• 9.378.487 stemmen

Crank (2006)

Actie / Misdaad | 88 minuten / 93 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor

Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez

Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans

Releasedatum: 6 september 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Crank

"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."

Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Een super film!

Hard, snel en veel adrenaline... misschien op sommige puntjes IETS te ver gezocht maar overall een beestenfilm!!

Zeker een film die je meerdere malen kunt kijken!

Een aanrader en een 4,5*

avatar van FillumGek

FillumGek

Lijkt in veel opzichten op The Transporter. Ook hier draait het puur om de actie en is die weer heerlijk over the top weergegeven gecombineerd met droge humor.

****

avatar van casperde

casperde

Waarom is deze film zo hoog beoordeeld.

Iedereen hier houdt geloof ik van hersenloze actie.

Ik vond deze film lelijk, het eind was dan op zich nog wel grappig maar deze film is hetzelfde als de gemiddelde actie film op tv, ze hebben geen goed verhaal.

avatar van IcU

IcU

casperde schreef:

Mag dat niet dan?

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Wat moet je nou van zo'n film zeggen... De actie was goed hard, soms een beetje overdreven. Verhaal ging nergens over en was een beetje onzinnig, had net zo goed geen verhaal in hoeven zitten. Gewoon een paar mensen afslachten en dat was het eigenlijk wel. Enige goede was dat het einde iet wat onverwacht is (zowaar niet amerikaans...)

Al met al heb ik me wel vermaakt en was het wel een aardig filmpje om is op een saaie dag te bekijken.

avatar van vander

vander

FillumGek schreef:

****

Hier sluit ik me bij aan, een geweldige actie komedie is deze film. Jason Statham speelt weer zijn standaard rol, net als in de transporter etc. Ik vondt vooral het einde als hij uit het vliegtuig valt en zn vriendin opbelt geweldig!

3,5 ster.

avatar van Dennizzz

Dennizzz

laatste scene uit het vliegtuig beetje erg nep, maar hier hou ik nu van (zoals eerder gezegt) heerlijke hersenloze actie

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Gewoon lekker zo een film waarbij iemand de hele stad naar de ****** helpt

SUPER toch?

avatar van zjandannybob

zjandannybob

geweldige film, dit mag echt gezegt worden. heb echt genoten van de film en me ook geen minuut verveeld tijdens het kijken.

de film is spannend van begin tot eind.. terwijl ik het einde wel wat minder vond.

gewoon een stoere actie film met ook enkele humoristische shots, zeer mooie camera effecten.

toppertje 4*

avatar van battleboy

battleboy

Echt een ongelooflijke rare film. Soms veel te grof en overdreven. Einde is wel onverwacht.

avatar van bisse

bisse

Ongelofelijk hoeveel mensen hier zitten te zeuren over de gedeeltes die over the top waren enzo. Het enige wat deze film probeert is alles over the top brengen en slaagt daar geweldig in. Geweldig droog idee om met een verhaal op de proppen te komen waarin je gewoon weet dat de actie moet doorgaan omdat anders het hoofdpersonage simpelweg sterft. De uitwerking van dit concept is fantastisch en statam is de rol op het lijf gecshreven.

De uitwerking van het concept is zo vervuld dat het de film een meerwaarde geeft en deze flick is in mijn ogen dan ook meer dan een hersenloze actiefilm. een beetje op dezelfde manier waarop payback met kop en schouders boven andere actie/revenge movies steekt. Qua stijl en vertelling blijft ook deze film constant trouw aan zijn unieke simpele concept.

Ik heb zwaar zitten genieten en hij krijgt 4 sterren van mij. Deze film hoort gewoon bij de vetste actiefilms thuis tussen films als die hard en payback.

bisse schreef:

Daar ben ik het wel mee eens, inderdaad raar dat dit niet eerder verzonnen is, of weet iemand een ander voorbeeld?

avatar van neo

neo

Kuch, kuch, D.O.A.

Goed voorbeeld .

avatar van voomzap

voomzap

Over het algemeen moet ik niets hebben van actiefilms. Dit is echter zó vet. nonstop hallucinerende, absurdistische waanzin. enjoy the ride

avatar van DR.Ongezout

DR.Ongezout

EEN vette trip briljant.

avatar van Blanky

Blanky

Eén groot ADHD avontuur! Je wilt een actiefilm? Je krijgt een actiefilm! 3,5 *

avatar van Mellie187

Mellie187

Dit is echt mijn soort films heerlijk gewoon .

Van begin tot het eind toppe actie met stoere camera standen, en een telefoon deuntje dat het gewoon doet .

En top geacteerd (net als transporter 1 En 2)

Beter maken ze heel veel van dit soort films dat houd het voor "mij" leuk.

5* Maar geef een dikke 4,5*

avatar van jwvangent

jwvangent

heerlijke film! Jason Statham rules!!!!!!!

avatar van XanaX

XanaX

Leuke actiefilm met wat leuke humor hier en daar dikke 3***

avatar van Mythikal

Mythikal

Heb vanbegin tot eind met een brede glimlach naar film zitten kijken en dat is al weer een tijdje geleden dat dit mij is overkomen. Dus voor mij echt een topfilm.

Een aanrader voor iedereen die van lekkere snelle actie houdt met een vette dosis humor

Dikke 5*

Dennizzz schreef:

Misschien heb ik een andere versie gezien, of ik weet niet wat het verschil is tussen een helikopter en een vliegtuig...

avatar van pjm04

pjm04

Goede film krijgt van mij 4.5 *

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Erg sterke film, liet bij mij een... vreemd gevoel achter. Één van de wienige actie-films waar ik zelf niet echt... hyper van werd. Verhaal is super orgineel en erg sterk verteld. Het einde is prachtig.

1 tip: Kijk voorbij de agressieve stukjes (sommige vond ik ook wat te, maar de film als geheel is echt de moeite waard)

avatar van donnie B.

donnie B.

Wanneer in de bios/ of videotheek??

avatar van Leno

Leno

Erg grappige film met goede montage en gelikte actiescenes. De stijl doet 't um, samen met het vlotte tempo en het feit dat de film zich absoluut niet serieus neemt. Erg vermakelijk, en de fouten neem je graag voor lief..

avatar van jerick007

jerick007

Geweldige actiefilm,erg genoten van de humor die erin zit.

Top....!!!!

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

I 'm Alive!! Hele aparte film...zeker 4*

Vanaf het begin zit je al in een hele 'achtbaan' achtige film.

avatar van Mitch!!!

Mitch!!!

Oke wat een tegenvaller! Leuk geprobeerd alleen niet gelukt... Ik ben blij dat ik deze film niet in de bios heb gezien want anders had ik me ongetwijfeld zeer geergerd aan iedereen die zo erg lacht om de domme grappen en actie en dergelijke.

avatar van Straight Killa

Straight Killa

super goed film

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

casperde schreef:

Waarom is deze film zo hoog beoordeeld.

Iedereen hier houdt geloof ik van hersenloze actie.

Maar wat verwacht je dan van dit soort films? Bij zulke films als deze draait het juist om de actie en doet het verhaal er niet zoveel toe.

Hoewel de logica idd ver gezocht is (vooral aan het einde)

vind ik dit een zeer vermakelijke film, kijkt lekker weg door het vlotte tempo aan actie en met de humor zit het ook wel goed.

Van mij mag hij best wel 4* hebben