• 9.376.783 stemmen

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Tanit Jitnukul

Met onder meer: Supakson Ruengsomboon, Arisa Wills en Krongthong Rachatawan

Plot Khon Len Khong

"Love him, Own him, Kill him."

Een mysterieuze en gruwelijke moord op een welgestelde familie houdt de bevolking in haar greep. Vreemd genoeg liet de moordenaar geen enkel spoor na, waardoor het vermoeden leeft dat de moord verwant is aan het lugubere 'Art of the Devil'. Dit is een vorm van occulte magie die het slachtoffer door fysieke en geestelijke kwellingen uiteindelijk een afschuwelijke dood laat sterven. Wanneer de erfgenamen het huis betrekken gebeuren er de meest vreemde dingen en de familieleden worden één voor één afgeslacht. Een reporter besluit de gebeurtenissen te onderzoeken. Maar wanneer deze hem leiden naar een mooie, fragiele vrouw, vraagt hij zich af hoe hij kan bewijzen dat zij het is die de duivel bespeelt...

avatar van balosa

balosa

zijn er verschillende versies want ik heb een 110 min durende film gezien, moet wel zeggen dat hij niet zo boeide en best iets korter had gemogen, de gevechten zijn wel aardig op zich, maar er mist een hele hoop aan deze film, te langdradig, te weinig diepgang en sommige gedeeltes zijn saai, 2.5*

avatar van stinissen

Waarom stem je dan niet.

avatar van balosa

balosa

*oeps* vergeten

ik zag volgens wij trouwens wel een aantal bekenden uit Bang-Rajang, misschien niet verwonderlijk omdat beide films geregisseerd zijn door Tanit Jitnukul

avatar van The_basser

The_basser

Ik vind hem bij lange na niet zo sterk als Bang-Rajan. Hoewel er meer verdieping is in de personages (in vergelijking met bang-Rajan) vind ik het verhaal hieronder doen lijden. Gevechten waren wel mooi maar waarom ze waren wordt niet uitgediept etc.

avatar van koiboy

koiboy

Film heeft wel een aardig verhaal. Goede muziek. Actie scènes zijn best goed. Alleen aan het beeld kwaliteit ergerde ik me een beetje. De helft van de tijd weet je niet wie wie is en wat bij wat hoort. Maar verder is het een leuke actie film met goede drama.

avatar van The_basser

The_basser

koiboy schreef:

Hier sluit ik me volledig bij aan.

avatar van Kepslock

Kepslock

Hier klopt toch iets niet.

Khon len Khong is een thaise (gore) horror-film, en heeft niets te maken met het verhaaltje (en hoesje) van hierboven.

Zie o.a. ook: http://www.imdb.com/title/tt0444759/

De originele hoes: http://www.thaifilmdb.com/pic/m00405.jpg

De film die boven beschreven wordt + het hoesje (Sema:The Warrior of Ayodhaya) stamt uit 2002 en is een kung fu film (en duurt 103 minuten, niet 96).

(ah, ik zie nu dat de link naar IMDb bovenaan wel klopt..vraag me af waarom een geheel andere film dan als alternatieve titel wordt toegevoegd?)

avatar van Linn

Linn

Zo maar even de film gegevens veranderd zodat het toch de goede film is die bij het hoesje past. Aardige Thaise film die wel wat wegheeft van alle andere aziatische horrorflmpjes maar het toch weer net over een andere boeg gooit. En wel de kant van de zwarte magie en voodoo! Wat best interessant is, ware het niet dat het totaal geen verrassing is wat er aan de hand is omdat dat in het begin al aardig uit de doeken gedaan word wat er zo'n beetje gebeurd is, en dat er natuurlijk zoals in zoveel aziatische horror weer een eng kind opduikt wat we ook al menig maal hebben kunnen aanschouwen.

Al met al zeker een vermakelijk filmpje, dat toch een aantal spannende momenten bevat. En voor liefhebbers van Aziatische horror dus zeker aan te raden is. 3.5* Ik ben toch ook nu wel een beetje benieuwd naar Art of the devil 2...al verwacht ik er nog maar niet te veel van

avatar van spartecus

spartecus

Ben het met koiboy eens,

ik snapte er af en toe helemaal niks van wie, wie was...

ik vond hem erg tegenvallen...een 2*

avatar van Mescalino

Mescalino

Geen slechte horror, maar ik ben het met Linn eens dat het jammer is dat al vanaf het begin duidelijk is hoe de vork in de steel zit.

