• 9.378.920 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.707)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Spicer Lovejoy

avatar van bimbel

bimbel

Een en al saai.

Doe mij maar actie of horror.

Maar dat is mijn smaak :"D

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Snap eigenlijk niet dat deze topper niet in de top 100 staat. Vond het een prachtige film. Het verhaal is goed, de acteurs zijn goed en vooral de muziek is goed. Kan bijna niet beter. Heel ontroerende mooie film. 5.0*****

Lenny_DH schreef:

Céline Dion heeft maar weinig te maken met de muziek van Titanic. Ze heeft enkel het themalied "My Heart Will Go On" ingezongen, maar ze heeft het zeker niet zelf geschreven. De tekst is geschreven door Will Jennings en de muziek is gecomponeerd door James Horner die, zoals HarmJanStegenga al zei, ook heel de film van muziek heeft voorzien (waarvan het meeste origineel is en enkele tracks niet origineel zijn, zoals "Nearer My God to Thee" dat door het orkest wordt gespeeld in één van de laatste fases van het zinken)

ik dacht het niet

de tekst is namelijk geschreven door James Cameron himself.

heb de Deluxe edition van Titanic en bij de extras geven ze uitleg over de clip en het lied. en daar zeggen ze dat de tekst geschreven is door JC.

Tun-89 schreef:

kun je wel zeggen ''natuurlijk niet''

maar IK heb het niet bedacht, ik las er over, en er is al een trailer. Ik weet niet of de film al te zien is of dergelijk.

maar lijkt mij flop.

Mick, wat dacht je dan?

dat ik het verzonnen had

DE trailer is dus gemakt uit zelf opgenomen beelden en stukken uit films van leonardo DiCaprio (oa. catch me is you can, the basketball diaries,...)

zeer goede film trouwens, er zijn bij mij veel traantjes gevloeid (nu ja, ik ben een echte movie-huiler )

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

Princ3sss schreef:

ik dacht het niet

de tekst is namelijk geschreven door James Cameron himself.

Dan heb je dat wel degelijk verkeerd verstaan. James Cameron heeft het scenario van de film geschreven. Will Jennings heeft de tekst van het lied geschreven. Ik heb de Deluxe Edition namelijk ook, en in het fragment over de muziekclip, zegt Celine Dion dat het lied is geschreven door James HORNER, niet Cameron. Dit is slechts gedeeltelijk waar: James Horner heeft enkel de muziek gecomponeerd voor "My Heart Will Go On", de tekst is zoals ik al zei, door Will Jennings geschreven.

avatar van iscool

iscool

1 woord : PRACHTIG..

ok sorry dan

iedereen kan zich vergissen niet??

avatar van DragQueen

DragQueen

Prachtige film, met een schitterend en op meerdere punten ontroerend verhaal. natuurlijk is de ramp met de titanic echt gebeurd, en de sfeer van de ramp is hier ontzettend mooi nagebootst. zij het hier en daar wat geromantiseerd. dit komt de film overigens ten goede, het verhaal is prachtig uitgewerkt, en formidabel in beeld gebracht. de special effects zijn klasse, en ook de achtergrondmuziek is sfeervol, en ondersteunt de film goed. verder sterk acteerwerk van winslet en di caprio. en natuurlijk ook de rest van de bijrollen zijn geloofwaardig neergezet. 5 sterren.

avatar van Minotaures

Minotaures

Prachtige film, mooie einde. Geen traantjes, zal bij mij erg moeilijk zijn aangezien ik bij geen enkele film heb lopen huilen tot nu toe.

Zelfs niet The Green Mile. Prachtige rol van Leonardo DiCaprio en ook van Kate Winslet. Was toch wel een van mijn favoriet toen ik klein was !

Leland Palmer

Ik snap nog steeds niet dat de film zo'n lage beoordeling heeft gemiddeld! Het blijft toch zeker een van de beste films ooit! En volgens mij vinden de meesten hem hier goed toch? Ik ben benieuwd welke bakvisjes voor dit lage gemiddelde gezorgd hebben! Wat ik ook nog niet snap is dat op The Shawshank Redemption bijna een keer zoveel gestemd is!! Ongelovelijk! Ik dacht dat Titanic wel een van de beroemdste films ooit is! Bekender dan Shawshank Redemption in ieder geval toch.....?

gideonvdb

ik begrijp er ook niks van, hoewel ik wel bepaalde ideeen er over heb maar dat is voor een ander topic.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

Leland Palmer schreef:

Hier valt de score nog mee, op IMDb schatten ze de film nog lager in (7.1/10). Het positieve is wel dat de score langzaamaan stijgt, zowel hier als op IMDb.

avatar van The Oceanic Six

bimbel schreef:

Een en al saai.

Doe mij maar actie of horror.

