• 9.373.574 stemmen

Geregisseerd door: Richard Brooks

Met onder meer: Burt Lancaster, Lee Marvin en Robert Ryan

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Professionals

"Rough, tough and ready."

Het is 1917, ten tijde van de Mexicaanse Revolutie. Maria, de aantrekkelijke jonge vrouw van de Texaanse rechter Joe Grant, zou zijn ontvoerd door de Mexicaanse rebellenkapitein Jesus Raza. Grant wil Maria tot elke prijs uit de handen van haar kidnappers redden en doet daarvoor beroep op vier huurlingen. Dit viertal bestaat uit de cynische explosievenexpert Dolworth, de ex-revolutionair Fardan, de paardenspecialist Ehrengard en de door de wol geverfde spoorzoeker Jake. Ze pakken de zaken professioneel aan: wat ze niet kunnen neerschieten, blazen ze wel op, en er wordt niet op een kogel of een staaf dynamiet minder gekeken.

avatar van Fabrice

Fabrice

Voor de liefhebbers : de vrouw van de miljonair is niemand minder dan Claudia Cardinale .... geweldige western met verrassende wendingen en een apart slot !

4 ****

avatar van Martin Van K

Martin Van K

leuke film voor alle western-liefhebbers!

avatar van thunderball

thunderball

Erg goede film! Van het begin tot het einde boeiend, spannend en goed geacteerd. Lee Marvin en Burt Lancaster zijn super cool en met een aardige plotwending die je niet verwacht.

Hoogtepunt voor mij op het einde wanneer de grootgrondbezitter woedend tegen Marvin roept:

You bastard!

en Marvin antwoord terug:

In my case an accident of birth, but you, sir, are a self-made man!

Super!

Zeer 'professioneel' gemaakt: 4 sterren!

avatar van Anarchist

Anarchist

slecht acteerwerk,slechte belichting,onrealistische en onlogische situaties en dialogen,afschuwelijke muziek...enz

visueel enorm zwak en het verhaal is zo stereotype en onorigneel als 't maar kan en verder verre van boeiend;hetzelfde wat betreft de personages

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Leuke film voor alle westernliefhebbers.

Dogie Hogan

Aardige Western met prachtige landschappen. Aardig plot ook.

Lee Marvin en Burt Lancaster waren wel erg nadrukkelijk aanwezig; komt misschien door een teleurstellende bijdrage/inzet/rol van Robert Ryan. Immers, in zeer veel Film-Noirs en ook 3 jaar later in THE WILD BUCH is hij prominent aanwezig; in THE PROFESSIONALS doolt hij maar wat rond, ver onder zijn kunnen. Ook van Claudia Cardinale, 3 jaar later voortreffelijk in ONCE UPON A TIME IN THE WEST, viel in deze western amper op. Jack Palance was wel erg overtuigend.

De film zelf was prima "restored" (R-2NL).

IMDB 7/10*

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Oefff.....claudia in haar jonge jaren.

De film op zich is ook een bijna meesterwerkje in `t westerngenre.

Niet te missen!!!!!!

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Leuke western inderdaad. Echt hoogstaand is het allemaal niet, maar vooral de cast met o.a. Marvin, Ryan, Lancaster en een prachtige Claudia Cardinale maken het zeer de moeite waard om deze film te zien.

Dogie Hogan

Eén van de weinige Blu-Ray Westerns: review.

avatar van aerts007

aerts007

Gisterenavond nog eens bekeken, western van de bovenste plank.

Lancaster op z'n best!

avatar van aerts007

aerts007

Anarchist schreef:

Volgens mij heb jij andere film gezien,of je kent de ballen van het western-genre!

Kunt misschien eens beginnen met een album van Lucky Luke....

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ja, als je "7even" maar 2 sterretjes geeft , dan weet ik al genoeg.

avatar van Ramon K

Ramon K

Als je Stalker en The Seventh Seal 1,5* geeft dan weet IK genoeg.

Veel te flauw dit.

avatar van Film Pegasus

Niet echt sterk uitgewerkte western. Het acteerwerk valt op zich nogal mee, maar het verhaal is net iets te mager om een deftige spanning op te bouwen. Je krijgt een voorloper van The A-Team te zien in westernstijl. Op zich geen verrassingen.