En inderdaad weer een eng kind.

Film was, in tegen stelling tot wat spartecus zegt, goed te begrijpen.

Aardig filmpje wat me van voor to eind heeft kunnen boeien.

3.5 ster.

avatar van jimbo79

jimbo79

vrij leuke horror die wel vrij saai begint en stom eindigt maar het middenstuk is echt spannend en soms wel goor

inderdaad wel spijtig dat je al ongeveer weet hoe hij in mekaar steekt en hij is heel gemakkelijk te volgen zeker als je eenfan bent van aziatische cinema

ben benieuwd naar deel 2 die niets met deel 1 zou te maken hebben en gezien de trailer heel goor zou zijn

avatar van Thaihenk

Thaihenk

Was niet wat ik er van verwacht had. Het bloed spettert nou niet bepaald van je beeldbuis af, hier en daar wel een bloederige scene of een eng moment, maar niet bijzonder. Maar ik vond het niet echt een slechte film, was ook goed te volgen, en het uit elkaar houden van de personages had ik geen moeite mee, aangezien ik een liefhebber ben van de Aziatische cinema.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond het maar matig.

Niet echt een heel indrukwekkend verhaal, en ik had meer horror en viezigheid verwacht.

Er zaten wel gore scene's tussen, en die waren dan ook wel goed.

Personages leken veel op elkaar, maar ik kon ze aardig uit elkaar houden.

Goed opgezet door de hoofdrolspeelster, naarmate de film vordert kreeg ik toch echt een goede hekel aan haar.

Ik moet toch zeggen dat ik er meer van verwacht had, en het dus wel een beetje tegenviel.

Toch trekt het me wel om deel 2 te zien.

Voor deze film 2,5*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardig filmpje. Het oogt allemaal heel erg aardig maar vooral het acteerwerk rammelt nogal. Alleen Arisa Will en Supaksork Chaimongkol weten te overtuigen. Het is allemaal niets nieuws onder de zon maar dat maakt het zeker niet minder vermakelijk. 3*

avatar van Traxas

Traxas

De tweede is veel beter. Af en toe leuk, meestal saai.

avatar van FillumGek

FillumGek

Vermakelijke film. Niet verassend maar het wist me toch geboeid te houden. Niet eng, hier en daar wat spanning hoewel je toch wel weet hoe het gaat eindigen. Twee grote pluspunten waren Supaksork Chaimongkol en Arisa Will. Allebei erg knap en acteren deden ze ook goed. De daadwerkelijke moorden die werden gepleegd door middel van voodoo waren niks bijzonders dus daar had meer in gezeten. Ook lees ik hier en daar op het net dat de film erg goor is, maar goorheid kwam ik nergens tegen. Misschien alleen de scene met de palingen, of je moet over je nek gaan als iemand wat bloed op hoest... Het probleem om de acteurs uit elkaar te houden had ik trouwens totaal niet.

Ben nu wel benieuwd naar het tweede deel aangezien die positievere reacties krijgt. Heb hem op de pc staan maar zonder ondertitels. Nog even op zoek dus. Voor nu krijgt deze drie dikke sterren. ***

avatar van metaledje

metaledje

wat een boutfilm, ongelofelijk saai, irritante goedkope vertraagde beelden, af en toe echt op soap niveau, je ziet ookal bijna niks kwa bloed en gore.. wat blijft er dus van over? bijna niks.. hier en daar wat goede effecten, das dan ook alles wat deze zogenaamde horrorfilm heeft, en daar geef ik dus een 2* voor

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Vond het geen goede film. Verhaal was wel aardig maar slecht uitgewerkt alle spleetogen leken op elkaar dus moeilijk te volgen. Het beeld was ook niet echt goed. Het geluid was wel ok. De acteurs vond ik toch eeb beetje soapachtig. Kortom voor mij niet meer dan 2*.

avatar van ~Erik~

~Erik~

Zeer matig, veel van de hak op de tak, geen goede opbouw. Het zgn. terugkijken in het verhaal is slordig en acteren is ook niet zo sterk. Deel 2 is iets beter, maar ook niet geweldig.

