Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: James Van Der Beek, Jessica Biel en Shannyn Sossamon
Gesproken taal: Engels en Duits
Bekijk via CANAL+
Plot The Rules of Attraction
"We all run on instinct"
Het is eind jaren 90 op Camden College. Sean Bateman, de jongere broer van de psychotische Wall Street handelaar Patrick, is een drugsdealer en heeft een grote schuld bij zijn 'collega' Rupert Guest. Sean is populair en gaat met de helft van de vrouwen op de campus naar bed. Lauren Hynde, nog maagd, wil zich alleen maar geven aan Victor, haar vriendje, die met zijn rugzak door Europa trekt. Haar kamergenote, het sletje Lara, heeft ook een oogje op Victor. Paul Denton in biseksueel. Hij ging met Mitchel, voordat deze hem dumpte voor Candice. Sean houdt van Lauren. Paul houdt van Sean en gaat uit met Lauren. Lauren houdt van zowel Sean als Victor.
Sean Bateman
Richard 'Dick' Jared
Victor
Raymond
Petero
Na het zien van de film had ik toch wel een hogere waardering van het MoM publiek verwacht. Ik vind het wel een 'MoM publiek' film
. Een donkere drama film met de nodige humor. Een paar hele goede en vooral mooie scene's door het acteerwerk maar vooral ook het camerawerk!
Rock 'n Roll!
Diesel
Cynische twisted tienerkomedie met enkele hoogstaande momenten en een verassend goede rol van James ''Dawson'' Van Der Beek.
JJ_D
Daar heb je nou helemaal geen punt om de film neer te halen. De bedoeling is een beeld schetsen van de decadente Amerikaanse jeugd en jouw quote bewijst dat de film daarin slaagt. Puike film dus, met gepaste humor en leuke types die geweldig vertolkt worden. Belangwekkende thematiek die aardig besproken en ingekleurd wordt door interessante personages, met inderdaad rare (en decadente) hersenspinsels.
Aangename film, die de doorsnee oppervlakkige jeugdfilm zeker overtrefd.
(die "Je zal nooit iemand echt kennen"-uitspraak komt trouwens van Levinas (voor de ingewijden)
JJ_D
Het kan bijna niet anders dat er meer in moet zitten dan mislukte maatschappijkritiek, anders zouden ze nooit zo populair zijn.
Helaas kan ik nergens vinden wat er dan wel goed aan is.
(ik pas je quote even toe op de film:)
Ik begrijp niet zo goed hoe de maatschappelijke kritiek mislukt kan genoemd worden. Quotes van meerdere users bewijzen dat de film erg duidelijk is, al hebben die personen in kwestie niet door dat je gewoon even dieper moet graven om een echte aanklacht te vinden.
film was in ieder geval bijzonder oppervlakkig
Spijtig dat dit soort onbegrip de film negatieve kritieken oplevert, maar waar het volgens jouw (kos) de mist in gaat weet ik niet zo goed. Overtuigende en duidelijke film, toch?
Ozarklynch
Verrassend leuke film die me qua editing en visual tricks erg aan L' Auberge Espagnole deed denken. Voor de rest draait de hele mik mak eveneens om jongeren, maar daar is qua overeenkomsten de kous mee af.
De muziek is vaak grenzeloos fout, maar past perfect bij de al even foute situaties.
Meer dan een portie plat vermaak biedt deze film niet, maar weet toch dankzij geslaagde visuele smuk en aardig acteerwerk een leuke avond te bezorgen. Meer moest het voor mij gisteren in ieder geval niet zijn. 4*
(ik pas je quote even toe op de film:)
JJ_D
Als datgene wat jij zever noemt nu eens een maatschappelijke kritiek is, dan wordt het toch allemaal een stuk interessanter! Het moet juist overkomen als 'zever', en daar slaagt de film toch in? De bedoeling is om de kijker negatief te laten oordelen over de personages. Geslaagd (over de hele lijn), dunkt mij.
Skrean
Het mooie aan de film is dat sean bateman het broertje is van patrick bateman (de wallstreet moordenaar in american psycho) en dat hij op een moment in de film door hem gebeld wordt. Wederom gebaseerd op een boek van Brett Easton ellis.
Heerlijk cynische film, geweldig ingesproken.
Vooral het begin waarin alles wordt teruggespoeld is leip.
De zelfmoord actie deed me wel huiveren.
Gewoon goed.
