Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Jieho Lee
Met onder meer: Sarah Michelle Gellar, Andy Garcia en Brendan Fraser
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot The Air I Breathe
"The question is not whether we will die, but how we will live."
Het verhaal is gebaseerd op een eeuwenoud Chinees gezegde, dat het leven opdeelt in vier emotionele hoekstenen: geluk, genot, verdriet en liefde. Het spreekwoord ziet deze emoties niet als geïsoleerd, maar tezamen vormen zij het menselijke wezen. Elk van de vier hoofdpersonen in dit verhaal is gebaseerd op één van deze emoties. En net als in het spreekwoord zijn ook hun wegen onlosmakelijk aan elkaar verbonden.
Pleasure
Jiyoung
Danny
Sorrow's Father
BlueSword
klinkt goed, big fan van smg dus dat zit wel goed.
ben erg benieuwd, klinkt zeker goed.
poster ziet er ook cool uit.
stan
Poster is mooi
, Sarah kan over het algemeen goed acteren en dus kijk ik hier wel naar uit..
De film komt bij ons rond december 2006 of januari 2007
IceTigerGhost
De vierde naam is in de castlijst vergeten: Brendan Fraser, die de rol van het vierde element speelt.
xxnienkee
Diego Luna doet toch ook mee?
Zo'n lekkerding mag toch niet vergeten worden?
Sifra
Deze wil ik zeker zien alleen al omdat sarah michelle gellar erin speelt!
BlueSword
vorige poster was mooier maar deze mag er ook wel zijn.
De Knip
9.5 op IMDB na bijna 700 stemmen. Ook de TOP 1000 voters geven hoog op, al zijn het er maar een paar, maar toch.
Kritiek punt: boven de 30 jaar is het beduidend lager gewaardeerd. WS veel SMG fans. Maar lijkt me wel een film die ik ga zien.
Legan
Het beste aan de film waren de flashbacks van de vier hoofdpersonen naar hun verleden. Verder was alles eigenlijk slapjes; de dialogen, de muziekkeuze, het acteren, ... Grote minpunt waren de toevalligheden. Teveel en 'te toevallig'.
Deze film laat nu precies zien wat er gebeurt als men het op veilig speelt. Het had veel potentie maar faalt doordat men gewoon de lef, de ballen, de cojones niet heeft om ervoor te gaan.
6,5 uit 10 (3,0*)
Haterd
Ik kan niet zeggen dat ik het eens ben met Legan. De hoofdpersonen zetten juist alles om en nemen juist grote stappen met de bijbehoorende risico's. Whitaker is zeer gecontroleerd en behoudend en zet dan alles in op een gok. Verliest alles en slaat dan door. Fraser neemt groot risico voor het meisje dat hij nauwelijks kent. Bacon gooit alles in de strijd om zijn grote liefde te redden. Het is heel bevrijdend als je volledig fucked up bent.
Goeie film waar, en dat ben ik met Legan eens, wellicht meer in had gezeten.
dttom
Bij voorbaat klinkt en lijkt het interessant, maar de uitwerking was toch van zeer bedenkelijk niveau. Vooral de boodschap in het verhaaltje van Whitacker verbaaste mij en sloeg helemaal nergens op. Het gegeven van Fraser was stupide en ga zo maar door.
kakstoel
nou nou wat vond ik dit een goede filmvan alles wat , acktie een beetje maar wat een goed verhaal
Lee72
Afgelopen nacht gekeken en ik moet zeggen dat deze film mij blij verrast heeft. Steekt erg goed in elkaar, wel een beetje een rip off van crash, maar goed, de film is er niet minder om. Ik hou wel van dit soort films met meerdere verhalen die zijdelings met elkaar te maken hebben. Wel een film waarbij je goed moet opletten om alle details mee te krijgen. Zeer goede cast, niet voorspelbaar en redelijk origineel, 4*
tonniedorrie
Vond deze film erg goed in elkaar zitten , ik hou wel van dit soort films waar de karakters allemaal met elkaar te maken hebben .
Heb de laatste tijd zoveel baggerfilms gezien dan was deze echt een verademing.
Ook de hoofdrolspelers waren allemaal erg goed maar ja wat wil je met deze acteurs.
Al met al een mooi verhaal en ik vond dus ook dat de hoofdrolspelers juist wel alles op alles zetten en juist niet op veilig speelde .
En ik weet niet of het toevalligheden waren , de levens liepen gewoon in elkaar over , gebeurt ook heel veel in het echte leven zonder dat je dat weet
Al met al een hele goede film van mij dus 4.5*
Ché Cliché
Tja, wat moet ik zeggen. Ik vond de film niet zo bijzonder. De verbanden tussen de personages waren er meer door 'toevalligheid', even dit erbij plakken en ze hebben een feit. Vond de film zelf ook nog eens behoorlijk deprimerend. Te los zand en te weinig gevoel bij. 2 sterren.
brucecampbell
Deze film moest het teveel hebben van toevalligheden, zodat de geloofwaardigheid er niet was.
De acteerprestaties waren goed met als uitschieter Emile Hirsch.
lordhumangus
Goede film met verweven verhaallijnen schitterend in beeld gebracht, alleen zoals hierboven beschreven alles hangt af met toevalligheden. Forest Whiker is hilarisch is zijn rol en steelt de show.
ralfsjam
in mijn ogen een film die niet echt uit de verf kwam zoals hij had moeten komen. en ik denk dat dat komt door de teveel aan toevallig heden ( ben niet de enige zie ik) die in de film zaten. de acteurs waren goed en de film was mooi geschoten, maar toch had ik zoiets van "mwoeah" op het einde. Forest Whitaker was in mijn ogen erg goed en van Emile Hirsch had ik erg genoten in "into the wild" waar hij erg goed was, hier had hij een mindere rol. zeker geen slechte film, maar nogmaals niet echt aannemelijk. kleine teleurstelling dus. een 3tje
Slynkin
De opzet van de film had erg veel weg van crash vond ik. Het komt echter allemaal wat slordiger over. Mindere cas, verhaallijn totaal ongeloofwaardig, en de montage is veel minder.
De film wist me niet te verrassen zoals crash dat deed.
niethie
Wist niet precies wat ik ervan moest verwachten aangezien ik er weinig over gehoord of over gelezen had maar het bleek een prima film te zijn, weer een film die handeld met het multiple storyline principe (we hebben het allemaal al eens eerder gezien) maar het was erg leuke gedaan allemaal, prima verhaaltjes en op het einde valt het weer mooi in elkaar, verder prima acteerpresties door de gehele cast, het enigste minpuntje was dat het af en toe wat oppervlakkig was iets wat ervoor zorgt dat deze film zich niet kan meten met al de andere film in het multiple storyline genre.
3,5 sterren
flyer
Geen hoogvlieger bovedien vind ik het verhaal wel erg veel lijken op babel. Er zijn stukken in deze film die knap langdradig zijn
ramon74
Beetje een trage film wat wel lekker wegkijkt. Vond het achteraf een film die heel goed in elkaar is gezet, daarom toch een 3

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

The World's Fastest Indian
Biografie / Roadmovie, 2005