Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor
Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 6 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Crank
"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."
Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.
Chev Chelios
Doctor
Alex
thierry.kok
wat een mooie film!
een soort van speed maar dan met z'n hart.
hij deed gewoon wat ik doe bij gta.
wel een leuk verhaal. goed bedacht.
om sommige scenes heb ik moeten lachen, en natuurlijk super mooi dat hij midden in chinatown z'n vriendin "neemt".
4 sterren voor de chaotische film!
Robert van Gent
Ik heb nooit eerder zo'n slechte film gezien, Geen spanning. Geen humor.
Slecht acteerwerk.
Doorgaans heb ik de neiging films wat beter te beoordelen dan anderen. Maar hier kon ik maar 1 positief punt vinden n.l. dat ik wakker kon blijven. Waarschijnlijk vanwege het hoge pulp gehalte.
AddictedToMovies
Wat een lekkere drukke film. Dit soort hippe films liggen mij al snel niet, maar hier heb ik flink van genoten. Heerlijk over-the-top allemaal met die superkoele Jason Statham. De film is zelf ook een adrenalinekick. Soms pushen ze 't wel allemaal en is het nét wat te gelikt. Maar topvermaak dit filmpje.
thunderball
Deze een week of wat geleden opgenomen en vanavond bekeken.
Film probeert met idiote editing hip over te komen, maar is vooral compleet gestoord en zit geregeld tegen irritant aan.
Echter wie dit allemaal niet te serieus neemt en het als comedy bekijkt zal toch nog aardig wat te genieten overhouden.
Ik heb een aantal keer vol verbazing en ietswat plaatsvervangende schaamte zitten kijken, omdat sommige momenten te slecht voor woorden waren, maar dat was dan ook wel weer (onbedoeld?) grappig.
Statham doet het wel goed in een rol die hij al zo vaak speelde, de rest van de acteurs is nog al aan het overacteren/smieren.
Muziek was een aantal keren vrij irritant, zeker in combinatie met de drukke beelden, maar meestal wel functioneel.
Einde was eigenlijk wel weer een teleurstelling, je verwacht toch na al die adrenaline wel een iets grotere, spectaculaire finale.
Geen goede film, maar voor een keer wel amusant.
Een vijf, ofwel 2,5 ster.
Sh0cK
niet wat je noemt een 'goede'film, maar zeer vermakelijk,en dat is toch één van de redenen waarom je een film kijkt. 4 sterren.
themaniacboy
Ik heb nooit eerder zo'n slechte film gezien, Geen spanning. Geen humor.
Slecht acteerwerk.
Woow, ik wil mijn handjes wel thuishouden ( mond houden gaat niet )
Maar wat een mening zeg, een beetje te vind ik.
Wat doe jij bij de actiefilms ?
Ik vind deze actiefilm top, het is snel, grappig en spannend.
Geweldig einde trouwens, je ziet dat hij aan het einde nog leeft na die val ( wat onmogelijk is ) en dat maakt de hoop op een vervolg juist groter.
Geweldig acteerwerk, ik heb me kapot gelachen, humor goed en een leuk maar toch simpel verhaaltje
decicco
Super actiefilm. Toch ook wel wat lachwekkende scenes in deze film (tenminste hoe het gebracht word dan.) dit deel vond ik overigens wel veel beter dan deel twee.
Tabossi
Ik vind je ook maar een beetje een muggenzifter, Robert van Gent. Dit soort films moet je met een korrel zout nemen. Jouw reactie getuigt van een preoccupatie van een film in het lijstje Apocalypse Now, om maar iets te noemen.
Ik vind Amy Smart overigens lekker.
janm
Tja, wel af gekeken, maar wel met enig ongeduld. Crank heeft wel zijn goede kant;: af en toe humor en de nodige scenes zijn wel aardig en goed van opzet. Per saldo toch niet mijn film. Zelfs als je het als parodie beschouwt, duurt het allemaal te lang en is het te veel van het goede.
Near_Dark
Ik heb de debuutfilm van dit regisseurs duo ook eens bekenen.
Sinds ik hun "Gamer (2009)" in de cinema had gezien en de Trailer van "Crank: High Voltage (2009)" voor ogen kreeg dacht ik bij mezelf: Deze film MOET ik te zien krijgen.
Vandaag was het dus zover !
Hij begint ijzersterk met vollen bak actie en opwinding, de eerste twintig minuten vond ik het een retecoole actiefilm. De opwindende muziek die uit de boksen knalt past perfect bij de geflipte beeldenstroom.
Maar vanaf dan vond ik het opeens minder worden ( toen hij achter de broer van Verona aanging...). Het is niet dat de actiescènes stilvielen of zo, eigenlijk weet ik niet waarom ik hem vanaf dan gewoon maar middelmatig vond. Zou het misschien komen doordat het hoofdpersonage niet sympathiek overkomt...? Want geef toe, Statham speelt hier een erg verwaande klootzak hè. Er kwamen nog genoeg knappe actiescènes in voor, om nog maar te zwijgen van die vrijpartij in Chinatown, maar toch had ik het gevoel dat de vaart er wat uit was.
Gelukkig trekt hij na 60 minuten terug stevig aan en is het nog een dikke twintig minuten genieten !
6,5/10.
Een actieknaller die niet altijd even geslaagd overkomt maar als debuutfilm kan dit tellen !!
Hun "Gamer (2009)" vond ik beter. Dit regisseursduo is duidelijk op weg om een nieuwe standaard neer te zetten waaraan alle toekomstige actiefilms zullen moeten voldoen willen ze niet als oubollig en compleet achterhaald overkomen !
