• 9.378.150 stemmen

Get Rich or Die Tryin' (2005)

Misdaad / Drama | 117 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Jim Sheridan

Met onder meer: 50 Cent, Joy Bryant en Terrence Howard

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Get Rich or Die Tryin'

"If you think you know the story... You don't know the man."

Losjes gebaseerd op het echte levensverhaal van rapper 50 Cent, is dit het verhaal van een drugsdealer die besluit zich op zijn grote passie te storten: hip-hop. Om een fatsoenlijke carrière als rapper van de grond te krijgen, zal hij echter eerst afstand moeten nemen van de criminele wereld...

avatar van as

as

ToNe schreef:

Ja, dat betwijfel ik dus.

'Die Tryin'' om dat niveau te onstijgen vind ik een valide reden, gezien de omstandigheden in de VS, voor een kruimeldief als 50.

Iemand neerknallen zie ik nooit als een valide reden om je te ontworstelen uit een bepaald milieu..

avatar van ToNe

ToNe

Volgens mij 'ontworstelt' hij uit het milieu door te gaan rappen ipv door te gaan met dealen en moorden.

avatar van mister blonde

mister blonde

heb in ieder geval nog nooit iemand gezien die zo trots is op het feit dat ie is neergeschoten...

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

De film verovert zelfs al een plaatsje in IMDB's bottom 100!

avatar van mister blonde

mister blonde

zie nu trouwens pas de poster (let er nu pas op). wat een verschrikking zeg. (en nee, ik ben geen 50 cent hater, vind hem op zich wel grappig).

avatar van joriskuk

joriskuk

k zou de film er graag willen zien. het lijkt me een geweldige film.

Illuvatar

get rich or die tryin met 50 cent : 2.4 (op imdb)

in the mix met usher: 1.4

you got served met omarion: 2.1

Urban Menace met Snoop, Ice T en Fat Joe: 1.7

When will they learn?!

avatar van damon

damon

Illuvatar schreef:

get rich or die tryin met 50 cent : 2.4 (op imdb)

in the mix met usher: 1.4

you got served met omarion: 2.1

Urban Menace met Snoop, Ice T en Fat Joe: 1.7

When will they learn?!

zolang er dit soort mensen bestaan (zie onder)

joriskuk schreef:

k zou de film er graag willen zien. het lijkt me een geweldige film.

avatar van Jelleos

Jelleos

ach ja, ik denk dat je in die soort omstandigheden opgroeit dat je toch anders erover denkt dan je er nu over denkt!

hij is een gangsta rapper dus het zou raar zijn dat hij in de film een romanticus gaat spelen he!

in een intervieuw onlangs op mtv zei hij dat hij niet trots is op wat hij allemaal gedaan heeft maar dat het gebeurd is en daar kan hij niets meer aan veranderen maar ondanks alles heeft hem dat toch tot 50 Cent gemaakt en ik denk dat hij zeer succesvol is in wat hij doet!

damon schreef:

zolang er dit soort mensen bestaan (zie onder)

8 Mile was wel goed toch? Dus sommigen kunnen het wel.

Turkeyloverz schreef:

8 Mile was wel goed toch? Dus sommigen kunnen het wel.

Ja, maar die heeft dan ook een stuk meer charisma dan 50Cent en lijkt mij ook een stuk intelligenter (niet dat dat enige garantie is voor goed acteren maar toch)

avatar van The One Ring

The One Ring

Jelleos schreef:

De bedoeling is dat hij helemaal niet meer acteert.

The One Ring schreef:

De bedoeling is dat hij helemaal niet meer acteert.

wie weet als dit een succes wordt dat hij nog wel eens terugkeert naar het witte doek.

Misschien is een komedie wel iets voor hem.

Iets zoals Ace ventura waar hij veel rare gelaatstrekkingen moet doen

Illuvatar schreef:

Misschien is een komedie wel iets voor hem.

Iets zoals Ace ventura waar hij veel rare gelaatstrekkingen moet doen

Ik hoop dat je een grapje maakt.

Wat doen julie nou weer eens Negatief joh..

er zijn genoeg 50 cent-fans die het willen zien

ik snap niet waarom julie dit zo uitlachen!!

misschien omdat het julie type niet is ??

maja er zijn ook een hoop mensen die

star wars geen donder aan vinden

en toch hoef je niet zo over een film te gaan doen

wie weet doet de film het wel goed

en trouwens het is gemaakt voor 50 cent-fans

maja ik heb genoeg gezegd hoop ik

Ik ga me Jedi-Trucjes ff uitproberen

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Tjaa ik begrijp het ook niet, ik bedoel over de muziek van 50 Cent hoef ik niet te spreken maar om hem nou gelijk af te kraken .

