• 9.178.252 stemmen

Releasedatum: 1 juli 1999

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Mighty Joe Young

"Survival is an instinct."

Een groep dierenliefhebbers gaat de strijd aan met een groep jagers, wat resulteert in de dood van een gorilla en de moeder van het meisje. Jaren later zijn zowel het meisje als de gigantische baby van de gorilla opgegroeid. De twee zijn goede vrienden, en wanneer een medewerker van een park haar overhaalt om de gorilla over te plaatsen stemt ze hier mee in. De jagers zijn echter op wraak uit.

avatar van Jordy

Jordy

Redelijk leuk filmpje. De gorilla is stoer geanimeerd, wat vooral in het begin wat mooie scenes oplevert. Het verhaaltje is erg braaf maar niet erg vervelend om naar te kijken. 2 en een halve ster.

avatar van gremlin gizmo

gremlin gizmo

lijkt een beetje op kingkong

avatar van Diesel

Diesel

Trouwens, wat een walgelijk neppe poster.

avatar van WB

WB

Hmmmm, kan hier niet veel over zeggen! Vond em ronduit saai, en kan deze ook niet meer dan 1x kijken, zonder dat ik in slaap val!

2,5 sterren voor de goed acterende aap

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Disneyachtige film en behoorlijk clichématig.
Man en vrouw gaan bijna kussen maar op het laatste moment onderbroken, Charlize Theron komt het feest binnen als assepoester en direct zijn alle ogen op haar gericht, Gorilla wordt in gevangenschap genomen als attractie maar op het eind realiseert men dat hij toch thuis hoort waar hij vandaan kwam, Gorilla komt los en brengt de stad in rep en roer, maar uiteindelijk komt hij tot bezinnen en red een klein jongentje van de dood waardoor alles weer goed komt..
Een pluspunt is dat de Gorilla (Joe) wel cool gemaakt was en ondanks ik soms een pop zag had hij toch wel een geloofwaardige gezichtsuitdrukking.
De film is aardig om te kijken op een zondagmiddag als ik verder toch weinig te doen heb, maar als ik er kritisch naar kijk kan ik er niet veel sterren voor geven.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Vond hem wel aardig, maar de tweede keer is hij irritant vanwege (idd) de clichés om van te

avatar van Sannepan

Sannepan

Redelijk filmpje, maar inderdaad boordevol clichés. Kon me als kind wel een keertje vermaken, maar daarna vond ik het toch niet leuk genoeg meer om nog een keer te kijken.

De aap was inderdaad niet slecht geanimeerd.

avatar van by_the_way

by_the_way

Toch een leuk filmpje de aap toont vele emoties

avatar van Ximone

Ximone

Mmm, vind niemand m leuk? Ik vond t een geweldige film, eerlijk waar, de enige ooit waarbij ik gehuild heb. Toen Joe met reuzenrad en al op zn rug viel. Niemand begrijpt het, maar ik zat met tranen in mn ogen.

avatar van Pvt. Sanders

Pvt. Sanders

Wel een vermakelijke film wel standaard scenario maar toch wel vermakellijk

avatar van by_the_way

by_the_way

verhoogd naar 3.5 ik vond deze toch wel wat leuker als king kong

avatar van basketballerke

basketballerke

Ik heb deze ook een keer gezien. Het was een goed en leuk filmpje.

avatar van Doom

Doom

Hoewel het verhaal en script van Mighty Joe Young uiterst onorigineel en matig is blijft het een vermakelijke film. Dit komt voornamelijk door Joe. Deze grote gorilla is namelijk een hart verwarmend dier. Zijn hele doen en laten is gewoon erg leuk om eens te bekijken.

avatar van Legan

Legan

Net gelezen dat deze film $90,000,000 (= miljoen ) kostte terwijl het maar ruim de helft opbracht. Eerlijk gezegd kon ik dat niet aan de film afzien. Het is een wat saaie familiefilm waarbij alles veels te serieus wordt genomen. Een krappe:

2,5 sterren

avatar van Brix

Brix

• 19493 berichten

Haalt het weliswaar niet bij de eerdere versie, maar blijft toch een erg leuke film.

De aap zelf ziet er levensecht uit, knap gedaan.

Leuke rol van jonge Charlize Theron .

Voor mij een film om vaker te zien

avatar van pooper

pooper

vond dit vroeger een super film.

3,5

avatar van Akkiej

Akkiej

Als klein meisje vond ik dit zo'n zielige film! Heb me hier altijd prima mee vermaakt. Het verhaal is erg standaard, maar ik vond het altijd wel ontroerend. Snap niet waarom deze film nou zo laag scoort.

avatar van DragQueen

DragQueen

Wel aangenaam kijkvoer, met een mooi bedacht verhaal. Het acteerwerk van de prima cast was goed. Het script is dan weer niet bijster origineel, maar wel onderhoudend genoeg. 2,5 Ster.

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg leuke Disneyfilm die lekker wegkijkt.

avatar van teigertje

teigertje

Nog steeds een gigant van een fantasy film.

Een King Kong achtige film.

Zo schitterend gemaakt, en spectaculair en ook ontroerend.

En een fantastische cast.

De Gorilla Mighty Joe Young is zo imposant en prachtig gemaakt.

Een must see family film.

Een inmiddels bijna classic film, die zoveel meer credits verdient.

Een juweel in dit genre.

Tijdloos genieten.