• 9.377.078 stemmen

Genre: Avontuur / Drama

Geregisseerd door: Frank Marshall

Met onder meer: Paul Walker, Bruce Greenwood en Jason Biggs

Plot Eight Below

"The Most Amazing Story Of Survival, Friendship, And Adventure Ever Told."

Jerry Shepard (Walker), zijn vriend Cooper (Biggs) en een ruwe geoloog (Greenwood) zijn drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica. Door een ongeluk en hevige weerscondities zijn ze gedwongen hun team en hun sleehonden achter te laten. In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven.

Jerry Shepard

Dr. Rosemary Paris

avatar van ylonaih

ylonaih

Prachtige film! 5*

Als hondenliefhebber heb ik tranen met tuiten gehuild op sommige momenten en mijn eigen hondje wel 100000x extra geknuffeld na afloop!

Prachtfilm, zeker als je van honden houdt!

avatar van Julie

Julie

heel mooi hoor

prachtig

avatar van Joe-K

Joe-K

Echt een te gekke film!! Prachtig voor rond de kerstdagen en een erg mooi verhaal. Vooral de honden maakten de film, en het was soms erg emotioneel, vreugde en verdriet. Mooie muziek en een schitterend einde. Eight Below heeft mij echt geraakt.. zelf ook 11 jaar een Malamute gehad, en wilde haar hierna toch wel graag omhelzen. 4,5* en verdiend!

avatar van Conquest

Conquest

Ook voor als je niet per se van honden houdt: Leuke, fijne film voor deze tijd van het jaar. 4*

Lekkere feel good. Zelfs een traantje weggepinkt, of kwam dat nu vanwege herinneringen aan mijn eigen hond die ik als jongen had. Het verhaal is niet zo heel hoogdravend en de honden scenes zijn wel aandoenlijk maar soms niet heel overtuigend.

Enfin als je niks anders te zien hebt en even behoefte hebt aan een feel good met happy end met de kids, dan kan je deze zeker even aanzetten.

avatar van helleke

helleke

Leuke film met prachtige locaties.

Alleen was het verhaal wat te voorspelbaar met voor een Disney-film het alom gekende happy end.

Ondanks dat ik niet de grote hondenliefhebber ben,toch 3 sterren.

Welk beest was dat eigenlijk bij die dode orka?

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Heb hem tijdens de lessen op mijn ipod gekeken, met pauzes etc. er tussen. Heb me zeker vermaakt (kan ook aan het pleziergehalte van een gemiddelde les liggen). Zal hem binnenkort is op dvd zetten en gewoon kijken. Hierdoor zal ik hem nu 4* geven, maar wellicht zal dat nog veranderen als ik hem in een keer achter elkaar kijk

avatar van Edie

Edie

Mooie en vaak wat ontroerende film... Mooie beelden, word nergens echt saai of langdradig... Verhaal is gewoon eenvoudig, ook helemaal niet erg hierbij.

Gewoon 4*

avatar van Enigma

Enigma

TheRisingSun schreef:

Nee, niet praten, wel blaffen!

LOL

avatar van Enigma

Enigma

Als hondenliefhebber ben ik niet echt objectief maar het is gewoon een prachtige film ik heb zelfs een traantje weggepinkt en dat heb ik niet snel bij een film 5.0.

P.S is dit verhaal nu echt gebeurd ??

avatar van PaulusP

PaulusP

Hele goede film!! 4,5*

avatar van jasmyn

jasmyn

Mooie en ontroerende film.. 4 sterren zeker waard, een aanrader!

avatar van ylonaih

ylonaih

Enigma schreef:

P.S is dit verhaal nu echt gebeurd ??

Jep echt gebeurd.

avatar van sam007

sam007

Mooie en ontroerend wat een zalig film ,mijn vriendin moest een traantje wegpinken ,topfilm een aanrader

avatar van Merel_*

Merel_*

Heb 'm gisteren gezien! Echt een hele mooie film. Toen de honden Old Jack achterlieten heb ik zelfs even gehuild.. En 't feit dat 't verhaal echt gebeurd was, maakte 't natuurlijk extra bijzonder..

4 sterren!

avatar van christophel

christophel

net gekeken, prachige opnames..

echt gebeurd...dan weet ik niet hoe ze kunnen weten dat ze van zo'n zeewolf eten...maar dan nog mooi verheaal!!

4****

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een hele mooie film met schitterende beelden ! Ook als je geen hondenfanaat bent kun je deze film nog wel waarderen. Maar ik als hondenfan vond het af en toe ook heel erg zieeelig.

Inderdaad toen ze old jack achterlieten of toen die ander hond zijn poot brak. Gelukkig komt het uiteindelijk allemaal goed. Maar daar moet je wel tegen kunnen.

Ik denk dat ze over het verblijf van de honden het een en ander hebben gezien van sporen op en rondom de honden. De rest zal wel gedramatiseerd zijn. Maar evengoed is het een schitterende film. 4*

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

helleke schreef:
Leuke film met prachtige locaties.
Ondanks dat ik niet de grote hondenliefhebber ben,toch 3 sterren.
Welk beest was dat eigenlijk bij die dode orka?

In het begin van de film lieten ze zo'n soort beest zien en toen noemden ze hem een zeeluipaard. Nog nooit van gehoord maar ik neem aan dat dat het geweest is.

