Silent Hill (2006)
Geregisseerd door: Christophe Gans
Met onder meer: Radha Mitchell, Sean Bean en Laurie Holden
Releasedatum: 25 mei 2006
Plot Silent Hill
"We've been expecting you."
Sharon (Jodelle Ferland), het dochtertje van Rose (Rahda Mitchell), wordt geplaagd door nachtmerries waarbij ze altijd dezelfde naam roept: Silent Hill. Nadat Sharon een bijna-doodervaring heeft tijdens een van haar nachtelijke slaapwandelingen, besluit Rose, ondanks de protesten van haar man (Sean Bean), om met Sharon naar Silent Hill te gaan. Tijdens een nachtelijke dollemansrit, waarbij ze op de hielen worden gezeten door overijverige politieagente Cybil (Laurie Holden), verliest Rose de macht over het stuur en krijgt een ongeluk. Wanneer ze bij haar positieven komt is Sharon verdwenen, en Rose zet alles op alles om haar terug te vinden in het mysterieuze spookstadje.
Rose Da Silva
Christabella
Distressed Woman
Christabella's Aide
rhcpfan
Paar daagjes geleden gezien op tv, en was zeker goed te doen, spannend verhaal met een beetje vaag einde waar ik niets van snap.
Starmaster501
Heb hem even goed herkeken. Leuk sfeertje en visueel practig. De film word eigenlijk nooit echt spannend, maar is af en toe wel freaky en de gore zit er ook leuk in. Buiten het vage einde niets meer op aan te merken.
Starmaster501
Hoop het niet. Niet omdat hij slecht is maar het moet gewoon blijven zoals het nu is. Het is wel een van de betere (misschien wel de beste) gameverfilming. En volgens mij staat er info over een vervolg op de FAQ op IMDB.
Thorak
Zeer goede game verfilming! Alle elemeneten van de games zitten in de film, zoals de storende radio's als er monsters in de buurt zijn, de plattegrond en uiteraard het standaard wapen in de games: de stalen pijp! De sfeer is perfect en gelijkt ook erg op de games, het dorpje is zeer herkenbaar. De muziek uit de games is ook gebruikt voor de film en ook die komen de sfeer zeer ten goede, het zijn immers (zeker voor games) zeer goede en passende soundtracks.
Zo als dit mogen er van mij meer films gemaakt worden!
Er zit wel een vervolg in de koker, maar dat zal geen vervolg worden in de conventionele zin. Het zal waarschijnlijk net als de game serie worden en de verhalen hebben dan opzich weinig met elkaar van doen, afgezien dat het dorpje Silent Hill de verbindende factor is.
JustMike
dutchtuga
Naomi Watts
Eindelijk, was dan al bekend vlak na de release van het eerste deel maar groen licht kwam er maar niet. Beetje jammer van Bassett
dutchtuga
Gans wist de sfeer goed over te brengen van de game op het witte doek. Een erg moeilijk opgave lijkt mij. Of Bassett tot zoiets in staat is is inderdaad maar de vraag. Ik vond Wilderness een matige en weinig sfeervolle film. Belangrijk is vooral dat hopelijk Akira Yamaoka weer van de partij is, de grote drijfveer achter de sfeerschepping.
Naomi Watts
Eens, Silent Hill is een game die totaal leunt op sfeer en wonder boven wonder wist Ganz dat over te brengen op film. Yamaoka als composer hielp ook enorm.
Ik hoop dat ze de storyline van deel 2 meepakken (overigens ook mijn favoriete deel van de reeks). Deel 1 was ook een wat gepolijste versie van het eerste deel in de game reeks. Het verhaal van James en Mary vond ik heel interessant, lekker morbide ook maar op gevoelsmatig niveau switchte je steeds van attraction naar repulsion, en vice versa. Briljant.
Minotaures
Het blijft natuurlijk erg moeilijk om een populaire spel perfect als film op beeld te krijgen.
Heb het spel nooit gespeeld, maar de film lijkt me een aardige horror.
Nicholas123
