• 9.374.492 stemmen

Geregisseerd door: Jieho Lee

Met onder meer: Sarah Michelle Gellar, Andy Garcia en Brendan Fraser

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot The Air I Breathe

"The question is not whether we will die, but how we will live."

Het verhaal is gebaseerd op een eeuwenoud Chinees gezegde, dat het leven opdeelt in vier emotionele hoekstenen: geluk, genot, verdriet en liefde. Het spreekwoord ziet deze emoties niet als geïsoleerd, maar tezamen vormen zij het menselijke wezen. Elk van de vier hoofdpersonen in dit verhaal is gebaseerd op één van deze emoties. En net als in het spreekwoord zijn ook hun wegen onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

avatar van BlueSword

BlueSword

loved it! dat er veel toevaligheden in kwamen vond ik niet echt storend daaom komen de personages ook bij elkaar, wat wel bij meer films is in dit soort genre's.

goeie acteerprestaties en goeie spelers! beter dan ik verwachte, van mij een dikke 5.0*

avatar van gifgroen

gifgroen

TOP FILM

avatar van james_cameron

Beetje arty farty mozaïek van levens die op tragische wijze met elkaar verbonden zijn. Sterke cast (met ook nog Emile Hirsch, Andy Garcia en Brendan Fraser), maar de personages zijn weinig interessant. Het plot lijkt aanvankelijk intrigerend te worden, maar al snel nemen de onwaarschijnlijkheden toe en komt het geheel nogal geforceerd over. De overdadige muziek, het kitscherige camerawerk en de hippe montage zorgen voor muziekvideo-achtige toestanden, iets waar ik niet echt op zit te wachten. Net zo min als op de belachelijke schreeuwerige rol van Garcia.

avatar van mrwhite

mrwhite

een zeer goeie film in zn genre.brendan fraser was echt super de beste rol dat ik hem ooit heb zien spelen

het laatste deel van de film was mss iets minder in vergelijking met de rest van de film maar toch één van de betere films dat ik tot nu toe gezien heb dit jaar.

een aanrader voor iedereen.

avatar van Thrillerr

Thrillerr

Goede film, Andy Garcia vond ik wat minder maar ondanks dat toch een 4.

avatar van Ruubski

Ruubski

Geen denderende rating hier op MovieMeter, ik verwachtte daarom niet al te veel van deze film, maar toch ben ik hem gaan kijken. Ik heb zeker geen spijt, ik heb echt genoten van deze film. Een zeer goede cast die aan de verwachtingen voldoet. Inderdaad veel toevalligheden naarmate de film vordert, maar dat hoort gewoon bij het verhaal en het was naar mijn mening totaal niet storend. 4*

avatar van Mescaline

Mescaline

Degelijke film met een goed acteer niveau.

Haalt niet het niveau van Crash.. op de cover stond dat deze film in de zelfde style was.. maar op de verschillende verhaallijnen na vond ik dit behoorlijk meevallen..

Als je deze film met geen enkele andere film vergelijkt en deze film ziet als een film opzich is tie best goed tedoen!

Had hogere verwachtingen en had het iets realistischer verwacht maar heb me er toch prima mee vermaakt!

Plus dat de film best goed in elkaar stak

3,5 voor nu !

avatar van Mescaline

Mescaline

Bytheway.. wel jammer dat Kevin Bacon geen langere rol had.. vond hem het beste personage neerzetten in deze film..

avatar van kanjertje

kanjertje

Bah, slechtste film die ik dit jaar al zag

avatar van RRT

RRT

kanjertje schreef:

Bah, slechtste film die ik dit jaar al zag

Nou dat vind ik ook weer overdreven. Ik zie genoeg films staan die je gezien hebt, die zeker niet beter waren als deze.

