staan te kijken van de vele plotfouten en onlogische beslissingen die gemaakt worden. Ik heb er stiekem van genoten.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Stroef begin. Niet van de film, maar van Gingerdead Man als reeks. Volgt één op één de blauwdruk van Child's Play, met in dit geval Gary Busey die na zijn dood terugkeert als killer koekje. Je merkt dat ze de potentie en de weirdness van dit idee nog niet helemaal door hadden. Iets waar in het tweede deel veel meer van terug te vinden is. Die is vooral energiek en gevat/grappig, kwaliteiten die ik hier nauwelijks in terug kan vinden. Toch weet het aardig te vermaken met het ludieke basisconcept en is het als kennismaking voldoende, maar wetende dat het tweede deel al een enorme verbetering is (en dat is zelden het geval), zegt wmb al genoeg.

avatar van Shadowed

Shadowed

Lol.

Bijzonder concept, toch wel benieuwd hoe je er überhaupt op kan komen. Een moordend peperkoekmannetje, ik had het eigenlijk niet kunnen verzinnen, en ik vind dat ik met best vreemde ideeën kan komen. In ieder geval is de uitwerking zoals je kan verwachten, redelijk brak dus.

Apart dat we Busey in de opening te zien krijgen, maar het TV-gevoel is direct merkbaar waardoor je snel zal denken dat Busey het enkel voor het geld heeft gedaan. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er zoveel centjes in dit project zijn gestopt, erg duur oogt het namelijk niet. En groot gelijk, want ik denk niet dat studio's hier veel centjes aan uit willen geven.

Het concept is apart, en je kan het zelfs origineel noemen, maar erg bijzonder wordt het niet gebruikt. Deze film neemt in allerlei manieren de vorm aan van een normale slasher. De kills blijven erg beperkt en worden ook zo in beeld gebracht, en het verhaal doet niks bijzonders. Buiten de killer zelf is misschien de enige vernieuwende invalshoek dat het zich in een koekjesfabriek plaatsvindt.

Acteerwerk is verder matig, maar de koppen die er staan zien er in ieder geval lief uit. Het zijn wel relatief saaie en eentonige personages, maar echt storend zijn ze dan ook weer niet. Daarnaast moet Busey zelf de showstealer zijn, maar veel krijgen we van dat peperkoekmannetje niet te zien helaas, wat toch wel een misser is.

Verder zijn de kills redelijk lomp, maar niet bepaald leuk. Gelukkig duurt het allemaal erg kort waardoor het geen moeilijke opgave is om uit te kijken. Het neemt zichzelf iets te serieus allemaal, waardoor je toch wel wat fun misloopt. Aangezien het wel kort duurt en het concept apart genoeg is wil ik er nog een 1,5* aan uitdelen, maar niks hogers.