Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor
Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 6 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Crank
"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."
Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.
Chev Chelios
Haitian Cabbie
Doctor
Alex
Rodger
Film word als een actie film omschreven, maar het is meer een leuke komedie.. dus voor de actie.en vooral spanning... een 1.5..
huVILEub
Grappige film met mooie actie. Mooi camerawerk en 'origineel.'
Alleen soms wat matige special effects en het is jammer dat ze er nog een vervolg op moesten maken. Toch zeker een vermakelijke film hoewel het even wennen is bij het kijken.
Gert P
En keiharde dikke onvoldoende voor een leuke komedie?
ach ja voor een van de slechtste films ooit gemaakt staat hij hoog in mijn top of flop films.
Martijnnn
Nouja van oorsprong is deze film toch echt een actie film, er valt gewoon veel te lachen.
paul83
Waarom is het volgens jou één van de slechtste films ooit gemaakt?
®Tc
Ik hou van dit soort actiefilms, kan er nooit genoeg van krijgen. De laatste jaren heeft het een enorme boost gekregen, laat ze maar verder doen.
Heel leuk en origineel verhaal: Zoveel mogelijk adrenaline om te overleven. De manier waarop het gebracht past volledig in het plaatje. Het camerawerk en montage (vooral dan de gps-mappen en hartkloppingen) alles aan een razend tempo, maken van deze actiefilm een speciale ervaring alles .
De humor in de film was trouwens ook goed, de vrijscènes en het motorritje schoten er bovenuit. Ook een glimlach bij het déjà vu in het shopping center (Blues Brothers).
****
JakobFugger
Dit is echt een leuke actiefilm, vrijwel letterlijk een film met een hoog adrenaline gehalte. Chev Chelios is meesterlijk neergezet door Statham. Geen topper, maar wel voor dit een soort film en hij krijgt van mij dan ook 4*.
krosnicky
een coole film met een simpel verhaal dat niet veel voorsteld statham in top vorm en dan heb je dat onmogelijke einde
Gert P
Heb ik al eens ergens omschreven.
De manier van filmen, montages enz.
Ik heb hem gelukkig niet meer in mijn collectie.
JanDahler
belachelijke film!!
op aanraden van een paar vrienden (half) bekeken. Deze film wil overduidelijk stoer en cool overkomen maar gaat daarin compleet de mist in. camera werk is zwaar afgekeken van toppers al snatch/lock stock en wil dezelfde 'cool' hebben als deze films.
Simpele actiefilm die jongeren (8-16jr) wss geweldig vinden door al de idiote actie.
skipy05
zalige actie film. Heel de tijd goede actie. goed verhaal. en nog grappig op sommige momenten. Goede rol door Jason Statham.
K.A.N. de Laar
lekker actiefilmpje, verder vond ik het niet echt bijzonder. Maar heb me er zeker niet bij verveeld!
sinterklaas
Weer een ontzettend leuke film met weer de goede Jason Statham. Dit keer ook met zo'n maf en leuk plot: Chev (Statham) word gedrogeert wakker en ziet een video op de tafel liggen die zegt dat hij is vergiftigt met de Beijing Cocktail, een dosis die hem kan doden als zijn hartritme daald. Chev is boos, trapt zijn hele LCD scherm aan stront (hoe zonde) en gaat als een dolgedraaide hond door Los Angeles van hot naar her vliegen om wraak te nemen. Hoe leuk?
Daarnaast is de film niet alleen Actie en Misdaad. Komedie mag er van mij ook bij want de film barst van de maffe en botte leukigheidjes: Die scene in het ziekenhuis oa, die motorscene, die scene bij die appartement van Eve dat Chev een moordenaar onder afleiding van Eve de nek omdraait,
Die erectiescene, scene op het dak, helicopter en dat terwijl Chev naar beneden donderd nog even Eve belt en dan te pletter valt. En dan komt er toch nog een deel 2. Ook vond ik die personages Kaylo en Eve geweldig. Ook leuk dat als bv Chev naar een bepaald locatie moest dat je dan een Google Earth op je beeldscherm kreeg die de kijker ook de juiste plaats aanwees.
Verder lijkt het ook alsof de film grotendeels met handy cam is opgenomen. Maar toch er zo'n succes van maken.
Ja deze film was gewoon echt kicken. Jason Statham deed het fantastisch en haalde ook weer zijn oude botte Engelse humor naar boven. Ik kijk al uit naar Crank 2 maar ook Gamer van dezelfte regiseurs.
