Nacho Libre (2006)
Met onder meer: Jack Black, Troy Gentile en Ana de la Reguera
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 18 januari 2007
Plot Nacho Libre
"He's nacho average hero."
Ignacio is een Mexicaanse priester die een simpel kookbaantje in een klein weeshuis heeft. Maar eigenlijk zou hij veel liever worstelen dan koken. En als hij stiekem meedoet aan een worstelwedstrijd (als de gemaskerde Nacho) blijkt dat hij er zelfs geld krijgt, ook al verliest hij. En dat geld kan mooi besteed worden aan gezond eten voor de weesjes, in plaats van de dagelijkse bruine derrie in het weeshuis. Een nadeel echter is dat de nieuwe en bloedmooie Zuster Encarnación maar al te duidelijk maakt hoe de kerk over worstelen denkt...
- Trailer (YouTube)
Ramses
Elderly Monk
Snaggle Tooth Monk
krabat
Nacho is in ieder geval een stuk toegankelijker dan Napoleon D. Beide films vond ik zeer amusant al is Nacho volgens mij meer bedoeld voor kids.
Jack Black vertolkt zijn rol prima, met als hoogtepunt zijn lied voor de man met de gele muts! Hoewel de meeste grappen aan de flauwe kant zijn maakt Jack ze desondanks goed verteerbaar. Je ziet dat hij graag met kinderen werkt.
Ik denk dat Jack Black dé belofte is op het gebied van de komedie. Nu moet hij alleen nog een rol aangeboden krijgen de hem op het lijf geschreven is (in de videoclip Tribute van Tenacious D was hij briljant).
renekuipers
Heerlijke droge humor, beetje in de stijl van Napoleon Dynamite. Je moet wel echt van dit soort films houden om het te waarderen. Ik heb mij in ieder geval kostelijk vermaakt. 4,5*
Gehenna
Ik moet vooraf bekennen dat ik een enorm zwak heb voor de comediant Jack Black die de hoofdrol in Nacho Libre op zich neemt. De film is van de maker van Napoleon Dynamite Jared Hess en die kerel heeft een heel apart soort humor. Nu vond ik N.D. een tegenvaller maar Nacho is gewoon leuk en het verhaal slaat nergens op maar Jack Black is gewoon fantastisch, oh zo fout..heerlijk :mrgreeen:
Jack speelt de monnik Nacho die voor de weeskinderen leeft en het beste voor ze wil, er is helaas geen budget en hij komt met het idee om te gaan worstelen. Alleen is worstelen door de monniken gemeenschap niet geoorloofd dus moet hij het in het geheim doen, waardoor hij twijfels krijgt over zijn geloofsovertuiging. Dit klinkt veel serieuser dan het is, het is een heel luchtige film die voor meligheid op de bank kan zorgen. 3.5*
Poisonthewell
Dikke tegenvaller. Jack Black in samenwerking met de regisseur van Napoleon Dynamite lijkt een match made in heaven. Niet dus. Hooguit een tweetal keer een glimlach. 1,5*
TimD
Hier staat dat je hem kunt huren en kopen van 7 november?
Flashbot
Gister gezien.. erg leuke film niet echt een super droge en keiharde komedie.. maar wel een heerlijk film die super lekker weg kijkt..
Ik heb me gister geen 1x verveeld, ik heb ook niet echt in een deuk gelegen..
Alleen een beetje aan het einde met die brief
"kiss kiss hug hug big kiss hug hug kiss litle kiss"
Vond ik echt droog
Al met al een prima film.. 3*
Tha-Player
Dit is echt een Jack Black film!
Ik ben zelf geen fan van Jack Black maar kon met deze film wel lachen!
veendiek
ik vond hem tegenvallen niet zoveel aan ik ken me niet meer herinderen dat ik moest laggen om die film
isabella_1970
wat een baggerfilm zeg half uurtje gekeken van elende uit gezet 3x gelachen
ik zou zeggen
F7.... DOCUMENT BEWAREN.....
NEE!
