• 9.377.215 stemmen

Independence Day (1996)

Actie / Sciencefiction | 145 minuten / 153 minuten (special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 145 minuten / 153 minuten (special edition)

Geregisseerd door: Roland Emmerich

Met onder meer: Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum

Releasedatum: 3 oktober 1996

Plot Independence Day

"Don't make plans for August."

Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levinson (Jeff Goldblum) er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.

Capt. Steven Hiller

Albert Nimzicki

Marty Gilbert

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Voor toen spectaculair met schitterende special effects, voor nu gedateerde effecten en weinig origineel plot.

avatar van euroburger

euroburger

Mister_Movie schreef:

Onbegrijpelijk dat deze geweldige film een stemgemiddelde krijgt van maar 3 sterren. Echt onbegrijpelijk. Een van de beste science-fictionfilms ooit gemaakt. Die Amerikaanse propaganda, ok, is storend, maar dat is echt het enige wat fout is aan deze film !!!!!

Ik sluit me aan bij het hoge nivo voor een film als deze, het begint allemaal uiterst boeiend en ik dacht " mijn god, de moeder der SF-filmen......maar wanneer de aardbewoners eindelijk aan zet zijn, is het gedaan met het realisme en kan ik mijn kleine kinderen op de bank zetten: een virus uploaden in een alien computer, terwijl die in een mac of een linux bak al zou falen. Het neerhalen van de schepen die weliswaar hun schild kwijt zijn, maar ineens ook geen buskruit meer aan boord hadden. De technieken maken de film dus niet, zo blijft het een roggel op de gloeiende plaat. Onvergeeflijk, , pure kolder met een 'verhaal' dat een buurthuis poppenkast onwaardig is.

avatar van kiriyama

kiriyama

Zwaar klote, vooral het eind waar ze zo stoer gaan doen. Amerika is onze bevrijder, dank jullie wel, blablabla.

niet voor mij 1.5*

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

een goeie film van Will Smith. zoals we gewend van hem zijn. krijgt een goeie 3*** van mij..

jack-sparrow

zeker zeer een goede film . ik ben zelf een super goede film van amerika

en zelfs ik vier independence day op 4th of july

ik bedoelde super grote fan van amerika

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Gelukkig redt amerika de rest van de wereld weer eens van de baddies, pfff

jack-sparrow schreef:

oh foutje zie hierboven ik zei : ik ben zelf een grote film van amerika

ik bedoelde super grote fan van amerika

Ik hoop dat je doelt op het land zelf en niet op het weerzinwekkende maatschappelijke systeem aldaar, om nog maar te zwijgen van de aanslagen enscenerende regering

avatar van Martijn13

Martijn13

Ik heb genoeg films gezien van de jaren 40 tot nu om gerust te kunnen zeggen dat dit een absolute klassieker is. De enige science fiction met overweldigende special effects die hun impact op het verhaal hebben, humor, en een happy end. Natuurlijk het bekende verhaal dat Amerika de wereld redt, of het onaannemelijke scenario van een ufo hacken, maar toch blijft overeind dat dit soort dingen theoretisch mogelijk is. Wie weet waren onze computers wel afgeleid van de technologie aan boord van het neergestorte ruimteschip uit Area51. Je moet films niet te kritisch bekijken. Een ander voorbeeld is Blair Witch. Als je je gewoon laat entertainen en verrassen dan zie je een hele andere film, namelijk zoals hij bedoeld is.

Independence Day zag ik in de bioscoop in Australie en daar stonden ze er voor in de rij. Terecht. Totaal onovertroffen, wat critici ook zeggen. Ik hoop op een vervolg.

avatar van fabbyke

fabbyke

Ja inderdaad, Independence Day is ook een heel vermakelijke film voor mij en ik heb me aan niets gestoord aann het verhaal of aan wat dan ook gewoon een goede sci-fi film.

avatar van Haaf

Haaf

Wat een lachwekkend stukje propagandamateriaal.

Toby N. Tucker schreef:

ja ik bedoel het land zelf ( laat daar geen misverstand over zijn .)

avatar van Pvt. Sanders

Pvt. Sanders

Zeker een vermakelijke film maar wel pro amerikaans helaas..