Eens kijken wat Statham in Crank 2 allemaal uit gaat spoken.
Maar dit was gewoon een "adrenaline-kickende" film
sander.h
Actiecomedy die gemonteerd is als ware het een videoclip en daardoor bij tijd en wijle nogal schreeuwerig uit de hoek komt. Je moet ervan houden, maar het draagt wel bij aan het "gejaagde" karakter van de film, hetgeen prima bij het verhaal past.
Gelukkig is met de actie en de humor in de film ook weinig mis, waardoor er genoeg te genieten valt.
Jammer alleen van die laatste scenes, die zo fake aanvoelen dat het niet eens meer over de top is maar gewoon echt nep.
Actionfreak
Ik had er hoge verwachtingen van maar het viel zwaar tegen.
Crank 2 vond ik zowaar nog leuker.
dave
Doldwaze actiekomedie die geen seconde stilstaat bij wat er 2 seconden geleden is gebeurd.
Als een ware adrenaline-bom gooit Statham zich in de film en komt naarmate de film vordert steeds geloofwaardiger over.
Bij momenten zeer komische situaties en een goed uitgangspunt.
Van het lage budget zie je bijna niets, er is veel gedaan met weinig geld. (Al komen die beelden van Google Earth misschien wel wat goedkoop over
Het einde biedt dan eindelijk weer wat rust (die paar seconden dat hij door de lucht vliegt) en zorgt er abrupt voor dat het onvoorkomelijke lot van Chev iets sneller plaatsgrijpt.
De film is voorbij voordat je het weet en blijft (misschien wel logisch?) niet lang hangen. Toch is hij, zolang hij duurt, erg entertainend.
yeyo
Eindelijk, een protagonist die coke snuift en ronduit grof en agressief is.
Jawaddedadde
Maffe film.
Te gek camerawerk, de flitsende montage en een geweldige soundtrack maken van deze film één lange adrenalinestoot die Stathams personage eeuwig in leven zou kunnen houden.
Naast de actie zit er ook een pak humor in, grappige situaties die door eerdere users al zijn opgesomd.
Tuurlijk is deze film over de top, kan niet anders met zo'n uitgangspunt, maar nergens neemt deze film zich al te serieus en blijft het gewoon lekker wegkijken.
Allervermakelijkst!
Jennes
Naaah .. actie actie en nog eens actie...
T' is dat die de lijnen van t voetbalveld nog net niet opsnuift ...
Geweldige film als je ff je geen subtiel verhaal met plotwendingen wilt, maar gewoon ff wilt genieten (met je verstand op nul) van een geweldige actie "boost" ... (deel 2 vind k zwaar vaginaal overigens)
Movie Jim
Yeah Jason Statham is erg cool en goed
. Vooral het verhaal is best goed.
Ant
Heerlijke film, gewoon GTA in real life. 2de x gezien net en het is gewoon perfect neergezet.
mock turtle
yes! gave film!
harde actie film met vooral in het begin veel humor! stoer camerawerk en een goede statham!
hier zat ik op te wachten !
BaBr
Geweldige actiefilm met een flinke dosis humor en erg sterk acteerwerk van Jason Statham.
The Last
Wat mij betreft 1 van de beste komedies van de laatste jaren. Crank kent een origineel en tegelijkertijd grappig uitgangspunt, en is een doldwaze anderhalf uur agressieve achtbaanrit vol actie en humor.
Verder is Jason Statham natuurlijk de juiste man voor dit soort rollen. Begin hem steeds meer te warderen, hij heeft een sterke uitstraling en een uitstekende comedy timing. 4,0****
patjuh86
of je nu een goeie actie of goeie humor wil zien voor beide genres is deze film super geschikt lekker agressief en toch humoristische goeie film
s0062423
Eén van de betere actiefilms, die lekker doordraaft met een hoofdpersonage dat scheldt en vloekt als een ketter, iedereen zonder verpinken neerknalt en gewoon volledig los gaat. "GTA in real life" vat de film goed samen, al dient het dynamische camerawerk, de perfect ondersteunende soundtrack en een geweldige Statham eveneens vermeld worden. Top Entertainment!

Crank: High Voltage

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
vergiftigenhelikoptersluipmoordenaarhuurmoordenaaradrenaline vuistgevechtzwembadwraakschietpartijmotorfietsdrugscell phoneauto achtervolgingpharmacydefibrillationhospital gownemergency room post-credits scenesweatshop runaggressiveepinephrine desperateforceful