Teemong
Belachelijk de negatieve reacties en het lage gemiddelde. Het zal wel aan de humorsmaak liggen, want ik heb me kapot gelachen. Jack Black was geniaal en alle eigenzinnige typetjes ook. Het is niet zo'n classic als Napoleon Dynamite, maar fans van die film zullen zeker genieten.
Prudh
Beetje generaliserend? Jack Black is simpelweg vervelend en de grapjes zijn onaf in NL, waar ND in pure simpelheid fantastisch was...
leon1970
Nacho libre
De film begint leuk, echter halverwege de film zakt die in een.
Ik had er ook wat meer van verwacht.
Het is een redelijke komedie film, geen topper helaas.
waardering: **
Sympathieke maar wat vlakke komedie, een kleine tegenvaller na het veel leukere Napoleon Dynamite van regisseur Hess. Traag en weinig verrassend qua verhaal, maar de charme van Black en de zeer verzorgde vormgeving van de film maken veel goed.
=Wizard=
Classic!?
....kan Napoleon Dynamite fans hebben dan?
Die film zuigt...
Dit was nog wel oke...tis Jack Black...
Rocco1984
Dit is toch geen School of Rock 2 (nee dat snap ik) Maar vanwege de kinderachtige ondertoon????
Groeten
Levi
heerlijke film. Verhaal stelt inderdaad niets voor maar de grappen zijn soms hilarisch. Jack Black geleund tegen dat muurtje, je kon me opbergen.
Kan me ook voorstellen dat je dit niets vind hoor, van mij in ieder geval 4*
Miezz
Ja, ook ik vind deze film geweldig! Jack Black is en blijft gewoon geweldig!
Goed uitgewerkte scenes, echter weinig diepgang. Then again: wie heeft er diepgang nodig om Jack met zo'n hoofd echt lijpe liedjes te zien/horen zingen, kinderen verzorgen en worstelwedstrijden proberen te winnen?!
otherfool
Afgrijselijke flop van de makers van het zo leuke Napoleon Dynamite. Black's typetje is leuk voor hooguit 23 seconden, en ook de andere maffe figuren zijn gezocht en vervelend. Flauw, kinderachtig, in herhaling vallend... gewoon ronduit slecht.
1 heel klein sterretje.
Plankje
Wanneer je de trailer gezien hebt,
zou ik het daar ook maar bij laten.
Lang leve de herschrijfbare DVD
timbo_
Wat een afschuwelijk gedrocht. Er is werkelijk niks leuk aan deze film. Jack Black speelt ontzettend slecht net als de rest van de cast. Dit zou de titel film eigenlijk niet mogen dragen.
0,5
pjm04
Ik hou wel van de muziek van hun Tenacious d maar de film vond ik op zich tegenvallen, allowel ik die Jack black wel grappig vind.. best wel eigenzinning persoon. Vond hun nieuwe cd beter als de film. Cd heet pick of destiny. krijgen van mijn dan ook een 2 voor de film.
MIsStenVelde
ik vond deze film totaal niet leuk.
het leek een beetje op een amateur film...
maar dat is mijn mening.
Koek
Helaas slaagt ook deze film van Jared Hess er totaal niet in mij aan het lachen te krijgen. Het script en de timing is echt verschrikkelijk.
Ik zat me dan ook bij bijna elke scene af te vragen wat de regisseur ermee wilde bereiken; het mist elke vorm van subtiliteit, maar het is ook niet banaal genoeg om hardop te kunnen lachen. Hetzelfde idee als bij Napoleon Dynamite, eigenlijk. Moet het dan doorgaan als absurdistisch? Ook in dat opzicht wordt er te weinig mee gedaan, op enkele scenes na. Voor een recht-door-zee komedie mist het simpelweg punchlines, tempo en een hoge grappendichtheid. Wat blijft er dan nog over?
Flinke misser. 1,5*
Strudllkanudll
Ehm, er zijn van die momenten dat ik moeite heb positief te zijn. Toch wel leuke titel !
robje76
Kan iemand mij vertellen hoe hij afloopt?? Ben halverwege in slaap gevallen.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

The Wind in the Willows
Animatie / Familie, 1983