• 9.376.839 stemmen

Independence Day (1996)

Actie / Sciencefiction | 145 minuten / 153 minuten (special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 145 minuten / 153 minuten (special edition)

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum

Releasedatum: 3 oktober 1996

Plot Independence Day

"Don't make plans for August."

Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levinson (Jeff Goldblum) er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.

Capt. Steven Hiller

Constance Spano

Albert Nimzicki

Marty Gilbert

avatar van Theunissen

Best wel een leuke film om naar te kijken en in het begin is hij ook nog zelfs boeiend en spannend. Het begin van de film is na mijn mening het beste stuk van de film, daarna is er een te hoog Amerikaans overwinning en drama gehalte en is het einde zeer matig.

De special effects zijn heel mooi gemaakt. en de beelden zijn ook mooi om te zien. De film deed me overigens erg denken aan de serie "V" welke een aantal jaren eerder werd uitgebracht.

Er spelen best wel veel bekende acteurs in mee maar niet iedere acteur doet het goed in deze film. Zo vond ik de vader van Jeff Goldblum vreselijk en ook nog eens overbodig. Dit geldt ook voor de professor in het Area 51 complex. Gelukkig is de laatste snel uit de film. Ook de steeds bezopen vader van de 2 jongens is niet leuk (en zeker niet grappig).

Maar goed het blijft opzicht een leuke film om te kijken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik vond dit bij het uitkomen van de film al een zeer goede SF-prent, en nu na al die jaren vind ik hem nog steeds de moeite waard om te kijken.

Het verhaal is simpel en de uitwerking is goed.

Goede rollen voor Will Smith, Jeff Goldblum en Bill Pullman, en verder nog enkele grote en minder grote namen.

Ik heb me in de 2 en een half uur niet verveeld, het blijft een blockbuster van formaat.

avatar van Mar10e

Mar10e

Toegegeven: zó Amerikaans dat je er éigenlijk kromme tenen van zou moeten krijgen. Eigenlijk ...

Kijk met een knipoog, en je hebt er geen last van. Ik heb me enorm vermaakt met deze film! Zo erg zelfs dat ik hem nu even "meeneem" van de euh ... *kuch!* in extended version. Heb de film al lang niet meer gezien en weet zeker dat zoonlief er net zo van zal genieten.

avatar van tn2543

tn2543

Het verhaal is echt zooo goed! Maar ik vond de uitwerking op sommige momenten niet zo overweldigend. De Aliens vond ik er heel nep uitzien, en dat deed me toch een beetje denken aan 'goedkoop' waardoor ik deze film echt niet hoger heb kunnen geven dan een 3,5. Maar het eerste uur vond ik echt geweldig!!

avatar van helleke

helleke

Na lange tijd nog eens terug gezien.

Mooi gemaakte SF-film.

Vermakelijk filmke met zoals we van de meeste Amerikaanse films een happy ending.

In het begin irriteerde da stemmeke mij enorm van diene baas waar Goldblum werkte.

Het leek wel of ie met zo'n apparaatje praatte.

3 sterren.

avatar van tn2543

tn2543

-0.5*

Misschien dat je iets langer moet kijken dan 2,5 minuten?

tn2543 schreef:

Misschien dat je iets langer moet kijken dan 2,5 minuten?

Houden de cliché's dan op?

- Stof waait op de maan

Dit is overigens grappig genoeg vaker wel dan niet het geval in films heb ik gemerkt.

kos schreef:

Wat ik ook echt niet snap is dat de filmmakers niet gebruik maken van de beklemmende stilte. Altijd die domme rumble van motoren als zo'n schip langs zweeft.

avatar van henk__l

henk__l

Een van de betere science-fiction films uit Amerika. Jammer van het amerikaanse einde. Maar het einde is iig beter dan bijvoorbeeld War of the World (2005).

4 sterren omdat het goede special effects bevat, en omdat het verhaal voor een sf film zeer goed is.

avatar van The Oceanic Six

Wat een slechte cijfers geven jullie zeg. Ik vind dit echt een heerlijke film. Will Smith is als actieheld altijd goed. Lekker zijn typerende cynisme erbij en je hebt een prima hoofdpersonage. Het verhaal is niet bijzonder maar wel aardig goed uitgewerkt. Ik vond de alien dreiging beter dan in heel veel films uitgewerkt. Je voelde echt de angst voor vernietiging. Voor een film van nu 12 jaar terug waren de effecten zeker niet slecht. Het is allemaal wel aardig verAmerikaans moet ik zeggen. Zij zijn de helden die iedereen redden blabla maar daar maak ik een film niet op af. Dit is typisch een film die je moet liggen. Mij lag ie prima en ik heb me er goed mee vermaakt. Will Smith weet een film vaak beter te maken dan de film zou zijn zonder hem.

avatar van Defnoch

Defnoch

zeer goeie film

avatar van etherman

etherman

deze wel zo vaak gezien!blijft echt super!

avatar van dennis1979

dennis1979

Ik kan er ook niets aan doen, maar ik blijf ID ook een heerlijke film vinden. Ik ben eigenlijk niet zo van het Science-Fiction genre maar deze film verveelt gewoon niet. Komt ook omdat de combinatie Smith / Goldblum aanstekelijk werkt. Deze film heeft het zelfde effect op mij als het eerste deel van Jurassic Park. Die kan ik ook eindeloos blijven kijken.

avatar van dennis1979

dennis1979

-0.5*

Ook ik wil nog even reageren op jou post. Vooral het gedeelte waarin jij schrijft: "STOF WAAIT OP DE MAAN"

Het verwaait niet, de voetstappen vervagen door trillingen.

