• 9.372.459 stemmen

Reindeer Games (2000)

Misdaad / Thriller | 104 minuten / 124 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Thriller

Speelduur: 104 minuten / 124 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: John Frankenheimer

Met onder meer: Ben Affleck, Gary Sinise en Charlize Theron

Releasedatum: 26 oktober 2000

Plot Reindeer Games

"The trap is set. The game is on."

Rudy zit samen met Nick in één cel in de gevangenis. Nick krijgt en schrijft brieven van en naar Ashley, het meisje van zijn dromen, dat hij heeft leren kennen via de briefwisselingen. Wanneer Nick overlijdt en Rudy vrijkomt doet hij zich voor als Nick tegen Ashley. Zij weet van niks en ze beleven een gelukkige tijd. Maar Gabriel, de gekke broer van Ashley, staat hun geluk in de weg. Gabriel en zijn bende van ruige criminelen verdenken Rudy ervan inside informatie te hebben van een casino waar hij ooit heeft gewerkt. Terwijl Rudy een nieuw leven probeert te leiden, raakt hij verstrikt in een web van verleidingen en verrassingen die hem de kop zouden kunnen kosten, tenzij hij ze vakkundig kan ontlopen.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Verassend leuke film, met een flinke scheut actie.

Verder komt Affleck niet irritant over, en zorgt hij zelfs af en toe voor een grappige opmerking.

Sinise is daarintegen ook leuk om te zien als bad-guy, maar komt af en toe nog weleens dom over.

Onderhoudende film, die aardig is om een keertje te zien.

3***

avatar van nightbreed

nightbreed

Toen ik deze film voor de eerste keer (onder invloed) zag dacht ik: 'Hmm leuk filmpje'

Maar na een 2de (nuchtere) kijkbeurt ben ik toch tot de conclusie gekomen dat dit best wel een domme Hollywoodfilm is met cliche-karakters en een verhaal dat eigelijk te dom is voor woorden.

Cijfer: 2,5

avatar van garlic senior

garlic senior

Echt een domme film die nergens over gaat, maar dat past perfect bij Ben Affleck dus wat dat betreft is deze film enorm geslaagd.

avatar van horrorjp

horrorjp

leuk filmpje zeker de moeite waard

avatar van Sannepan

Sannepan

Redelijk filmpje met heeeel veel plotwendingen. Daardoor werd het helaas gigantisch ongeloofwaardig en vooral die twist op het einde maakte dat het niet leuk meer was.

avatar van ILDIB

ILDIB

film die teveel wil waardoor de kwaliteit afneemt. Maar zitten toch zeker een flink aantal prettige scenes in... Helaas ook een flink aantal slechte en onlogische. Affleck is helaas net zon eendimensionale acteur als keanu reeves,

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Heb me geen moment verveeld, de film kijkt lekker weg!

avatar van K@i

K@i

teveel twisten...............

avatar van Spider1980

Spider1980

Dit is zo mooi gemaakt. Jammer dat de gemiddelde zo laag is.

LEUK!

avatar van guylopez93

guylopez93

vermakelijke film

ok het heeft misschien wel een splinterdun verhaal maar vermakelijk was ie zeker, de acteerprestaties waren niet slecht en ik had ook niet het idee dat ik naar een B-film zat te kijken.

Voor de rest verveelde de film me geen moment en het was ook wel goed

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Wat een broddelwerkje. Heel erg cliché. De film is nog enigszins genietbaar vanwege Sinise, die lekker op dreef is en lekker mag tieren en schmieren en vanwege eye-candy Theron, hoewel ook haar acteerprestatie te wensen overlaat. Ben Affleck is geen talent en laat dat hier ook weer eens zien. Een houten plank heeft meer acteertalent. Dennis Farina komt ook nog even opdraven om zijn gebruikelijke trucje te doen en zijn cheque te innen. Het verhaal is er ook zoéén van dertien-in-een-dozijn, met een hoop suffe one-liners en ongeloofwaardige plotwendingen. Zoals ook bij Ransom het geval wil acteert Sinise dus iedereen zichtbaar van het scherm en alleen hij maakt de film de moeite van het bekijken waard. Maar je moet er niet teveel van verwachten. 1,5*

avatar van Theunissen

Leuke onderhoudende Misdaad / Thriller met best een goed spelende Ben Affleck. Af en toe is de film zelfs verrassend.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Waar Frankenheimer in '98 nog de hit sloeg van Ronin mispakt hij zich hierin volledig. Het plot is zowat lachwekkend slecht en totaal niet origineel. De acteerprestaties zijn beneden de peil, Ben Affleck overtuigt alweer niet en jammer genoeg is Charlize Theron waarvan ik meer verwachte ook allesbehalve op haar best. Zelf de muziek is enorm zwak, maar dan ook opvallend slecht waardoor de film nog meer verminderd in waarde. Verder barst de film van clichés en onmogelijkheden en is er allesbehalve spanning. De film moet het uiteindelijk hebben van de hier en daar nog ietwat genietbare momenten, enkel deze hebben me geholpen de film nog uit te kijken.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Degelijke misdaadthriller met een goede Ben Affleck. De talrijke plotwendingen op het einde van de film vond ik zeker de moeite.

avatar van seth gecko

seth gecko

die vele plotwendingen waren eerder genant.

De schrijver wil je zus doen geloven, dan zo en tegen dat je bij de eindtwist komt kan het je niet eens meer schelen.

avatar van Tarkus

Tarkus

In tegenstelling tot vele andere vond ik dit wel een goede film.

Je wordt elke keer weer verrast door de wendingen in het verhaal, zo ook het einde, dat je helemaal niet verwacht.

Puike rollen van Ben Affleck, Gary Sinise en alweer een super Charlize Theron.

