• 9.377.328 stemmen

Geregisseerd door: Roger Kumble

Met onder meer: Ryan Reynolds, Amy Smart en Anna Faris

Releasedatum: 16 februari 2006

Plot Just Friends

"He loves her. She loves him not."

Een voormalige high-school nerd is momenteel een trendy muziekproducer. Ooit is hij door zijn grote liefde afgewezen, wat hem tot een enorme womanizer heeft getransformeerd. Wanneer hij het meisje van zijn dromen wegens omstandigheden toevallig weer tegenkomt, krijgt hij echter langzaam maar zeker zijn oude identiteit weer terug.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Prima vermaakt met deze film, Reynolds vind ik (meestal) altijd grappig en Smart is natuurlijk gewoon leuk om naar te kijken. 3,5*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Geinig filmpje die sterk begint, op een gegeven moment in een diep dal valt, maar daar naar het einde toe weer uit weet te klimmen. Amy Smart is geweldig, Ryan Reynolds is erg goed en Anna Faris haar rol was ook wel geinig. Niks mis met de rolbezetting dus. De film bevat erg veel grappige momenten, maar de zwaar irriterende momenten doen deze prent dan weer een klein beetje de das om. Ondanks dat, de voorspelbaarheid en de vreselijke ongeloofwaardigheden heb ik me toch wel lekker vermaakt met deze film. Niks bijzonders, maar wel leuk voor een keer.

avatar van Film Pegasus

Standaard romantische komedie die best wel meevalt maar ook weer niets origineels brengt. Geen verrassingen, geen uitzonderlijke scènes, geen spannende momenten, maar ook geen irritante film. Gewoon een filmpje waar je kan van genieten als het op tv komt, maar waarbij je het niet erg vindt als op dat momente de telefoon zou gaan (als je begrijpt wat ik bedoel). Ryan Reynolds is best wel goed in dit genre en zorgt voor de nodige rust in de film. Anna Faris moet af en toe wel opletten dat ze niet teveel overact. In een film als Scary Movie maakt dat niet uit, maar hier is het soms toch op het randje van storend. Geen aanrader, maar valt eigenlijk wel mee.

avatar van scorsese

Grappige, en zeer vermakkelijke, romantische comedie waarin 10 jaar na dato het sulletje van de klas opnieuw een poging waagt bij zijn beste vriendin. Een aardig en uiteraard voorspelbaar verhaaltje balanceert op het randje van het flauwe (en valt er soms wel overheen). Een hilarische openingsscene met overtuigende make-up. Verder een fijne soundtrack en een leuke cast die zichtbaar plezier hebben met hun personages.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vermakelijk. Ryan Reynolds weet ik altijd wel te waarderen, al vond ik hem wel wat minder in z'n rol van dikkerd, Amy Smart doet het ook prima en Anna Faris heeft weer een leuke geschikte bijrol. Nergens echt hilarisch, maar wel een leuk wegkijkfilmpje.

avatar van Aapje81

Aapje81

Leuke film die het moet hebben van het komisch talent van Ryan Reynolds en de charmante Amy Smart. Samen hebben ze veel chemie en om een aantal kapriolen heb ik best kunnen lachen. Na het einde toe verslapt de aandacht een beetje maar de prettige cast maakt veel goed.

Gemiddeld.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich is het verhaal wel leuk en vooral Reynolds brengt af en toe wel wat humor in de film maar toch kon ik er niet helemaal optimaal in meegaan. Voornamelijk omdat ik het karakter van Reynolds eigenlijk maar een irritant ventje vind die het helemaal niet verdiend om nog een kans te krijgen bij zijn voormalige vriendin en vrienden. Wat een arrogante kwast en dan nog niet eens op een grappige manier neergezet. Gewoon vervelend.