Aangezien ik "Avatar (2009" nog niet heb gezien is dit misschien een voorbarige uitspraak...
Ik heb ooit ergens een artikel gelezen die hun manier van filmen omschreef als "Guerrilla filming", en daarmee sloegen ze wat mij betreft de nagel op de kop !
Filmsite: Crank - crankfilm.com
groente12
Tja Crank is maar een middelmatige film. Er zitten er paar leuke stukjes in maar voor de rest is het allemaal complete onzin.
Blarown
leuke schiet scenes maar vooral het einde vind ik erg dom, dat ie van 1km hoogte uit een helikopter valt en dan is hij beneden en valt ie op een auto, volgens mij als je van 1km hoogte valt splat je helemaal uit elkaar, en helemaaal dom vind ik dat er een deel 2 is en er dan ook nog op de achterkant staat: Chevy heeft de val uit de helikopter (1km hoogte) overleeft en voelt zich goed -.-
matige film..
Denden 100 Piek
matige film..
RichardVeld
Orgineel uitgangspunt, das dus positief. Het tempo en de manier van filmen zorgt er voor dat je zelf ook in een hoog mentaal tempo komt te zitten, ook positief dus. Ik vind Stattham niet verkeerd maar hij doet eigenlijk gewoon hetzelfde als bij Snatch. Verder ontwikkelt het verhaal zich niet heel bijzonder en worden de acties steeds ongeloofwaardiger. Niet een vervelende film als je echt niks te doen hebt..
gauke
Film met veel vaart, spanning en potentie, die helaas ten onder gaat aan te veel onwaarschijnlijkheden en missers in het verhaal.
Drs. DAJA
De wel heel goedkoop-ogende digitale beelden worden in Crank constant onderbroken door beeld- en montagetrucjes en poogt druk, interessant maar bovenal adrenaline verhogend te zijn. Waar het niet dat het wel heel duidelijk is dat Neveldine en Taylor nogal angstvallig en schreeuwend proberen een actiefilm te maken waardoor de schreeuw meer aandacht vraagt dan dan de boodschap. De trucendoos raakt na een tijdje op en het enige wat uiteindelijk overblijft is een lichte charme en een paar geslaagde knokscenes. Crank is pretentieus maar heeft zo wel z'n momenten.
Sgerrard_8
Af en toe leuk vertier, maar in zijn geheel toch vrij matige film. Het einde is complete onzin. Geneigd om 3 te geven, maar half puntje erbij voor Jason Statham
TragieStar.*
Ik vond het echt een topfilm!
Echt vette actie en grappige momenten heb me soms dubbel gelegen en geboeit zitten kijken.
Het verhaal stelt natuurlijk niks voor maar het is echt wel leuk gebracht.
Jason Statham vind ik toch echt wel een lekkerding! Hij heeft echt een schattig hoofdje, acteert goed en heeft een sexy stem en zo kan ik nog wel even doorgaan
Verder vond ik de vrijpartij midden in Chinatown wel een beetje overdreven maargoed wel grappig opzich.
Het einde viel me tegen maarja, wat verwacht je eigenlijk van deze film.
Ik ga straks het vervolg zien hoop dat die net zo leuk is
pierrrke
zooon goeie actiefilm met jason statham, hem hard moeten lachen.
Grappig, grof, stevige actie en jason statham dan denk je dat kan niet fout gaan maar deel 2 bewijst het tegendeel bagger maarja.
Dit is gewoon top.
fox13000
Vond die film écht twee keer niets. Vooreerst picture in picture beelden storen mij. Dan gaat - naar mijn mening - het realiteitsgehalte van een film direct omlaag. Beelden in film die "freezen"... als je daarmee je actie-gehalte moet opkrikken? niet goed bezig....
Om dan nog niet te spreken van de absurde "china-town" scène. Wat voegt dat nu toe aan die film?
Blij dat ik 'm na de china-town scène gestopt heb. Zonde van m'n aankoop.
huVILEub
De film niet afkijken en toch stemmen? En er zijn vele films met scènes die niets bijdragen aan de film. En dat deed die scène in het geheel opzich wel.
Tonypulp
Fail.. echt kansloos zo'n opmerking natuurlijk.
maarten_d
verstand op 0 en kijken en dan kan je deze film mss wel nog apprecieren, 3*
Jesse93
Wat een drukke film. Heerlijk! Werd er zelf een beetje druk van.
Erg opvallende camera shots en ook nog wat goede humor erin.
Thomasmuscle
Niet de meest geloofwaardige, maar absoluut een van de snelste actiefilms ooit! Ik heb me van begin tot eind met deze film vermaakt.
Siem Shady
Leuk Leuk en nog eens Leuk!!!
verstand op nul en lekker genieten van een een agressieve Jason Stratham die zich door de film knalt , rent , scheld en schiet!
Niet haten gewoon kijken !
film_criticus
Ik vind het crankzinnig dat ik deze film toch helemaal heb uitgekeken. Ik vind hem wel een goede acteur, alleen zou hij zijn eigen niet in opspraak moeten laten raken door dit soort rollen aan te nemen. Beschamend gewoon

Crank: High Voltage

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
vergiftigenhelikoptersluipmoordenaarhuurmoordenaaradrenaline vuistgevechtzwembadwraakschietpartijmotorfietsdrugscell phoneauto achtervolgingpharmacydefibrillationhospital gownemergency room post-credits scenesweatshop runaggressiveepinephrine desperateforceful