• 9.407.579 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.385.902)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van lesamurai

lesamurai

De Titanic is de ideale romatische film wat een dramatisch tafereel heeft. Erg goed gespeeld, nogal nostlagisch en het is echt een hele goede romantische film, alleen is het niet helemaal mijn ding; maar voor een roman is het een ideale film met mooi camerawerk.

avatar van A.J

A.J

Prachtige film!4,5 sterren!

avatar van markie1978

markie1978

Wat is er nu romantisch aan een relatie die verbroken wordt door de een ramp waarbij men de dood vind? Vind ik een beetje raar hoor.
De film is veel te lang dradig en jammer dat er zo veel flashbacks waren naar het verleden.

avatar van lesamurai

met Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

avatar van veron35

veron35

markie1978 schreef:

What the hell vind jij dan romantisch????

avatar van finitio

finitio

Aardige roman, dat is niet expliciet mijn ding maar voor deze maak ik een uitzondering.

avatar van Sasja

Sasja

veron35 schreef:

What the hell vind jij dan romantisch????

zo te lezen iets wat niet eindigt met de dood

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik vond overigens de Cast ook geweldig. Niet alleen maar de hoofdrollen zoals: Winslet, DiCaprio & Zane maar wie ik ook goed vond spelen waren:

*Molley
*Captain Smith
*Lovejoy (als je het zo schrijft)
&
*Murdoch

Zeker die laatste. Toen ze de ijsrots zagen handelde hij het snelste van iedereen! Hij is echt een goeie acteur en ik vind het jammer dat hij stierf. Hij zag het gewoon even niet meer zitten, erg zielig vond ik dat. Misschien wel één van de zieligste momenten in de film op de dood van Jack na natuurlijk.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Mooie indrukwekkende film met goede muziek en acteurs.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

markie1978 schreef:

Ten eerste vond ik de gehele film juist wel romantisch en vrijwel de hele film is een flashback dus snap ik niet dat je je daar aan kunt ergeren. De film was inderdaad wel lang, maar langdradig vond ik hem absoluut niet.

avatar van CTK

CTK

Uiteraard een zeer mooie film. Waar Pearl Harbor totaal de mist in ging ( romantiek koppelen aan een waargebeurd drama ), is ' Titanic' hier zeker in geslaagd.

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

leuke film,maar zo goed is die ook weer niet.

avatar van film master

film master

goeie film maar niet overdrijven, geen 11 oscars verdient.

ps: Kate Winslet , she got the BOOPS!!!

in 1 woord: Meesterwerk!

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

film master schreef:

goeie film maar niet overdrijven, geen 11 oscars verdient.

ps: Kate Winslet , she got the BOOPS!!!

En waarom niet? Als dit niet een film voor 11 oscars is, dan weet ik het ook niet meer.

avatar van timburton

timburton

film master schreef:

Kate Winslet , she got the BOOPS!!!

Op MovieMeter discuseren we over films, niet over tieten. Probeer PornMeter.nl anders.

avatar van klute89

klute89

timburton schreef:

Misschien tietenmeter.nl?

avatar van maerk

maerk

Met een score van 3,66 nog steeds een vreselijk ondergewaardeerde film! Het liefdesverhaal is echt heel mooi, net als het spel van de acteurs. Als het schip gaat zinken wordt het wel iets spannender en komen de prachtige special effects tot hun recht.

avatar van Berniertje

Berniertje

Meesterwerk, geweldige special effects en de acteurs spetteren van het scherm af. Hij heeft de 11 Oscars zeker verdient. Jammer dat de film maar 3,66 heeft. Zo'n film verdient veel en veel meer! Mij boeit hij tot de laatste minuut. Vette pluim voor DiCaprio en Winslet!

avatar van lucdecoster

lucdecoster

maerk schreef:

Het speelt allemaal geen rol : 3,66 of 1,66 of 4,66. Het belangrijkste is dat jezelf de film mooi vind en er plezier aan beleeft. Prachtige film en mooi in beeld gebracht van de ramp.

avatar van maerk

maerk

lucdecoster schreef:

Heb je gelijk in. (maar nog steeds best jammer!)

avatar van Berniertje

Berniertje

lucdecoster schreef:

Dat ben ik wel met je eens!

avatar van Phine.

Phine.

Ik heb de film een paar keer gezien en ben steeds weer onder de indruk. Prachtig drama!

Wat mij wel wat onwaarschijnlijk lijkt is dat er zo lang in dat ijskoude water rond kan worden geploeterd. Tegen die tijd ben je toch al lang onderkoeld, of heb ik dat mis?

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Phine. schreef:

Ja, volgens mij kan je nog zo'n 15 minuten rondploeteren.

avatar van LuCos

LuCos

Mja, tis en blijft ook een film he

Ookal is het dan gebasseerd op een waargebeurd verhaal.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

ze zitten er toch niet continu in, buiten dat, ook niet helemaal tot aan hun nek en ze zijn in beweging wat je lichaam toch weer wat warmer maakt, en het is in de boot waar het warmer is dan buiten enz. enz., zie het hele probleem niet!!

avatar van The Oceanic Six

lucdecoster schreef:

Ja, volgens mij kan je nog zo'n 15 minuten rondploeteren.

Volgens mij hield die sexistische Jack haar goed warm onder water, weg van de camera

Had ik wel gedaan als Kate Winslet voor me lag haha

avatar van White Trash

White Trash

Mooie film dit las dat deze niet in de top 250 staat...onbegrijpelijk. Ik hou niet zo van romantische films maar hiervoor maak ik een uitzondering. Mag hem ook graag met kerst kijken dan wordtie welis uitgezonden. Gewoon een goede film!

avatar van Denise88

Denise88

Deze is keer op keer weer mooi

Eentje die in je kop blijft zitten

Mooie beelden, goeie acteurs, mooi verhaal (en zeker omdat het waargebeurd is)

In igg zat ik er helemaal in en duurde het weereens effe voordat ik eruit was:P

Ik vind het een LEUKE Film maar ook wel weer zielig... ik kan niet geloven dat dit echt gebeurt is...