Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor
Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 6 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Crank
"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."
Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.
Chev Chelios
Haitian Cabbie
Doctor
Alex
RSmovie91
Eén van de betere actiefilms, die lekker doordraaft met een hoofdpersonage dat scheldt en vloekt als een ketter, iedereen zonder verpinken neerknalt en gewoon volledig los gaat. "GTA in real life" vat de film goed samen, al dient het dynamische camerawerk, de perfect ondersteunende soundtrack en een geweldige Statham eveneens vermeld worden. Top Entertainment!
Hier ben ik het mee eens.
Ik heb alleen wel minpunt. Wat is die ringtone pokke irritant
Nagini
Hier ben ik het mee eens.
Ik heb alleen wel minpunt. Wat is die ringtone pokke irritant
Ga hier ook helemaal in mee..
En idd die ringtone
was wel toepasselijk die liep kwa batterij ook een beetje leeg haha.
m1701
heel erg aparte film!
Spanning was goed aanwezig. Af en toe zakte het een beetje in.
Maar het laatste gedeelte van de film was echt super! Ook de stukjes van Google Maps was leuk gedaan!
Ben benieuwd naar deel 2
Statham Rules!!!
Stephanovic
Wat een slecht verhaal...
Je gaat bij een actiefilm met Jason Statham een grandioos verhaal verwachten? Haha!
Heerlijke rush adrenaline gewoon deze film, sterk staaltje Statham weer.
ikkie01
Wat een slecht verhaal...
Ha Welk verhaal? maar wel een prima stuk amusement echt geen moment rust tot het einde toe.
Ik vond het een prima film en voor het verhaal ga je hier niet naar kijken.
skip
Ontzettend drukke wat vreemd aandoende actiefilm. De drukte past wel bij het verhaaltje dat verder trouwens niet veel voorstelt. Alles draait hierbij om adrenaline
,het niveau daarvan wordt bij jou als kijker ook aardig omhoog geduwd. Wat dat betreft is het een geslaagde film, niet helemaal mijn ding maar wel 3* waard. Het einde van deze film is ook flink gestoord.
Don MN
Het zinderende camerawerk en een supercoole/grappige Statham zijn erg vermakelijk in deze lekker chaotische film. Het makkelijke verhaal en het erg lelijke einde waar Chev en Verona uit de lucht komen vallen schuif ik uit dankbaarheid voor de goed uitgevoerde pluspunten in een donker hoekje.
mikey
OOk gek, ik heb deze video gehuurd, dan is ie klaar en vervolgens is hij op de tv
Anyway, leuk filmpje. Boel ouderwetse veelzijdigheid.
Bottleneck
Eigenlijk een tegenvallertje na het zien van de dollemansrit van deel 2. Blijft wel vermakelijk, maar het over-the-top absurde van High Voltage ( personages, humor, editing, soundtrack) is hier toch flink minder. Komt niet vaak voor dat een sequal zoveel beter is.
BjornH
heerlijke actiefilm die bol staat van de humor. Statham speelt fantastisch en t plot was te gek voor woorden....positief dan:D
Welverdiende 3.5*
wibro
Ik vind dit eigenlijk helemaal niet zo zeer een actie- of misdaadfilm maar meer een misdaadkomedie met de nadruk op komedie. Om hier ook van te kunnen genieten, moet je je verstand gewoon op nul zetten. Probeer er in ieder geval geen realisme of geloofwaardigheid in te vinden, want dan zit je naar een verkeerde film te kijken. Jason Statham vond ik overigens uitstekend gecast voor deze doldwaze adrenalinische trip. Ik kon er in ieder geval wel van genieten, hoewel ik mij verschrikkelijk ergerde dat deze film die je gewoon in een ruk behoort af te kijken meerdere keren door Veronica voor reclame werd onderbroken.
SioM
Wat een debiele film. De makers hadden zo te zien iets te veel GTA gespeeld. Spannend was het nooit en grappig vond ik het allerminst. Eerder plat en onrealistisch.
stephan73
Visueel wel interessant, maar toch leunde hij wel erg veel op dezelfde cameratrucjes en effecten.
Niet een fantastische film, maar zeker leuk!
Shakermaker
Een slechtere film dan dit kan er haast niet gemaakt worden. Wat een slecht verhaal. ik geef hem -5
predator
- 1952 stemmen
Viel me tegen, het sleepte zich voort en Statham stond de hele film op één stand, namelijk gaan met die banaan. Beter dan een gemiddelde aflevering van de A-team, maar meer ook niet.
