Genre: Misdaad / Thriller
Speelduur: 104 minuten / 124 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: John Frankenheimer
Met onder meer: Ben Affleck, Gary Sinise en Charlize Theron
Releasedatum: 26 oktober 2000
Plot Reindeer Games
"The trap is set. The game is on."
Rudy zit samen met Nick in één cel in de gevangenis. Nick krijgt en schrijft brieven van en naar Ashley, het meisje van zijn dromen, dat hij heeft leren kennen via de briefwisselingen. Wanneer Nick overlijdt en Rudy vrijkomt doet hij zich voor als Nick tegen Ashley. Zij weet van niks en ze beleven een gelukkige tijd. Maar Gabriel, de gekke broer van Ashley, staat hun geluk in de weg. Gabriel en zijn bende van ruige criminelen verdenken Rudy ervan inside informatie te hebben van een casino waar hij ooit heeft gewerkt. Terwijl Rudy een nieuw leven probeert te leiden, raakt hij verstrikt in een web van verleidingen en verrassingen die hem de kop zouden kunnen kosten, tenzij hij ze vakkundig kan ontlopen.
Rudy Duncan
Nick Cassidy
Zock
College Kid
Ravenheer
Zag hem eergisteravond op DVD. Het begint leuk, met een opgefokte Ben Affleck die net vrij komt uit de gevangenis.
Charlize Theron ziet er ook pico bello uit, maar op een gegeven moment wordt de film heel langdradig met die irritante bandieten van Gary Sinise.
Een casino overvallen in kerstman-pakken. Hoe komen ze er in godsnaam op? Al met al een 3 waard.
Chr.s
Het was indd pijnlijk slecht, Ben Affleck is echt een zeer matige acteur, verder was de film saai en voorspelbaar.
U-96
- 2062 stemmen
Al met al een vermakelijke film, met een origineel verhaal, welke dus wel wat beter uitgewerkt had kunnen worden...
Akteerwerk van Ben Affleck was niet goed, zat in mijn ogen bijna tegen slecht aan; ik vond hem totaal niet in deze rol passen, vooral niet als aktie-figuur...
Verassend einde; hoewel wel overdreven veel wendingen...
Bevat toch wel redelijke fijne aktiescenes...
*3.0*
Johnlo
Wow dacht ik toen ik deze film had gezien. Zo goede actie en goed verhaal en natuurlijk ben affleck is weer supergoed.5*
Hoe kun je deze film met 5* beoordelen?
Slecht acteerwerk, niets in deze film was orgineel en vooral niet boeiend. Ik moest moeite doen om niet in slaap te vallen.
alexis
het blijft een mooie meid die charlize... de film is redelijk spannend, zeker het eind hefet wel een spannende ontknoping.
verder standaard actiefilm werk
charlize **
film 1/2
tevelenco
leuke en vermakelijke film
met een leuk verhaal met veel onverwachte gebeurtenissen
mischien niet super geakteerd maar ik heb mezelf toch prima vermaakt
3.5 *
djelle
Redelijk vermakelijke, middelmatige (kerst)actieprent. 2*
xenne
een vergezocht verhaal dat met de minuut ongeloofwaardiger blijkt te worden (kronkelplot), de acteurprestaties zijn slecht (Affleck totaal niet geloofwaardig) ... heb de film wel probleemloos kunnen uitkijken, er zitten nog wel een paar vermakelijke scenes in, maar al bij al toch een tegenvallende kerstthriller ... 2¼
Nike125
Gisteren gezien, en ik vondt dit toch echt wel een goede film. En was toch wel een beetje spannend.
