• 9.378.921 stemmen

Genre: Avontuur / Drama

Geregisseerd door: Frank Marshall

Met onder meer: Paul Walker, Bruce Greenwood en Jason Biggs

Plot Eight Below

"The Most Amazing Story Of Survival, Friendship, And Adventure Ever Told."

Jerry Shepard (Walker), zijn vriend Cooper (Biggs) en een ruwe geoloog (Greenwood) zijn drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica. Door een ongeluk en hevige weerscondities zijn ze gedwongen hun team en hun sleehonden achter te laten. In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven.

Jerry Shepard

Captain Lovett

Dr. Rosemary Paris

avatar van Lorrelau

Lorrelau

Ik snap niet waarom deze film zo hoog scoort, ik vond het namelijk maar voorspelbaar. En ook een beetje saai om eerlijk te zijn.

De mooie omgeving maakte veel goed, en de lieve hondjes ook, maar dan nog vond ik het niet een film om nog eens te kijken.

avatar van kanjertje

kanjertje

Wel, ik heb hem gisteren nog eens gekeken (samen met mijn vrouwtje) en moet zeggen dat hij weerom boeide en geen seconde verveelde.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

eergisteren voor de eerste keer gezien en...

WAUW, wat een prachtige film! enorm ontroerend...

mooie beelden, prachtig verhaal... deze film komt absoluut in men top 10 ! 5 *****

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Lorrelau schreef:

Een voorspelbaar verhaal kan ook erg mooi zijn hoor.

avatar van Spetie

Verrassend goede film nog. Ik had vooraf weinig verwachtingen, maar moet zeggen dat ik me best vermaakt heb met deze film. Paul Walker is een aardig acteur aan het worden en laat dat hier ook zien. Het verhaal is verder natuurlijk erg voorspelbaar, maar de prachtige beelden van de zuidpool en de boeiende ontwikkeling in de groep honden zorgden ervoor dat de film geenszins verveeld.
Wat een raar beest is zo'n zeeluipaard trouwens . leuk vermaak voor het hele gezin.

avatar van Mug

Mug

Tegenvaller. Jason Biggs is de irritante grappig-bedoelde Disney side-kick. Valse noot in het geheel. Niet vals qua geluid, wel qua emotie, de nogal aanwezige muziek met veel huilende violen. Om over ander flauw en vals sentiment nog maar te zwijgen (de tekening van zoontjelief: The Dogs Who Saved My Daddy's Life, ongetwijfeld veel gesnotter bij andere kijkers, ik kon een bulderlach even niet onderdrukken).

Gelukkig valt er veel te genieten van de beelden en de oh zo trouwe hondenogen.

Na het debacle van The Lion King waar Disney haar inspiratiebron angstvallig geheim trachtte te houden, zijn ze nu enigszins op het goede pad. Tijdens de aftiteling wordt al snel verwezen naar het origineel. Wellicht dat die verfilming wel de tranen uit mij weet te persen zonder al te veel poeha?

avatar van missl

missl

Ik vond het een leuke film, wist elke minuut te boeien. Alleen een beetje jammer van de wat afgezaagde dialogen.

Maar wat een prachtige honden!

avatar van gmx

gmx

Aanrader voor elke hondenliefhebber, maar ben je dat niet, dan moet je toch even oppassen met deze film. Ben het met alle kritiek uit dit topic wel eens (vooral het feit dat er veel te veel menselijke eigenschappen aan de honden wordt toegekend, geen enkele hond zal eten voor een andere hond halen bijvoorbeeld, tenzij ze daar heel expliciet voor getrained worden misschien).

Maar goed, als hondenliefhebber laat ik m'n gevoel ook meespelen kom dan toch op

3 *

avatar van gmx

gmx

ylonaih schreef:

Jep echt gebeurd.

Het verhaal is gebaseerd op een gebeurtenis uit 1958 toen een groep van 15 husky's vanwege omstandigheden een jaar lang op Antartica moest achterblijven. Na een jaar werden 2 honden levend gevonden. Hoe zo dit overleefd hebben is niet duidelijk (normaliter kan een husky het slechts 1 maand in dergelijke omstandigheden uithouden) maar de theorie is dat ze zich met penguins hebben gevoed.

