• 9.378.652 stemmen

Geregisseerd door: Neil Burger

Met onder meer: Edward Norton, Jessica Biel en Paul Giamatti

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot The Illusionist

"Nothing is what it seems"

In het Wenen van rond 1900 wordt de jonge Edward verliefd op Sophie, een meisje van ver boven zijn stand. In hun jeugd wordt het tweetal uit elkaar gehaald en mogen ze elkaar niet meer zien. Jaren later, als jonge vrouw, gaat Sophie zich verloven met de Weense prins Leopold. Maar dan komt de magische kunstenaar Eisenheim in de stad en weet iedereen te verbazen met zijn geweldige trucs. Als Eisenheim en Sophie elkaar dan na al die jaren weer tegenkomen, slaat de vonk opnieuw over. Leopold vertrouwt hem niet en stuurt inspecteur Uhl op Eisenheim af om hem in de gaten te houden.

Inspector Uhl

Crown Prince Leopold

Josef Fischer

Doctor / Old Man

avatar van Zavo

Zavo

De film ziet er mooi uit, acteerwerk goed verzorgd, maar toch ontbreekt de magie. En dat is toch jammer voor goochelfilm. Ik vond het plot vrij voorspelbaar, misschien is dat het probleem. Ik kende deze truc al.

avatar van supernova

supernova

verhaal vond ik niet veel aan, het acteur werk was goed, jessica biel deed het ronduit triest, hoop dat ik haar niet vaker tegen zal komen. 2.5

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Tja ... ik heb de film 5 sterren gegeven maar dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat ik als enige van de gehele wereld het plot en het einde daarvan niet zag aankomen. Als ik terugkijk denk ik ook, hoe had ik het nou niet kunnen zien.

Het komt gewoon omdat ik de film zelf ongelovelijk mooi vond. De sfeer, het prachtige Wenen, Edward Norton, het verhaal, de goocheltrucs. Het kan me niks schelen dat bepaalde dingen niet kloppen of onvoorspelbaar zijn. Ik was zo gehypnotiseerd door deze film dat me dit allemaal niet meer uitmaakt. Jessica Biel was voor mij ook inderdaad het enige minpuntje.

Dat een film me zo raakt, gebeurt me niet vaak. Vandaar zo'n hoge waardering.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

paar maande gelede in de bios gezien. heeft me wel positief verrast en een goed einde. 4*

avatar van nickie14

nickie14

weer een goede edward norton in een goede film ik heb um in de bios gezien ik vond het einde zeker geslaagd

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Dit was echt zo'n film met zo'n goede, ouderwetse sfeer. En dat bevalt mij prima. Het verhaal is niet heel origineel maar toch wordt het wel goed gebracht. Ook goede personages en mooie, goed bijpassende muziek. Ik vond Edward Norton ook knap spelen. In mijn ogen een goede film!

4 ****

avatar van schaper

schaper

Op dat geverde baardje na, vond ik het een hele vermakelijke film. Boven mijn verwachting uit, dacht dat zal wel zo'n abacadabra film zijn. En de sfeer van die tijd ook heel goed neergezet en gefilmd.

Een dikke 4 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Film verdient kuddo's voor de prachtige aankleding en camera waardoor je je letterlijk in het Wenen van een eeuw geleden waant, ondanks het taaltje dan (Norton's accentje is wel erg merkwaardig). Helaas kan The Illusionist voor de rest niet de (onvermijdelijke) concurrentie aan met The Prestige; vooral de trucs vallen tegen en komen rechtstreeks uit de computer wat het sfeertje behoorlijk onderuit haalt. Het liefdesverhaaltje is niet geweldig, de finale wat gezocht, maar de algemene look van de film trekt me net over de grens.

3*.

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Fran schreef:

Dat een film me zo raakt, gebeurt me niet vaak. Vandaar zo'n hoge waardering.

