• 8.904.591 stemmen

Geregisseerd door: Julien Leclercq

Met onder meer: Albert Dupontel, Marie Guillard en Marthe Keller

Gesproken taal: Frans

Plot Chrysalis

"There are things that can't be forget."

De Europese agent David Hoffman keert terug in dienst nadat zijn vrouw is vermoord. Hij moet een smokkelaar zien op te sporen die achter een reeks moorden zit, waaronder die van Hoffmans vrouw. Het onderzoek leidt hem naar een high-tech kliniek waar persoonlijke herinneringen behandeld worden als waardevolle handelswaar.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Le légiste

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Slap.

Veel van de elementen die Chrysalis tot een geheel maken zijn eerder (en vooral beter) gedaan in andere films. De SFX waren opvallend slecht en hoewel de acteurs wel redelijk waren konden ze niet imponeren. De gevechten waren bijna net zo nep als in Raging Bull.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na kennis gemaakt te hebben met Dupontal in Irreversible werd het ook eens tijd om Chrysalis te zien. En terleurgesteld ben ik amper. Wat wel zo is is dat de film helaas meer binnenlocaties heeft dan futuristische buitenlocaties want daar zie je niet echt veel van. Maar dat neemt niet weg dat ik me prima vermaakt heb met dit werkje. De hightech snufjes zijn weer gewoon erg mooi en de film word ook erg donker weergeven. Ook de decors waren ook zeer goed te doen en het sfeertje zat er ook erg goed in. Ook al zie je niet veel van de buitenlocaties, de snufjes en voertuigen uit de toekomst zien der wel mooi uit en toch is de film hier en daar een lust voor het oog. Ook lijken die hersenspoel machines ook rechtstreeks te zijn weggelopen uit A Clockwork Orange.

Ook niet geweten dat Dupontel een vechter was. Actie was ook best wel mooi, maar niet vaak aanwezig. Het verhaaltje is wel iewat ingewikkeld. Zeker als je niks anders hebt dan Engelse ondertiteling. Maar voor de rest wel iets voor een SF-liefhebber.

Dupontel zou in meer van die donkere films(ala deze en Irreversible) moeten spelen, Hij heeft er echt de kop voor. Echt jammer dat ie met die uitstraling meer voor die flauwe komedie-kant kiest. (als ik zijn lijst bekijk)

Mist op vele vlakken net dat kleine beetje om een echt goeie film te zijn.

Visueel knap. Kleurbewerking is grandioos en de setting geweldig. Modern op een zeer stijlvolle manier, met als hoogtepunt de operatiekamer. Het is dan ook erg jammer dat de editing nogal aan de saaie kant is. Waar dat net een film als deze op een hoger niveau kan tillen, blijft het allemaal erg braafjes, waardoor het visueel soms net iets te gelikt wordt.

Soundtrack had ook gewoon veel beter gemoeten. Nogal onopvallend en bijna doods. Acteerwerk verder ook wel aardig, al vind ik Dupontel nu niet geweldig geschikt als actiefan. Net iets te houterig.

Verder een fijn sci-fi verhaal dat iets te platjes uitgewerkt wordt en ook nood had aan een aantal echte hoogtepunten, die er jammer genoeg niet zijn.

En zo is Chrysalis een film die net dat extra duwtje mist om volop te overtuigen. Geweldig leuk om een keertje te zien, maar het gemiste potentieel gaat na 90 minuten net iets te hard wegen om hier 4* aan te geven.

Maar Leclercq mag van mij zeker nog een keer proberen. 3.5*

avatar van blurp194

blurp194

De film is van alweer een paar jaar geleden. Ondertussen is het blauwzweem in het Franse politie/misdaadgenre nogal een cliche geworden, en daarbovenop wordt het hier wel wat erg overdreven toegepast. Voor een enkel beeld misschien wel mooi, maar voor een hele film vooral lelijk en irritant.

Het basisgegeven van het verhaal is best goed gevonden, maar vervlakt wel een beetje doordat er hier en daar wat sprongetjes gemaakt worden die niet heel logisch op me overkomen - of misschien heb ik niet goed opgelet. Had wat moeite om mijn aandacht er bij te houden in ieder geval. De geweld- en actiescenes nemen ook wat teveel de overhand - die zijn op zich wel goed, maar er staat wat te weinig tegenover zodat het geheel uit balans lijkt te raken.

Ben er kortom niet zo enthousiast over. Filmpje voor op de regenachtige woensdagochtend, zoiets.