Anyway, aan de mods, als dit te offtopic is, verwijder het maar, maar ik vind dat iedereen die van deze film heeft genoten even naar dit waargebeurde verhaal over 'Christian the Lion' moet kijken: http://www.youtube.com/watch?v=btuxO-C2IzE

avatar van KarinV

KarinV

Een heerlijke film, met fantastische dieren. Zelfs mijn vriend moest aan het eind een traantje wegpinken.

Fijne film om te kijken, zelfs m`n vriendin die geen filmkijker is bleef gespannen kijken.

Mooie 4.0 verdiend deze film van mij.

avatar van twistie

twistie

Mooie film die je gerust kan kijken, en hierna wil je gelijk een hond (aaien)

avatar van guylopez93

guylopez93

mooie film

had in het begin niet verwacht dat het zo'n goede film zou zijn omdat Walker in de hoofdrol zit maar tot mijn verbazing deed hij het verrassend goed. Het verhaal trok me al omdat ik dit soort films wel leuk vind. Verder vind ik de momenten waarbij de husky's gingen rondtrekken goed werd uitgewerkt. Er zitten ook wel wat emotionele stukken in de film en er was een mooie einde

avatar van eefke123

eefke123

ik heb maar 1 ding te zeggen: aanrader !!

avatar van Turkse gast

Turkse gast

Een mooi einde zeg jij Guylopez93 ?
Vond jij dat echt een deel van die honden sterven ...
Jij vond dat dus goed nou ik zeker niet als al die honden het gingen overleefd hebben ok.
... hoe moet je dat uitleggen hé.

avatar van maurice32

maurice32

turkse gast , dan moet je maar disney films kijken met je kinderen van 8 jaar ... volgens mij is deze film ook niet vanaf 8 jaar , dus zelf schuld zou ik zeggen .

avatar van Maphesta

Maphesta

Turkse gast schreef:

Een mooi einde zeg jij Guylopez93 ?

Vond jij dat echt een deel van die honden sterven ...

Je moet er zeker niet naar kijken met kleine kinderen van 8 jaar mijn zusje hé begon zelfs te huilen, op het einde waar zijn de andere hondjes vroeg ze ... hoe moet je dat uitleggen hé.

Haha al was je nickname "Kabouter20", ik had je waarschijnlijk aangesproken met je huidige nickname ^^ Je schrijft zo typisch.

Bedankt voor je spoiler, serieus, want ik ga de film nu niet kijken. Wat betreft het dood gaan van dieren in films ben ik echt een mietje. Ik voel me dan gelijk zo extreem kut, gewoon! Vanwege die reden heb ik de film "Red" ook niet gezien terwijl die erg goed blijkt te zijn.

Stom, I know...

avatar van JJ_D

JJ_D

Al bij het zien van Disney in de begingeneriek vreesde ik dat ik het bij dit mierzoette drama alleen maar op de heupen zou krijgen, en gelijk kreeg ik. Ja, die honden zorgen voor mooie beelden, maar het verhaal dat daarrond wordt gebouwd (over een man die zijn "vrienden" uiteraard niet kan "loslaten") ontlokte bij mij slechts een spottende grinnik. En dan wel één die de volle twee uur bleef duren, ondanks een ontroerde vriendin naast mij op de sofa.

avatar van Mcgyver2503

Mcgyver2503

Goeie film. Zeker het kijken waard. Van mij een dikke 4.

avatar van Turkse gast

Turkse gast

Aan Maurice deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar staat zo op de dvd hoes dus niet mijn eigen schuld ... is eigenlijk een beetje de schuld van die mensen die de films beoordelen van hoeveel jaar ze eigenlijk mogen kijken.

avatar van Boogie1963

Boogie1963

Film gebaseerd op een ware gebeurtenis. Laat zien dat honden toch niet zo dom zijn als we denken. Leuke film die niet door iedereen gewaardeerd zal worden en niet door iedereen begrepen zal worden. Ik hem me zeer geamuseerd van het begin tot het eind.

avatar van nickje76

nickje76

Een echte aanrader als je van dieren houdt, anders is het moeilijk te begrijpen waar de film om draait door de dierenliefde....