Eigenlijk hadden ze twee kanten op kunnen gaan met dit verhaal. Of de romcom kant op waarin hij eigenlijk een ontzettend lieve jongen is en ze elkaar na wat omwegen toch weer helemaal vinden. Of de meer humoristische kant op waarin hij als een overdreven arrogante kwast werd neergezet maar dan op een meer sarcastische, ironische en humoristische manier. Nu bleef men naar mijn idee teveel hangen tussen deze twee manieren in waardoor het wat mij betreft allemaal niet echt uit de verf kwam en het eigenlijk een slappe hap bleef, welke kant je ook belicht.

Maar goed, af en toe komt Reynolds wel goed sarcastisch uit de hoek en komen de grappen wle goed aan ook al word dit niet de gehele film volgehouden. Er blijft dus wel genoeg te lachen over.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Nah.

Ik heb Just Friends een jaar of twee geleden eens gezien. Veel kan ik mij daar niet echt meer van herinneren, maar helaas nog wel dat ergernis toen niet ver weg was.

Dat Ryan Reynolds geen blijvende indruk heeft kunnen achterlaten is nog het minst erge: een topacteur is hij niet, en hij zal dat ook nooit worden.

Hetzelfde geldt voor iemand als Amy Smart. Samen testen ze zonder schroom het geduld van de kijker.

Niet aan te raden, tenzij in een zoektocht naar slecht humeur.

1,5

Just friends, leek me in het begin beetje het typische romannetje.

Wat ook bleek, maar op een goede manier neergezet.

Goed acteerwerk en er zaten een aantal goede grappen neer.

Voorspelbaar is het wel heel erg wat ik een minpunt vond.

Maar als je een avondje lachen wilt met je vriendin dan is dit uiteraard iets!

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Op zoek naar de gelijknamige meesterlijke Belgische film kwam ik déze op webshops steeds tegen. Nu ik hem inmiddels heb gezien ga ik niet meer op zoek naar de Belgische Just friends, want het risico dat ik weer met het opgeblazen nep-Reynolds-hoofd word geconfronteerd is mij te groot. Ik begon hier met best hoge verwachtingen aan, want Reynolds vind ik een leuke acteur en Amy Smart is niet mis, maar de film wilde gewoon maar niet leuk worden, en dat de bijrol van Chris Klein eigenlijk het interessantste plotelement was zegt feitelijk al genoeg. En tjongejonge wat was dat personage van Anna Faris irritant, en dan niet zoals bedoeld maar gewoon stomvervelend om naar te kijken. Ik betrapte mijzelf op precies twee glimlachen: één wanneer Reynolds de pastelkleurige "softe" kleren in ogenschouw neemt waarmee hij gevoelig bij Smart wil overkomen en mompelt: "Jesus – looks like the Michael Bolton Starter Kit!", en de tweede toen de film afgelopen was. Gelukkig heeft Reynolds inmiddels ook al een aantal acceptabele rollen gespeeld (Adventureland, Buried, Safe house), dus ik zal hem dit soort misbaksels niet al te zwaar blijven aanrekenen.

avatar van IH88

IH88

“We're friends right?”

“For sure!”

Puur sentiment. Bij anderen wordt tijdens de kerst naar Home Alone of Love Actually gekeken, maar bij ons komt deze film altijd wel tevoorschijn tijdens de kerstdagen. Sentimenteel, zoetsappig, romantisch, grappig en heel veel sneeuw, ideale ingrediënten voor een kerstfilm. Reynolds kan dit soort rollen in zijn slaap spelen en ik heb een zwak voor Amy Smart. Soort jeugdcrush…

Anna Faris speelt een compleet gestoord personage en zo zie ik haar het liefst. De scènes met dat broertje zijn comedy gold. Alles verloopt precies volgens de romcom regels maar de film heeft een bepaalde charme over zich, waardoor de voorspelbaarheid niet uitmaakt. Dat komt waarschijnlijk door de sfeer, de humor en de chemie tussen de acteurs. Volgend jaar december maar weer eens opzetten...

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en eens bekeken en vond het wel een leuke film. 'k heb toch een aantal keren moeten lachen en de cast deed het ook prima. Het verhaal verveelde niet.

Een leuke film en het bekijken waard.