4 sterren.
olivier
Afwisselend geniaal en banaal, origineel en cliché, pakkend en emotieloos, briljant en ongeïnspireerd, schokkend en oppervlakkig... Maar dat wat uiteindelijk de doorslag geeft, is het feit dat 'rules of attraction' gaat over alledaagse demonen als jaloezie, verliefdheid, angst en seks. Bijster goede vertolking van James Van der Beek. Verre van geheel geslaagd maar vanwege een aantal uiterst originele scènes, montages en oneliners een hoge persoonlijke score. 3*
Miss Daisy
Vooral het camerawerk en de montage vond ik goed. Het verhaal was zwak en ik verloor dan na enige tijd interesse
2.5
xenne
vage film over een paar goed uitziende college-studenten die beetje rondneuken, slikken, zuipen, vieren en spuiten (van studeren is nooit sprake). had het gevoel dat film probeerde grappig te zijn (lukte zelden of nooit) en soms ook wel choqueren (meisje onderkotsen bij de ontmaagding kan al tellen). maar uiteindelijk een veel te mager verhaal over een relatie die er nooit één geweest is, maar de regisseur slaat allerlei zijwegen in om de film te rekken - er daagt een drugdealer op, één of andere gozer gaat met z'n moeder eten, een andere gaat naar europa. al die personages duiken op en verdwijnen weer zonder iets toe te voegen aan het verhaal, ze zijn allemaal leeg, da's de enige lijn die in de film zit. wel 1 mooie scene gezien, namelijk de zelfmoord in de badkuip en een paar leuke montagetechnieken (die wel te veel herhaald werden) . alles bij elkaar een nogal vervelende film .. 2
i.Ron S.
Ik begreep niet alles van de film(wat misschien de bedoeling was gezien de toestand waarin de personages zich bevonden)maar ik hield er wel een goed gevoel aan over en dat is het belangrijkste. Een overdreven weergave van de werkelijkheid. Wat ik bij dit soort van films wel altijd heb(bvb. Magnolia) is dat ik achteraf niet meer juist weet hoe het verhaal was, een beetje te veel om in één gedachte te vatten. Echt een film die je op je af moet laten komen zonder te veel belang te hechten aan structuren. Ik geef hem een 3,5.
Als ik hem met iets moet vergelijken is het GO met Katie Holmes, hij geeft hetzelfde gevoel.
Het laat toch zien dat die James van der Beeck niet alleen een Dawson type kan spelen, deze rol is toch een stuk 'cooler'.
mikey
De 2e helf is niet zo belaberd als de eerste helft, dus geef hem een kans zou ik zeggen. Naar een boek van zo'n beroemde yuppen schrijver. MAW generation-X-achtige praktijken gaan kompleet over the top. Nou ja leuk als wansmakelijk vermaak. 2.5
Rancid
Lees allemaal het boek maar eens. Trouwens meteen maar alles van Ellis.
michael1992
Lees allemaal het boek maar eens. Trouwens meteen maar alles van Ellis.
Niets aan toe te voegen.
Teleevisie
Ik vond vooral dat Shannyn Sossamon haar rol prachtig had neergezet. Ik heb er met veel plezier naar gekeken.
komerad
Destijds in sneak preview gezien in niet zo nuchtere toestand en was toen behoorlijk onder de indruk. Het verband tussen de personages word op verfrissende wijze gebracht... wanneer je goed kijkt en eens achteruit durft af te spelen zijn er hier en daar enkele leuke details te zien
voor wie zijn jeugd op dergelijke wijze 'gevierd' heeft zitten er tal van herkenbare stukken in.
Goede film!
orbit
- 12092 berichten
Weer een prima Easton Ellis verfilming, net zoals American Psycho.. cynisch en verward, daar houd ik wel van.
Greeneyelady1
Film gisternacht gezien en heb mij zeer vermaakt. Ik heb het boek niet gelezen maar als dit al de film is?
In iedergeval ben ik van plan deze film nog een keertje te gaan zien, maar zeker een filmtip voor iedereen als je van "collegekids "houd..
4 ****
ILDIB
Goede momenten met slechte momenten in deze film. Paar heftige, paar leuke scenes. Over het algemeen toch net wat te nikszeggend.
Aapje81
Aardige film die volledig in het verlengde ligt van de stijl van Ellis.
Het eerste half uur is moeilijk om door te komen. De visuele foefjes werken niet echt maar na 45 minuten raak je eraan gewend en ontstaat er zelfs iets dat lijkt op een verhaal en begint het op te vallen dat er eigenlijk helemaal niet slecht geacteerd wordt. Maar eerlijk is eerlijk het meeste is zo liederlijk dat het snel gaat vervelen. Hilarisch hoogtepunt is de scene waarin Sean Bateman denkt dat hij zijn broer Patric aan de telefoon heeft.
Mochizuki Rokuro
Opvallend weinig respons en waardering voor deze film.
Roger Avary is oud scenarist van Quentin Tarantino (maar daar niet echt mee te vergelijken). Maar Richard Kelly (over-dramatisch, 'loshangend' scenario, zeer opvallend gebruik van (Eighties) muziek), Gaspar Noé (vette effecten, stijlvol gebruik van tijd en parallelle gebeurtenissen, nihilisme) en Kevin Smith (zeer openhartig en soms luchtig gedoe over sex en relaties) en Bret Easton Ellis zelf (het nihilisme uit American Psycho is hier volop aanwezig) zijn toch namen die in mij opkomen bij het zien van The Rules of Attraction. Geen slechte referenties lijkt me.
