• 9.378.150 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.479)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Spicer Lovejoy

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

@Boeeehda,

ja maar, Rose kon zoiezo al in een reddingsboot, zij was een vrouw en ook nog 1ste klasser, ze bleef voor Jack.
Jack kon niet in een reddingsboot, (misschien als hij zijn best deed) maar anders was hij toch al ten dode opgeschreven. Of hij moest niet doodvriezen.

Misschien dat laatste of alles in een spoiler zetten is ook wel gepast

avatar van Rabbitto

Rabbitto

TragieStar.* schreef:
Ik snap het zoiezo niet, hij had ook makkelijk op dat platform met haar kunnen liggen hoor, oke, het sloeg om maarja dan blijf je toch proberen. Je wilt toch in leven blijven of niet?
En anders gaat hij lekker een rondje zwemmen, of blijf in ieder geval in beweging, dan vries je ook niet dood of zwem naar die bootjes toe. Ik snap Jack en Rose ook wel hoor, Jack is tenminste een echte man en laat haar in veiligheid, en Rose had zelf een grote shock en ook erg koud, dus natuurlijk bleef ze liggen

Ik snap wat je bedoeld. Echter is het domste wat je kunt doen, zwemmen om lichaamswarmte te creeren. een vervelend fabeltje wat juist ervoor zorgt dat je 70% sneller lichaamswarmte verliest in ijskoud water. Ze hadden overigens wel allebei liggend op het stuk hout gekund als ze voorzichtiger erop waren gekropen.

• 19752 berichten

Ik was op mijn gemakkie op een aantal lijken gaan zitten.

Theunissen schreef:

Was inderdaad plek zat (was bijna een 2e Titanic) en ze konden daar ook nog met elkaar de liefde bedrijven zodat ze het warm kregen (wat een trut was die Kate Winslet dus eigenlijk ).

Ik denk dat met een temperatuur van ik gok -10 in het water niet alles bij Jack in staat was om de liefde te bedrijven

Ajax&Litmanen1 schreef:

Water van -10 graden kan niet (dan heb je namelijk ijs). Maar inderdaad door het koude water zal Jack's kleine Jack wel het formaat hebben gehad van een schildpad en daarmee kun je inderdaad niet de liefde bedrijven Ik heb wel nog een ander idee wat Rose had kunnen doen om jack eventjes op te warmen maar dat gaat te ver

De Survival man op de Discovery Channel zou dat overigens wel hebben gedaan (dat laatste althans).

• 19752 berichten

Die ijsschots is ook niet door kaboutertjes geplaatst.

Theunissen schreef:

Oke, we houden het op het nulpunt. Ik overdrijf graag haha

Het zou overigens wel een onvergetelijke slotscene worden als dit echt zou gebeuren

Zou inderdaad een mooi slotscène zijn geweest

avatar van The Oceanic Six

Of dat Kate net voordat ze gered wordt nog door een haai gepakt wordt

Jaja, men had veel meer met dit einde kunnen doen.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Betrek er anders nog eens buitenaardse wezens bij nu je toch bezig bent.

Theunissen schreef:

Water van -10 graden kan niet (dan heb je namelijk ijs).

Natuurlijk kan dat wel, en nog veel kouder zelfs vooraleer het ijs vormt.

Zoutwater heeft een lager vriespunt en op zee vormt zich sowieso al veel moeilijker ijs.

Stu-Pot schreef:

Betrek er anders nog eens buitenaardse wezens bij nu je toch bezig bent.

Das toch onrealistisch!

• 19752 berichten

Bewegend water bevriest toch minder snel als niet bewegend water?

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Zou inderdaad een mooi slotscène zijn geweest

Het schip had gewoon niet moeten zinken

Nomak schreef:

Natuurlijk kan dat wel, en nog veel kouder zelfs vooraleer het ijs vormt.

Dat klopt inderdaad zout water kan inderdaad temperaturen hebben onder de nul graden, maar dat geldt alleen voor water wat onder ijs ligt. Aangezien daar bij de Titanic geen sprake van was kan het geen -10 graden zijn geweest.

Nomak

Is dat zo? Ik ben er haast zeker van dat dat niet zo is. Zout water heeft gewoon een lager vriespunt, of het nu onder ijs is of niet, dat maakt volgens mij niets uit. En jij weet ook dat de zee constant in beweging is. Om bewegend water te laten bevriezen moet je extreem lage temperaturen hebben, dan heb je temperaturen diep onder 0°C nodig.

