Chrysalis (2007)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Frankrijk
Geregisseerd door: Julien Leclercq
Met onder meer: Albert Dupontel, Marie Guillard en Marthe Keller
IMDb beoordeling: 5,4 (2.989)
Gesproken taal: Frans
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Chrysalis
"There are things that can't be forget."
De Europese agent David Hoffman keert terug in dienst nadat zijn vrouw is vermoord. Hij moet een smokkelaar zien op te sporen die achter een reeks moorden zit, waaronder die van Hoffmans vrouw. Het onderzoek leidt hem naar een high-tech kliniek waar persoonlijke herinneringen behandeld worden als waardevolle handelswaar.
David Hoffman
Charles Becker
Kovacs
Le légiste
stevo21
Prima film, weet meteen te boeien. Goed verhaal en goed acteerwerk.
Er wordt Frans gesproken in de film dus dat maak het geen makkelijke wegkijk film en ook het verhaal zorgt er voor dat je er goed bij moet blijven. Geen zondag middag film dus
pi3thebasterd
Wat een slechte film is dit zeg.
Het Franstalig irriteert me niet, maar de film op zich is gewoon slecht.
Weer zo'n film die bol staat van de actie film clichés.
Noodless
Rommelig begin, weinig spanning en flauwe actiescènes in een verhaal dat op het eerste gezicht wel aanspreekt. 4/10
Goldenskull
Slap.
Veel van de elementen die Chrysalis tot een geheel maken zijn eerder (en vooral beter) gedaan in andere films. De SFX waren opvallend slecht en hoewel de acteurs wel redelijk waren konden ze niet imponeren. De gevechten waren bijna net zo nep als in Raging Bull.
mcdaktari
prima Franse science-fiction film. Af en toe misschien een beetje te traag maar toch, ik heb me niet verveeld.
RickZ
Franse SF-thriller met aardig verhaal maar nepperige houterige gevechtscenes, niet spannend. Wel met een paar mooie franse schoonheden.
sinterklaas
Na kennis gemaakt te hebben met Dupontal in Irreversible werd het ook eens tijd om Chrysalis te zien. En terleurgesteld ben ik amper. Wat wel zo is is dat de film helaas meer binnenlocaties heeft dan futuristische buitenlocaties want daar zie je niet echt veel van. Maar dat neemt niet weg dat ik me prima vermaakt heb met dit werkje. De hightech snufjes zijn weer gewoon erg mooi en de film word ook erg donker weergeven. Ook de decors waren ook zeer goed te doen en het sfeertje zat er ook erg goed in. Ook al zie je niet veel van de buitenlocaties, de snufjes en voertuigen uit de toekomst zien der wel mooi uit en toch is de film hier en daar een lust voor het oog. Ook lijken die hersenspoel machines ook rechtstreeks te zijn weggelopen uit A Clockwork Orange.
Ook niet geweten dat Dupontel een vechter was. Actie was ook best wel mooi, maar niet vaak aanwezig. Het verhaaltje is wel iewat ingewikkeld. Zeker als je niks anders hebt dan Engelse ondertiteling. Maar voor de rest wel iets voor een SF-liefhebber.
Dupontel zou in meer van die donkere films(ala deze en Irreversible) moeten spelen, Hij heeft er echt de kop voor. Echt jammer dat ie met die uitstraling meer voor die flauwe komedie-kant kiest. (als ik zijn lijst bekijk)
Mist op vele vlakken net dat kleine beetje om een echt goeie film te zijn.
Visueel knap. Kleurbewerking is grandioos en de setting geweldig. Modern op een zeer stijlvolle manier, met als hoogtepunt de operatiekamer. Het is dan ook erg jammer dat de editing nogal aan de saaie kant is. Waar dat net een film als deze op een hoger niveau kan tillen, blijft het allemaal erg braafjes, waardoor het visueel soms net iets te gelikt wordt.
Soundtrack had ook gewoon veel beter gemoeten. Nogal onopvallend en bijna doods. Acteerwerk verder ook wel aardig, al vind ik Dupontel nu niet geweldig geschikt als actiefan. Net iets te houterig.
Verder een fijn sci-fi verhaal dat iets te platjes uitgewerkt wordt en ook nood had aan een aantal echte hoogtepunten, die er jammer genoeg niet zijn.
En zo is Chrysalis een film die net dat extra duwtje mist om volop te overtuigen. Geweldig leuk om een keertje te zien, maar het gemiste potentieel gaat na 90 minuten net iets te hard wegen om hier 4* aan te geven.
Maar Leclercq mag van mij zeker nog een keer proberen. 3.5*
yesplease
Ben het grotendeels eens met Onderhond.
Grimmig toekomstbeeld. Serieus, geen humor. De politie wordt er blijkbaar ook niet aardiger op in de toekomst. De gevechten vond ik wel geloofwaardig.
Overigens heb ik er een hekel aan wanneer de namen van de acteurs e.d. over de beginscenes worden geprojecteerd. Dat doen ze hier bijna 6 minuten lang.
Left4Dead
Zeker kunnen de Fransen mooie films maken, ook nu hoop ik weer op een kaliber 3.5 sterren film.
Het begin is in ieder geval goed, meteen actie met mooie beelden (kleur, hoek, filter en (diepte)scherpte). Assaut, L' had ik al van deze regisseur gezien (gebaseerd op waargebeurde feiten) en was daar wel over te spreken. Sciencefiction / Thriller, twee gernes waar ik nou juist van houd. Twee lijnen die eerst parallel lijken te lopen om vervolgens samen te komen tot de hoofdzaak.
Erg origineel is het verhaal niet, labiele detective die via een moordzaak in aanraking komt met de moordenaars van zijn partner. Wraak zal zoet smaken maar daardoor moeilijk om volgens de regels te gaan werken. De kilte straalt overal vanaf, onze detective ligt niet erg lekker binnen het politiedepartement, een nieuwe partner die zowaar doodgezwegen, zeker in het begin niet als volwaardig behandeld wordt. Dit zijn elementen die we veelvoudig te zien krijgen in de (Franse) detectives.
Nee het vleugje SF in de vorm van de chirurg met de jonge vrouw wil maar niet vlotten, het lijkt op eerste gezicht als opvulling en doet daarmee als traag aan. Later krijgt dit wel meer body zodat het haar arbeid beter kan uitvoeren maar toch kan het geen echte originaliteit brengen voor het verhaal. De SF is niet sterk genoeg, daarvoor is het decor vaak te matig al probeert de cameraman zijn best te doen om dit te verbloemen.
Over het camerawerk heb ik niets te klagen en de muziek vult dit naadloos aan en maken elkaar sterk. Het acteerwerk is goed, helaas zo nu en dan toch een dalletje erin. Close-combats zowel in de badkamer als in de kliniek zijn heerlijk gefilmd. De actie is gelukkig niet overdreven, zeker op een rustig tempo gebracht en dat doet de film goed.
Een zeer verzorgde film, het camerawerk plus de soundtrack trekken de film naar 3.5**. Ben benieuwd naar The Informant, de nieuwe film van de regisseur.
blurp194
De film is van alweer een paar jaar geleden. Ondertussen is het blauwzweem in het Franse politie/misdaadgenre nogal een cliche geworden, en daarbovenop wordt het hier wel wat erg overdreven toegepast. Voor een enkel beeld misschien wel mooi, maar voor een hele film vooral lelijk en irritant.
Het basisgegeven van het verhaal is best goed gevonden, maar vervlakt wel een beetje doordat er hier en daar wat sprongetjes gemaakt worden die niet heel logisch op me overkomen - of misschien heb ik niet goed opgelet. Had wat moeite om mijn aandacht er bij te houden in ieder geval. De geweld- en actiescenes nemen ook wat teveel de overhand - die zijn op zich wel goed, maar er staat wat te weinig tegenover zodat het geheel uit balans lijkt te raken.
Ben er kortom niet zo enthousiast over. Filmpje voor op de regenachtige woensdagochtend, zoiets.
In één weekend uit: dit zijn de best beoordeelde miniseries van HBO Max
Netflix-kijktip: Misdaadthriller-trilogie 'Red Riding' met onder meer Andrew Garfield
'Stranger Things'-acteur Gaten Matarazzo (21) maakt zich zorgen om zijn carrière
Misdaadfilm 'Sicario' van Denis Villeneuve donderdagavond te zien op televisie
w Delta z