Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.479)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Zadel
Weer eens sinds lange tijd gekeken. Blijft een goede film. Prachtige effects. Kate Winslet en Dicaprio spelen hier geweldig. Het enige minpunt vind ik nog steeds dat de film 194 minuten duurt.
Pierre1965
Zeker, had makkelijk wat langer kunnen zijn.
Er zijn enkele prima scenes uit weg gelaten.
Die zijn dan wel te zien op de special editie.
jumpstylemovie
Dit is toch alsnog de film met de meeste oscars op zijn naam samen met Return of the King? Ik vind hem ook ondergewaardeerd hier op MM maar "haters gonna hate"
Angrod_Pallanén
Hey, vergeet Ben-Hur niet
Berichten verplaatst naar Film > Toplijsten en favorieten > Toplijsten (centraal topic)
twilight78
kei oeie film echt de beste
het is heel lang maar echt kei mooi was aan het wene bekan op het einde ook hele goeie acteurs die kate winslet en Leonardo Dicaprio topie
Ook wel spijtig dat hij dood gaat
sweinsteiger
------------------------------------Titanic--------------------------------------
Wat James Cameron toch kan, 194 min.!! 194 min!! Zo lang duurd deze film. En ondanks dit verhaal : 2 mensen ontmoeten elkaar, maar voor ze naar huis gaan zinkt de boot. weet Cameron er iets visueel van te maken. Ik heb de film nu 2 jaar geleden gezien en ik denk dat ik het verhaal van buiten ken, zo visueel : Een 3derde rangs matroos redt een 1ste klasse passagierster omdat ze haar man beu is omdat hij haar slaat en een dikke heeft. Ze kussen elkaar, ze amuseren zich, maar de vrouw haar échte man is boos omdat zij haar bedriecht en als wraak zocht hij dingen om hem te mogen vast binden wanneer het schip tegen een ijsblok vaart en ondergaat. Daarna redt de vrouw de man haar leven, en later wou de man dat ook doen maar hij sterf Dat is toch visueel en terwijl niet ingewikkelt!! Verder zalige effecten en perfecte acteerprestacies. 5*****
Le Professionnel
Prachtige klassieker die ondanks zijn lengte geen moment verveelt.
eavymetal
Prachtige klassieker die ondanks zijn lengte geen moment verveelt.
Hier kan ik mij helemaal in vinden, want deze filmklassieker blijft prachtig. Ik ga de film vanavond trouwens in HD bekijken, dat lijkt mij een enorme ervaring.
MDMovie
Prachtige film en ook een meesterwerk van Cameron. Bij het zien van deze film kom je gewoon helemaal in het verhaal terecht en de volle 194 minuten verveelt het géén moment. Integendeel ik vind het een prestatie om 194 een boeiend verhaal te vertellen wat ook zeker gelukt is.
Het einde van de film blijf ik altijd wat rot vinden als Jack dood gaat. Als ik de film opnieuw zie hoop ik dat hij elke keer toch wel blijft leven. Dat einde is wel moeilijk en triest einde vind ik zelf.In deze scene en andere scènes wordt er heel sterk geacteerd door Winslet en DiCaprio en dat is duidelijk te zien in de film.
De visuele effecten zijn ook prachtig gemaakt.
boozebelly
- 1908 stemmen
Midden in de mooiste scene (dat het schip met zijn kontje de lucht ingaat) klappen ze er reclame doorheen! Ik ben wel wat gewend, maar dit kan toch niet? Ze mogen je toch niet zomaar midden uit zo'n scene rukken? Wat een planning zeg...haha
dapledo
dat is tv he, kijk al die super hoge cijfers hier en toch maar een 3,76.
Die staat als ik mij niet vergis op de 3-disc dvd.
En er komt als het goed is in 2012 een Blu ray uit van Titanic (die is er nu nog niet) met daarop extended version, alternate eding (staat ook op 3-disc) en een 3D versie van de film
christian
Jonesy
Het enigste waar ik me echt aan ergerde was het einde, (en dan bedoel ik niet dat het schip zinkt) maar het feit dat je het schip terugziet in een droom, de film had wat mij betreft moeten stoppen gelijk na de scene dat ze de diamant weggooid of misschien zelfs nog eerder
sweinsteiger
De vrouw wist niet alles over de gebeurtenis
Maar de film laat het hele verhaal zien.
maxcomthrilla
Redelijk!
De aanloop naar de spectaculaire gebeurtenissen op het eind is niet al te best en vooral erg langdradig. Gelukkig weet Kate Winslet de aandacht er nog goed bij te houden.
Het duurt even maar het laatste uur is nog steeds best imponerend. Het ziet er allemaal erg spectaculair uit hoe de Titanic zijn ondergang tegemoet gaat. Er zitten zelfs enkele treffende scenes in op emotioneel vlak, dan denk ik bv. aan de kapitein die in zijn harnas wil sterven of aan een ouder echtpaar dat geen moeite doet om te ontkomen aan de ramp en op bed blijft liggen en elkaar troostende woorden toefluistert.
Een ander groot pluspunt is dat de film goed aan weet te stippen hoe wreed het er vroeger aan toeging tussen de 'gegoede' klasse en de wat armere mensen. Je bloed gaat toch bijkans koken van zo `n scene waarin de vluchtwegen van de lagere klasses vergrendeld worden?!
Titanic heeft genoeg minpunten, waaronder de muziek die er nogal dik bovenop ligt. Desondanks kan ik niet wegzappen als de boot eenmaal gaat zinken. Een dikke 3*
TragieStar.*
De muziek is juist fantastisch! Een groot pluspunt als je het mij vraagt. Dat maakt de film juist nog mooier dan die al is.
Heb een paar scenes toch gezien, en het blijft weer geweldig. De reclames waren dit keer wel erg irritant hoor. Ze kwamen op de meest onzinnige momenten. En zo zit je ook niet meer in de film.
Leonardo DiCaprio is en blijft toch wel een lekkerding hoor.
En Kate Winslet is en blijft ook gewoon een prachtige en geweldige actrice. Samen dus een mooie combinatie, en de chemie spat van het scherm af. Je gelooft ook in hun liefde, en dat is heel belangrijk in een film.
Waarschijnlijk ga ik deze heel snel weer herzien, zonder reclames en met goede kwaliteit.
Dat vind ik juist een schitterende scene. Bij dat massale applaus kreeg ik altijd kippenvel tijden het kijken.
Kon het gister ook niet laten af en toe een stuk mee te pakken op tv. Het blijft met recht mijn nr 2 in mijn top 10.
kwljrr16
Ik vind dit echt een super film!!
De film kwam gisteren op TV en ik heb het gekeken. Ik moest ook echt huilen.
En idd Dicaprio en Winslet spelen goed!!
Super film.
Hildee123
Gisteren gekeken. Gewoon geweldig.
Geen woorden voor!!
Alles klopt aan de film en goed gespeeld ook
rensie32
Heb gisteren enkel de laatste 60-70 minuten bekeken en zo bevalt 'ie me in ieder geval een stuk beter.
boozebelly
- 1908 stemmen
zijn stem is van 10 feb. 2010 dus ik denk van neen
Goed speurwerk Filmpje1