juztin
ik heb deze film gezien en vond hem best leuk en spannend. het is best een orginele film met aardig wat spanning
D-ark
komt zaterdag op tv daarna unforgiven
Fangs (crew films)
Aardig filmpje met een leuke psycho-rol van Gary Sinise, leuke twists en een paar goede scènes. Maar ik vraag me af waarom ze Affleck voor de hoofdrol hebben gekozen en hoe Reindeer Games hád kunnen worden met een andere hoofdrolspeler. Desondanks heb ik me wel aardig vermaakt. > 3*
boerenpummel
Standaard actiethrillertje met nogal wat plotwendingen, wat desondanks wel redelijk kijkbaar was. Sinise vond ik, zoals altijd goed spelen en ook Theron deed het wel leuk. Affleck is niet heel slecht, maar niet echt de meest geschikte hoofdrolspeler voor deze film. Al met al hou ik het op 2,5*
orbit
- 12092 berichten
Ben Affleck
Alhoewel het zonder hem ook weinig soeps was geweest
"pow wow" safe
vinc
Reindeer games is een aktiefilm. Althans dat wil het ons laten geloven. Niet slecht, maar zeker niet goed.
Deze film is uitgebracht met kerst, een geweldige keuze want de meeste kerstfilms zijn bar slecht. Deze schiet daar bovenuit in positieve zin. De opening waarbij je een paar dode kerstmannen in de sneeuw ziet liggen is sinister en daarmee al direct een aanwijzing dat het niet goed zal aflopen. Een prima zet om zo te beginnen.
Ben Affleck speelde een prima rol voor zijn doen. Ben is geen acteur, hij is een celebrity, dat is heel iets anders. Hij doet het dus goed. Gary Sinise zet een goede rol neer als gefrustreerde bad-guy en Charlize Theron is meestal ondergewaardeerd, ze is een goed actrice met een mooie uitstraling.
De film zit goed in elkaar, het verhaal staat. De keuze om een casino te overvallen om kerstavond is leuk. De rol van Dennis Farina als Casino-manager is overbodig en jammer. Deze had beter gekund als hij goed was uitegwerkt, daar was helaas geen tijd voor.
Sinise en zijn team zijn echter toch de zwakke plek. weliswaar zijn de acteerprestaties goed, maar als dit echte criminelen waren dan hadden ze Rudy (Affleck) waarschijnlijk iets minder kansen gegeven. Bovendien was het wel oiverduidelijk dat het hele team niet bijster slim was, dat is wel jammer. Sinise als harde crimineel lukt echter wel en is wat mij betreft overtuigend genoeg.
De plotwendingen zijn natuurlijk absurd. Ik zag het niet aankomen en werd aangenaam verrast. Vanaf het moment dat Nick Cassidy in de gevangenis werd neergestoken had zoveel kunnen fout gaan dat het plan NOOIT had kunnen werken. Maar goed het is een kerstfilm, en kerst is fictie. Kerstmannen bestaan niet, en dit soort opgezette roofovervallen op casino's bestaan dus net zo min.
Ik geef het 3*. En dat is lang geen slechte score.
dje-em
mooi gedaan die plotwendingen maar het verhaal is verder wel erg matig hoe kan het trouwens dat ben affleck niet er achter komt dat zijn celmaat niet overleden is?
metaledje
ik vind deze film zwaar ondergewaardeerd, het is een zeer fatsoenlijke actiefilm, niet veel actiefilms die mij zo vermaakt heeft als deze, goede wendingen, leuke humor, onderhoudende actie, zeer goed geacteerd door toch de meesten bekende acteurs, ze hadden er wel zin dat zie je er vanaf.. 3.5*
Dit is toch best een goede film. 3,5*
vond ik nou ook vermakelijk.
Agony
- 1985 berichten
Soms kom je ze nog eens per ongeluk op tv tegen; van die hele slechte films. Belachelijk verhaal, slechte acteerprestaties en totaal niet boeiend. 1 ster.
Japie Mol
- 1995 stemmen
In tegenstelling tot het lage gemiddelde vond ik de film best te pruimen. Lekker tussendoortje (zelfde geldt voor Charlize Theron natuurlijk;).
Mr_White
- 2067 berichten
Bagger, bagger, bagger. Slecht acteerd, dom plot en van die plotwending werd ik ook niet vrolijk.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Gotti