• 9.373.692 stemmen

Met onder meer: Kentaro Seagal en Takamasa Suga

Gesproken taal: Japans

• meJane Bekijk via meJane

Plot Death Trance

"His only desire is destruction"

In een onbekende tijd op een onbekende plek is een samoerai met de naam Grave altijd op zoek naar het ultieme gevecht. Hij is de enige zwaardvechter in staat om de legendarische doodskist uit de Tougan-tempel te stelen. Een meisje beschermt de doodskist en zweert hem terug te krijgen.

Geweldige herziening.

In mij gedachten was het nog steeds een erg leuke film, maar de overwegend negatieve reviews (zowat overal) deden mij toch sterk twijfelen of de film daadwerkelijk zo tof was. Ondertussen is er ook wel bijna 10 jaar gepasseerd en heeft een Sushi Typhoon label toch voor een stevige opkuis gezorgd.

In ieder geval, het bleek absoluut nergens voor nodig, want ik heb weer voor de volle 90 minuten genoten van dit werkje. Lekker chaotisch, geweldig gestileerd en actievol van begin tot eind. Enkel de CG is niet altijd even best, maar daar werkt Shimomura makkelijk langs.

Dé onofficiële Versus 2, daarmee zou je eigenlijk genoeg moeten weten of deze film je kan aanspreken of niet.

4.5* en een uitgebreide review

avatar van joolstein

joolstein

Yûji Shimomura die als actie-regisseur betrokken was bij de film 'Versus' brengt als eerste eigen film samen met de ster van die film, Tak Sakaguchi, een film die sterk daarop doet lijken. Gebaseerd op een manga zie je in de film Grave (Tak Sakaguchi), een ronddolende krijger een mystieke kist uit een tempel stelen. Door dit object de spil te maken in praatjes en de gevechtscènes deed het mij wat denken aan de films als Django (doodkist) of Desperado (gitaarkoffer) Die beide films zijn meer westerns, zo daar houd ook direct elke verdere vergelijking op. Want dit is een geheel ander soort film...een fantasiefilm met veel actie en een paar horrorelementen. Wel een film waar de verbeelding iets meer bij moet worden aangesproken want de achtergrond van de personages hun redenen leer je niet altijd evengoed kennen. Maar hé... als je getrakteerd wordt op vampierninja's in een gigantisch spinnenweb, geweerzwaarden of een pulserend zwaardgevest met een ondeugende onderliggende gedachten en zelfs vreemde stop-motionanimatie, dan hoor je mij niet klagen! De gevechten hebben een goed tempo en de hamerende metal-soundtrack op de achtergrond zorgt bovendien voor de nodige dosis adrenaline. Tak Sagauchi is te gek in de gevechten en krijgt zelfs wat steun van Kentaro Seagal (de zoon van Steven) die een van de vele mensen speelt die de kist proberen te stelen. Ja de filmmakers gooien, ondanks wat een redelijk laag budget moet zijn geweest, van alles op het scherm en laten de film er fantastisch uitzien. Dit wordt ook gedaan met weinig CGI, het werd alleen gebruikt om bepaalde aspecten te verbeteren en de fantasierijke finale te realiseren. De film 'Versus' kwam eerder uit (en deze zal geheel begrijpelijk ook daarmee vergeleken worden), maar gek genoeg heb ik van deze film nog meer genoten!