Maar ik zal toch even uitleggen waar mijn beoordeling op is gebaseerd.
Het hele romantische verhaaltje weet mij op zijn zachtst gezegd niet helemaal te boeien, dus dan kun je je al voorstellen dat de aanloop naar de uiteindelijke ramp voor mij nogal saai is om te aanschouwen. Ik vond het veel te stereotype allemaal. Ook het melodramatische gewauwel met die oma vond ik te veel van het goede en die soundtrack kwam mij op een gegeven moment ook wel de strot uit. Daar had wel wat meer variatie in mogen zitten.
Maar omdat het acteerwerk, de effecten en de door de regisseur beoogde sfeer wel geslaagd zijn kan ik daar eerlijkheidshalve niet echt een enorm laag cijfer tegenover zetten.
Op het moment dat de ramp zich gaat voltrekken, vind ik het trouwens pas echt interessant worden. Dat is gewoon indrukwekkend om te zien.
Dus mijn beoordeling is meer gebaseerd op objectiviteit. Ik kan hier niet echt een onvoldoende voor geven. Het is weliswaar niet geheel mijn soort film, maar het is daarentegen ook niet slecht. Ik kan mij prima voorstellen dat mensen hierbij helemaal wegkwijlen.
Dus vandaar een redelijke 3,0* van mijn kant.
P.s... Wat mij gisteren trouwens wel opviel, waren de beelden van het schip en de ijsberg. Toen de film destijds uitkwam weet ik nog dat het allemaal de hemel werd ingeprezen, maar nu 14 jaar later ziet het er toch aardig nep uit soms. De tand des tijds...
Goed speurwerk Filmpje1

Maar ik zal toch even uitleggen waar mijn beoordeling op is gebaseerd.
Dus vandaar een redelijke 3,0* van mijn kant.
Oke ik snap hem! Bedankt voor je uitleg

Volgende keer meer terug kijken op de pagina's.
Die staat als ik mij niet vergis op de 3-disc dvd.
[/quote]en die extra scenes kun je tegelijk met de film kijken? Want ik heb nooit gehoord van een directors cut of extended edition. ook op deze site geeft ie maar 1 speelduur aan. [/quote]
Ehm, dat zou ik niet zeker weten of je hem ook op de dvd al kon afspelen.
Op Amazon geeft iemand dit als rectie: Never before seen footage (approximately 58 minutes, alongwith the main film but it will be available through branching option on the disc unlike LOTR EXTENDED editions!!)
Maar voor de zekerheid zou ik wachten tot 2012 als hij op Blu Ray uitkomt dan heb je mooier beeld, hij is 3D (niet dat je het daarvoor moet doen
) en daar zit zeker de extended version op, dat maak ik uit op berichten van James Cameron zelf op internet. Dus ik zou nog even geduld hebben voor de Ultimate edition Blu Ray. Daar heb je trouwens ook het alternate ending op

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic