Genre: Komedie / Drama
Alternatieve titel: The Wrong Kind of Girl
Geregisseerd door: Joshua Logan
Met onder meer: Marilyn Monroe, Don Murray en Arthur O'Connell
IMDb beoordeling: 6,3 (12.890)
- Bekijk via iTunes
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Bus Stop
"Give this boy enough rope and he'll land Marilyn Monroe!"
De rodeokampioen Beauregard 'Bo' Decker uit Montana gaat met zijn oudere vriend Virgil Blessing met de bus naar de rodeo. Bo is op zoek naar een engel van een vrouw en hij denkt die gevonden te hebben in de saloongirl Cherie. Hij wil haar onmiddellijk tot zijn bruid maken. Maar Virgil vindt Cherie niet goed genoeg voor Bo en zij wil ook niet. In restaurant Grace's Diner waar de bus een tussenstop maakt, moet desondanks alles geregeld worden.
Cherie
Life Magazine Photographer
Life Magazine Reporter
Evelyn (onvermeld)
matthijs_013
Marilyn Monroe was erg grappig maar Don Murray was echt TE irritant. Ik irriteerde me dood aan hem
Naomi Watts
Aardige film. Monroe zet een zeer hilarische performance neer maar Murray's personage en Murray's acteerwerk is het grote minpunt aan dit lekkere tussendoortje. 3*
Kuck-x
Een goede, uitgebalanceerde rol van La Monroe, maar dat redt de film niet. Murray is de eerste 90 minuten zo onwaarschijnlijk irritant dat het slot volstrekt onmogelijk is.
consumer1970
Murray vond ik hier inderdaad zeeer vermoeiend, wat niet wegneemt dat ik het een film vol vaart en humor vond, soms bijna kluchtig.
Monroe's verschijning hier is wmb. dusdanig onvergetelijk en legendarisch geworden, dat ik 4,5 geef.
Beetje vermoeiend Marilyn-vehikel met allerlei vervelend Hillbilly- gedoe en inderdaad een uiterst irritante hoofdpersoon Beauregard (yahooo!!)
Poisonthewell
Verschrikkelijke Don Murray, maar verder een leuke film met een geweldige Marilyn.
Heh.
De kritiek hier op Murray is meer dan terecht, maar hem alleen de schuld geven van dit misbaksel van een film is iets te makkelijk. Monroe is hier ook echt niet te pruimen (een even vervelend personage met een al even afschuwelijk accent), de rest van de cast, regisseur inclusief bakken er helemaal niks van.
Oerlelijk gefilmd, vreselijk plotje, domme personages en overacting om u tegen te zeggen. Werkelijk niks aan deze film is aanvaardbaar, behalve dan misschien de lengte. Al kan een film als deze eigenlijk nooit kort genoeg zijn.
Het einde is al helemaal een sof, sowieso de slechtste Monroe film die ik gezien heb, en daar is gewoon iedereen en alles die aan dit project gewerkt heeft verantwoordelijk voor.
Flavio
Vond het maar een vervelende film, hoewel ik een zwak heb voor MM. Humor is flauw en gedateerd en Don Murray´s karakter - genomineerd voor een Oscar - haalt het bloed onder je nagels vandaan. Hij deed me in deze film erg denken aan Jim Carrey trouwens.
klara
- 20367 stemmen
Murray genomineerd voor een Oscar? Unbelievable! Uiterst flauwe humor ja, in een komedie
die vooral irriteerde. De minste film die ik van Monroe gezien heb.
hkoster16
Dit is het verschil in waardering: op moviemeter: 2,88 (van de vijf sterren) in de oude filmencyclopedie 3 en half van de vier sterren. Een uitstekende tragikomedie die bewijst dat Monroe wel degelijk kan acteren als ze op gevoelige wijze de rol van een zangeres speelt. Murray is de ruwe cowboy die haar probeert te strikken. Field is mooi als serveerster.