Maar de film is best nog goed terecht gekomen en heeft ook te weinig met echte fouten te maken. Ik heb me dus geen moment verveeld, al zie ik er dan ook weer geen klassieker in. Misschien omdat het net geen typische wraakwestern of American John Wayne film is, dat deze tussen de westerns opvalt. Claudia Cardinale zorgt met haar looks voor enige magie op het scherm trouwens. Niet perse een aanrader, maar op zich zeker niet slecht voor westernliefhebbers.

avatar van Nomak

Nomak

Goede western met een verhaal dat blijft boeien. De plottwist als blijkt dat er van een ontvoering geen sprake is vind ik zeker geslaagd.
Van de acteurs vond ik Woody Strode de uitblinker. Ik weet niet waarom, maar die man heeft een bepaalde uitstraling dat in dit soort films perfect past.

Wat ik eigenlijk wel jammer vind is dat de "helden" onaantastbaar lijken. Ze overleven allemaal.
De film is zeker een aanrader voor liefhebbers van het genre. Onbegrijpelijk dat hier nog zo weinig mensen op hebben gestemd.

avatar van Barfly

Barfly

Matig interessant verhaal. Het is mij allemaal wat te saai en voorspelbaar... tot de wending op het eind natuurlijk, maar dat vond ik rijkelijk laat.

Marvin, Lancaster en Strode zijn gewoon goed bezig, vooral Lancaster.

Maar de grote vraag is natuurlijk waarom Ryan op de set aanwezig moest zijn.

De arme man heeft totaal geen doel binnen zijn rol en hij acteert er ook naar, hij loopt volkomen verloren rond in deze film, met af en toe nietszeggend geleuter over de lieve paardjes.

Marvin is de leider, Lancaster de explosievenspecialist, Strode is de scout en uitvoerder en Ryan.... Ryan is lief voor de paarden en verder niets.

Ik denk dat Ryan zelf achteraf ook flink spijt zal hebben gehad, behalve dan dat het brood op de plank zal hebben gebracht.

De beelden zien er goed uit, de actie ook wel. Het beeld van de gemiddelde Mexicaan verzandt ook in deze film weer in de eeuwige zelfde stereotypen.

Het verhaal is mij verder te dun, weinig boeiend en vlak.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Ondanks de mening van de meesten hier is dit voor mij een sterke western.

Voorspelbaar? Ach... wanneer er zoveel films van een genre gemaakt worden als van de western dan is dat zo goed als onontkoombaar.

Vind ik ook helemaal niet belangrijk.

De uitwerking en acteurs wel.

En daarmee zit het voor mij goed bij deze film.

De kritiek op de rol van Robert Ryan vind ik ook onterecht.

Hij vult die rol naar mijn mening goed in.

Oké, hij heeft naar verhouding niet veel te doen, en de rol had ook door een andere, minder bekende, acteur gespeeld kunnen worden.

Maar hij speelt hier een man die meer om paarden geeft dan om mensen, en in zijn eigen wereldje leeft.

Dat doet hij m.i. best goed, and that's that.

Verder is zowat iedereen goed op dreef en de cast uitstekend gekozen.

Vier sterren waard voor mij

avatar van ronnieboy

ronnieboy

Klassieker onder de westerns.In de jaren 70 heb ik deze film enkele malen in een volle bioscoopzaal gezien.Dat kun je je vandaag de dag

nauwelijks meer voorstellen bij een western, de DVD is van uitstekende kwaliteit. Een Must voor westernliefhebbers !

ronnieboy schreef:

De Blu-ray is nog stukken, stukken beter: uitstekende transfer!

(* Screenshots: thumbnails)

Nu in actie bij TheHut: (€ 10,93); met NL-subs.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Verrassend goede film in zijn genre, Lee Marvin altijd al een professional.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Goede western erg vermakelijk en met een geweldige cast.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

hannes64 schreef:

Ja, als je "7even" maar 2 sterretjes geeft , dan weet ik al genoeg.