Blijf de film een gemiste kans vinden in vergelijking met de game. Vrijwel alle goede aspecten zijn rechtstreeks overgenomen, maar de scherpe randjes en het echte claustrofobische en onaangename gevoel ontbreken. Gepolijst is inderdaad het goede woord, te clean en afstandelijk is misschien nog beter. Het ontbreken van het korrelige filter uit de game is wat mij betreft dan ook doodzonde. De soundtrack maakt weliswaar gebruik van de creaties van Yamaoka, maar kon wat mij betreft veel effectiever ingezet worden. In de game kon je af en toe doodsangsten uitstaan door alleen maar een lege kamer binnen te lopen, in de film worden de creaties allemaal volgens het boekje ingezet of soms behoorlijk van hun kracht ontdaan door slappe bewerkingen.
Daar komt ook nog eens bij dat de film op acteer en dialoogniveau aan komt zetten met dingen die je doorgaans in een game zou aantreffen, en de game met gemak zou vergeven, maar in een film absoluut niet door de beugel kunnen. De game hangt weliswaar aan elkaar van de puzzels, het verloop van het filmscript er aan ophangen is saai en slaat nergens op.
Ganz is duidelijk een Silent Hill-fanboy, getuige ook het verhaal achter het ontstaan van deze film, en is ergens duidelijk het overzicht verloren tussen enerzijds de sterke punten van de game weten te vangen en anderzijds een film maken die op zijn eigen merites overeind blijft.
Wat betreft deel 2 ben ik hoopvol. Hoewel het er aanvankelijk niet op leek (zelfde regisseur, zelfde scriptschrijver, meer het grote publiek willen aanspreken) zijn de voortekenen dit keer positiever.
Michael J Bassett Talks Silent Hill 2 - empireonline.com
Bassett prijst de stijl van de eerste film (terecht, hoewel die basis eigenlijk al gelegd was door Kojima en verder vrij weinig te maken hadden met de creativiteit van Gans of de art-director) en zegt wijselijk niets over het plot. De grotere nadruk op "more darkness and fear into the mix as well" (yay), het plot van deel 3 als basis maar met een goede focus op genuanceerde personages (en dus niet letterlijk die houterige gamedialogen overnemen). Nu nog Yamaoka gewoon de verantwoordelijkheid en volledige vrijheid geven om zijn ding te doen en de eerste volwaardige Silent Hill film zou er wel eens aan kunnen komen. Ik hou het in de gaten.
Daphny.
Ik wist niet dat deze film gebaseerd was op een game tot ik dat hier las, (kon ik ook moeilijk weten want ik game nooit) dus ik beoordeel hem gewoon op zichzelf. Van het verhaal moet deze film het niet hebben, maar goeie horror voor als je gewoon zin hebt om te griezelen. Vooral het stuk in de school vond ik creepy, en als ik lees dat dit echt niks is in vergelijking met de game kan ik me niet voorstellen hoe eng die game dan wel niet moet zijn. En ik ben op zich best wat gewend want heb in het verleden heel wat horrorfilms gezien. Maar dat was ook meteen het engste gedeelte, voor de rest was het vooral het verder uitwerken van het absurde verhaal en word het niet echt eng meer. Vond ik opzich wel jammer. Deze film bleef me eigenlijk vooral bij door het einde, dat bleef bij mij echt hangen. Alleen is het me nog steeds niet helemaal duidelijk of ze nou in een andere dimensie zitten of dood zijn, of allebei? Zelf denk ik het eerste, want als ze echt dood waren, hadden die man en die andere vent ze wel in de auto zien liggen. Toen ze thuiskwamen, zagen ze die man niet. Als ze geesten waren geweest hadden ze hem wel gezien. Ze zitten gewoon vast in een andere dimensie, wat veel beangstigender is. Dus dat einde was vet. Heel beklemmend. Geef het een 3, vanwege het originele einde en omdat het mooi gemaakt is.
Nicholas123
De game is echt heerlijk eng. Naast de climaxen wordt er daar bijvoorbeeld ook heel subtiel in de rustige stukken en de ietwat langzame aanloop door middel van geluidseffecten, geniale muziek en toffe visuele vondsten een zeer onbehaaglijk gevoel gekweekt. De film mag van mij in vergelijking daarmee nog wel iets duisterder zijn.
filmsz
Hele vette film, vooral met die sirene hadden ze meer mogen doen, super creepy met geluid hard en in het steke donker..
puckb96
Komt er ook een vervolg ?