Tot zover de name dropping. Ik vond het een stevige film, die inderdaad wat moeizaam op gang komt en niet over de hele linie overtuigt (het zwartgallige nihilistische ligt er soms wel heel dik op). Maar in sommige scènes, mede door het gebruik van muziek, juist weer wel overtuigt. Met name de mislukte relatie tussen Lauren en Sean is zeer effectief uitgewerkt en daar wordt via die maffe tijd scènes goed naartoe gewerkt. Paul hangt er in het tweede deel van de film wat teveel bij daardoor, maar die is in de eerste helft sterk aanwezig.
Ik zou zeggen dat mensen die van nihilistische adolescenten films houden met een beetje stevig effectbejag (denk dus aan Richard Kelly) hier helemaal aan hun trekken zullen komen.
- 2005 stemmen
gister een klein stukje gezien, k vond hem wel goed eigenlijk, mja kan niet oordelen over een klein stukje..
- 2005 stemmen
ik heb hem gisteren helemaal bekeken. Ik vond het eerste uur erg sterk, daarna werd het allemaal iets minder. Maar toch ovnd ik het een erg vette film. De sfeer in deze film is geniaal en het acteerwerk is ook prima. Soms ietwat vreemde typetjes in deze film, maar dat hoort er nou eenmaal bij. een 7 (3,5)
Leland Palmer
Erg leuk filmpje. Veel grappige personages, coole muziek, lekkere humor, drank, drugs, sex, allemaal geweldig. Opzich gaat het eigenlijk ''nergens'' over, maar dat is dan ook de bedoeling geweest, net als in Bret Easton Ellis' laatste verfilming; The Informers ... waar ik ook van genoten heb.
Het begin is erg gaaf, met de vele scénes die achteruigespoeld worden, leuk bedacht allemaal. Dit begin is dan ook direct het einde natuurlijk, maar dat is eigenlijk gedurende de hele film wel duidelijk. De split-screen scéne is gaaf, de scéne dat die twee homo's met hun moeders zitten te eten is erg grappig, het moment wanneer dat meisje in de badkuip zelfmoord pleegt is dan weer even slikken, maar toch ook erg goed en uiteraard gaat het allemaal om de broer van Patrick ''American Psycho'' Bateman, waar Sean ook een keer mee aan de telefoon hangt in deze film. Erg cool filmpje, dikke voldoende.
Best wel een leuk dynamische tienerfilm. Al hangt de film aan een dun draadje en is het geheel een ballon met een dun velletje. Het houdt nog net stand, maar je merkt dat er onderhuids niet veel te zien is. Leuke momenten, originele stijl en kleurrijke figuren. Misschien niet genoeg, maar net voldoende om de boel te redden.
- 2005 stemmen
Op dat moment wordt hij toch gebeld door Paul Denton. Hij vraagt dan wel 1 keer: Is this Patrick?. Maar hij belt er niet echt mee toch?.
Leland Palmer
Vandaag herzien en met een half puntje verhoogd. Fantastische film. Echt helemaal mijn ding dit, net als de andere Ellis verfilmingen trouwens, met uiteraard 'American Psycho' als absolute hoogtepunt. De split-screen scéne blijft geweldig, net als Van Der Beek als hoofdpersonage. Dick (de homo - met zonnebril) is hilarisch. Heb me wederom bescheurd tijdens de scéne aan de etenstafel. Jammer dat z'n rol zo klein is.
Voor de rest gewoon veel drank, sex, drugs en dom praat. Helemaal geweldig. Leuke en vlotte vertelstijl, érg grappige bijpersonages (die Franse gast bijv. op Sean z'n kamer; ''merde!''. En dan dat-ie 'ligt' te slapen, gaat nergens over
), leuke muziek, een aantal memorabele scénes en een behoorlijk meeslepend en indringend beeld van verschillende personages en hun relaties, problemen en ga zo maar door.
Heb me wederom uitstekend vermaakt. Misschien dat er in de toekomst zelfs nog wel een hogere score in zit voor deze Rules of Attraction. Momenten als de zelfmoord van de 'stille aanbidder' van Sean zijn echt keihard en indrukwekkend. Vooral wanneer het nummer ''I Can't Live...'' een totaal andere toon aanneemt en je het meisje dood voelt gaan is ijzersterk. Binnenkort maar weer eens voor 'The Informers' gaan zitten. Ondergewaardeerd hier, maar niet geheel onbegrijpelijk. Mijn ding is het wel. Erg blij met de aankoop van de dvd.
Zandkuiken
Weer zo’n typisch Bret Easton Ellis-sfeertje. Net als in American Psycho lege personages, die wel voor de nodige gein zorgen. Leuke acteerprestaties ook, niet in het minst van een verrassend sterke James Van Der Beek. En die scène in het restaurant met Dick is inderdaad hilárisch, wat een fantastisch personage. Tijdens de zelfmoordscène verschuift de toon van de film, wat een zeer akelige, maar indrukwekkende scène oplevert. 4*

Gratis? Hier nog wat pareltjes op PlexTV die de moeite waard zijn

Ondskan
Drama, 2003