Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: James Van Der Beek, Jessica Biel en Shannyn Sossamon
Gesproken taal: Engels en Duits
Bekijk via CANAL+
Plot The Rules of Attraction
"We all run on instinct"
Het is eind jaren 90 op Camden College. Sean Bateman, de jongere broer van de psychotische Wall Street handelaar Patrick, is een drugsdealer en heeft een grote schuld bij zijn 'collega' Rupert Guest. Sean is populair en gaat met de helft van de vrouwen op de campus naar bed. Lauren Hynde, nog maagd, wil zich alleen maar geven aan Victor, haar vriendje, die met zijn rugzak door Europa trekt. Haar kamergenote, het sletje Lara, heeft ook een oogje op Victor. Paul Denton in biseksueel. Hij ging met Mitchel, voordat deze hem dumpte voor Candice. Sean houdt van Lauren. Paul houdt van Sean en gaat uit met Lauren. Lauren houdt van zowel Sean als Victor.
Sean Bateman
Richard 'Dick' Jared
Victor
Raymond
Macmanus
He waarom speelt james'dawson creek kut serie trouwens' van der Beek hier in dat verpest een film toch.
En dat meisje wat debiel van haar achternaam heet speelt er ook in bleeeeh ik vind hem nu een stuk minder leuk die trailer.
tovenaar
waar zie je de trailer MacManus?
Poster ziet er wel cool uit toch
Poster ziet er wel cool uit toch
De trailer ziet er ook wel goed uit, alleen die 2 acteurs mag ik niet zo.
tovenaar
Ik heb nooit Dawson's Creek gekeken, dus ik weet niet waar je het over hebt
Macmanus

Ik ben jaloers op je, ik had gewild dat ik het ook nooit had gezien.

tovenaar
ah! was hier niet eerst die poster met die beren?
tovenaar
Deze is ook wel apart, maar die beren waren grappiger
Jordy
Deed me een beetje aan Fight Club denken... zeer duistere humor, onsympathieke personages, veel zeer stoer gefilmde scenes, geweldige muziek... Van Der Beek deed me een beetje aan Norton denken.
Maar goed... ik vond 'm erg goed. Een erg zwartgallig en confronterend beeld van de leegheid van de college-studenten.. het verhaal "op zich" was alleen niet zo bijzonder, het is echt het beeld van het wereldje waar deze film om gaat. Ik was echt super gefascineerd door de film... ik ga maar eens wat boeken lezen van Ellis
een heleboel mensen gaan dit een slechte film vinden... veel gesnuif, gescheld en geneuk, de stijl is erg overheersend, sommigen zullen de film leeg vinden... het eind zal niet door iedereen gewaardeerd kunnen worden.
Maar goed, ik vond 'm dus stoer en indrukwekkend. For now, 4 sterren...
Macmanus
Komt deze ook ooit nog eens hier uit, of in 1 keer op video/dvd?
Vyvre
Nee, dit was bepaald niet de film waar ik op gehoopt had. Begon als een standaard teenerfilm a la american pie, maar halverwege besluit de film om opeens de dramakant op te gaan, en daarna de humorkant, en vervolgens de thrillerkant, en dan toch maar weer de dramakant, en och och wat voor kant moeten we toch op met deze film. Met andere woorden: het werd het allemaal net niet. Film probeerde diepgaand te worden maar faalde, film probeerde grappig te worden maar dito, etc etc..heel frustrerend. Pluspunt zijn de acteerprestaties van de cast, James van der Beek zette een rol neer die op zijn minst verassend genoemd mag worden..na zijn verleden als Dawson 'kijk mij toch eens een gevoelige jongen zijn' Leery. Al met al hield ik er toch een teleurgesteld gevoel aan over, te meer omdat Kate Bosworth (
) er niet langer dan 5 minuten in voorkwam
. 2 sterren.
Jordy
Opvallend, ik vond de film consequent dezelfde stijl aanhouden... begint als standaard tienerfilm?? een meisje wordt ondergekotst tijdens haar ontmaagding???... neuh
en wat vond je thriller-achtig aan de film?
Vyvre
Tienerachtig gezien de introductie van de hoofdpersonen, de diepgang van de hoofdpersonen in het eerste half uur, de constante feesten met *cough* grappige momenten *cough*, en de dialogen. Daarna ging de film (thank god) iets dieper.
Met thriller bedoel ik het stuk met het meisje dat stiekem verliefd is, en vervolgens zelfmoord pleegt etc etc. Vond dit allemaal een beetje overdramatisch en over-the-top gefilmd, vandaar dat het mij een beetje overkwam alsof de filmmakers op zoek waren naar een extra thriller-wending, wat ze wat mij betreft net zo goed hadden kunnen laten. Evenals de verhaallijn met de gay, overigens.
Correct me where wrong, please
Padd0
Vette film. Goed geacteerd, hele mooie muziek. Ook een mooie scene als die kerel in europa vertelt wat hij allemaal in europa gedaan heeft.
4* tot nadere beschouwing.
Goodfella
Idd een coole film, met een hele berg flitsende en stijlvolle scènes:
Het eerste kwartier van de film is ronduit meesterlijk, waarin een aantal personages op een bijzonder leuke en orginele manier worden voorgesteld. Die scène waarin je Sean (het jongere broertje van Patrick 'American Psycho' Bateman?, las ik ergens..) en Lauren d.m.v. een splitscreen onafhankelijk van elkaar hun ding ziet doen en dan het moment waarop het splitscreen overgaat in een 'gewoon' scherm: erg stijlvol en knap gedaan. De zelfmoord in bad, Victor die even vertelt van z'n reis door Europa (o.a. Nederland!)... Erg leuk allemaal. Maar de film had zichzelf wel wat serieuzer mogen nemen vind ik. Die 'dress to get fucked' party was te over the top voor woorden en die zelfmoordpogingen van Sean passen in hetzelfde straatje. Op deze manier krijgt de hele film een soort misplaatste 'cartoon-achtige' look over zich heen, met het gevecht bij die dealer (waar sloeg die verhaallijn eigenlijk op?) als hoogtepunt. Bij het einde had ik ook zoiets van Okeeeeeej...
Toch is dit een film die je niet onberoerd zal laten, vond 'm in ieder geval stukken beter dan Ellis' vorige boekverfilming
Oja, helemaal vergeten de uitstekende muziek en dito acteerwerk (van der Beek :evil) te prijzen!
Jordy
M'n dvdtje opgezet, doe er een half sterretje af. Als je de "coole" scenes eenmaal een keer gezien hebt valt wel op dat sommige scenes qua inhoud nou niet echt bijdragen aan de voortgang van de film.
Maar verder... goede film nog steeds. 't Was me trouwens niet opgevallen dat Katja Schuurman de bekende actrice is die die gozer in Amsterdam ontmoet, zie het net op imdb.
sydney
Ik heb veel originele dingen gezien in deze film. Het camerawerk, maar vooral de achterwaartse scenemontage vond ik erg leuk gedaan. Het werd alleen een opeenstapeling daarvan. Dat brengt mij tot het enige probleem bij deze film. De film is vrij inhoudsloos en heeft kop noch staart. 2 uur lang heb ik gekeken naar een aaneenschakeling van mooie beelden. Niet meer dan dat. Het is in essentie gewoon een ordinaire collegefilm in een nieuw en mooier lijstje. (wel 3 sterren, vanwege de originaliteit)
bioscoopzaal
Wat een geweldige film! Het is alweer sinds Requiem for a Dream geleden dat ik zo heb zitten trippen in de zaal. Adembenemend gewoon.
En als er een ding is dat ik vooral opvallend vond, dan was dat wel de uncanny présence van ene James van der Beek. Ik had nooit gedacht dat die kerel deze rol zou aankunnen. Regisseur Avary steekt er in verhouding tot "American Psycho" nog een tandje bij en overschrijdt niet alleen de lijn van de goede smaak, nee, hij snuift hem meteen op.
Wat een trip!
4.5 sterren.
De Knip
Aparte film, er zaten wel een paar grappige momenten in. Regisseur probeerde ook wat foefjes, was wel ok. Zoals de splitscreen-scene, die was wel 'cool'.