Ik had hetzelfde probleem , ik vond deze film in veel opzichten beter dan The Prestige [ ook geen slechte film] Alleen vond ik deze film aanhoudender qua verhaal en acteerwerk.

Een 4,5*

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Wat een bagger. Vreselijke muziek, weinig boeiend verhaal en slecht geacteerd (op Norton na dan). Het wannabe-Usual Suspects einde deed het 'm.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Absoluut geweldig verhaal. Waarschijnlijk is dit wel de mooiste romantische film die ik ooit gezien heb. Doorgaans ben ik minder gecharmeerd van romantische films, maar deze film bevatte genoeg fantasie en een semi-complex verhaal. Ik zag zelf het einde niet zo zeer aankomen, maar ik houd mij dan ook niet bezig met rationeel denken tijdens een film. Het is het beste om alles gewoon over je heen te laten komen.. Erg mooie special effects en goed acteerwerk. Wellicht ietswat overdreven, maar ik geef deze film toch een 5 voor het mooie verhaal en geweldige sfeer.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Ik vind het een degelijke film, maar met een aantal minpunten:

-Voorspelbaar;

-Visueel valt het tegen;

-Wordt niet verder ingegaan op de werking van de goocheltrucs.

Overal 3 sterren.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

-Wordt niet verder ingegaan op de werking van de goocheltrucs..

Dit vind ik persoonlijk niet erg. Met name omdat normaal een goochelaar ook zijn trucs niet verklapt. Het blijft geheimzinnig en dat kan frustrerend zijn, maar het voegt wel iets toe aan de mysterie van de goochelkunst.

Ik heb 'The prestige' vlak voor het bekijken van deze film gezien en daarom ben ik wat teleurgesteld in deze film..

Ik heb deze film eerst gezien en vond daarom The Prestige iets teleurstellend. Beiden zijn goede films, maar ik denk dat het minder interessant word als je beiden films in een relatief korte tijd bekijkt.

avatar van Djeckson

Djeckson

haha net gekeken prachtige film. Twijfelde lang om hem te kijken omdat ik meer van actie/spannende/misdaad films hou.

tot 10 minuten voor het einde zou ik een dikke 4.0 geven, voor het plot, de sfeer, de camera effecten.

Maar wow het einde heeft me verast dus hierbij een verdiende

4.5

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

medansavamhel schreef:

Ik heb eerst The Prestige gezien en daarna The Illusionist maar toch vind ik The Prestige wat teleurstellender

avatar van timburton

timburton

Herzien.

En hij BLIJFT mooi!

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Mooie, smaakvolle film die tot in de puntjes verzorgd is.
Alhoewel het verhaal niet bijster origineel is, voldoet het ruimschoots om je aandacht erbij te houden. Ik las hier veel vergelijkingen met The Prestige, maar deze film heeft daar echt niks mee te maken. The Prestige (ook een goede!) is een duistere film over wraak en zelfopoffering, dit is meer een mooi verteld sprookje.

Het acteerwerk in de film is prima, van vrijwel alle hoofdpersonages. Zelfs Jessica Biel vond ik vrij overtuigend - de show werd echter niet gestolen door Norton, die ook een goede rol wegzette, maar door Giamatti.
Daarnaast is de film prachtig aangekleed, met fantastische decors, mooie opzwellende muziek, leuke effecten en bijzonder kleurgebruik.
Ik vond deze film tot in de kleinste details uitstekend verzorgd en de film keek zeer lekker weg, alhoewel ik moet toegeven dat het einde (bedoelt als een soort twist) voor mij totaal niet onverwacht kwam. Een ander klein nadeel vond ik de illusies van Norton, die er weliswaar prachtig uitzagen, maar wel duidelijk van de computer afkomstig waren. Ik had er verder weinig last van, het was geen stoorzender in de film, maar het verbrak soms wel heel even die sfeer die de film probeerde uit te stralen (wat ook lukte).

