• 9.378.934 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.707)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Spicer Lovejoy

avatar van veron35

veron35

Zou ik ook vinden als ik Suzanne heette (oftewel een vrouw)

Ik denk dat net zoveel mannen als vrouwen dit een meesterwerk vinden.

avatar van HRHR

Females 7.6

Ach... wat zegt 't

avatar van ...Kroelie...

...Kroelie...

Heb hem gisteren gezien op de BBC.

Het is en blijft gewoon een hele goede film. Het is een typisch voorbeeld van een romantisch drama, daar moet je maar net van houden, maar I love it! Goed geacteerd, mooie muziek, goede special effects en noem maar op.

De eerste twee uur gaf het verhaal heel goed beeld en het daaropvolgende uur zag je hoe het schip zonk, beiden delen samen waren gewoon fantastisch. En dan kunnen er wel een paar kleine foutjes in zitten, who cares!? Ik heb me prima vermaakt!

avatar van Ricker

Ricker

HRHR, ik mag je wel.

avatar van Drazenko

Drazenko

Een van beste films allertijden. Alleen ik vind dat Rose wel veel ouder uitziet in de film dan 17 jaar..

avatar van veron35

veron35

Maar dat is ook wel haar rol. Ze is zo in het verhaal opgevoed.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

HRHR schreef:

Volgens mij niet.....................

Volgens mij wel....zinloze discussie dit trouwens.

avatar van kimmieyy

kimmieyy

De meeste mensen denken er hetzelfde over als mij: een prachtige film

avatar van Comanchero

Comanchero

Zou ik ook vinden als ik Suzanne heette (oftewel een vrouw)

Ocver generaliseren gesproken zeg...de laatste keer dat ik in de spiegel keek, was ik ook nog gewoon vrouw. En de laatste keer dat ik deze film keek...kan ik me niet herinneren.

Hij kon ermee door. Heb hem gezien toen de hype op zijn hoogst was...en toen ging de hype weer voorbij...

avatar van ikk

ikk

HarmJanStegenga schreef:

Jah, zeg dat wel! Wat mij betreft komt ie ook nog ergens bovenaan, want dat verdient dit prachtige meesterwerk zeker! Erg ondergewaardeerd deze film! Jammer is dat, ik snap niet dat veel mensen deze film kunnen afkraken......

Ik snap het ook niet, maar ieder zijn mening natuurlijk. Als je ten eerste al niet houdt van romantisch gedoe, waarom kijk je dan naar een romantische film? In ieder geval, voor mij is deze film top!

avatar van Drazenko

Drazenko

Je hoeft niet van romantische films te houden, maar toch is de film goed, daar kan je niet omheen. Dus als je op de film gaat stemmen, dan kan je hem moeilijk 3 sterren bijv. geven vind ik. Want kijk eens naar de laatste half uur! Wat je dan ziet, is gewoon super! Dat laatste stuk is al 5 sterren waard;)!

Leland Palmer

De hele film is gewoon geweldig! Zo'n cinematografie als in Titanic zie je bijna nooit! Prachtig gewoon......

JohnStacks

Deze film brengt echt emoties naar boven bij mij...waarom??

Weeet ik niet !!.. Ik verander zo snel met mijn top10 films..omdat ik mijn humeur basseer op films en tot nu toe staat Eternal Sunshine bij mij op 1, en nu deze weer echt raar is dat.

Kate WINslet doet mij wat..ik moest op het einde gewoon janken!!

Kate en Leo zijn de perfect koppel ze keren terug met Revolutionary Road

avatar van Heleentje

Heleentje

Wauw, ik vond deze film gewoon prachtig!! Zo meeslepend, je zit echt op het puntje van je stoel. Zo spannend. Ik huil niet snel bij een film, geen acteur die dat gelukt is, behalve Leonardo DiCaprio!! :O

Echt geweldig acteerwerk, van zowel Leonardo als Kate Winslet. Superrrrrrrrrrrrrrrrrfilm!

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

Heleentje schreef:

Je bent wel vergeten een stem uit te brengen.

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Mooie Film

JohnStacks

Als je als vrijgezel deze film kijkt moet je gewoon huilen uit jaloezie voor leo en kate..prachtig gewoon !!!

Je word er gewoon depressief wakker door..naja lang leve valium !

JohnStacks schreef:

Je word er gewoon depressief wakker door..naja lang leve valium !

avatar van joeypotter

joeypotter

Ik heb deze film denk ik al 10 keer gezien en het blijft een mooie film. De locatie, de kleding...de acteurs...maar vooral het verhaal.

Ik geniet keer op keer van de romantische film....

5* van mij

avatar van Laurietje

Laurietje

Bambi18 schreef:

Een echte klassieker

inderdaad Bambi!!

groot gelijk, typische film voor een filmmarathon

avatar van nele

nele

Geen clichéfilm zoals de meeste romantische films.

Voor de rest: heel mooie film met superacteurs

avatar van zwartexlola

zwartexlola

Hm, ik vind dit een mooie film,

de muziek is gewoon zalig.

De film duurt wel lang, dus je moet eigenlijk in zo'n 'romantische bui' zijn om 'm te zien, vind ik dan.

avatar van arne66

arne66

Ik heb hem net 1 minuut geleden gezien dus ben nog helemaal in de ban van de titanic. Wat een film, wat een muziek wat een meesterwerk.

Gewoon een dikke 5.

ECHT EEN SUPER FILM!!

Ik moet elke keer weer janken

De muziek van celine dion is ook geweldig!

Kortom zeker een 5 * film!!

renee13101993 schreef:

De muziek van celine dion is ook geweldig!

Daar ben ik nog niet eens zo kapot van.....De meesterlijke score van James Horner doet er bij mij voor deze film nog eens een schepje bovenop

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

renee13101993 schreef:

ECHT EEN SUPER FILM!!

Ik moet elke keer weer janken

De muziek van celine dion is ook geweldig!

Kortom zeker een 5 * film!!

Céline Dion heeft maar weinig te maken met de muziek van Titanic. Ze heeft enkel het themalied "My Heart Will Go On" ingezongen, maar ze heeft het zeker niet zelf geschreven. De tekst is geschreven door Will Jennings en de muziek is gecomponeerd door James Horner die, zoals HarmJanStegenga al zei, ook heel de film van muziek heeft voorzien (waarvan het meeste origineel is en enkele tracks niet origineel zijn, zoals "Nearer My God to Thee" dat door het orkest wordt gespeeld in één van de laatste fases van het zinken)

avatar van Gerritj

Gerritj

Wat een afschuwelijke kitzfilm!

Een 3.0 voor de mooie beelden/