1,5 *

avatar van sambal

sambal

ugh wat een smerige horrorfilm

je moet er egt van houden

ik geef hem 1,0 *

avatar van funnyman

funnyman

Dit is toch die film met dat enge albino meisje?

avatar van Corcicus

Corcicus

Echt een saaie rotfilm, bah.. Al helemaal niets vergeleken bij het vervolg. Er is niets nasty of inventief aan, het enige wat de personages doen, buiten het slecht acteren dan, is bloed kotsen. Voor de rest noppes, nada. Bah.

avatar van nightbreed

nightbreed

Hier had ik veel meer van verwacht.

Het ontbreekt de film grotendeels aan spanning, alleen de laatste 20 minuten zijn eigenlijk een beetje spannend en interessant.

Het acteerwerk is ook niet bijzonder goed, iets was bij de meeste Aziatische films wel het geval is.

Geen aanrader dus

avatar van Brianna

Brianna

sambal schreef:

ugh wat een smerige horrorfilm

je moet er egt van houden

ik geef hem 1,0 *

Haha, dan moet je ook maar s het 2e deel zien!!!!!!

avatar van Brianna

Brianna

Heb deze film gezien, nadat ikhet 2e deel al had gezien, en moet zeggen dat het 2e deel veel heftiger is, en beter in elkaar steekt. Niet dat deze film slecht is, absoluut niet, kijkt heerlijk weg, spannend, en heeft lekkere gore stukjes.

avatar van sander.h

sander.h

Vond dit geen verkeerde film, maar ook zeker geen topper.

Hij is nergens echt eng ofzo, af en toe wordt er wat gore op de kijker losgelaten, al stelt dat niet zo heel veel voor (zeker niet als je wel wat gewend bent).

Beide hoofdrolspeelsters zijn trouwens wel een lust voor het oog!

Het acteerwerk is hier en daar wat houterig, maar echt storend wordt het nergens. Het verhaal steekt goed in elkaar en is ook goed te volgen. Nadeel was wel, zoals anderen ook al aangaven, dat je vanaf het begin al weet hoe en wat.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film, had er eigenlijk wel wat meer van verwacht, matig acteerwerk.

avatar van Querelle

Querelle

Bagger. Nodeloos niet-chronologisch script, lelijk camerawerk, slecht geacteerd en veels te weinig spannende momenten. Tegen het eind begint het nog de goede kant op te gaan met o.m. dat blonde meisje maar dan is het al te laat. Wie een goede voodoo film wilt zien moet eens naar een deel uit de omnibus Takut: Faces of Fear kijken, daar wordt het gegeven ook met wat meer humor gebracht.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Lekker tussendoortje.

Niets bijzonders, al is de basis die hier word gelegd een erg toffe waar veel mee gedaan kan worden. Helaas blijft het hier op een redelijk niveau en voelt het nergens speciaal aan. Maar dat hoeft dan ook niet altijd, makkelijk wegkijkertje dat met enkele leuke ideeën je toch weer anderhalf uur weet te vermaken.

Aan de reacties bij deel 2 te zien heb ik nog wel iets om naar uit te kijken, ben erg benieuwd geworden. Dit eerst deel was iig niet slecht. 3*

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Niet al te bijzonder werkje, dat buiten het basisconcept om niet heel veel biedt.

De leukste momenten waren voor mij nog de zwart-wit beelden, dat waren nog de enige stukken waar ik nog een beetje dat revenge-gevoel bij kreeg.

De 'hoofdrolspeelster' (de schoonzus) had wel iets en deed me gek genoeg soms aan een Thaise versie van Elisha Cuthbert denken (vraag me niet hoe ik bij die vergelijking kom).

Het voelt soms wat traag, maar verder best weg te kijken, en legt een goede fundering voor een topper in spe (die aan de scores van de volgende delen te zien, daar al zou kunnen zijn).