Eigenaardig dat deze film niet meer aandacht heeft gekregen.

Hij is niet alleen verrassend goed, maar bovendien ook nog leuk om naar te kijken, humor en ook mooie plaatjes, maar daar zit Theron natuurlijk voor veel tussen.

avatar van skompie

skompie

Qua vermaak is dit een ideale film. Als jongetje van 10 vind je dit soort films geweldig. Dat het verhaal niet realistisch is maakt je dan niets uit. Ik vind nu alleen de uiteindelijke twist te ver gezocht. Als je dit als Nick zijnde zo bedenkt dan is het allemaal wel heel vergezocht. Er kan immers zo veel verkeerd gaan + de personages doen op bepaalde momenten wel heel overtuigend hun rol terwijl ze eigenlijk de ander verraden.

Blijft verder wel een vermakelijke film en eentje die je wat dat betreft ieder jaar best wel weer kunt bekijken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Stoere misdaadfilm dat het vermaak ook absoluut niet in de weg staat. We hebben dit onderwerp nu wel vaker gezien (overvallen) maar maak er even iets leuks van, overval plegen in kerstmanpakken, een portie coole actie en een perfecte cast. Ben Affleck was weer lekker bezig en ook de jonge Charlize Theron had weer een fijne rol waarbij de ontknoping best verrassend was. Het was dus helemaal niet zo'n lief meisje. En dan ook nog de uit de kluit gewassen psycho Gabriel, ook mooi neergezet door Gary Sinise. Verder ook Danny Trejo, korte rol van Jeremy en ook Dennis Farina heeft zo'n tof rolletje. Verder gewoon smullen van deze film. Echt overgeladen met knal en schietwerk is deze ook weer niet maar hij weet je wel uitzonderlijk te vermaken. De groezelige besneeuwde locaties zorgde wel voor een sombere achtergrond. Die waterpistool actie was ook grandioos. Het einde is recht voor z'n raap. Prachtige payback.

Niks mis met Reindeer Games. Vraag me wel af of 3000 Miles from Graceland hier zijn mosterd vandaan heeft gehaald. Want 2 films over casinoroof in korte tijd. Verder uitstekend. Geen moment verveeld.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

In Reindeer Games wordt Ben the other side of tough Affleck gebombardeerd tot aktiester, en dat gaat hem niet altijd even goed af. Want tussen de rauwe misdadigers is hij een vreemde eend in de bijt. Regisseur Frankenheimer is niet in staat deze tekortkoming uit de weg te gaan, maar wisselt het wel af met een onvoorspelbare verhaallijn waarin met Gary Sinise en Dennis Farina de bijrollen goed bezet zijn. Zo ontstaat een lichtvoetige actiethriller, die naar het einde toe met een plotwending te veel en een bedenkelijk slot toch de amusementswaarde op een bepaald peil weet te houden.

avatar van Boefke

Boefke

redelijk

avatar van erpunited

erpunited

Redelijke film. Vermakelijk om een keer te kijken maar niets aparts

avatar van BBarbie

BBarbie

Charlize Theron is zonder twijfel een van de mooiste Hollywoodsterren met acteertalent. Jammer genoeg is ze niet erg zorgvuldig met het uitkiezen van haar films. Reindeer Games is daar zo'n voorbeeld van. Gewoon een uiterst matige film over ... Ja, over wat eigenlijk?

Nou verwachtte ik er vooraf al niet veel van, want de meeste Affleck-films zijn maar moeizaam te pruimen, maar dan valt het nog tegen omdat ook regisseur Frankenheimer kwalitatief ver verwijderd blijft van zijn eerdere films. Zonde van mijn vrije avond.

avatar van jobbybx

jobbybx

Creasy_Bear schreef:

Heb me geen moment verveeld, de film kijkt lekker weg!

zegt ook alles finale is maar flauw

avatar van aburex

aburex

Deze film heeft me enorms verrast. Vond hem goed in tegenstelling tot sommige anderen. Heb deze film op Kerstavond gezien op 2BE. Toch wel verrassend einde

avatar van Oliveri

Oliveri

Spannende thriller. Wel erg veel toevalligheden,maar deze zorgen ook wel weer voor een onverwachte ontknoping

avatar van voomzap

voomzap

avatar van stipstap

stipstap

oei oei zo'n lage waardering voor deze te gekke film... hoe kan dat mensen??? deze film heeft een zeer goed rite, gaat vlot,snel, humoristisch en vooral het verhaal zakt nergens in elkaar. en dat verdient toch wel een pluspuntje. ik vond deze film ook zeer spannend, gewoon een aanrader!!!

avatar van Oliveri

Oliveri

Foutje goedgemaakt, punt erbij

avatar van Zinema

Lachwekkende twisten.

Deze onderhoudende misdaadfilm kent aardige performances die de kijker er goed bijhouden, maar het verhaal begint tegen het einde al meer te ontsporen. De film neemt zich echter behoorlijk serieus, iets wat niet goed werkt aangezien de vele twisten uiteindelijk nogal lachwekkend aandoen. Toch is e.e.a. vermakelijk genoeg om een voldoende te verdienen.

Goed.

avatar van Insignificance

Insignificance

Charlize Theron is niet de enige die hier door het ijs zakt (wat een beschamende scène is dát), alles en iedereen doet het. Oliedom verhaaltje, een score die maar blijft tetteren en al vanaf het moment dat Rudy en Ashley elkaar ontmoeten, volkomen hulpeloos geacteerd. Frankenheimer krijgt helemaal niks voor elkaar, zelfs Farina loopt er verloren bij. Het scenario maakt zich in het slot nog eens een forse tikkel belachelijker. Een misbaksel. Pow wow.