Maar dat is mijn smaak :"D

Kijk dan lekker Hostel ofzo...

Wat moeten we met zon post?

Ajax&Litmanen1 schreef:

Kijk dan lekker Hostel ofzo...

Wat moeten we met zon post?

Zeg dat wel......

avatar van Kimskiej

Kimskiej

Ik vind de film TITANIC echt geweldig! Ik wil hem altijd gelijk opnieuw kijken! Aan het einde is hij wel zielig maar wel heel erg mooi! Zeker 4.5!

Liefs, Kim

avatar van --jlo--fan

--jlo--fan

snik snik ...ik moest echt huilen door het einde van het film vind een prachtige film met prachtige acteerwerk en het decor.een van de films die je zeker moet kijken ik geef een grote 5

avatar van niethie

niethie

Een prachtige film. De film is een soort kruising tussen een love story en een rampenfilm dit wordt erg goed gecombineerd. Het liefdesverhaaltje in de film is prima en rustig uitgewerkt en van de uiteindelijke ramp was ik destijds (en nogsteeds) helemaal ondersteboven zo spectaculair en zo realistisch. Er wordt ook prima geacteerd, winslet en dicaprio hebben een goede chemie met elkaar en ook de bijrollen worden erg goed vertolkt. De film heeft een speelduur van maarliefst 3 uur en 15 minuten maar hij wordt nergens saai, dit komt omdat er de gehele film een briljante sfeer aangehouden wordt. Ook de score is erg goed en helpt heel goed aan de sfeer van de film, ook had de film destijds een record budget van 200 miljoen dollar en werd bedolven onder de oscars helemaal terecht vind ik. Kortom een geweldige film die de status klassieker dubbel en dwars verdiend (al denken sommige mensen van niet), de film heeft een prima sfeer, goed acteerprestaties, prachtige (ik herhaal prachtige) effecten. Voor de rest een goede kruising tussen emotie en romantiek zonder dat het je echt wordt opgedrongen.

4,5 sterren (en het is inmiddels al twee jaar en 3 kijkbeurten geleden dat ik hem zag, kun je nagaan, wat een indruk hij op me gemaakt heeft, dit is echt zo'n film die je nooit vergeet.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

HarmJanStegenga schreef:

Ik snap nog steeds niet dat de film zo'n lage beoordeling heeft gemiddeld! Het blijft toch zeker een van de beste films ooit! En volgens mij vinden de meesten hem hier goed toch? Ik ben benieuwd welke bakvisjes voor dit lage gemiddelde gezorgd hebben! toch.....?

Ik onder andere, sentimentele rotzooi.

avatar van pfan

pfan

W.M.J.M schreef:

Ik onder andere, sentimentele rotzooi.

D'r zitten misschien een paar sentimentele scènes in, maar om dan de hele film te bestempelen als rotzooi slaat echt nergens op.

Prachtige film die qua bezoekersaantal wel nooit gevenaard zal worden.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Ach, het is gewoon een lange soapaflevering.

Eigenlijk nog slechter dan de gemiddelde soapaflevering aangezien de muziek in de film de film zo, zo, zo ontzettend slecht is.

Ach, het is gewoon een lange soapaflevering.

daarom hebben ze er een oscar voor gekregen.

gideonvdb schreef:

daarom hebben ze er een oscar voor gekregen.

Dat wil op zich niet zo veel zeggen.

Ach, het is gewoon een lange soapaflevering.

Een soap is: slecht geacteerd, slechte ontzettend onlochische dingen, verschillende verhalen door elkaar heen en slechte cinemografie. Alemaal dingen die deze film wel goed doet.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

veron35 schreef:

Ja en alle mensen die in een soap spelen zijn geen echte acteurs maar mensen die ze in een pakje boter gevonden hebben

Martijnnn schreef:

Eigenlijk wel ja.

veron35 schreef:

Dat wil op zich niet zo veel zeggen.

daarom heeft ie op alle hit lijsten nummer 1 gestaan zo beter.

gideonvdb schreef:

daarom heeft ie op alle hit lijsten nummer 1 gestaan zo beter.

Dat licht niet aan de oscars, mar aan de kwaliteit van de film. Lonesome Dove bijv. heeft er nooit een gewonnen. Kan ook niet als miniserie.

gideonvdb

ik bedoelde de muziek, zal volgende keer wat duidelijker zijn.

gideonvdb schreef:

ik bedoelde de muziek, zal volgende keer wat duidelijker zijn.

De muziek. Dat is zondermeer de beste soundtrack ooit!

veron35 schreef:

De muziek. Dat is zondermeer de beste soundtrack ooit!

Zeker een van de beste scores ooit! Elke keer als ik deze score van James Horner hoor krijg ik het kippenvel en de tranen in mijn ogen......Subliem gewoon!