Ik zeg ook niet dat het water in die situatie bij de Titanic -10 °C was, maar ik ben er haast zeker van dat dat theoretisch wel mogelijk zou zijn.

avatar van Theunissen

Ja is echt zo, het water wat onder de Noordpool ligt is kouder dan 0 graden. Dat komt ook vanwege de druk van het ijs op het water. In gewoon open zout water (water in de oceaan) kan de temperatuur komen tot hoogstens -1 graden, maar dat rond ik effen af naar nul graden

avatar van Theunissen

Misschien kunnen we eens de MythBusters op de Discovery Channel inschakelen, kunnen die dat precies gaan onderzoeken.

Nomak

De druk heeft inderdaad ook een invloed, ik heb net nog een tabel opgezocht daarover.

Zout water, druk, beweging, al die factoren hebben invloed op het vriespunt. Mythbusters, Quest of iemand met heel veel verstand van fysica inschakelen is inderdaad een goed idee.

Afronden naar 0 °C is wel geen goed idee. Vriestemperatuur van zout water zal eerder tussen de -2 en -4 °C liggen.

avatar van nakada

nakada

De vriestemperatuur van zout water ligt inderdaad veel lager ( ongeveer -10 ). De druk speelt ook een rol maar dat is pas echt merkbaar op grote diepte. De druk onder het ijs is overigens niet groter dan de druk elders op vergelijkbare diepte.

avatar van Reinbo

-1,9 om exact te zijn. tel daar nog wat beweging bij op en veel kouder dan -4 zal het niet geweest zijn. Best koud, ben zelf ooit binnen 20 seconden verkrampt geraakt in water van een graad of 11.

Zeewater - Wikipedia - nl.wikipedia.org

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Dank u, hield me de hele nacht al wakker, Wikipedia, handige website, nog nooit van gehoort.

avatar van Theunissen

Dus de gemiddelde zeewater temperatuur rond de poolkappen is bijna -2 graden Maar goed dat we de Mythbusters niet hebben ingeschakeld want die zijn neem ik aan duurder dan onze Reinbo (ik weet overigens niet wat Reinbo's tarrief is) Lijkt me overigens geen pretje om in zo'n koud water te belanden. Volgens de Ice Road Truckers op de Discovery Channel zink je dan meteen naar beneden.

We zijn wel wat afgedwaald qua film, maar eerlijk gezegd is dit best heel leerzaam want we zijn er toch de hele nacht mee bezig geweest en we hebben weer wat erbij geleerd.

Reinbo schreef:

-1,9 om exact te zijn.

Dat is als het wordt vermengd met zoet water dat in de zee stroomt via rivieren zoals dat bij onze Noordzee het geval is. Ik weet niet of dat ook het geval was op de plaats waar de Titanic zonk. Bij volledig zout water ligt het vriespunt dichter bij -4 °C.

avatar van Theunissen

Shit nu moeten we dus toch nog de Mythbusters inhuren

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Goede acteerprestaties van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, 2 sterren die het het hebben gemaakt vooral DiCaprio met Inception en Gangs of new york. Maar in deze Titanic amuseerd ie zich en speel hij een rol die hij graag speelt ; een arme man die zich amuseerd en hogerop wil. De film word goed opgebouwt en de regisseur neemt zijn tijd om alles mooi te laten zien. Het einde als de boot zinkt is erg mooi gemaakt. Ik geef deze 4.5 tot 5 op 5**

avatar van brigittedam

brigittedam

Een van de mooiste films ooit. De romantiek, de kleding, de muziek, de drama en de acteurs. Alles is echt prachtig en het sleurt je mee in hun liefde en angst. Prachtig verhaal met veel diepgang, je vergeet bijna de titanic door het samenspel van Leonardo en Kate. Geen negatieve opmerking te maken.

Wat nog leuk is, is dat enkele acteurs echt sprekend lijken op de echte personen van die tijd die ze na spelen. Kortom GEWELDIG!!!

avatar van sonyjh

sonyjh

ik heb titanic nooit in de bioscoop gezien. Dus als de 3D versie uitkomt ga ik hem zowiezo wel zien .

avatar van Theunissen

Deze film zou inderdaad goed tot zijn echt komen in 3D.

avatar van Nurhan Karadeniz

Nurhan Karadeniz

Elke keer als ik deze film zie, krijg ik gewoon tranen in mijn ogen. En daarom 5 sterren.

Het acteerwerk is ook zo sentimenteel goed. Kate Winslet is een prachtig dame die goed past in haar rol als Rose. Celine Dion zet de laatste puntjes op de i met haar muziek.