Maar het geheel was wel erg warrig van structuur na het goede begin, eigenlijk ging het nergens over.
***
De Knip
Grappig, ik meende het meteen al te zien
MFEO
De hoofdpersoon in deze film is Sean Bateman. De hoofdpersoon in American Psycho is Patrick Bateman. Is dit puur toeval? Of zijn het broers van elkaar. Waarbij de schrijver eerst het boek American Psych geschreven heeft over Patrick. En een boek geschreven heeft over Sean?
Wie heeft de boeken van Bret Easton Ellis gelezen?
MFEO
Weet iemand of deze film nog in de bioskoop gaat draaien in Nederland?
Deze film is trouwens bij http://www.cdwow.com te koop voor 5.99 pond! (Regio 3)
Er is ook een euro site van cdwow maar dan ben je duurder uit in euro's.
Dit lees ik op imdb bij de trivia van de film:
'Sean Bateman, the character played by James Van Der Beek, is the younger brother of the infamous Patrick Bateman, the main character of American Psycho (2000), a film also based on a novel by Bret Easton Ellis.'
Ingemar
Ik heb American Psycho een jaar of 4 terug gelezen. Rules of Attraction ook aangeschaft, vorig jaar, maar die nog niet 'tot me genomen'. Ik denk dat ik eerder aan deze verfilming toekom (
)..
Hoe dan ook, in het boek American Psycho zit, als'k me goed herinner, wel een fragment dat Patrick met z'n broer Sean belt, of gebeld wordt. Sean wordt er in ieder geval in genoemd.
gimli f
Helaas nog te weinig gelezen nog van Ellis.
Wat ik wel weet van zijn boeken, is dat hij bijfiguren uit het ene boek als hoofdpersoon in ander werk laat opvoeren. Hij doet zeg maar, wat nu volgens mij steeds meer schrijvers en regisseurs (zoals die Belg Belvaux met zijn te komen trilogie) gaan doen: een heel universum creeren van elkaar steeds bewust of onbewust kruisende hoofd- en bijfiguren.
Er is ook een boek waarin die Patrick Bateman, de hoofdfiguur uit American Psycho, als bijfiguur voorbij komt en de hoofdpersoon uit dat boek tegen iemand (zoiets) zegt (als):
"Wat een rare figuur is dat, volgens mij is hij niet helemaal pluis."
Of zoiets.
BTW: liefhebbers van Ellis moeten ook generatie- en stijlgenoot Jay McInerney proberen!
Van hem is Bright lights, big city verfilmd.
Niet helemaal gelukt, dat wel.
Elk boek van hem is erg goed, erg leuk! (The story of my life, Ransom...)
Ellis is volgens mij veel bekender, maar juist McInerney werd wel "de Salinger van de jaren '80" genoemd, wegens zijn superdebuut Bright Lights...
Enige grote verschil is dat de figuren bij Ellis flink aan de wiet en het bier zitten, terwijl die uit McInerney's boeken slechts de coke aanschouwen.
Aanrader!!!
Ingemar
Boeken van Douglas Coupland! Nog 'n tip op dat gebied...
Probleem vind ik zelf alleen dat je na een aantal keer het trucje van o.m. Ellis' boeken wel kent. Je verschuilen achter het feit dat nihilisme en de huidige cultuur enzo je voornaamste thema's zijn, wordt dan een te makkelijk excuus om met ellenlange opsommingen van merknamen weg te komen. En het dan ook nog als literatuur bestempeld te krijgen...
Weliswaar slim als je ermee wegkomt, maar vernieuwingsdrang kan geen kwaad.
inderdaad. Irriteerde mij bijvoorbeeld ook aan American Psycho. Gewoon teveel richten op de vorm (in dit geval de jaren '80 sfeer dmv allerlei Huey Lewis-achtige dingen etc.) ipv echt een fatsoenlijk verhaal neerzetten.

Gratis? Hier nog wat pareltjes op PlexTV die de moeite waard zijn

Ondskan
Drama, 2003