Als ik het verhaal bekijk en de trailer zie denk ik dat het maar een standaart ''gangster'' filmpje zal worden, maar daarover kan ik niet beslissen wie weet of de film goed is.

Verder vind ik niet al films met rappers slecht zoals 8 mile en New Jack City, maar ook comedies als Don't Be a Menace en How High vindt ik wel aardig.

Misschien zal het wel aan me leeftijd liggen, maar serieuse komedies zijn soms wel leuk, maar dan niet om de grappen en dat vindt ik wel bij flauwe komedies (Scary Movie).

Vooral als ik met een paar vrienden ben zijn dit wel de leukste komedies om naar te kijken .

avatar van Judicael

Judicael

ja ze kraken meer af omdat het 50 cent is.

De film lijkt me best leuk

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Zelfs de fans van 50 cent kunnen de IMDB rating niet verhogen, de film wordt gezien als een van de slechste films allertijden. Over een paar dagen worden de razzies volgens mij bekent gemaakt, ik durf dan ook te wedden dat zowel Sheridan als Jackson een nominatie zullen krijgen.

avatar van qqscarqq

qqscarqq

ik heb hem nog niet gezien maar hij lijkt mijn niks!

avatar van PeterIsDopie

PeterIsDopie

Ik ga m uit principe niet kijken..

pff die gast is zo zielig.

als al die nep hiphoppers die film gaan kijken word 50 wel rijk (get rich) mr in de top 100 komt ie nooit( die trying)

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Fredo Corleone schreef:

Tja al die oscars en razzies etc. vindt ik tegenwordig maar commercieele onzin en vooral die razzies.

pff niks te doen en dan maar eff iemand afkraken.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Fredo Corleone schreef:

Zal zeker niet in die bottom blijven , zeker geen Sheridan ...

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Denk je?

De film stond een maand geleden nog tussen de 50 slechste films allertijden, nu staat die zelfs tussen de 20 slechste allertijden. Sheridan is een goede regisseur, er gaan ook geruchten dat hij dit project accepteerde om geld te verdienen voor zijn projecten.

avatar van Channa84

Channa84

Dit lijkt me echt geen leuke film. Eminem heeft hetzelfde gedaan, en nou gaat hij het ook doen. Ik vind 50cent sowieso een sukkel! Ga deze film zeker NIET kijken.

avatar van MovieFreak2

MovieFreak2

hij lijkt wel een beetje op de 2de eminem...die had ook een film! en nu komt 50 cent eraan...nja.....pffff

Nou het staat op IMDB op nummer 21 Flop.

Maar denk je nou echt dat Mtv of Tmf of de HipHop-Gemeenschap daar echt iets om geven..

Ik zie daar ook You Got Served in het rijtje maar die film is puur om het dansen..

Goddammn zeg..Snap dat dan misschien moeten HipHopfilms maar niet toegevoegd worden op de site en ook niet op IMDB geintroduceerd worden

hoe dan ook 50's film is een grote succes in amerika hoorde Ik....Bekijk de film en creer eens een beeld

Wat mooi was is de Scene waarin 50 zee 'I'm Gonna Kill Him'

NO NOT LIKE THAT !!

Schelpvandezee schreef:

en trouwens het is gemaakt voor 50 cent-fans

Bekijk het eens vanuit de ogen van 50 Cent ''haters''..

er zullen ongetwijfeld veel mensen zijn die met vol afschuw hiernaar zitten kijken, of gewoon een lage beoordeling geven (zonder te kijken) om de gemiddelde omlaag te halen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Ik ben een 50 cent hater maar ik ben toch echt wel benieuwd naar deze film. 50 cent, tis echt een triest gozertje.

avatar van Salto

Salto

Recensies, Razzies, IMDB top 100, imdb bottom top 100.. pfffffff

Wanneer gaan mensen nu eens hun EIGEN visie ontwikkelen en volgens hun eien mening leven...

Jullie hebben de film niet eens gezien en kraken em al volledig af...

Curtis Jackson heeft nooit gezegd dat hij de nieuwe Pacino of de nieuwe Johnnie Dep is van de filmwereld. Ze willen met zulke films laten zien hoe ze in zulke situaties terecht zijn gekomen dat ze gingen dealen of wat dan ook.

Hij is er niet trots op... Maar als iemand van de negatievelingen als zwarte zoon van een crackverslaafde moeder en anonieme vader in South Jamaican Queens moest leven... Zou je dan ook niet aan de hele wereld willen laten zien hoe het daar aan toe gaat... Of de film nu slecht is of goed....

avatar van silverfaustx

silverfaustx