En over dat happy end: het schijnt een waar gebeurd verhaal te zijn, en zo happy vind ik het allemaal ook niet verlopen aangezien ze het niet allemaal halen.

avatar van The_Phoenix

The_Phoenix

Dat beest is inderdaad een zeeluipaard en leeft in Antartica (ik heb er ook voor moeten googlen, maar dat is wel zo), natuurlijk hebben ze geen idee hoe die honden het precies 150 dagen hebben volgehouden, dus dat is door de scriptschrijvers verzonnen.

Ik heb de film nu op DVD gekocht en de making-of is best interessant en leuk om naar te kijken.

Het filmen was best lastig door de enorme kou en sneeuw steeds, maar toch is het dus wel gelukt

Maar goed, erg mooie en ontroerende film is het zeker, ik heb me er uitstekend mee vermaakt toen ik eigenlijk aan school moest werken en mede door deze film zou ik echt wel graag een husky willen

avatar van stan

stan

Heb de film nog een keer gekeken en ik moet echt zeggen dat dit een zeer goede, komedische, dramatische en sterk geacteerde film is.

Ik dacht toen ik de film ging kijken o wald disney daar hof je niet meer dan standaard van te verwachten maar nee dat was het zeker neit! Die honden waren nog emotioneler als dat mensen acteren!

Echt de film krijgt een halve ster extra! 4*

avatar van shidhi

shidhi

Snif...

avatar van DeniiSe..(K)

DeniiSe..(K)

ik vind dit een geweldige prachtige film. Ik heb hem al kei vaak geziek zo mooi. dit is zeker een 5 waard!!

avatar van sonics

sonics

Gisteren deze film gezien. Met moeite uitgekeken dankzij de mooi opgenomen landschappen.

Van het acteerwerk moest het men niet hebben, en van de verhaallijn ook niet, maar dit is nog tot daar aan toe.

Wat me het meest stoorde was het totaal gebrek aan realisme over hoe honden onder elkaar omgaan. Klopt zeer weinig van.

Bovendien ademt deze film een amerikaans sentiment uit die me nogal kriegelig maakt.

Andere feiten die niet kunnen zijn bv de zwart bevroren vingertoppen van de kloeke gids die even later helemaal genezen zijn. Dit kan niet.

als je vingers zwart zijn door bevriezing, dan is het choppie choppie.

Als ik had geweten dat het een sentimentele (kinder) film zou zijn geweest had ik niet gekeken.

Daarom een 2 vanwege de mooie landschappen.

avatar van metaledje

metaledje

prachtfilm!!!! echt super mooi om die honden met elkaar bezig te zien..

kreeg spontaan soms een traantje in me ogen, gewoon omdat ik het ook prachtbeesten vind.. en elke keer zo'n moment van: ahhhhh wat lief..

film zelf is best OK kwa het vermogen van paul walker en gebeurtenissen, ik hou van huskies en dergelijke honden dus ik moest deze film gewoon zien, en ik geef hem gewoon een 4*

avatar van Tarkus

Tarkus

Zeer goede familiefilm, met alweer een sterk acterende Paul Walker.

Hij bewijst hier dat hij wel alle rollen aankan, niet alleen dus de stoere racende jongeman ('2 Fast 2 Furious') of de keiharde undercovercop ('Running Scared'), maar dus ook de sympathieke poolgids en dierenvriend in deze film.

Maar het zal niemand verbazen, dat in dit op waar gebeurde feiten verhaal, de hoofdrol is weggelegd voor de honden. En het is echt een plezier om hen bezig te zien, ik denk dat elke dierenliefhebber wel plezier zal beleven aan deze film en zelfs een traantje zal wegpinken.

Ook de locatie is natuurlijk adembenemend mooi.

Een bijna 2 uur durende film die prachtig is gemaakt en 8 prachtige hoofdrolspelers heeft. Want daar duid de titel op.. de acht honden, niet zoals velen wellicht zouden denken op de temperaturen aan de Zuidpool....

Een hartverwarmende film is dit.. geschikt van klein tot groot...

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Mooie ontroerende film die van begin tot eind weet te boeien. Jason Biggs was erg irritant maar Paul Walker komt erg geloofwaardig over als hulpzame dierenliefhebber. Aan te raden voor jong en oud

avatar van maurickcollege

maurickcollege

Een super mooie intrigerende film... Weinig films maken mij aan het janken, maar dit is er toch een!

****

avatar van Wezze

Wezze

Beetje hoog walt disney-niveau, kon me niet echt inleven met die honden (voelde iemand hier wel verdriet toen een van die beesten dood ging?), tempo lag te laag en de film was iets te veel op kinderen gericht. Sowieso lijkt het me sterk dat die honden sowieso wel samen hebben gewerkt om te overleven, in de natuur zouden ze elkaar verscheuren voor een beetje eten als ze echt honger hadden.

avatar van Wezze

Wezze

Ja, ik heb honden en ben een liefhebber van die beesten.. Maar nee, ik vond deze film verreweg van ontroerend..

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Nou Wesley als er 1 film is van Disney met een laag 'Disney' gehalte is het deze wel.

Tuurlijk,in disneyfilms moet er altijd iemand dood in deze film waren het dan 3 hondenmaar voor de rest is het een lekker vlot verhaaltje met verrassende momenten.