Al met al een bijzonder mooi historisch drama, met interessante goedgespeelde karakters en een smaakvolle setting. Vergelijkingen met het duistere Prestige gaan niet goed op, maar voor degenen die zich in willen laten in een frai sprookjesverhaal is deze film DE film die je moet zien. 4*

avatar van skipy05

skipy05

suppergoede film. goed gevonden verhaal. niets op aan te merken. een tof mysteris verhaal. goed geacteerd.

avatar van DaZtorm

DaZtorm

Goede genade wat een film! Ik heb de film op de pc gezien maar toen het 'plot' door de film werd verteld dacht ik: ''wow, diegene die dit bedacht heeft verdient alle lof''.

Het leuke en geheimzinnige van trucks is dat het niet echt is, en dat mensen er dan gaan over nadenken hoe het toch zou kunnen dat...... Dat heb ik ook bij een bepaalde truck (mag natuurlijk niks inhoudelijk over de film vertellen) waardoor het ongeloofwaardig wordt.

Het verhaal is geweldig, deze film grijpt je echt vanaf seconde 1 vast, laat je in de midden van de film even los om op adem te komen. Zie dit enkel als een proffesionele rust moment, die in ieder film hoort te zitten, om je daarna weer vast te pakken en los te laten wanneer de truck is uitgelegd.

Zoals elke theater speler doet voor zijn publiek doe ik voor de film, een zeer zeer diepe buiging.

avatar van kristof.999

kristof.999

prachtige film gewoonweg kvond hem volledig onvoorspelbaar en edward zet weer shitterend acteerwerk neer gelijk gewoonlijk 5 sterren

avatar van showb1z

showb1z

Degelijke film. Technisch niet veel op aan te merken. Degelijk geacteerd, goeie sfeer,
Het verhaal is wel behoorlijk doorsnee, het is eigenlijk bijna letterlijk Romeo & Juliet, maar dan met een happy end (gelukkig wordt het nooit te melig). Daarenboven zie je de "plottwist" op het einde al onmiddelijk aankomen.
En van al de cgi-illusies wordt er geen enkele verklaard, of heeft Eisenheim dan toch echt magische krachten...

Dan heeft The Illusionist ook nog eens de pech dat het bijna op hetzelfde moment als The Prestige uitkwam, die er op alle vlakken bovenuitsteekt.
Goed, maar niks speciaal. 3.5*

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

vermakelijk.maar ik had verwacht dat ie the prestige gaat verpletteren.daar is deze geenszins in geslaagd

avatar van orbit

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

orbit schreef:

Het tegendeel is waar.

Dat is een kwestie van smaak.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

The illusionist en the prestige zijn als film aan elkaar gewaagd alleen het grote verschil vind ik ook al heb ik edward norton hoog zitten is christian bale die steekt op dit moment boven iedereen uit, Ik had graag gezien dat edward norton de rol van hugh jackman had gespeelt in the prestige, dan was deze film waarschijnlijk niet eens in de bios uitgekomen en had the prestige een all time plaats in de top honderd gehad.. (vind ik!!! en denk ik!!!)

avatar van CasperS

CasperS

Ik vond het een enorm sfeervolle film, met de muziek en de locatie. Ik zag het plot ook niet aankomen, dus het was voor mij een verassing. Erg goed ervaren. Vooral de muziek was fascinerend goed *4,5

avatar van missl

missl

norton is goed. het einde is geweldig.

avatar van nacht

nacht

ja het einde was zeker heel goed, vond de film verder niet echt geweldig... beetje saai

avatar van Reticulated

Reticulated

Toffe film met een goed verhaal en een verassend einde(vind ik).

avatar van DeCol

DeCol

Scarecrow schreef:
Mooie, smaakvolle film die tot in de puntjes verzorgd is.

Hier ben ik het mee eens. Het verassende einde.. In het begin en het midden van de film verwacht je dit niet nee, maar hoe verder toe naar het einde van de film zag dit eraan te komen en was het niet echt onverwacht.