3,0

avatar van Fransle

Fransle

janken met de pet op..

avatar van murtcelP

murtcelP

Goeie special effects, leuke actie maar allemaal wel erg amerikaans. Maar in 1996 toch een vette film. ***

avatar van Ascari

Ascari

ik vindt dit wel een heel goede film, de beste science fiction film die ik ken.. alleen die propaganda. 'this day is independence day'

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Hij is erg bekent geworden door zijn goede special effects

Jammer genoeg niet mijn smaak...

avatar van Tun-89

Tun-89

Deze film keek ik toen ik nog wat jonger was, toen was die net nieuw.
Ik vind dit een hele goeie en zeer vermakelijke
Actie-Science-Fiction.
Met een hele Leuke rol van Will Smith.
goeie special effects. spanning. actie.
En soms ook wel eens grappige stukjes,
zoals Will Smith met die alien

Vermakelijk actie filmpje..

avatar van Esset

Esset

Voor 1996 is dit een erg goede productie! De sfeer op het moment dat boven de wereldsteden huge schotels verschijnen komt heel goed over (op mij althans). Het Amerikaanse chauvinisme (alles is veilig, ons overkomt niks, alles onder controle) moet je denk ik voor lief nemen. De US President is lekker gecast, hij komt echt zo stereotypisch over. Minpunt is, wat vaak genoemd is, het vrij zwakke verhaal, SPOILER waarbij Amerika -uiteraard- de wereld redt.

voor mij 4*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Zet het dan ook in een spoiler Esset.

avatar van sjips

sjips

Ik heb me prima vermaakt met deze film,

en vond de vernietiging van de grote steden

door de allien`s bewonderingswaardig in beeld

gebracht.

Jammer was de rol van de presidentvrouw die

eerst een helikoptercrash overleefde daarna

met andere meereisde om vervolgens na enige

tijd alsnog te sterven in bijzijn van man en kind.

avatar van italian

italian

Opgeblazen en dom is het wel, maar ook enorm vermakelijk

De film bestaat voornamelijk uit nog goed ogende special effects, een cast vooral bestaande uit B-sterren ( lees : niet populaire en gekende sterren, muv Will Smith maar die zie ik niet als acteur ) en het typische clicheverhaaltje dat zulke films zo vermakelijk maakt.

De massascenes zien er wel machtig uit en op momenten lekker ouderwets zoals de aanvallen van de ufo's die me aan die jaren 50 sf-films deden denken

Natuurlijk is alles in functie van de special effects die er nog redelijk tot goed uitzien. Was wel nodig anders zou deze film het geen jaar volgehouden hebben.

Verder heeft de film nog heel wat tenenkrommende toespraken van de president, bruiloftscenes en laat zien uit welke debielen het Amerikaans leger bestaat : domme venten met een grote mond worden daar blijkbaar met open armen ontvangen

Erg, erg jammer van het -ik krijg er nog altijd rillingen van- ultramelig einde nog eens voorzien van sigaren

Maar ja, kunnen ze hen moeilijk kwalijk nemen. Wat zouden zulke films zonder zulk eindes zijn. Niets dus

Eigenlijk een heerlijk naïeve film.

In mijn tienerjaren vond ik hem schitterend, nu kijk ik er veel gematigder naar. Leuk entertainment, en zeker niet meer dan dat .

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Een bijzonder onderhoudende en zelfbewuste blockbuster; 'Independence Day' slaagt waar menig hedendaags filmgeweld faalt.

Bewonder daarbij allereerst de knappe special-effects, die zich vandaag de dag nog steeds staande kunnen houden.

En geniet bovendien van het stoïcijnse acteerwerk en de geknipte rol van fresh from 'The fresh Prince' Will Smith.

Maar probeer vooral niet te letten op het bijna stinkende en patriotische laatste half uur (inclusief ongeloofwaardige plotwendingen), aangezien je zo een aangenaam en verrassend 'kalme' blockbuster aan je neus ziet voorbijgaan.

Dé geknipte vorm van entertainment, dat zich zonder moeite boven de gruwel van Michael Bay en consoorten plaatst.

Een dikke 2.5*

avatar van hollandpride

hollandpride

de film blijft leuk om te kijken erg leuk in elkaar gezet. vooral dat ene stukje blijft me bij, welcome to earth en boem klap voor zijn bek een 4 krijgt deze film van mij

avatar van reporterxyz

reporterxyz

Ik heb net de film nog eens gezien op TV. OK, het is allemaal "America, the Great, America, the Brave", maar best een plezant filmpje om naar te kijken.

Dus verstand op nul, blik op oneindig, en genieten maar....

Natuurlijk niet te erg bij nadenken, maar dat heb ik al gezegd.

avatar van P8rb

P8rb

Ik vond hem wel indrukwekkend.

3,0

avatar van WeZet

WeZet

Een prachtige film met de voor toen mooi special Effects. De sfeer zit er in het begin erg goed in maar zoals velen weten wordt het op het een beetje cliché want de aliëns kunnen zogenaamd niet meer schieten.\

*4.0*

avatar van Zenview

Zenview

Ik vond er helemaal niks aan.

Het einde was veel te overdreven.

Bijvoorbeeld waneer het moederschip van de aliens vernietigt wordt.

Dan zie je allemaal mensen uit verschillende landen die dan zitten te juigen dat Amerika ons heeft geredt enz.

De hele film moest over Amerika gaan.

toch nog een 1,0* voor de verouderde special effects