• 9.374.245 stemmen

All Dogs Go to Heaven (1989)

Animatie / Familie | 89 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titels: Ook Honden Gaan naar de Hemel / Alle Honden Gaan naar de Hemel

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Ierland

Geregisseerd door: Don Bluth, Gary Goldman en Dan Kuenster

Met onder meer: Dom DeLuise, Burt Reynolds en Daryl Gilley

Releasedatum: 6 juli 1990

Plot All Dogs Go to Heaven

"But not all dogs stay there!"

De ondeugende herder Charlie B. Barkin ontdekt dat zijn gokmaatje, de grote pitbull Carface Malone, veel geld verdient bij de hondenrennen dankzij Anne-marie, een meisje dat met honden kan praten. Carface zet een valstrik op om Charlie uit de weg te ruimen. Maar om de hemelpoort te kunnen passeren, moet Charlie bewijzen dat hij iets goeds heeft gedaan op aarde. Hij ontvoert Anne-Marie om Carface te ontmaskeren, maar zij ziet in hem alleen maar een goede vriend. Hun band wordt langzaam hechter en samen beleven ze allerlei spannende avonturen.

Charlie B. Barkin (stemrol)

Itchy Itchiford (stemrol)

Harold (stemrol)

Kate (stemrol)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Vroeger vond ik dit echt zo'n leuke film, ik keek hem toen ik klein was minstens een keer per week, en telkens weer opnieuw moest ik hier een traantje bij wegpinken . Gek genoeg had ik daar geen erg in, telkens weer opnieuw, iedere week kreeg ik zin om de film te gaan kijken. Goede herinneringen inderdaad net als nog een paar hier heb ik eraan overgehouden, goede film.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond het een beetje tegenvallen helaas. Idee was goed, maar ik vond de karakters niet zo geweldig en het uiteindelijke geheel ook niet zo. Het verhaal was gewoon niet echt mijn ding, dat meisje daarentegen vond ik wel weer erg schattig en Itchy was ook wel lief. Maar dat kon niet op tegen de rest, Charlie. Carface en die krokodil vond ik ronduit irritant en totaal niet leuk of grappig kon dan ook niet echt meevoelen met de film. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik het einde wel weer heel mooi gedaan vond, ik moest sterk aan mijn eigen hondje denken en dat wekte dus toch wel een beetje emotie omhoog. Maar goed al met al vond ik het matig, ik heb betere films van Bluth gezien zoals A Troll in Central Park, Thumbelina en An American Tail.

avatar van baspls

baspls

"Hey! Ik ben wel dood maar dan hoeft het hier nog niet zo'n dooie boel te zijn!"

Geweldige en erg vermakelijke film. Ik vind All Dogs Go to Heaven een van de betere Don Bluth-films en snap die onderwaardering totaal niet.

Erg goede animatie, alles is erg mooi getekend. Mooie achtergronden. Goede stemmen (zowel Engels als Nederlands). Leuke liedjes. Erg grappig. En erg goede effecten.

Erg mooi en komisch. Zeer vermakelijke en erg goede film.

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens bekeken en het was wel wat anders dan verwacht. Het hoofdpersonage is eigenlijk totaal geen aardig personage. De animaties waren wel mooi gemaakt en er zaten wel enkele leuke liedjes in. Verder verveelde het verhaal niet.

Geen topper, maar eens leuk om gezien te hebben.