Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.834)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Thomas Andrews
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Even wennen om na 15 jaar weer op televisie een bioscoopreclame van Titanic tegen te komen
Vind het aanpassen van de film naar 3D maar commerciele uitmelkerij, maar het is wel leuk dat nu een hele nieuwe generatie de film gewoon weer in de bios kan kijken. Dat zullen wel weer een hoop meiden worden die hun vriendje mee gaan slepen naar de film
Annelien1987
Topfilm! Dit is en blijft mijn absolute favoriet.
Ik was 11 jaar toen ik met mijn grootmoeder naar deze film ging kijken in de bioscoop... ben toen zelf 3x geweest, kon er niet genoeg van krijgen. Nu, meer dan 14 jaar later, kan de film mij nog altijd in spanning houden tot de laatste seconde. Prachtig. Heb deze toch zeker al een 30x in mijn leven bekeken en daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven.
A.L.I.E.N
Weet er iemand of deze film toevallig ook in België in de bioscoop (opnieuw) verschijnt??? In 3d welteverstaan.
MDMovie
Ja, hij komt wereldwijd opnieuw in de bioscopen, in 3D uiteraard.
theonering
Voor de liefhebbers 7 en 8 april Titanic weekend op National Geographic Channel.
Een week tevroeg als het symbolisch willen doen...
maithekke
Leuk dat deze film in de bioscoop komt, commerciele uitmelkerij misschien (zoals meerdere zeggen natuurlijk) maar dan kan ik hem toch eens in de bioscoop zien aangezien ik ongeveer 1 was toen hij destijds uitkwamxd
- 1948 berichten
Nou Kate heeft gelijk hoor. De film was goed, maar dat nummer... Wat een schijt nummer is dat zeg. Als ik daaraan denk nijg ik naar nog een halve ster eraf. Maar dat zou niet eerlijk zijn tegenover de film opzich.
Tommy De Vito
My Heart Will Go On is een mooi nummer en het past ook mooi bij zo'n romantische/drama film
Black Math
In mijn stamkroeg gebruiken ze het altijd om bij sluitingstijd de gasten weg te jagen.
disneystore
Vind het wel idioot dat ze deze gaan re-releasen..
Gewoon pure geldklopperij denk ik.
AmazingPP
Dat is jou mening. Schijtnummer van de bovenste plank niks meer en niks minder.
Het zal mevr. Dion een bult jeuken wat wij van haar nummer vinden. Ze is er toch mooi op binnen gelopen....
Tommy De Vito
Dat is jou mening. Schijtnummer van de bovenste plank niks meer en niks minder.
Dat is ook jouwn mening.
gorelover
goedkoop
, de kosten voor het 3d klaar maken waren 38 miljoen dollar en 60 weken werktiijd.
Number23
Tuurlijk is dit ergens geldklopperij, maar ik geloof heilig in de beweegredenen van James Cameron en dat is niet alleen maar geld. Zoals hij zelf opmerkt: 'Ik wil laten zien hoe je van 2D een fantastische 3D-ervaring kan maken, want er komt nog steeds teveel 3D-troep uit in de bioscopen'
- 1948 berichten
Ja dat zou ik ook zeggen als ik mijn film voor een tweede.keer zou gaan verkopen aan het publiek. Feit blijft dat je een 2D film nooit zo mooi 3D krijgt als 3D films die zo opgenomen zijn. Ik vind zelfs het 3D effect storens bij de meeste films en ik denk dat het bij Titanic niet anders zou worden.
Het is 100 jaar geleden dat Titanic het ruime sop koos.
Nog een weekje wachten.
Joonnass
Morgen ga ik kijken naar Titanic 3D, eens zien of de film dan 'boeiender' zal zijn. Hopelijk slorpt het mij helemaal op!
theonering
Ik denk ook dat hij het niet alleen om het geld doet aangezien hij de 2 best verdiende films ooit heeft gemaakt (Titanic, Avatar) en verder nog wel andere films die behoorlijk wat hebben opgeleverd, en hij zal er toch niet zomaar 60 weken insteken om 'm 3D te maken?Hij zal het ook doen om het publiek die 'm nog nooit op het grote doek hebben gezien blij te maken, denk ik. Maar goed hij zal er vast wel een paar miljoen uithalen.
host
James Cameron: eerst groot, groter, grootst... toen diep, dieper, diepst... en nu ook in 3D!
boozebelly
- 1908 stemmen
...de beweegredenen van James Cameron... Zoals hij zelf opmerkt: '...er komt nog steeds teveel 3D-troep uit in de bioscopen'
Inderdaad. 'Avatar' bijvoorbeeld
blauwe pikachu
Geldklopperij of niet, ik ben meer dan gelukkig dat ik films zoals de Titanic ook eens in de bioscoop mag beleven. Het enige jammere vind ik het (waarschijnlijk overbodige) 3D effect. Ik heb nog geen enkele film gezien waarbij 3D een ganse film iets bijdroeg, meestal gaat het om een scène hier, een shot daar...
(Van mij mag bv. de LOTR reeks ook nog eens in de bioscoop gedraaid worden, aangezien die ik ook nooit in de cinema heb gezien jammer genoeg.)
Ik kijk er in ieder geval erg naar uit!
disneystore
Ik denk dat 3D gewoon een excuus is om hem terug in de bioscoop te krijgen, en zo geld te kunnen verdienen. Als ze hem gewoon zonder 3D opnieuw zouden uitbrengen zou ik er minder problemen mee hebben/
amanda3785
Blijft één van mijn favoriete films. In de loop der jaren wel zo'n 15 keer gezien, maar ik ga zeker naar de bios binnenkort!

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic