Nacho Libre (2006)
Met onder meer: Jack Black, Troy Gentile en Ana de la Reguera
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 18 januari 2007
Plot Nacho Libre
"He's nacho average hero."
Ignacio is een Mexicaanse priester die een simpel kookbaantje in een klein weeshuis heeft. Maar eigenlijk zou hij veel liever worstelen dan koken. En als hij stiekem meedoet aan een worstelwedstrijd (als de gemaskerde Nacho) blijkt dat hij er zelfs geld krijgt, ook al verliest hij. En dat geld kan mooi besteed worden aan gezond eten voor de weesjes, in plaats van de dagelijkse bruine derrie in het weeshuis. Een nadeel echter is dat de nieuwe en bloedmooie Zuster Encarnación maar al te duidelijk maakt hoe de kerk over worstelen denkt...
- Trailer (YouTube)
Ramses
Elderly Monk
Snaggle Tooth Monk
zjandannybob
Onbegrijpelijk die lage score hier! Je moet weliswaar geen tweede Napoleon Dynamite verwachten, maar ik vond de film erg grappig!
inderdaad dit snap ik ook niet, jack blacks acteerwerk hier is weer goed, dat zwerver geval speelt ook leuk. opzich toch wel lache film 3.5*
Gabe Walker
Ik had heel veel verwacht van deze komedie, maar heeft niet aan mijn verwachtingen voldaan.
Ik heb een paar keer goed gelachen, en het typetje van Jack Black was echt geweldig..... maaaaaarrrrrr het is niet mijn humor, helaas.
Hoe dan ook vond ik het wel een vermakelijke film die me soms goed aan het lachen bracht maar meer ook niet. Niks speciaals (voor mij) en ik zal hem waarschijnlijk niet nog eens kijken.
kleez
Gister avond gezien! De film heeft hier en daar wel wat humor, maar
blijft toch wat saai...
Ben het wel erg eens met eerdere reacties dat Jack Black zich erg
in moet houden in deze film!
homerjay
Niet slecht maar zeker ook niet goed. Beetje te zoetsappig, maar aparte humor (die vooral bestaat uit sullig voor je uit staren bestaat en grappen die niet 'gebracht' worden) maakt het toch nog een beetje bijzonder. Vooral leuk voor de jongere kijkers.
Chainsaw
Ken inmiddels aardig wat leuke films met Black, maar Nacho Libre was toch wel een misser van formaat. Het oninteressante verhaaltje gaat werkelijk helemaal nergens over en is per slot van rekening ook nog eens heel beroerd uitgewerkt. Verder bevat de film erg weinig (goede) grappen en is voor het grootste gedeelte gewoonweg oersaai, vervelend en erg moeilijk door te komen.
Verder een hoop flauwe personages (met name Black's sidekick was erg irritant met z'n gegil) en een matig en voorspelbaar einde. Slecht een paar aardige momenten gezien, met een klein onschuldig glimlachje als gevolg. En ook Black doet duidelijk wel zijn best, maar het lukt hem niet Nacho Libre te redden van de ondergang. Het enige wat hem wel lukt is een aantal momenten nog enigszins draagzaam te maken.
1,5 sterren.
Amusette
Ik vond het een erg leuke film. Ik snap niet dat iedereen zo loopt te klagen. Jack Black was grandioos in die film!!!
movielunatic
Echt een slechte film!!!! Ik hou zoiezo niet van komedies, maar kan er wel objectief naar kijken, maar dit was echt een dikke onvoldoende, erg voorspelbaar.
Die kleine mannetjes waren wel grappig.
Niet verder kijken dan de trailer, daar zijn de enige leuke dingen in te zien
thedudesons
geweldige film. jack black op z'n best. zitten vele leuke grappen in. zijn maatje is helemaal een sukkel in deze film. je moet niet echt op de film en het verhaal letten, want dan is het een saaie film. gewoon zelf lekker dom kijken en lachen.
nuttes
Middelmatige film. Er zat naar mijn mening veel meer in het gegeven van de worstelende priester. Black is niet slecht, maar heb hem al betere rollen zien spelen.
't is het soort film waar je wel eens kan naar kijken als ze hem op tv spelen, maar die zeker niet waard is om geld aan te geven in de videotheek en zeker al niet in de cinema
Mr_White
- 2067 berichten
Helemaal mee eens, de film miste net iets om echt leuk te worden.
DragQueen
Geen film die ik nog eens zal opzetten, maar daarintegen best humoristisch. jack black acteert leuk, en die smalle eskeleto schooier was ook een leuke toevoeging. standaard verhaaltje wat niet altijd weet te boeien, maar op z'n tijd wel grappig is. vooral de worstel scenes. 2,5 sterren.
Barcel
Een grappige film, leuke verhaal bedacht! Een 4 voor de film.
Gizzmann
Ik denk dat veel mensen te hoge verwachtingen hadden bij deze film. Ik had verwacht dat dit vreselijk slecht zou zijn, maar dit was een enorme meevaller! Je dacht een idee te hebben van wat precies droge humor is, maar Jared Hess laat even zien wat ECHT droge humor is. Er zit absoluut een soort saaiheid in de film, maar dat is juist wat het zo hilarisch maakt. Belachelijk verhaal, belachelijke conversaties en eigelijk is de rol van Jack Black ook belachelijk. Vind het toch geweldig dat studio's dit nog aandurven, want het wekt namelijk wel. Ook erg grappige muziek en een ontzettend feel-good eindscene.
