Genre: Animatie / Familie
Alternatieve titels: Ook Honden Gaan naar de Hemel / Alle Honden Gaan naar de Hemel
Verenigd Koninkrijk / Ierland
Geregisseerd door: Don Bluth, Gary Goldman en Dan Kuenster
Met onder meer: Dom DeLuise, Burt Reynolds en Daryl Gilley
Releasedatum: 6 juli 1990
Plot All Dogs Go to Heaven
"But not all dogs stay there!"
De ondeugende herder Charlie B. Barkin ontdekt dat zijn gokmaatje, de grote pitbull Carface Malone, veel geld verdient bij de hondenrennen dankzij Anne-marie, een meisje dat met honden kan praten. Carface zet een valstrik op om Charlie uit de weg te ruimen. Maar om de hemelpoort te kunnen passeren, moet Charlie bewijzen dat hij iets goeds heeft gedaan op aarde. Hij ontvoert Anne-Marie om Carface te ontmaskeren, maar zij ziet in hem alleen maar een goede vriend. Hun band wordt langzaam hechter en samen beleven ze allerlei spannende avonturen.
Charlie B. Barkin (stemrol)
Itchy Itchiford (stemrol)
Carface (stemrol)
Harold (stemrol)
Kate (stemrol)
Jarre
Ik heb toch altijd gedacht dat honden naar de hel gingen.
Correctie, Ze KOMEN uit de hel
Jorick
Toen ik klein was moest ik om deze film huilen.
Deze film blijft me bij!
***
Purmerend
Wel raar dat er op een gegeven moment ook een hele grote krokodil in voor kwam!
Remi
The One Ring
Een van de slechtste tekenfilms ooit als je het mij vraagt. Met name als kind kon ik 'm niet waarderen en het is er echt niet beter op geworden.
Angrod_Pallanén
Hij komt amateuristisch over en staat volledig in het teken van onzin. Het verhaal is niet interessant en de karakters zijn irritant, daarbij is hij zoals ik dat noem "overdreven" getekend, dwz niet overdreven goed maar de bewegingen zijn groot en overdreven. Kortom, geen film die je kan bewonderen of die je graag nog een keer wil zien.
Geostigma
C= Charlie
M: Nu je veilig thuis bent in mijn hart, zal je altijd bij mijn zijn; al zijn we soms apart.
C: Al lijkt het wel, of ik je dan vergeet. Ook al loop ik van je weg: het is niet echt.
M en C: Ook al zijn we soms apart, je bent hier in mijn hart.
C: Zelfs die keer, toen ik een tijd verdween, voelde dat je bij me was. Ik droeg je met me mee.
M: Samen, ja samen zijn we sterk. Ook al zijn we 't vaak niet eens. Maakt niet uit,
M+C: ook al zijn we soms apart, bent hier hier in mijn hart.
M+C: Nu je thuis bent, in mijn hart, zul je altijd bij me zijn. Ook al zijn we soms apart, je bent hier in mijn hart.
JingleBells
M: Voor altijd in mijn hart!
Geostigma, dat weet ik ook niet maar dat lied is van All Dogs Go To Heaven 2 In de engelse versie zingen Sheena Easton en Charlie Sheen (Sheen weet ik niet zeker) dat nummer
Dick Winters
Heel verbluffende animatiefilm. De karakters bewegen heel erg soepel, en zijn dan ook mijn voorbeeld. Er zit echt een heleboel originaliteit en fantasie in deze film; De enigste in z'n soort dus. Ik blijf maar naar dat klokje om zijn hals staren; Prachtige tekeningen hoor!
Ik heb deze film pas weer herondekt nadat 'ie tussen de andere DVD's zat te rotten. Als je een echte tekenfilm liefhebber bent (of hondenliefhebber), moet je deze film echt gezien hebben! Prachtig.
Nineke
Remi schreef:
amazingmoi schreef:
ik vond dit een zalige film als klein jongetje
Ik ook.
En altijd weer huilen
ik ook
behalve dat 'jongetje' meisje moet zijn
Kaffeefiltjer
Heb als kleine jongen hier ook naar gekeken,
was denk ik zelfs zowat de eerste niet Disney-animatiefilm die ik toen zag, god wat vond ik dat raar
film_kaza
Dit is nou een film waarvan ik het vervolg beter vind. Niet echt zoveel mooi aan, en ook niet gelachen. Toch trekt de film op 1 of andere reden mijn aandacht.
3 sterren.
Theatertje
Wat een prachtige film met zo'n zwak vervolg! Om dit origineel moet ik altijd huilen, hoe vaak ik het ook opnieuw zie. Waarschijnlijk de beste animatiefilm die ik ooit gezien heb, en ongetwijfeld de enige animatiefilm die ik in het Nederlands beter vind klinken dan in het Engels. 5 sterren, en verdiend.
super_maske
Ik weet dat ik die vroeger enorm vaak opnieuw keek, zo mooi vond ik hem ^^
jumpstylemovie
toen ik klein was vond ik hem geweldig , dus... goede herrineringen
3.0***
gebruiker_56935
Dit was mijn lievelingsfilm vroeger! Heel mooi!
film_kaza
Slechte tekenfilm. Het vehaal is zo ongeloofwaardig, raar en word zwak uitgredurkt. Dit zorgde ervoor dat het verhaal zelf ook niet mooi of goed kon zijn. (Honden die een meisje gebruiken die met dieren kan praten om geld te verdienen en daar een casino van maken... hoe kom je op het idee?)
Er was niet echt een goeie sfeer die je aandacht erbij hield of het moment versterkte. Slechts wat liedjes waar er geen goeie tussen zaten.
Wat punten:
- Humor was weinig aanwezig (minder dan nodig was) maar er zaten wel degelijk wat grappige stukjes in.
- Tekenstijl was goed, maar niet indrukwekkend in opzichten.
- Zaten ook geen speciale personages in. Het meisje leek wel de kind-versie van Sneeuwwitje en Carface... volgens mij ontbreekt er een S hier
Friac
Toch wel een teleurstellende revisie, want dit was één van mijn allereerste bioscoopfilms die ik zag dus de titel had een speciaal plaatsje in mijn hart. Ik geloof ook dat ik hem als kind goed vond, dus ik moest hem dringend nog eens zien 'for old times sake'.
Helaas, de enige pluspunten aan de film zijn de 'vlotheid' van de film (het heeft een soort 'coole vibe' rond zich die je in de Disneyfilms maar zelden aantreft; al lijkt deze film qua insteek bij momenten best wel op Oliver & Co), enkele mooie vondsten (de hemel/hel-scènes die mooi geanimeerd zijn), een paar geinige grappen (bv. de naam 'Carface' van de bad guy die vaak in auto's zit) en de animaties. Helaas zijn deze laatste soms wel te flets, dus zeker en vast niet volmaakt.
Maar wat een erbarmelijke storytelling! De hele ontvoering van de ratten en die zingende alligator; waar was dat goed voor?? Ze hadden wel iets coherenters kunnen verzinnen om Charlie uit Carface's klauwen te halen. Ook die kleine hondjes op de zolder, allemaal voor niets nodig. En zo zijn er nog wat zaken op te noemen Net als bij Secret of NIMH vond ik het allesbehalve goed uitgewerkt, bij deze film zelfs nog slechter. Toch jammer eigenlijk dat mensen die een tekenfilm maken er vanuit lijken te gaan dat het voor een kind allemaal best ok is; grappig genoeg ís dat allicht ook zo (ik herinner me mijn kijkbeurt als 6-jarige), maar het zorgt bij herziening op latere leeftijd bij momenten voor een koude douche. Doodzonde, want Bluth's The Land Before Time blijft tot op heden nog steeds een pracht van een tekenfilm. Maar voorlopig zo'n beetje zijn enige die stand houdt voor mij.
Slecht verhaal, flauwe personages, geen geslaagde songs,... Dit was het helaas niet.
Shinigami
M: Voor altijd in mijn hart!
Als je hem nog eens graag wilt horen,het nummer staat op youtube:http://nl.youtube.com/watch?v=fryMi7TR9Fs
Beste tekenfilm ooit gemaakt

Shinigami
Als je hem nog eens graag wilt horen,het nummer staat op youtube: http://nl.youtube.com/watch?v=fryMi7TR9Fs
All Dogs Go To Heaven is op Watership Down na de beste animatiefilm ooit gemaakt

tommykonijn
Vroeger vond ik dit echt zo'n leuke film, ik keek hem toen ik klein was minstens een keer per week, en telkens weer opnieuw moest ik hier een traantje bij wegpinken
. Gek genoeg had ik daar geen erg in, telkens weer opnieuw, iedere week kreeg ik zin om de film te gaan kijken. Goede herinneringen inderdaad net als nog een paar hier heb ik eraan overgehouden, goede film.
Rianneke_Dan
Vond het een beetje tegenvallen helaas. Idee was goed, maar ik vond de karakters niet zo geweldig en het uiteindelijke geheel ook niet zo. Het verhaal was gewoon niet echt mijn ding, dat meisje daarentegen vond ik wel weer erg schattig en Itchy was ook wel lief. Maar dat kon niet op tegen de rest, Charlie. Carface en die krokodil vond ik ronduit irritant en totaal niet leuk of grappig kon dan ook niet echt meevoelen met de film. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik het einde wel weer heel mooi gedaan vond, ik moest sterk aan mijn eigen hondje denken en dat wekte dus toch wel een beetje emotie omhoog. Maar goed al met al vond ik het matig, ik heb betere films van Bluth gezien zoals A Troll in Central Park, Thumbelina en An American Tail.
AchmedATM
Een van mijn favoriete tekenfilms uit mijn jeugd

An All Dogs Christmas Carol
1998

All Dogs Go to Heaven 2
1996

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Nuovo Cinema Paradiso

The Land before Time
Animatie / Avontuur, 1988

Mickey's Christmas Carol
Animatie / Fantasy, 1983
new orleans, usaheavenhonddiergerman shepherdsecond chancepets