• 9.200.386 stemmen

Geregisseerd door: Richard Loncraine

Met onder meer: Harrison Ford, Paul Bettany en Virginia Madsen

Releasedatum: 13 april 2006

Plot Firewall

"Nothing Is More Dangerous Than A Man With Everything To Lose."

Computerveiligheidsexpert Jack Stanfield heeft voor de Landrock Pacific Bank het veiligheidssysteem ontwikkeld. Dit systeem kan slechts op één manier gekraakt worden, namelijk door Jack zelf. Crimineel Bil Cox heeft het leven van de familie Stanfield voor maanden geobserveerd en ontvoert vervolgens Jacks vrouw en kinderen in hun eigen huis, zijn eis: Jack moet $100 miljoen stelen van zijn eigen werkgever. Om zijn gezin te redden probeert Jack een zwakke plek in zijn eigen beveiligingssysteem te vinden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Goede film, met een goed acterende Harrison Ford en een zeer goede Paul Bettany.

De film doet me wel een beetje denken aan "Air Force One", ook met Ford en waar hij ook in z'n eentje de hele boel oplost.

Had toch iets meer vaart in de film willen zien, vooral het begin is wat langzaam, maar toch is het een goed verhaal en een prima film die zeker 4,5 sterren waard is.

Na bijna 8 jaar de film eens opnieuw bekeken.

Blijft een goede en spannende film met een puike cast.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

13 in een dozijn film over een vader die zijn gezin moet beschermen tegen losgeld.

Weinig actie in deze film, begint ook behoorlijk sloom, het einde valt ook best tegen want het is ook ineens afgelopen terwijl hij alles nog moet vertellen aan iedereen wat zijn gezin en hij zelf heeft meegemaakt en zullen ze het geloven?

Toch geef ik deze film wel een voldoende want hij verveeld niet.

avatar van Antonev

Antonev

Gisterenavond kwam ik deze tegen tijdens het zappen. Ik had geen idee wat voor film het was, dus zonder enige voorkennis gekeken. Het verhaal is hartstikke standaard, maar wél goed uitgevoerd en bij vlagen best spannend. Mooi om eens gezien te hebben.

Hij deed me overigens sterk aan de film 'Trespass' denken.

avatar van IH88

IH88

“I just hacked into your accounts.”

Een wat belegen thriller. Harrison Ford kan dit soort rollen nog in zijn slaap spelen, en dat heeft hij volgens mij ook iets te letterlijk genomen. Het ligt niet alleen aan hem, want ook het script laat steken vallen. Van spanning is geen sprake, en Bettany is te veel gentleman om een overtuigende bad guy te spelen Een gijzeling lijkt in deze film meer op een theekransje. Het vergezochte einde is de kers op een zeer oude en belegen taart.

avatar van tronnie

tronnie

ja wel aardige thriller...maar ik denk dat een computerveiligheidsexpert wel een

iets complexer wachtwoord zou gebruiken dan de naam van zijn boot

avatar van pierre18

pierre18

Aardig uitgangspunt om een beveiliger te gijzelen, maar daar blijft het dan bij. 13 in een dozijn movie maar wel redelijk verfilmd. Er zitten wel vreemde keuzes in de film zoals het ontslag van medewerkers en de anderen niet waarschuwen via codes. Zo'n beveiliger moet dat toch wel kunnen.
Vind zelf Ford te oud worden voor dit soort films.

avatar van frans123

frans123

Allemachtig wat een vervelende film. Zelfs met 32x sneller was ie vervelend.

avatar van frans123

frans123

pierre18 schreef:
Vind zelf Ford te oud worden voor dit soort films.

Precies !!! 13 in een dozijn.. Die beveiliging is zo hi tech met codes etc dat zo iets nooit kan gebeuren. 1 man heeft nooit toegang tot 100 miljard. Degene die het beveiliging systeem maakt weet zelf de codes niet.
Ook dat die Cox overal in die bank mee loopt is ongeloofwaardig.

avatar van Phantasm

Phantasm

Spannende film die de moeite waard is om te bekijken. Prima mee vermaakt.

avatar van blurp194

blurp194

Ai wat is dit slecht.

Het plot is te onzinnig voor woorden - en dan ga ik er maar even aan voorbij dat de hoofdtruc op zich wel ok is, want die sneeuwt in het narratief volledig onder. Handig hoor, zo’n wire transfer terminal. Was er dan niemand bij de film die zich afvroeg ‘ja maar…’?

De cast is ook best slecht - Ford is miscast en gedraagt zich alsof hij de lines voor deel 4 van Indiana Jones in zijn hoofd heeft, Bettany haalt nog geen 5 procent van de villain die hij nodig heeft. En daar staat dan een Robert Patrick die nauwelijks iets te doen heeft - had hem de bad guy laten spelen, dan was het een heel ander soort film geworden.

Zo’n beetje het enige wat klopt is de locatie voor de ontknoping. Doe mij maar zo’n huis.

avatar van schram101

schram101

IH88 schreef:

“I just hacked into your accounts.”

Bewust lees is meestal vlak voor het zien of na het zien -en voor het schrijven van een recensie- geen berichten van andere users. Nu deed ik dat wel nadat ik gisteren Firewall zag en “belegen thriller” is wel zo treffend dat ik het woord niet uit m’n hoofd krijg. Ik sluit me maar gewoon bij je aan. Goede recensie IH88