• 9.375.307 stemmen

Met onder meer: Jack Black, Troy Gentile en Ana de la Reguera

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Nacho Libre

"He's nacho average hero."

Ignacio is een Mexicaanse priester die een simpel kookbaantje in een klein weeshuis heeft. Maar eigenlijk zou hij veel liever worstelen dan koken. En als hij stiekem meedoet aan een worstelwedstrijd (als de gemaskerde Nacho) blijkt dat hij er zelfs geld krijgt, ook al verliest hij. En dat geld kan mooi besteed worden aan gezond eten voor de weesjes, in plaats van de dagelijkse bruine derrie in het weeshuis. Een nadeel echter is dat de nieuwe en bloedmooie Zuster Encarnación maar al te duidelijk maakt hoe de kerk over worstelen denkt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

robje76 schreef:
Kan iemand mij vertellen hoe hij afloopt?? Ben halverwege in slaap gevallen.

Bij de kerk komen ze na een ''ongelukje'' erachter dat Nacho dé worstelaar is. Hij gaat voor de laatste keer de ring in en zal tegen de beste worstelaar ooit, Ramses, vechten. Op ongelooflijke wijze weet hij te winnen en het meisje waarvan hij houdt vergeeft hem natuurlijk. Het geld dat hij wint besteedt hij aan de weeskinderen, door een nieuw gebouw te laten bouwen, geloof ik. Een happy end dus.

avatar van ladyg

ladyg

Droge humor inderdaad! Maar zo boeiend vond ik het ook alweer niet.

avatar van Paranoid

Paranoid

Heerlijk die droge grappen... Ik kon er echt lachen vooral toen jack black zijn achterkant liet zien... 4 *

avatar van DreamGirll

DreamGirll

Zitten wel leuke stukjes in.

Maar ik had er veel meer van verwacht..

avatar van SSeagal

SSeagal

Je houdt ervan of niet.....ik wel...het ging helemaal nergens over en dat vind ik juist zo leuk aan deze film. Heb finaal in een deuk gelegen, zelfs na de film moest ik soms nog even lachen, geweldige comedy denk ik dan...althans voor mij persoonlijk. ****

avatar van deStef

deStef

hele leuke film, 3,5

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Heel teleurstellend...

avatar van Juniahiah

Juniahiah

Tegenvallend, ik had hem veel leuker verwacht!!

avatar van Ninto

Ninto

Hoe kan deze film nou op 2.5 staan? Dit is een verdomd grappig filmpje...

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

Grappige film, vooral de sfeer was erg leuk!

Helaas heb ik geen één keer helemaal slap gelegen van het lachen, wat bij Napoleon Dynamite wel vaak het geval was.

3,5* (hoewel ik erg zat te twijfelen om er 4 te geven)

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Vond het ook niet zo een leuke film. Niet zo heel veel moeten lachen..

avatar van Ninto

Ninto

Whaha, die gast met zn vage bek... ik heb dubbel gelegen...

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Laat het éénmalig zijn, meneer Black

Ik ben niet bekend met Hess' eerste, 'Napoleon Dynamite', maar dit is alvast een weinig hoopvolle indicatie voor wat komen zal.

Echter duidelijk is de wijze waarop Hess 'zijn' humor tracht te versterken door middel van een nostalgisch doordrongen soundtrack en een bijna cartooneske beeldvoering. De intentie van Hess om de film zo een eigen karakter mee te geven is daarmee aanwezig.

Slechts 'aanwezig', aangezien Hess vergeet enige vindingrijkheid in het geheel te stoppen en zo voor het overgrote deel vervalt in voorspelbaarheid en gewoonweg flauwe humor.

Bovendien zie ik de humor niet in van bijvoorbeeld volgende grap:

I was wondering if you would like to join me in my quarters this night... for some toast. Waarop een scene volgt waar we Nacho en Sister Encarnacion een toastje zien naar binnen werken. Subtiel, absoluut niet.

Een immer charmante en hysterische Jack Black kan daar bitterweinig aan toevoegen. Black krijgt weinig voor handen om mee te werken en blijft zodoende plakken op een éénzijdig karakter. Zonde, want hij beschikt over een zelden geziene dosis energie, waarvan hier niets te bespeuren valt.

Blacks zwarte schaaap en die éénmalige misser...laten we hopen.