Dikke 3,5* (wie weet ooit nog een verhoging
Yamato
Die kleine mannetjes waren wel grappig.
Niet verder kijken dan de trailer, daar zijn de enige leuke dingen in te zien
Die mannetjes waren juist totaal niet leuk...
Vond het overigens geen Napoleon Dynamite. Jack Black deed het wel leuk maar toch heb ik maar weinig echt gelachen om deze film. Overigens wel een lekkere film als je toch niets te doen hebt.
Bij vlagen zeer vermakelijk, maar het mist grotendeels wel de absurditeit die Napoleon Dynamite zo leuk maakte. Black is wel lollig, maar verslikt zich soms in zijn Spaanse accent, vooral als ie bezig is z'n eigen showtje op te voeren...
Frankeermachine
Ik vind dit een leuke, orginele film. De film bevat geen pakkende grappen, maar het worstelen is aardig in beeld gebracht.
Volgens mij heeft Antonio Banderas de voice-over van Ignacio gedaan.
AGoos
"ik zag je vanuit het dorp..."haha oke het was niet wat het had kunnen zijn,,maar ik vond het een leuke film...3*
tommykonijn
Die mannetjes waren juist totaal niet leuk...
Helemaal mee eens Jack Black was soms wel grappig maar daar redt hij de Film helaas niet mee.
helleke
Ik kan niet begrijpen dat iemand ook maar enig budget wilt spenderen om zo'n erbarmelijk slechte film te maken.
Het trok gewoon op geen 5 fr.
Lang geleden dat ik nog zo'n zwakke film gezien heb,de acteerprestaties waren dan ook navenant.
Meer dan 1 ster heb ik er dan ook niet voor over.
maerk
Jack Black was hilarisch in deze film!
Dit bericht is heel misplaatst tussen deze negatieve reacties maar ik vond het een verassend leuke film. Hele droge humor, daar moet je dus wel van houden.
4 sterren.
Zeer matige komedie die maar zeer sporadisch grappig is. En als hij grappig is, is dat alleen te danken aan Jack Black want de rest van de acteurs is totaal niet grappig. Het verhaal stelt ook niet veel voor maar dat is meestal zou bij dit soort humor films.
Het is te danken aan Jack Black dat ik deze film niet beloon met maar slechts een 0,5 punt, dankzij hem geef ik hem 1 punt hoger. Snel vergeten deze film.
Flipman
De setting, de karakters, die waren allemaal erg leuk. Maar het verhaal was te voorspelbaar en de grapdichtheid niet hoog genoeg. Ik zou in eerste instantie gisteravond mijn huiswerk afmaken, waardoor ik deze film moest laten schieten; had ik dat maar gedaan, want zoveel bijzonders was het niet.
De film wordt volledig gedragen door Jack Black, die een geinige rol neerzet in een verder apart en lang niet altijd even boeiend verhaal. Gemiste kans. De sfeer van de film was wel goed maar ze hebben er echt te weinig leuke momenten in gestopt.
simpelekees
But you are tall and fast like a gazelle, you can do it. Pray to the lord for strenght.
- "I don't believe in god, i believe in science"
Na zijn film "Napoleon Dynamite" gezien te hebben wou ik deze ook zien. Je ziet duidelijk hoe de typetjes ook hier leuk in mekaar zitten. Alle personages zijn net iets "te" waardoor ik de typetjes grappig vind en tegelijk geloofwaardig.
"Do you remember that one time, when everyone was shouting my name and i used my strenght to rip my blouse."
Typetjes:
Nacho, de monnik die dolgraag van de beroemdheid wil proeven.
De dief, die gelooft in science, altijd verontwaardigd kijkt en ook zo'n eeuwige blik op oneindig heeft.
De man die hun altijd bij staat in gevechten. Enkel nee schud en een beetje klapt.
Het dikke jongetje dat hun geheim bewaart, ook altijd dezelfde gezichtsuitdrukking heeft.
Ik herken in deze film erg wat Jared Hess eerder heeft gedaan, een film met simpele typetjes die een simpele wens (desire) hebben. De hoofdpersoon is ook weer in deze film iemand die in een eeuwige sleur leeft. Die uiteindelijk compleet doorbroken word.
Negatief:
- Niet altijd vind ik Jack Black overtuigend, zijn accent laat hem soms in de steek. Ook is zijn uiterlijk niet ideaal voor de rol, hoewel hij zelf wel erg goed past.
- Je moet wel kunnen genieten van de simpele dingen die erin zitten. Grappen zijn niet altijd overduidelijk en om te genieten van deze film moet je volgens mij elk moment bijhouden om je in te leven in wat voor typetjes hier voor je staan.
Uiteindelijk vind ik het weer een geniale film in zijn uitvoering. Typetjes, passende muziek, goeie beelden, het zet een goeie sfeer neer die nodig is.
Mijn favoriete opmerking is:
"Take it easy!"
"Hug, hug, kiss, kiss, hug, hug, Big kiss, Little hug,kiss kiss, little kiss."
kanjertje
Knotsgekke maar leuke film.
Anders dan de meeste humoristische film maar daarom niet beter.
Heb me geamuseerd maar kijk nu toch niet naar zoiets gelijks uit.
2,5

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Wind in the Willows
Animatie / Familie, 1983