Het is geen absolute topfilm, maar zeker een redelijke film waarin het acteerwerk prima verzorgd is. Verhaallijnen die samen komen zie je wel meer, o.a. bij crash zoals hier al vermeld, maar het verveelde mij geen moment.

avatar van Gameface

Gameface

Iets te hoge verwachting gehad....a/d hand van moviemeter....desondanks wel onderhoudend......misschien wel iets te vergezocht....al met al

avatar van Phoenix

Phoenix

Sarah Michelle Gellar heeft toch wel het mooiste beteuterde gezichtje ooit . Verder wel een fijn filmpje. Pretenties worden niet geschuwd, maar er zitten wel geinige sequenties in, een sfeervolle soundtrack en sterk acteerwerk.

avatar van polopolo150

polopolo150

het film was niet slecht.. maar.. ik vermaakte me er niet echt mee door één of andere manier.. ik was ook in het midden gestopt uit verveling. (en stiekem ook het einde gezien)

Maar dat ligt aan mij, niet aan de film..

avatar van film88888

film88888

Prachtig meesterwerk, en zeker in de stijl van Crash.

Echt iedereen vond ik echt geweldig acteren, en zo realistisch !

Verhaal is zalig uitgewerkt, en super in beeld gebracht.

Sarah Michelle Gellar in haar beste rol ooit waarschijnlijk, en ook Brandon Fraser laat zich hier van een andere kant zien, en het staat de man geweldig.

Ook Forest Whiter was weer heel goed, en dat geld zeker voor Garcia, en Bacon, alleen mocht Bacon er iets meer inkomen.

Zalig gefilmt, en mooie dialogen maken het verder af !

Ik zou het meer een drama film noemen, met een scheutje zwarte romantiek.

Laat er nog maar films als deze komen.

Kleine 4,5

avatar van nightbreed

nightbreed

Tja, een apart filmpje. Ik had een serieuze dramafilm verwacht maar de film deed me het meest denken aan een stripverfilming. De verhalen en de karakters waren erg simplistisch en je werd met pseudo-wijsheden (in de vorm van voice-overs) bekogeld.

Het acteerwerk is prima (op Gellar na) en de regie vond ik ook goed. Als je dit als serieuze dramafilm zou beoordelen dan zou je denk ik niet verder dan een 2,5 komen. Je moet dit als een popcornfilm beoordelen, een film puur voor het entertainment. Dit is dus niet een film met een geloofwaardig verhaal (of verhaaltjes in dit geval) of een verhaal met een boodschap. Sarah Michelle Gellar viel hier trouwens flink door de mand, dit soort rollen zijn zichtbaar veel te zwaar voor haar. Ze kan het beter houden bij Horrorfilms en Thrillers, die films zijn haar op het lijf geschreven. Al met al een zeer amusante film die lekker wegkijkt.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Heel sterk begin, maar nadat Forest de film verlaat, blijft Andy Garcia als enig goed acterend persoon over. Fraser lijkt wel zo uit Madame Tussauds weggelopen, en voor de rest interesseerde het verhaal me geen fluit meer na 30 minuten. Ook omdat er opeens slecht uitgewerkte paranormale krachten om de hoek komen kijken waar Jomanda alleen van kan dromen en die totaal misplaatst zijn in deze verder realistische film. SM Gellar solliciteerde met deze rol openbaar naar een plekje onder de grond, en Kevin Bacon ziet er zo belachelijk uit dat hij mij constant uit de film haalt als ik denkbeeldig de hoek van zijn neus opmeet. Jammer, want de film begint goed en Garcia is lekker op dreef als mafiabaas. Uiteindelijk net voldoende, 3*.

avatar van rickthequick

rickthequick

Prachtige film, die natuurlijk onrelalistisch en ongeloofwaardig is, maar daarom is het ook een FABELTJE.

avatar van BoondogSaint

BoondogSaint

Goede film, maar hij begint helaas sterker dan dat hij eindigt. Inderdaad (zoals film88888 aangeeft) in de stijl van Crash, maar het niveau van die film wordt bij lange na niet gehaald.

Forest zet hier wat mij betreft een zeer goede rol neer, de beste van de film, en de rest.. tja.. wel aardig. Ik kon de muziek in deze film opzich wel erg waarderen, draagt goed bij aan de sfeer, en dat geeft voor mij toch net dat beetje extra.

