• 9.378.724 stemmen

Genre: Avontuur / Drama

Geregisseerd door: Frank Marshall

Met onder meer: Paul Walker, Bruce Greenwood en Jason Biggs

Plot Eight Below

"The Most Amazing Story Of Survival, Friendship, And Adventure Ever Told."

Jerry Shepard (Walker), zijn vriend Cooper (Biggs) en een ruwe geoloog (Greenwood) zijn drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica. Door een ongeluk en hevige weerscondities zijn ze gedwongen hun team en hun sleehonden achter te laten. In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven.

Jerry Shepard

Captain Lovett

Dr. Rosemary Paris

avatar van Nomak

Nomak

Erg mooie film, al had ik dat ook wel verwacht. Het verhaal is zo interessant dat je als regisseur al erg slecht moet zijn om hier niets van te bakken. Gelukkig weet deze Frank Marshall ons de gehele speelduur te boeien met prachtige beelden.

De honden zijn de echte hoofdrolspelers, en ik vraag me af hoe ze dit voor mekaar hebben gekregen. Het is toch ongelooflijk hoe men zo een film kan maken. Huskies zijn natuurlijk prachtige dieren. Qua uiterlijk zeker één van de mooiste hondenrassen die er bestaan. Lijkt erg veel op een wolf, en als ik me niet vergis is dat de voorvader van alle honden. Maar goed, ik dwaal af. Wat ik wil zeggen is dat deze film een genot is om naar te kijken.

Over de andere acteurs kan ik kort zijn. Niemand doet het erg slecht of wat dan ook, iedereen presteert naar behoren. Van Jason Biggs had ik verwacht dat hij nogal irritant zou zijn en dat was in het begin ook wel zo, maar ach, hij zorgt gewoon voor een komische noot en daar is niets mis mee.
Paul Walker steekt er duidelijk bovenuit. Leuke kerel, fijne acteur, hij kwam geloofwaardig over. Ik had tijdens het kijken dan ook het idee dat hij een echte dierenvriend is, wat waarschijnlijk ook wel zo zal zijn. In elk geval een acteur die ik in de toekomst nog heel wat mooie rollen zie versieren.

Nog een woordje over de film zelf. Zoals eerder gezegd kan het met dit verhaal haast niet misgaan. Naast het interessante verhaal en de prachtige beelden zijn er ook enkele erg spannende scènes. Zo denk ik aan de wetenschapper die door het ijs zakt en het gevecht met het zeeluipaard (wat een indrukwekkend beest is dat toch).
Door het schrikmoment als die zeeluipaard tevoorschijn komt en natuurlijk ook enkele treurige sterfscènes van de honden lijkt de film me niet meteen geschikt voor de allerkleinsten. Ik was dan ook verbaasd toen ik de achterkant van de dvd bekeek en zag dat Eight Below blijkbaar geschikt is voor 6-jarigen.

Ik kan haast niet wachten om Nankyoku Monogatari, de originele Japanse versie van dit verhaal te zien.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

the heroes are... the dogs who saved my daddy's life

Goede remake, al week regisseur Marshall niet ver van het Japanse origineel af. Ik verkies nog steeds het origineel, dat beter de magie en de mystiek van het poolgebied weet te vatten en naar realisme nog een graad hoger ligt. Het disney gehalte laat zich hier teveel voelen, bvb het nogal fake zeeluipaard en het zeer mooie beeldmateriaal. Het blijft evenwel een verhaal die blijft hangen en in familiaal verband een voltreffer is, onder andere door zijn erg ontroerende einde. Nankyoku Monogatari is een monument van een film, deze ligt net ietsje lager.

mooie ontroerende film

avatar van Purmerend

Purmerend

Dat dat beest uit die orca kwam ik schrok me rot.

avatar van Riiann

Riiann

Wauw, wat een prachtfilm. Erg ontroerend, ik kon mijn tranen bijna niet bedwingen haha!
Erg goed, en ik schrok ook echt toen dat beest uit die orka kwam!
En die honden, ik vind het knap hoe ze al die dingen aan die beesten leren. Wat een mooie beesten ook, geweldig.

