• 9.376.883 stemmen

Genre: Avontuur / Drama

Geregisseerd door: Frank Marshall

Met onder meer: Paul Walker, Bruce Greenwood en Jason Biggs

Plot Eight Below

"The Most Amazing Story Of Survival, Friendship, And Adventure Ever Told."

Jerry Shepard (Walker), zijn vriend Cooper (Biggs) en een ruwe geoloog (Greenwood) zijn drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica. Door een ongeluk en hevige weerscondities zijn ze gedwongen hun team en hun sleehonden achter te laten. In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven.

Jerry Shepard

Remake van Nakyoku Monogatari

avatar van w.rutjes

w.rutjes

Mooi verhaal.

Alleen een beetje verwarrend gezien er plaats genoeg is in het vliegtuig als ze vertrekken.

Verder een goede film.

avatar van BlueSword

BlueSword

deze film lijkt me best wel leuk.

wij hebben zelf ook zulke honden, poster ziet er leuk uit.

paar van die honden lijken sterk op die honden uit snow dogs. (ja de meeste lijken op elkaar maar ik zie toch het verschil )

avatar van mental_jos

mental_jos

is hier al een trailer van?

avatar van Summerlinda

Summerlinda

In Wijchen, Malden en Uden is deze film al te zien...

avatar van The_Phoenix

The_Phoenix

Ik heb de film gezien. Als husky-fan heeft deze film voor mij natuurlijk heel wat streepjes voor, dus daarom is mijn commentaar wellicht niet objectief.

Ik heb er dus ook niet naar gekeken als een film, maar vooral naar de beelden van de huskies enzo

Erg tof en mooi allemaal!

Filmtechnisch zou ik wel diverse minpunten kunnen opnoemen, want die zaten er zeker in, maar voor iedereen die het al gewoon heel tof vindt om huskies te zien (want het zijn echt schitterende dieren), is deze film al de moeite waard.

Ik geef dan ook 4.0*, al is dat dus niet geheel objectief

avatar van Summerlinda

Summerlinda

Inderdaad een hele mooie film als je van honden houdt, zitten wel een paar "disney momenten" in maar dat was verder niet zo storend. Als je niet van honden houdt kun je deze beter overslaan...

avatar van The_Phoenix

The_Phoenix

Ik heb hem afgelopen zondag nog een keer gezien in Wijchen en ik moet zeggen dat het daardoor nog wat meer indruk maakte.

De Disney momenten vond ik wel mooi, en maakte opzich (als groot hondenliefhebber) wel meer indruk dan toen ik hem de 1e keer zag...

Op mijn moeder nog veel meer, en dan zijn de makers toch daarin geslaagd.

Ik ga gewoon verhogen naar 4.5

avatar van djalwin

djalwin

Een prachtfilm, ik kan het niet anders zeggen, een dikke 4,5. En wel verdiend. Gewoon kijken dus.

avatar van armand1812

armand1812

Dit is geen topper, maar slechts een matig "overlevings-verhaal" zonder echte hoogtepunten. Wel aardig die opnames van honden, maar nogal ongeloofwaardig, honden zijn namelijk niet zo slim om in groepen te jagen. Was wel lachen dat hondjes met hun ogen de rolverdeling afspreken tijdens de jacht op vogels.....

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Mooie ontroerende film.

Geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal met ietwat ongeloofwaardige fragmenten.

Heeft me wel even geraakt met emotionele scenes.

Zakdoekjes bij de hand.

Leuke rol van Walker, en Biggs voor de komische toon.

Maar de honden stelen de show.......Goeie disney.

Echt een feelgood.

Sluit me helemaal aan met hannes64 een dikke 9 dus 4.5*

armand1812 schreef:

toch 2 sterren voor de mooie opnames

Je hebt dus weinig begrepen van dit prachtige spel van de honden en de natuur en daarom geef je eerst 4* en daarna 2*..................Stoer om maar niet zo hoog te stemmen op een gevoelige film........

avatar van LiefHebber20

LiefHebber20

Zeker een 4* !!

Heb bijna zitten janken zo mooi vond ik hem!!

avatar van flyer

flyer

armand1812 schreef:

toch 2 sterren voor de mooie opnames

Blijkbaar weet jij weinig van huskey honden af deze staan dicht bij wolven en jagen dus wel in groepen

avatar van Jason28

Jason28

flyer schreef:

Dit inderdaad waar, het is echt bizarre hoe slim Huskey honden zijn. Ik ben erg benieuwd naar deze film, denk dat ik hem dit weekend ga kijken.

avatar van Anjin

Anjin

Nou vond het ook een dijk van een verhaal

zat goed in elkaar en zat in principe's alle soorten film

formaliteiten in...

Zoals het hoort bij een goede film

Prima 5*

avatar van paramount

paramount

Een film dat je echt raakt diep van binnen. Een MUST SEE!

Jammer dat Walker op het eind niet wat meer ontroert was. Hij reageerde nogal cool vond ik na alles. 4,5* voor het geheel.

avatar van tevelenco

tevelenco

Aparte maar wel redelijk goede film .

Waarin deze keer geen mensen maar honden de hoofdrol spelen.

Het verhaal wordt mooi en sfeervol in beeld gebracht maar duurde naar mijn mening iets te lang.

Waardoor hij niet altijd even boeiend was.

Er zaten wel wat leuke en ontroerende momenten bij , maar eerlijk gezegd had ik er nog wel iets meer van verwacht

avatar van Jason28

Jason28

Een ouderwetse ontroerende Disney film met mooie beelden en vooral de mooie honden zijn erg aangenaam om naar te kijken, wel erg zielige momenten in deze film maar dat hoort erbij natuurlijk. Ben me ook 1x rot geschrokken in de film (degene die hem gezien hebben weten vast wel waar). 4*

avatar van jtsmit

jtsmit

Ontroerende film met prachtige beelden van ongerepte natuur.

avatar van dirk1978

dirk1978

geweldig ontroerende film, verveeld geen moment.. een echte aanrader

avatar van dirk1978

dirk1978

paramount schreef:

Een film dat je echt raakt diep van binnen. Een MUST SEE!

ja dat vond ik al..

avatar van de_ripper

de_ripper

wat een ontroerende film, hebben hem daarstraks gekeken en zijn nog onder de indruk. Prachtige film, is lang geleden dat ik nog een traan gelaten had bij een film. dit is er eentje,hoor. Voor mij een 5! En een echte aanrader.

avatar van stinissen

Ieder mag voor zijn mening uitkomen dus jij ook.

Maar om eens van 4 sterren naar twee te gaan roept bij mijn vraag tekens op, of het moet een vergissing zijn .

avatar van Lucky Luciano

Lucky Luciano

Dit was echt een goede film,een aanrader voor iedereen!

avatar van sydney

sydney

Een film die aardig op de traanzakjes begon te werken. Weliswaar een Disney film, maar daar heb ik niet veel van gemerkt. Dat bedoel ik positief...

Voorspelbaar van begin tot einde, maar dat mocht de pret niet drukken. 4,0*

avatar van REGENCY

REGENCY

Adembenemende film. Zal het zeer goed doen bij de kids, en

de ouders zullen ook van deze film genieten.

4.5 Sterren.

avatar van BlueSword

BlueSword

mijn moeder heeft de film gezien en kreeg er helemaal tranen van, ze zat er de hele tijd over te praten tegen mij.

zal hem maar binnenkort ook eens kijken, zelf hebben wij ook dat soort honden.