Echt een zeer ontroerende film met zeer mooie fimbeelden en een prachtige verhaallijn over een man voor zijn liefde voor zijn honden. En hoe honden kunnen overleven....

Geweldige film.... 5*

avatar van mmmaarten

mmmaarten

Prachtige film. Hele mooie beelden en verhaallijn. De honden speelden toch de hoofdrol voor mij.

avatar van Theunissen

Mooie ontroerende film (als je tenminste van dieren houdt) met veel mooie beelden. De honden speelden in principe de hoofdrol maar Paul Walker deed het ook best goed.

avatar van OlafK

OlafK

Na het lezen van alle positieve commentaren en het zien van de hoge scores op zowel MM als ImdB heb ik vandaag toch maar eens gekeken naar Eight Below. Helaas wist de film mijn verwachtingen niet waar te maken.

Grootste manco is dat de regisseur Frank Marshall de kijker echt op gezette momenten wil ontroeren. Normaal gesproken niet heel erg zolang het subtiel gebeurt. Daar was in Eight Below echter geen sprake van. Dik aangezette muziek of lange - zogenaamd artistieke - shots, moeten de kijker ervan overtuigen om ontroerd te raken. Het werkte voor mij in ieder geval van geen kant.

Tel daarbij het houterige acteerwerk (Paul Walker en Moon Bloodgood) en de ietwat te lange speelduur op en het gevolg is dat je met een teleurgesteld gevoel achter blijft. Op ImdB was te lezen dat het Japanse origineel dichter bij de realiteit blijft en minder opgesierd is. Misschien dat die film meer indruk weet te maken, want deze Amerikaanse productie viel toch wel tegen. Lichtpuntjes waren de honden en, hoewel ook niet altijd overtuigend, de toch wel bij vlagen grappige Jason Biggs. 2 sterren.

avatar van Delvenaartje

Delvenaartje

Ik vond 't een hele mooie film.. in het begin wist ik niet wat ik ervan moest verwachten, maar heb op het eind echt met tranen in m'n ogen gezeten.

Mooie film, leuk ook dat ze laten zien dat dat stelletje toch bij elkaar komt

avatar van T.Huijbers

T.Huijbers

Delvenaartje schreef:

Mooie film, leuk ook dat ze laten zien dat dat stelletje toch bij elkaar komt

Ik kan er niets meer aan toevoegen! Prachtige Film!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Wel mooi, maar Disney-zoet.. meer cliché kunnen ze ze niet maken. Maar ik heb een softe bui.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Na de hele dag zo'n beetje in de zon doorgebracht te hebben had ik wel zin in wat ''verkoeling''. Een koude douche, koude drankjes en een film die in dat straatje past. Had deze al lang klaarliggen, maar nooit echt lokte de film me eigenlijk. Had een beetje het idee dat de film nogal overgewaardeerd was.

En dat is deze Eight Below ook. Maar toch wel een vermakelijk, avontuurlijk filmpje. Grootste pluspunt zijn de honden. Mooie beesten, maar ook een hele klus om zo'n film met ze klaar te krijgen. Goed werk. De acteurs waren matig en Jason Biggs was bij vlagen behoorlijk irritant. De beelden zijn daarintegen prachtig en de film kent een paar aardig spannende momenten, zoals die met dat zeeluipaard. Echt geraakt werd ik nooit, al was dat vaak wel de bedoeling van regisseur Marshall.

Ik heb me wel vermaakt met deze film. Veel cliché's (Bloodgood en Walker op het einde bijvoorbeeld, tsjah), nogal ongeloofwaardig allemaal en veel dingen zijn erg voorspelbaar. Mjah, het is een Disney filmpje, dus dan valt dat wel een beetje te verwachten. Al met al drie sterren, dus een makkelijke voldoende.

avatar van charmed one

charmed one

dit vind ik een hele leuke film met paul walker. ik vind hem een goeie acteur. ik heb me wel vermaakt met deze film. ik hou wel van avonturen films.