Se7en*

Ik weet genoeg.

avatar van Beertje45

Beertje45

Prima western met klassebakken Marvin, Lancaster, Palance en een adembenemende Claudia Cardinale... die ogen. Waaaaaaaaaauw

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ultieme avonturenwestern. Niet verheffend of serieus te nemen, maar wel met allemaal echte mannen die van aanpakken weten (om nog maar te zwijgen van CC). Jammer dat de aanval op de nederzetting van de boeven zo zonder enig probleem verloopt, maar aangezien de rest van de film al even geölied is maakt me dat niet zo veel uit. Mooiste moment: de gelaatsuitdrukkingen van Lancaster en Marvin als ze elkaar aankijken wanneer ze begrijpen dat "we've been had!"

Wat de rol van Robert Ryan hier betreft, ik las ergens dat hij eigenlijk ziek was ten tijde van de film en daarom deze rol ook wilde weigeren, maar schrijver-regisseur Richard Brooks wilde hem toch graag hebben. Goed, zei Ryan, maar je weet dat ik dus niet op m'n best zal zijn? Maakt niet uit, zei Brooks, het gewicht van je aanwezigheid is wat telt. Vandaar dat hij hier een minder belangrijke rol heeft en misschien ook iets "vredelievender" dan normaal is – maar hé, het is Robert Ryan, en die mag je toch niet uitvlakken.

En wat Woody Strode betreft, is dat eigenlijk niet de mooiste mens ooit geschapen?

avatar van mr rumson

mr rumson

de professionals is een sterk onderhoudende film.

met vele top acteurs zoals marvin ,lancaster ,ryan ,strode

de dialogen zijn vaak grappig en geeft daarom een mooie mix tussen actie en humor .

plus de kleurrijke rotsen en de dorre woestijn die mooi in beeld zijn gebracht.

maken dit voor mij wel een top western

avatar van ipman-99

ipman-99

" Hello baby .... Hello baby" ... '' !!!

Fantastische Western - Actiefilm met een grote cast !!! Fantastische Western met prachtige landschappen, geweldig plot ook. Wat een fenomenale sterren cast met ondermeer Lee Marvin ("The Dirty Dozen"), Burt Lancaster ("Valdez Is Coming"), Robert Ryan ("The Wild Bunch"), Jack Palance ("Tango & Cash"),en Claudia Cardinale ("Once Upon A Time In The West") ! De cast zijn allemaal legendarische grote sterren namen !!!

Alweer omvergeblazen door een schitterend juweel in zijn genre ! Fantastische vette actie en een heerlijke vaart doorheen gans deze prachtige western/Actiefilm ! Gouden juweel !!!

avatar van mister blonde

mister blonde

Het verhaal is behoorlijk standaard en bijzonder voorspelbaar, maar verder is er erg weinig mis met the Professionals. Behoorlijk vermakelijk, vol shootouts bij rotswanden, barre tochten door de woestijn en een explosieve reddingsoperatie. Zat alleen niet helemaal lekker in de film, omdat ik gisteren eigenlijk liever buiten was (wat niet ging vanwege een blessure). Maar daar kan de film natuurlijk niets aan doen. Veelzijdig filmmaker die Brooks. Slechts drie films van gezien, maar die films lijken in helemaal niets op elkaar. 3,5 sterren

avatar van trebremmit

trebremmit

Tegenvaller, behoorlijk saai en voorspelbaar. Het kabbelt allemaal rustig voorbij zonder een enkele memorabele scene, ook vond ik het een nogal afstandelijke film, de karakters komen niet echt tot leven.

Lancaster en Marvin redden de film nog, zij waren ook de enigen die er zin in hadden volgens mij.

Toch nog een voldoende voor de mooie setting en zoals eerder gezegd Lancaster en Marvin.

avatar van Boneka

Boneka

Lekkere western met een uitstekend laatste half uur. Hoewel het begin natuurlijk voorspelbaar is, krijgt de film toch een verassende wending. Mooi gemaakt. Ook de beelden zien er goed uit op blu ray. Uitstekend gerestaureerd. Misschien hadden de karakters iets beter uitgelicht mogen worden. Daar was immers genoeg ruimte voor. Het is niet de beste western, maar scoort bij mij toch bovengemiddeld.

Leuk detail is dat de meeste stunts gemaakt zijn door de echte acteurs. Zo is de rotsscene echt beklommen door Burt Lancaster. Bovendien een uitstekend bouwjaar........1966

Roger Thornhill schreef:

Dan kom ik wat deze film betreft toch eerder uit bij Claudia Cardinale!