Jawel, de sequel wordt geregisseerd door Michael J. Bassett en zal getiteld zijn Silent Hill: Revelations. Het plot gaat waarschijnlijk over Heather Mason, uit Silent Hill 3 game. Ik denk dat dit niet bepaald een echte sequel gaat worden, maar met allemaal nieuwe personages.
Nicholas123
Lijkt me ook. Hoewel Silent Hill 3 een direct vervolg is op de eerste game en het filmscript van de eerste film tevens een bewerking is lijkt een direct vervolg op deze film gezien het einde me vrijwel onmogelijk.
wesleyoetzjwame
ik heb de film enkele maanden terug gezien, maar ik ben me nog altijd af aa het vragen wat er op het einde nu toch gebeurd is.
vind het raar want de vrouw belde haar man op maar er kwam alleen maar gekraak ofzoiets. en toen ze thuis kwamen was niemand te zien. heeft iemand hier een antwoord op?
vond het verder wel een goede film. vond het mooi met die overgangen van de duisternis naar de gewone wereld, en andersom
gatygun
Ik snap ook geen zak van het einde, kan iemand mij dit verduidelijken?
game nooit gespeeld, vond het een goede film. Mooi spannend niet te langdradig en goede cast.
Overdreven angstig hoeft van mij niet.
moviemafketel
- 19752 berichten
Wat mij hier is uitgelegd is dat moeder en dochter in een soort tussenwereld zijn beland na hun bezoekje in Silent Hill.
Nicholas123
Snap niet dat mensen daar altijd zo veel moeite mee hebben. Het is juist de bedoeling dat je niet volledig snapt wat er aan de hand is. Dat einde is juist bedoeld om je met een ietwat onaangenaam gevoel achter te laten.
Starmaster501
Volgens mij waren ze al dood nadat ze dat auto ongeluk hadden
gatygun
Ze hadden dan ook gewoon midden in het verhaal kunnen stoppen, was het gevoel nog onaangenamer geweest niet? het gaat er juist om met een einde, dat er een einde aan zit.
HIer is duidelijk te weinig aandacht aan besteed, en veelste makkelijk op het stop knopje gedrukt.
Heb net het spel gespeelt, en het is duidelijk in het spel:
Dat de personage verongelukt was met de car crash. En infeite dood is.
Dit hadden ze toch wel beter neer kunnen zetten, zonde.
Dus toch?
Zit je de hele tijd een Dood iemand te volgen. Wat heeft die film dan nog voor nut? Ach het is leuk .
JacoBaco
In de film verblijven Alessa en Rose zich inderdaad nog steeds (in leven en welzijn) in de foggy wereld. Een soort tussenwereld ja, waarin de man van Rose haar niet kan zien in ieder geval.
Heb net het spel gespeelt, en het is duidelijk in het spel:
Dat de personage verongelukt was met de car crash. En infeite dood is.
Dit is dan ook een reimagination, ook niet echt helemaal vergelijkbaar met de game.
moviemafketel
- 19752 berichten
Auto-ongeluk was ook niet ernstig genoeg om te overlijden. Althans het viel me mee.
Naomi Watts
Dat kan je ook als middel gebruiken om dek ijker op het verkeerde been te zetten natuurlijk.

Return to Silent Hill
2026

Silent Hill: Revelation 3D
2012

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Nieuwe horrorfilm 'Return to Silent Hill' in de maak, met terugkeer regisseur Christophe Gans

Regisseur bevestigt vervolg op horrorklassieker 'Silent Hill'

The Others
Horror / Thriller, 2001

Nashan Naren Nagou
Drama, 1999
verpleegsterkindermishandelinghotelnonmonsterchild murderclassroomsymbolismpedofiliemother rolewitch burningfogsufferingdarknesssadismebovennatuurlijkweeshuisbezitwraaksurrealismebloedvergietenoverlevinggoed tegen kwaadschoolreligieheroismbloedbarbed wiremoral ambiguityziekenhuisanother dimensionmartelenschepselbloedbadpedophilewreedheidgewelddemonreligious fundamentalismchild molestergothicconsciencemolestation gebaseerd op videogamemissing childdismembermentpersecutionreligious fanaticismreligious cultchild molestation child murderghost townmistimmolation sleepwalkingnightmare becomes realitylimbo body horrorbugspolice woman sexual predatormoeder dochter relatiethroat cutbiopunksilent hillskinning supernatural powersupernatural horrorpsychotronic filmextreme violencechild sexual abusereligious fanaticism condescending