RSmovie91
Viel me tegen, het sleepte zich voort [b]en Statham stond de hele film op één stand, namelijk gaan met die banaan.[b] Beter dan een gemiddelde aflevering van de A-team, maar meer ook niet.
Dat was juist de bedoeling. Anders gaat hij dood
leidsehoodie
Tja, ik had een over-the-top filmpje verwacht en dat is precies wat ik voorgeschoteld kreeg. Statham lijkt zich erg thuis te voelen in dit soort politiek incorrecte films, want wat je in Crank ziet is eigenlijk erg fout. Je moet er toch om lachen, maar het gaat gewoon over het randje heen.
Wat is hier politiek incorrect aan? Misschien zou Jan Peter zijn vrouw niet bevredigen op een plein vol Chinesen nee, maar politiek incorrect? Het is gewoon een hoop actie achter elkaar. Transformers 2, dàt vind ik bijvoorbeeld (politiek) incorrect.
yeyo
Transformers 2, dàt vind ik bijvoorbeeld (politiek) incorrect.
Mag ik vragen waarom? Ik vind de term politiek incorrect nu niet bepaald passen bij Transformers, dat is een eer die de film niet eens verdient.
stephan73
Wat is hier politiek incorrect aan?
Jij wil beweren dat dit allemaal politiek correct is? Iedereen (Negers, Latino's, Aziaten) krijgen ervan langs. Behoorlijk politiek incorrect als je het mij vraagt.
wibro
Dat jij daar op let
Het is mij niet eens opgevallen.
ILDIB
Heerlijke filom, veel lawaai, veel actie en vooral geen nutteloos gezwijmel. Muziekscore is prettig, beelden ook. Smart is lekker.
leidsehoodie
In welk opzicht? Dat ze allemaal crimineel zijn? Statham is een blanke jongen en ook zo fout als wat. Bij Transformers valt het discrimineren me meer op. Hier is iedereen gewoon idioot. Maar misschien mis ik wat?
stephan73
Ik heb geen idee waar jij het nu weer over hebt. Ik zie gewoon een politiek incorrecte film (waar ik geen moeite mee heb), en blijkbaar ziet niemand anders dat. Ik heb het nergens over discriminatie of over Transformers gehad!
Politiek incorrect heeft trouwens niets te maken met crimineel gedrag, eerder het botte lompe gedrag van Chev Chellios.
leidsehoodie
Nou snap ik er geen kenker meer van. Je reageert op mij, ik reageer daarop en jij zegt dat je op iemand anders reageert? Transformers haal ik er zèlf bij omdat ik dat politiek incorrect vind, in tegenstelling tot Crank. Jij begint over Negers, Latino's en Aziaten, dus ik ga ervan uit dat je "ervan langs krijgen" figuurlijk bedoelt, en doelt op rascisme. En ik snap nog niet wat je hier politiek incorrect aan vindt. Puur het geweld? En "waar jij het NU weer over hebt" is ook een formulering die ik zo vind
yeyo
Ik vind nochtans dat stephan73 een punt heeft. Helden in Amerikaanse actiefilms zijn bijna altijd "good guys" met een hart op de juiste plaats, Chev Chelios daarentegen is een agressieve, vuilgebekte rotzak. Wat je dan zo politiek incorrect aan Transformers vindt begrijp ik overigens nog steeds niet.
stephan73
Nou snap ik er geen kenker meer van.
Ik zou zeggen lees mijn vorige bericht nog eens en het moet duidelijk zijn.
Yeyo snapt in ieder geval wat ik bedoel!
ILDIB
Waar je je druk om kunt maken. Deze film is een parodie mensen, die de eigenschappen van personages versterkt. Als dat politiek incorrect is, het zei zo..
stephan73
Ik maak me er niet druk om, maar iedereen blijkt erover te vallen als ik dat gebruik in een mening! Tja, en dan moet ik dus duidelijk maken wat ik ermee bedoel!

Crank: High Voltage

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
vergiftigenhelikoptersluipmoordenaarhuurmoordenaaradrenaline vuistgevechtzwembadwraakschietpartijmotorfietsdrugscell phoneauto achtervolgingpharmacydefibrillationhospital gownemergency room post-credits scenesweatshop runaggressiveepinephrine desperateforceful