• 9.374.464 stemmen

Met onder meer: Billy Bob Thornton, Seann William Scott en Susan Sarandon

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 14 februari 2008

Plot Mr. Woodcock

"Letting Go of Your Past Is Hard... Especially When It's Dating Your Mom."

John Farley is schrijver van zelfhulpboeken, die terugkeert naar zijn geboorteplaats. Hier ontdekt hij dat zijn moeder verliefd is geworden op zijn oude aartsvijand, Mr. Woodcock, de gymleraar. Deze man heeft hem jaren van fysieke en psychische ellende bezorgd en John zet alles op alles om te voorkomen dat zijn moeder met deze bruut trouwt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik ben naar Engeland geweest en daar heb ik deze al gezien. Grappige film best wel aardig muziek ertussen door maar soms had ik Woodcock wel dood kunnen schieten. Maar het is wel een leuke film en de acteurs zijn ook niet verkeerd.

avatar van The Oceanic Six

Billy Bob Thornton speelt echt heel goed de norse, wat sadistisch aangelegde gymleraar die alleen maar winnaars wilt zien in het leven. De losers maakt ie het heel, heel moeilijk.

Het verhaal is op zich wel grappig. De man die je vroeger echt haatte date je moeder en je weet dat ie er mee slaapt. Er zaten enkele zeer leuke grappen in, maar helaas heb ik de leukste grappen al in de trailer gezien. Maar alles bij elkaar een prima wegkijkfilmpje. Het is overigens geen tienerkomedie zoals American Pie, voor de mensen die daar aan denken omdat Sean William Scott aka American Pie's Stiffler erin mee speelt.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Viel mij een beetje tegen. Had iets meer verwacht van Sean.

avatar van Respekked

Respekked

Wat een slappe hap. Laat Stifler maar gewoon de gave peer uithangen in plaats van dit halfbakken poginkje tot acteren. Verder 0,0 verhaal, standaard Hollywood maar wel een aardig BBT.

Aardige comedy met dank aan BBT (en in mindere mate Ethan Suplee).

Sean William Scott is echt een vreselijk gedrocht. Lijkt een beetje op een jongere versie van Aaron Eckhart, irriteert de gehele film lang. Gelukkig kon ik veel meer met Thornton. Begin het een erg leuke acteur te vinden, een rol als deze staat hem dan ook wel op het lijf geschreven.

Aantal geinige scenes en wat sadistisch vermaak. De lompe humor komt van Suplee, die ook wel weg weet met zulk vermaak.

Film duurt niet te lang, zakt eigenlijk nergens in en wist mij de gehele tijd te vermaken. Einde is uiteraard weer het typische gezever maar het werd lekker kort gehouden zonder al te veel op drama over te schakelen.

Aardig filmpje, dat gered wordt door Thornton en wat droge lolbroekerij, anders had het al meteen een stuk minder geweest.

Kleine 3*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Slappe hap. Zonder Thornton had dit geheid een 0,5 gescoord, maar ook voor zijn doen was dit bijzonder tam. Mr. Woodcock doet zich voor als gewaagde komedie maar is allesbehalve dat. Het script is zelfs bijzonder braaf te noemen. Elke scène die voor plaatsvervangende schaamte zou moeten zorgen is gebaseerd op een misverstand en is er feitelijk niets aan de hand. Het moraal zit er uiteindelijk dik bovenop en zo zijn er 80 minuten verstreken zonder dat ik maar één keer gelachen heb. Mr. Woodcock is weer zo'n eind goed al goed film die niets, maar dan ook niets toevoegt aan het fenomeen film.

avatar van Theunissen

Het enige leuke in deze film is Billy Bob Thornton. Alleen dankzij hem is deze film nog het aankijken waard. De rest is echt bagger, vooral Sean William Scott is totaal niet grappig.

avatar van Justinx

Justinx

Voordat je aan deze film begint, weet je precies wat je kunt verwachten. Een niet al te ingewikkeld plot van dit soort komedies schemert al door dat de humor een belangrijke rol moet spelen en dat daar de gehele film op staat of op valt. Van te voren weet je dan ook dat je geen hoge verwachtingen moet hebben en vooral met een knipoog de gehele film moet aanschouwen.

Zo ook bij Mr. Woodcock. Het plot geeft weinig ruimte voor ingewikkelde mumbo-jumo en moet de film het hebben van humoristische innovatie. Dat dit laatste toch echt ontbreekt is de doodslag van deze film. Lachmomenten bestaan voornamelijk uit seksueel getinte uitspraken en desastreuze valpartijen. Niets mis mee op zijn tijd, maar totaal niet bevredigend voor de gemiddelde filmliefhebber.