'Tenacious D' zal alvast meer in lijn liggen met zijn wilde en muzikale karakter.

avatar van tat2lola

tat2lola

Had er meer van verwacht, zeker van Jack Black....

avatar van rico_defender

rico_defender

ik hou van humor maar dit is niet mijn film

volgens veronica magazine een film van 4 sterren film waarvan je kan houden of haten

ik mag hem niet 2,5*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

rico_defender schreef:

ik hou van humor

Ik vond deze film, in tegenstelling tot de meesten, in al haar eenvoud en simpelheid toch eigenlijk bij vlagen gewoon erg leuk. Compleet over-de-top, een belachelijk en voorspelbaar verhaal, onrealistisch en stompzinnig, en Jack Black in de hoofdrol. Genoeg leuke grappen, gewoon prima vermaak, 3,5*

avatar van Coop

Coop

supergrappige film 3.5*

zeker zien mensen, deze score is ondergewaardeerd.

avatar van meza

meza

dit is 1 van de mindere films van jack black

normaal kan je om hem nog wel lachen maar in deze film zitten zoveel cliche,s dat het na een tijdje echt saai wordt

avatar van Pinjataaa!

Pinjataaa!

Lekker droge humor, maar begon wel een beetje te vervelen.

3 *

avatar van Da Prophet

Da Prophet

'I ate bugs, I ate grass and with my hands i've whiped my...tears'

Er zaten een aantal uitspraken in die ik wel grappig vond, maar het is toch niet helemaal mijn humor. Toch 3* voor de goede sfeer en het aardige acteerwerk van Black...

avatar van Guinness

Guinness

Heb enkele weken geleden deze film gekeken.

Normaal gesproken zijn de films waar Jack Black in speelt wel leuk/grappig maar deze film vind ik een van de mindere films van hem.

Ondanks dit toch nog 2,5 ster voor het acteerwerk

Ga zo meteen Tenacious D (ook met JB) bekijken hopelijk is die beter

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Het moet een komedie zijn. Helaas ligt het grappengehalte veel te laag. Elke 20 minuten een grapje is voor mij niet echt een komedie. 1,5*

Tenacious D. is veel beter!

avatar van Kassie Wijlen

Kassie Wijlen

Leuke maar wat aparte comedy. Geen standaard Amerikaanse setting, maar Latijns-Amerikaanse sferen. Geen hilarische comedy met een hoog aantal grappen per minuut, maar toch het kijken waard.

avatar van Octo

Octo

waardeloze bagger. Hou van droge humor maar dit is paardenpoep. 1*

avatar van Linn

Linn

Heerlijke droge comedy zoals ik ondertussen wel gewend ben van Black. Hate it or love it is bij deze man wel van toepassing. Ik vind het geweldig wat hij elke keer flikt en na een aantal films met Black gezien te hebben(waaronder Tenacious d and the pick of destiny en school of rock) ben ik hem zeker wel gaan waarderen en vind ik hem grappiger als Jim Carrey. Vind hem wel het meest geschikt voor komische rollen. De serieuzere rollen zoals in The holiday passen hem niet zo.

Leuk origineel verhaaltje dat geen moment verveelt 3,5*

avatar van Makz

Makz

Pinjataaa! schreef:

Lekker droge humor, maar begon wel een beetje te vervelen.

3 *

Het begon érg snel te vervelen. Ik hou ook van droge humor, maar dit.. Nee, niet mijn ding: 2,0*

Heel wat beter als Napoleon Dynamite.

Hoewel deze film het voor mij niet van de humor moet hebben. Twee leuke wat droge grapjes, verder niet echt gelachen.

De film scoort meer op gezelligheid. Leuke, fleurige kleurtjes en een warm sfeertje. Veel clichés inderdaad, film heeft weinig om het lijf, maar ik vond het (bijna) nergens irritant worden.

Zal nooit een Black fan worden, maar als hij in dit soort fleurige dingetjes meespeelt kan ik hem een stuk minder vervelend gaan vinden.

Verder nog een paar verrassend leuke worstelwedstrijden ook, vooral die dwergjes

avatar van pjizzle

pjizzle

Onderhond schreef:

Heel wat beter als Napoleon Dynamite.

Dat nou juist niet , tis meer van dezelfde slome en droge humor, wat een beetje gaat vervelen als je Napoleon Dynamite al hebt gezien (wat die acteur trouwens ook beter ligt dan ADHD Jack).

Maar voor de rest wel een vermakelijke film.

avatar van illMattie

illMattie

Onbegrijpelijk die lage score hier! Je moet weliswaar geen tweede Napoleon Dynamite verwachten, maar ik vond de film erg grappig!

avatar van keyser sose

keyser sose

een meesterlijke film met jack black whahahahahah goed gelachen