Daarom 5* van mij.
Top!

avatar van Rosicky

Rosicky

Nogal overgewaardeerd gebeuren. Het is allemaal niet onaardig, maar om het nou echt een goede film te noemen... Ontroerend, ach. Goed, neh. Aardig om eens te zien, jawel.

avatar van darkknight

darkknight

Door de emotionele lading wordt dit wel een mooie film maar afgezien van de honden gaat de film eigenlijk nergens over en het acteerwerk is ook niet fantastisch, Biggs was inderdaad erg irritant met zijn misplaatste grapjes. Hou zelf wel veel van honden en dat maakte dit voor mij nog wel een mooie film. Hoewel het einde natuurlijk niet helemaal goed afliep had het toch een hoog "disneygehalte".

2,5 ster

Purmerend schreef:
Dat dat beest uit die orca kwam ik schrok me rot.

ja anders ik wel

avatar van Fonzo

Fonzo

Dat beest zag er behoorlijk agressief uit, inderdaad.

avatar van wu-tang

wu-tang

had hier toch iets meer van verwacht , had echt wat meer drama verwacht , concept was goed , maar ja onrealistisch om ze een half jaar later te redden doe dan 1 of 2 maand ,

de eerste meeuwen jacht was mij ook iets te , een hond die bevelen uitdeelt , om die meeuwen te pakken haha

maar op zich een aardige film en ind jammer van da hoge disney gehalte !!

toch een voldoende , voor die lieve puppie ogen haha

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima film. waarin de kenmerken van disney erg aanwezig zijn. zo krijgen we heel wat mooie natuurplaatjes te zien. erg mooie beelden van het poolgebied. jammer dat de film in zijn geheel genomen, toch iets te zoetsappig werd. het verhaal steekt overigens wel goed in elkaar. verder wel verdienstelijk acteerwerk van walker, en natuurlijk de prachtige honden. 2,5 sterren.

avatar van Missbandidas

Missbandidas

Super mooie film!

Ook heel mooi gemaakt.. 4 sterren

Ik heb ook nog een andere film in mijn gedachten maar ik weet niet meer hoe hij heet! Kan iemand mij helpen?

Dit is een beschrijving van die film:

het gaat over een golden retriever, een witte boxer (met een zwarte kring om zijn oog) en een kat.. Ze hebben een perfect leven en hebben stuk voor stuk leuke baasjes. Maar die baasjes gaan op vakantie. (volgens mij naar een oom en tante ofzo) en laten hun dieren achter. De dieren gaan achter hun baasjes aan. Dat word een groot avontuur

Dit is zowat mijn beschrijving van die film.. Iedereen kent die film zowat wel, maar ik weet de titel niet!

En zonder Titel kan ik hem niet kopen!

Als iemand de titel weet, kan degene mij dan een berichtje sturen?

Alvast bedankt!!

avatar van ILDIB

ILDIB

mooie film maar het menselijke aspect net te dik aangelegd helaas.ook te lang. Maar verder prima!

avatar van Mankatans

Mankatans

Vandernagel schreef:

Met hoge verwachtingen aan deze film begonnen maar wat een matige film zeg.

- het verhaal op zich is al flinterdun

- van het acteren moet de film het zeker niet hebben; nee, zelfs een robot straalt meer emotie uit dan Paul Walker

- sentiment is met bakken, nee, met vrachtwagens tegelijk binnengehaald

- de honden zijn door een absurde hoge dosis emoties, nog menselijker gemaakt dan een mens zelf; de hond zelf bestaat niet meer hierdoor

- maar er is zeker ook een pluspunt, namelijk de mooie landschappen.

Mijn conclusie: eigenlijk had ik de film eerst hier moeten checken want dan had ik aan alle reacties kunnen zien dat het gewoon een simpele, heel erg simpele feelgood familiefilmpje is die zwaar leunt op het over de paard getilde disney sentiment.

2,0 sterren

Wat deze man zegt, plus dat we in een grote golf van cliches door deze [te lange] film rollen. Ook het gedetailleerde noorderlicht in de sneeuw, en de honden die zelf los kwamen, alsof ze met wc-papier aan die ketting zaten zorgen ervoor dat deze van mij slechts 1,5* ster krijgt.

avatar van starwars321

starwars321

Hartstikke mooie film.

Oh ja, Mankatans, je was zeker slecht met natuurkunde, maar bij extreme kou, wordt ijzer heel erg bros, en breekt de zwakste schakel natuurlijk wel heel erg snel.

avatar van SandraL

SandraL

@ Miss Bandidas

De film die jij bedoeld is The Incredible Journey, een erg mooie film. Die witte hond is trouwens een Amerikaanse Bulldog, geen boxer.

