• 9.370.422 stemmen

Geregisseerd door: Mark L. Lester

Met onder meer: Coolio, Cameron Daddo en Amy Sloan

Plot Pterodactyl

"Evil is in the air"

De Stille Oceaan: vredig, rustgevend, idyllisch ... Een wonder der natuur. Maar ergens in die oceaan bevindt zich een slapende vulkaan die al miljoenen jaren een dodelijk geheim verbergt. Wanneer die vulkaan eindelijk uitbarst, wordt een donkere spelonk blootgelegd. In die spelonk bevindt zich een perfect bewaard gebleven nest met eieren. En die eieren staan op het punt om uit te komen...

Prof. Michael Lovecraft

Capt. Bergen

Kate Heinlein

Willis Bradbury

Gwen Kemper

Jason Donaldson

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Droevig, absoluut droevig. Zelfs binnen het (heel slechte) verhaal speelden zich compleet ongeloofwaardige scenes af.

avatar van xangadix

xangadix

Ik heb veel en veel ergere films gezien dan deze. Okee, de effecten zijn niet van Jurassic Park niveau en het acteerwerk is ook niet om over naar huis te schrijven, maar ik kon hem zonder problemen uitzitten. In de making of is de regisseur wel erg onder de indruk van zijn eigen werkje, dat is wel wat overdreven...

avatar van Odie

Odie

geweldig slechte film, heerlijk!!!! Af en toe is het lekker om verstand op nul te zetten en je te vermaken met een enorm slecht gemaakte film. Ik heb me vermaakt, vooral het allerlaatste shot, jaaa waar blijft deel 2???

avatar van Doom

Doom

Pterodactyl is een degelijke film. Het plot is lekker simpel, de acteerprestaties van Amy Sloan zijn acceptabel en de moorden zijn op sommige momenten best bruut. Natuurlijk zien de reptielen er alleen niet zo goed uit vergeleken met Jurassic Park III. Maar wat maakt dat nou uit? Voor een b-film ziet het er nog altijd prima uit.

Pterodactyl is dus zeker geen flop, gewoon prima vermaak. Ik heb helaas zoveel erger gezien.

avatar van K@i

K@i

huilen door een microfoon deed ik

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Natuurlijk, vreselijk slecht. Maar daardoor weer erg leuk. Ook de making-off is hilarisch. Acteurs, die gaan vertellen over de beweegredenen van hun personages en de regisseur, die oprecht trots is op dit wanproduct. Geweldig! Er bestaan echt wel slechtere films dan dit, ook qua effecten, helaas. Ik beoordeel 'm vrij hoog, omdat deze film verder pretentieloss overkomt.

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Oh wat heb ik toch weer een 80 minuten van me leven verpest, heb doorgespoeld naar de eindscene.. echt te erg dit, ik vind 1,85 nog steeds een behoorlijk gemiddelde voor deze film:P

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Odie schreef:

Af en toe inderdaad heerlijk om een slechte film te zien. Deze was beter dan "Attack of the Sabretooth", maargoed, dan kom ik nog niet verder dan 1,5*

avatar van aburex

aburex

Wat een barslechte film. Low budget tot en met. Nergens is er spanning en het verhaal rammelt langs alle kanten. De acteurs hebben er geen kaas van gegeten en de voorhistorische monsters zijn bijzonder slecht gemaakt. De bloederige scènes zijn er maar bijgehaald om de film interressant (??) te maken.

Laat maar links liggen

avatar van rolfkunst

rolfkunst

Dat niemand tijdens het maken van die film zoiets had, van "jongens, dit wordt niets, laten we er maar mee ophouden.." Zouden ze echt iets gehad hebben aan het eind van het monteren en dergelijke, van "Nou, hier hebben we iets moois neergezet" ??

Werkelijk, wat een prutsfilm.

avatar van mikeholland

mikeholland

o o oh wat slecht! zonde van men tijd!

avatar van 606

Erg zonde, deze regisseur heeft films gemaakt die ik wel erg kon waarderen.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Ik snap niet waarom mensen dit geen leuke film vinden.

Hij is best goed en leuk verhaal, vogels zijn best mooi gemaakt en deze is zeker niet slechter dan bijvoorbeeld: Python of king cobra en wisten jullie wel dat Coolio (rapper) hier een vrij grote rol heeft?

Al met al best een goede b-film

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Prachtig, zo'n wanproduct en dan die Mark L. Lester vol trots vertellend dat hij een goede film heeft afgeleverd. )

Voor de film geef ik 1* maar voor die acteurs en regisseur 5*, dus gemiddeld 3* en daar moet u het mee doen.

Voor mensen die echt een goede film willen zien en niet van gekkigheid houden, adviseer ik een andere film op te zetten!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

SyFy stuff vd onderste plank

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag eens herbekeken, de film is op zich niet slecht, er zit een leuk spannend verhaal in, er word een hoop geschoten en er vallen heel veel doden.

De Pterodactyl is redelijk goed gemaakt al zie je wel in sommige scenes dat het nep is, maar het stoort verder niet.

al met al wel een voldoende want er zijn slechtere Dinosaurus films.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geinig. Tegen beter weten in hoop je toch op iets meer. Het blijft wel de regisseur van Commando, Firestarter, Class of 1984, Showdown in Little Tokyo.... niet de minste titels! Maar goed, dat was toen. Pterodactyl was halverwegen de jaren '00, daar kwamen dit soort regisseurs zelden verder dan goedkope DTV killer animal / monster flicks. Ze lijken allemaal op elkaar, of Mark L. Lester ze dan maakt, of David DeCoteau of Tibor Takacs... dat ga je nergens merken. Als je die verwachting eenmaal loslaat, is het zo slecht nog niet. Meer dan voldoende actie, wat geinige (CGI) gore -dat wil nog wel eens ontbreken, dus beter iets dan niets- en nog niet eens zo heel beroerd geacteerd.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk bedacht horroravontuur dat lekker wegkijkt. Prima mee vermaakt.

avatar van Boeikens

Boeikens

Zoals te verwachten was, barslecht uitgewerkte film, amateurisme van de bovenste plank.