Ook dit is ongeloofwaardig als je er over gaat nadenken, maar waar hebben we het over?? We kijken naar een film die gaat over een invasie door buitenaardse wezens?! En wij discussiëren over het stof dat wel of niet verwaaid op de maan? Kijk gewoon de film zonder er al te veel over na te denken, daar is hij helemaal niet voor bedoeld. Independence Day moet entertainen, en dat doet hij naar mijn mening prima.

dennis1979 schreef:

Okay, maar een beetje realisme mag ook wel weer.

Roland Emmerich heeft met zijn onzin-films als regisseur bij mij helemaal afgedaan (The Day after tomorrow is ook als zo'n ongeloofwaardige draak van een film!).

Dit soort films zijn gewoon een belediging voor ieder intelligent denkend mens!

@Combi:

Laat ik de laatste zin nuanceren tot:

De scenarios van dit soort films zijn gewoon een belediging voor ieder intelligent denkend mens!

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Baggerman schreef:

Okay, maar een beetje realisme mag ook wel weer.

Dit soort films zijn gewoon een belediging voor ieder intelligent denkend mens!

hangt ervan af wat je onder intelligent verstaat!!

combi schreef:

hangt ervan af wat je onder intelligent verstaat!!

Intelligentie is een conglomeraat van verstandelijke vermogens, processen en vaardigheden, zoals:

abstract, logisch en consistent kunnen redeneren,

relaties kunnen ontdekken, leggen en doorzien,

problemen kunnen oplossen,

regels kunnen ontdekken in schijnbaar ongeordend materiaal

met bestaande kennis nieuwe taken kunnen oplossen,

zich flexibel kunnen aanpassen in nieuwe situaties

zelfstandig kunnen leren, zonder directe en volledig instructie nodig te hebben.

avatar van combi

zich flexibel kunnen aanpassen in nieuwe situaties

dus bijna niemand.

combi schreef:

dus bijna niemand.

Inderdaad. Maar goed dat die aliens in deze film nóg minder intelligent waren......

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Mooie special effects maar dat was het dan ook wel. De film is doorspekt van het patriotisme. Het is te bizar voor woorden dat zo'n straaljagerpilootje het alien-ras inmaakt terwijl zij superschepen hebben met laserstralen die hele gebouwen kunnen vernietigen. Het Amerikaanse leger bestaat grappig genoeg uit allemaal sukkels. Het zou leuk zijn om eens een rampen sci-fi film te zien waarin mensen realistische beslissingen maken in plaats van de held uit te gaan hangen. Ik weet niet aan welke regisseur ik een grotere hekel heb: Roland Emmerich of Michael Bay. 1,5*

avatar van rico_defender

rico_defender

Mensen snappen ook niet hoe je bepaalde films moet kijken volgens mij?

een lekkere popcorn film die barst van de actie oke een beetje te Amerikaans maar kijk er doorheen en oordeel de film als een popcorn film.

kijk een film zoals the shawshank is een serieus gemaakte film dan moet je hem ook zo beoordelen

avatar van smettipie

smettipie

waarschijnlijk beste film in zijn genre!!!!!!

4/5 **

smettipie schreef:

waarschijnlijk beste film in zijn genre!!!!!!

4/5 **

Welk genre? Ongeloofwaardige films?

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

rico_defender schreef:

Mensen snappen ook niet hoe je bepaalde films moet kijken volgens mij?

Je hebt goede popcornfilms, en je hebt slechte popcornfilms.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Baggerman schreef:

Welk genre? Ongeloofwaardige films?

science fiction, er zijn heel veel ongeloofwaardige films maar daarom zijn ze toch niet slecht....

JTV-kijker schreef:

Ja, ik weet dat je Fantasy en SF-films met een korrel zout moet nemen, maar hier heb je er wel hele strooiwagens vol nodig!

Overigens ben ik wel heel erg fan van deze genres, maar gaten in de plots van Roland Emmerich zijn altijd wel enorm groot (en werken voor mij als zwarte gaten!)

avatar van Biglia

Biglia

schaamteloos Amerikaans patriotisme, bah

avatar van wwelover

wwelover

Vond hem vrij weinig aan. Belachelijke special effects kan ik me herinerren.

Af en toe leuke actie/spanning. En Smith is wel ok