BBarbie
Ondanks het feit dat MM schijnbaar moeiteloos steeds alle aandacht op zich wist te vestigen in haar films, ben ik nooit een fan geweest van haar (net zo min als van haar counterparts BB en CC trouwens). Hele volksstammen zijn evenwel idolaat van haar, volgens mij voornamelijk vanwege de sensuele uitstraling. Ik hoor daar niet bij. Ik vind dat er in Hollywood (en daarbuiten) talrijke mooiere vrouwen hebben rondgelopen. Daar komt bij dat Monroe volgens mij geen kaas gegeten van acteren. Ik heb in de loop van de tijd nagenoeg al haar films gezien, maar m.u.v. Some Like It Hot heeft zij nooit indruk op mij kunnen maken. Ook niet in deze film, waarin ze geruime tijd te bewonderen is in een onooglijk revuepakje. MM’s irritante stemmetje, het continu schmieren van Don Murray en het geforceerd aandoende verhaal maken dit tot een wel erg middelmatige film. Niet zo verrassend overigens, want ik ben van regisseur Joshua Logan niet anders gewend.
Dk2008
Wie is CC, BB = Brigitte Bardot
BBarbie
Wie is CC, BB = Brigitte Bardot
John Milton
Niet fraai oud geworden deze film. Beetje pijnlijk af en toe om te zien. Monroe's eerste film na het studeren onder Strasberg, en dat levert wel enkele fraaie scènes op, maar het is niet haar beste werk wat mij betreft.
Ik ben wel fan van Marilyn Monroe en kwam dan ook deze film tegen. Blijkbaar werd haar acteerwerk in deze film toch wel geprezen en kreeg Don Murray zelfs een Oscarnominatie. Regisseur Joshua Logan draaide zelfs zijn mening bij na het samenwerken met Monroe en prees haar komisch talent en acteerwerk.
Logan heeft daar wel gelijk in. Niet alleen werd Monroe zwaar onderschat, ik kan me voorstellen dat ze een actrice was die haar mond niet hield en dat was zeker in het oude Hollywood geen evidentie in een zo goed als totaal mannelijk gedomineerde filmindustrie. De actrice is in Bus Stop niet slecht, maar ze heeft al veel beter gedaan. En dan gaat Don Murray nog met een acteerprijs lopen. Zoals hij vrouwen behandeld, is hij gewoon een bad guy voor mij. Het neemt de romantiek helemaal weg. Met een figuur als Bo Decker zou je nu niet meer weg kunnen.
Normaal werd de rol gespeeld door Elvis Presley, die niet mocht van kolonel Parker. Die versie had ik wel willen zien. Het had evengoed geen topfilm geweest, maar Presley heeft meer charme en had van Bo Decker misschien wel een minder irritant personage gemaakt. De film is zeker niet top, Monroe heeft beter gedaan. Als fan zie ik haar wel graag spelen en ze maakt de film nog wel wat goed. Maar het blijft een film met een wrange bijsmaak.
kissyfur
Ik weet eigenlijk niet goed wat ik gezien heb. Een romcom? Nou, de romantiek was er niet, totaal overtrokken of ongeloofwaardig. Komedie? Nope. Tenzij je hillbillies in een stad grappig vindt, maar dan was Crocodile Dundee grappiger. Drama? Nee joh, daarvoor is alles te luchtig en oppervlakkig.
Ik vond het trouwens een wedstrijdje wie er irritanter was: Murray of Monroe. Allebei bijzonder slecht acteerwerk.
Pluspunten: de bus vond ik een mooi ding. De close harmony van het openingsliedje. Dat was ‘m wel zo’n beetje.
Afrader.
Deze tien films scoren momenteel het hoogst bij HBO Max
De achtste Horrorfilm Challenge staat op losbarsten: Dit zijn de 25 beste films uit het beginjaar
'Beetlejuice Beetlejuice' hernieuwt populariteit van het origineel op HBO Max
The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover
Komedie / Drama, 1989
The Visitor
Drama, 2007
montanabusrodeobus ridegebaseerd op toneelstuk of musicaldinercowboylassorodeo cowboy phoenix, arizonanaive young man
Realtimes | Publishing Network
Social media