Mr. Woodcock laat je dan ook achter met een leeg gevoel en het feit dat dit totaal niet kan bijdrage aan het bestaande aanbod. Maar zoals ik al zei, zet je zulke films op voor de gezelligheid en om even 'verstand-op-nul' je te excuseren van intellectuele programma's op televisie en diepgaande gesprekken in de huiskamer.

avatar van Aapje81

Aapje81

Best een leuke rol van Billy Bob Thornton. De bijrol van Amy Phoeler als bookagent vond ik echter het leukste. Verder valt op de film best wel wat aan te merken maar er wordt toch te goed geacteerd om een onvoldoende te geven en ik heb hier en daar best kunnen lachen en dat is tegenwoordig al heel wat.

avatar van DVD-T

DVD-T

Op een enkele grap na een totaal niet grappige film.

Mr. Woodcock bestaat uit een enkele geslaagde grap, dat zijn de lekkere harde momenten in de gymzaal, helaas is de rest van de film niet zo leuk. Best standaard karakters, een cliché verhaaltje met een moraal wat er iets te dik bovenop ligt. Scott is niet zo leuk als in de American Pie films, Thornton doet het wel weer heel leuk, wat een droogkloot is het eigenlijk, dat heeft hij ook al bewezen in het leuke Pushing Tin. Surrandon, voegt niet echt iets toe. Suplee heeft ook zo z'n leuke momenten. Verder een film om snel weer te vergeten.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich vond ik dit niet echt een geweldige comedie. Ik heb een paar keer zitten grinniken. Voornamelijk tijdens de scene's in het verleden, als hij als leraar voor zijn leerlingen in het gymlokaal staat. Maar echt een keer goed in een deuk gelegen heb ik eigenlijk niet.

Het laatste stukje vond ik eigenlijk wel het grappigst van heel de film. Billy Bob Thornton is echt heel goed in dit soort rollen maar helaas tilde hij de rest van de film niet omhoog. Sean William Scott vond ik helaas niet echt bijster goed.

Tsja, gewoon een gemiddelde comedie.... wel geinig.

avatar van FillumGek

FillumGek

Zonder Thornton was de film helemaal mislukt. Want erg geweldig was hij niet. Thonton speelt leuk als de sadistische gymcoach, maar Scott viel dan weer tegen. Ik heb een paar keer echt gelachen (lopende band, Tyra Banks show, videoband, brancard), maar daar tussenin zaten een hoop net-niet scènes. En dat is de film ook; net niet.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Saaie duffe en totaal (op een paar leuke stukjes na) geen grappige film. Alleen Billy Bob Thornton red de film nog een beetje. Want vooral Sean William Scott was vreselijk! Alleen in de American Pie reeks in hij wel aardig, want over het algemeen is het echt een vreselijke acteur. Deze film had ik eigenlijk al een tijdje geleden gezien, maar toen hij vanavond weer op tv was, kwam ik erachter dat ik hier nog nooit een stem voor had gegeven. Verder was die erg voorspelbaar, en was de humor veel te flauw. Een film die ik gelukkig al weer vergeten was (tot vanavond), maar het is me al eens eerder gelukt, dus snel vergeten deze troep.

1,5* voor Billy Bob Thornton en de twee leuke grappen in de film.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Weet nog net te vermaken.

Alhoewel ik toe moet geven dat er veel meer te behalen is met deze cast, en dat het jammer is dat naast het standaard einde ook de grappen (en daarmee de hele film) erg voorspelbaar zijn (alhoewel ik moet toegeven dat ik dacht dat het opgenomen sex-filmpje ook nog wel ergens geopenbaard zou worden).

Krappe voldoende, maar eigenlijk teleurstellend.

avatar van K. V.

K. V.

Deze is beter meegevallen dan gedacht. Sean William Scott kende 'k alleen van American Pie, maar in deze film speelt hij toch een iets volwassener rol en doet dit dan ook met verve. Billy Bob Thornton (toch wel de ster van de film) mag weer z'n vertrouwde rol spelen, die van brompot en dit kan hij als de beste. Susan Sarandon speelde eerder een kleine rol, dus moet je van haar niet zo veel verwachten.

Het verhaal is niet zo speciaal, maar stoorde niet. Verwacht zeker geen grootse komedie, maar eerder een met enkele grappige momenten en uitspraken. Eens goed om via tv te bekijken.