Wat Eight Below betreft heb ik helaas alleen het laatste uur gezien en daar heb ik erg van genoten, ik wil hem zeker nog een keer helemaal zien. En van een Disney-film kun je een hoog Disney-gehalte verwachten, lijkt mij.

avatar van rose

rose

De honden verdienen een oscar! Oh oh, ik kijk zulke films gewoon niet meer. Weer in tranen...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

rose schreef:

De honden verdienen een oscar!

Oscar voor beste hond...

avatar van dims

dims

Toen de film was afgelopen zei ik: "wat een rotfilm", terwijl ik mijn duizende traan aan het wegvegen was. Vooral als dierenliefhebber raakt het je. Hoe krijgen ze het voor elkaar met die honden, prachtig gewoon. Wat een tranentrekker.

avatar van 606

Verdorie hier ben ik niet zo goed in vind het maar zielig.

Vooral dat geluidje van die honden dan hou je het niet droog.

Erg knap gemaakt en schitterende plaatjes.

avatar van snackey

snackey

Ik vond het een mooie film. Voorspelbaar, maar toch een traantje wegpinken.

avatar van Natasja22

Natasja22

Ronduit vond ik hem hartstikke mooi en heb een pup en die heeft de naam Maya gekregen door die film

avatar van Jorg91

Jorg91

ik vond dit echt een prachtige film, ik ben helemaal niet emotioneel maar bij deze film kreeg ik toch kippenvel. vooral omdat ik mezelf wel terug zie in de film, ik zou ook gek worden als ik mijn honden achter zou moeten laten in the middle of nowhere. natuurlijk heeft deze film wat nep dingen er in zitten, maar daar kijk je zo doorheen. en ja het blijft walt disney he. voor mij een super film!

avatar van Mankatans

Mankatans

starwars321 schreef:

Hartstikke mooie film.

Het lijkt me niet dat je ijzer bij -50 graden door honden kapot kan trekken en sowieso blijft die basis ook staan, terwijl die heel wat meer krachten te verduren krijgt dan die ketting. Maar misschien kan je me met een bron overtuigen, die kan ik niet vinden.

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Zeer mooie, ontroerende film! Ga hem op korte termijn nog eens herzien! 4,5*

avatar van eefke123

eefke123

het feit alleen al dat hij terug gaat voor die honden vind ik hartverwarmend aan deze film.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Weer eens gezien en stem verhoogt naar 5*.

Zeet aangrijpende film.

avatar van hendriks

hendriks

een 5 prachtige film met schitterende honden mooi verhaal gewoon lekker sentiment wegkijken met gevoel

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Geen super interessant verhaal, wel meeslepend als je niet oppast. Het gaat voornamelijk om de honden en ja, dit is knap in elkaar gestoken maar om de film hiervoor in de hemel te prijzen... dat lijkt me niet nodig. Origineel is het enigzins wel.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Zeer goede familiefilm, met alweer een sterk acterende Paul Walker.

Hij bewijst hier dat hij wel alle rollen aankan, niet alleen dus de stoere racende jongeman ('2 Fast 2 Furious') of de keiharde undercovercop ('Running Scared'), maar dus ook de sympathieke poolgids en dierenvriend in deze film.

Maar het zal niemand verbazen, dat in dit op waar gebeurde feiten verhaal, de hoofdrol is weggelegd voor de honden. En het is echt een plezier om hen bezig te zien, ik denk dat elke dierenliefhebber wel plezier zal beleven aan deze film en zelfs een traantje zal wegpinken.

Ook de locatie is natuurlijk adembenemend mooi.

Een bijna 2 uur durende film die prachtig is gemaakt en 8 prachtige hoofdrolspelers heeft. Want daar duid de titel op.. de acht honden, niet zoals velen wellicht zouden denken op de temperaturen aan de Zuidpool....

Een hartverwarmende film is dit.. geschikt van klein tot groot...

Ik heb de film nogmaals bekeken, en blijf bij mijn eerste commentaar.

Alleen heb ik de film nu op Blu-ray en dat maakt dat de film nog mooier is, prachtige beelden en een super geluid.

Een echte topfilm, die ik zeer zeker nog eens ga bekijken.

Warm aanbevolen deze prachtfilm.