3,5 sterren is wat mij betreft toch net iets te veel, dus ik ga voor een dikke 3 sterren,

avatar van Awake78

Awake78

Niet echt een feelgood-movie om even gezellig te kijken. Zware thema's en het laat je een beetje achter met hetzelfde gevoel na het kijken van bijvoorbeeld 'Requim for a Dream' of 'Candy'.

Wel ijzersterk in elkaar gezet en een cast van formaat. Andy Garcia, Forest Whitaker en Emile Hirsch superieur aan de anderen m.i.

De muziek is uitstekend en passend bij het verhaal.

Het gehele plaatje doet zeker tippen aan 'Crash' en een héél klein beetje aan 'Magnolia' om maar een genre-genoot te noemen. Alleen de verbanden tussen de hoofdpersonen waren soms een beetje vergezocht, doch niet van het niveau 'jaaah hoor'....

Helaas ontspoord het einde een beetje en slaat de serieuze toon van de film door in een wat fabelachtig spektakel, waar ik eigenlijk niet op zat te wachten.

Regie en plaatjes waren dan wel weer van een bijzonder hoog niveau. Een terechte 4 sterren voor een originele film.

Overigens vreemd dat deze film, met zo'n cast, weinig bekend is bij het publiek.

avatar van Decec

Decec

Prima film Kevin Bacon, Forest Whitaker en Andy Garcia komt bekend voor. Goed acteurs!

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Awake78 schreef:

Hier ben ik het mee eens. Met mijn vriendin gekeken, maar na de zoveelste "in-elkaar-schop" scene, was ze er wel een beetje klaar mee, en ik eerlijk gezegd ook. Geweld schuw je niet in bepaalde films, maar na de zoveelste had ik wel van; "nu weet ik het wel, mr Fingers."

2,5 *

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Matige film, in de lijn van zovele intertwining plotlines (pret a porter, Mongolia, Crash, et etc). Maar een die amper boeit, vanwege zijn ongeloofwaardige karakters en oninteressante gebeurtenissen/ toevalligheden. Nergens heb je het gevoel dat er iets urgents of belangrijks wordt medegedeeld, het stommelt maar een beetje verder.

avatar van Aapje81

Aapje81

Redelijke film die het vooral moet hebben van de cast die het niet onaardig doet. Tel daarbij een aantal mooie scénes en de film scoort net een voldoende. Het scenario en personages waren echter niet pakkend genoeg en het geheel kwam nogal onuitgewerkt en te dramatisch over waardoor het potsierlijk werd. Deze film zit teveel vast in de formule waarvoor is gekozen. Neemt echter niet weg dat Fraser en Gellar het heel aardig doen.

avatar van Mars4i

Mars4i

Goede film met goed acterende acteurs. Forest Whitaker zijn rol is kort maar wel weer zeer goed. Andy Garcia speelt ook zeer goed vind ik. Ook mooi is hoe de plotlijnen in elkaar overlopen en hoe op het einde de cirkel rond wordt gemaakt.

avatar van el padrino

el padrino

goede cast. geen moment verveeld. 4

avatar van Jesu

Jesu

james_cameron schreef:

Inderdaad. Vond dit een zware tegenvaller.

avatar van SubbiE

SubbiE

geen absolute topfilm, maar erg leuk om naar te kijken, geen moment verveeld. Een film die je emotioneel toch niet ongemengd laat.

onverwacht goed: 4*

avatar van Joljols

Joljols

Hoewel de samenvatting mij zeer aansprak was de film echt een verdoening van mijn tijd! De rollen die neer werden gezet en de uitwerking van het plot hebben mij er een paar keer toe doen neigen de film uit te zetten. Uiteindelijk toch tot het eind gekeken, wat ik beter niet had moeten doen.

avatar van Dawn93

Dawn93

Een Goede film het verhaal zat goed in elkaar En ik bleef geboeid kijken Ik lees dat niet iedereen het met mij eens is maar als dit soort films je intereseeren zeker een aanrader.

avatar van RockyRoad

RockyRoad

De film boeide mij totdat die zangeres in beeld kwam, ze doet erg haar best maar k vind haar acteren en fysiek 3keer nix,sorry voor deze negatieve reactie maar toch 2 sterren voor de overige bekende acteurs.