Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Sean Connery, Nicolas Cage en Ed Harris
Releasedatum: 27 juni 1996
Bekijk via Disney+
Plot The Rock
"Alcatraz. Only one man has ever broken out. Now five million lives depend on two men breaking in."
Een groep mariniers bezet met een berg chemische wapens het eiland Alcatraz. Ze eisen 100 miljoen dollar als goedmakertje voor de families van dode soldaten. Wordt er niet betaald, dan zullen er 15 raketten met het dodelijke VX-gas richting San Francisco gaan. Een team, met onder andere wapenexpert Stanley Goodspeed, en voormalig Alcatraz gevangene John Mason, wordt ingezet om de aanvallen te voorkomen.
John Patrick Mason
Carla Pestalozzi
Jade Angelou
Captain Darrow
Bloedhond
mischien niet al te realistisch maar wel een verdomd goed verhaallijn
daar mogen wij ons petje voor af doen
FunkStarr
- 1922 berichten
Leuke film maar vind het absoluut geen topper.
Hij is zeer vermakelijk met een leuk verhaal, maar toch vind ik het aan de andere kant niet een hele bijzondere (actie)film.
Zoweiso vind ik dat Sean Connery de film naar een hoger niveau brengt, en Cage en Harris zijn ook prima gecast.
erkin17
vond het echt en goede film
lekker veel actie die ook goed zijn g
gewoon top
Sjoerd111
Zeer goed voor het genre. heel diepgaand is het natuurlijk niet, maar door een redelijk origineel thema, aardig acteerwerk en zeer goede actie blijft de film vermaken. In ieder geval de beste Michael Bay film. Storend is inderdaad de platte humor en helaas ook weer een clishé liefdesverhaaltje (dat gelukkig op de achtergrond blijft).
Op één op andere manier heb ik een speciale band met deze film waardoor ik hem elke keer op TV weer kijk.
briek
Zwaar overdreven actiefilm, maar veel wordt hier goedgemaakt door de sterke acteerprestaties, de goede special-effects en de zeer mooie filmmuziek van alweer maar eens Hans Zimmer.
Zeer vermakelijke en vlotte actiefilm met geweldige cast. Met name Connery steelt de show in deze videoclip-achtige achtbaanrit. Goed.
Skrean
Na deze goede recencies valt er niets meer aan toe te voegen, of toch.. Blockbuster!!
niethie
Vroeger eens een keer gezien, toch wel een van de leukste filmpjes die Bay gemaakt heeft, de film zit leuk in elkaar, de acteurs deden het leuk en op actiegebied stelt het ook zeker niet teleur. Een minpunt vond ik toch dat het op een gegeven moment allemaal veel te lang duurde. Twijfelgeval, houd het voorlopig maar op-
3 sterren.
Tha Luz
Vette actie film!Lekker tempo geen gezeik gewoon gelijk to the point komen:P
ajckiller
In tegenstelling tot de meeste actiefilms van deze tijd was deze redelijk realistisch. Alleen vond ik een paar dingen wel een beetje nep. Om er maar een te noemen: als die Hummel 16 raketten steelt met dat gas erin, waarom is het aan het einde dan allemaal bluf? Hij had het ook met 2 ofzo kunnen doen. Verder: Als Stanley de laatste raket ontschadelijk maakt, op de vuurtoren, dan stormt zo'n gast op hem af vanaf beneden. Er staat er ook nog een te schieten vanaf een ander gebouw. Hij pakt in die scene nog net op tijd zo'n balmet gas, voordat die van de vuurtoren af viel. Als hij even later die gasballetjes aan elkaar in zo'n gat legt, waarom dan niet die ene die hij net op tijd pakte? Hij zou niet kunnen weten dat hij dat ding later in de bakkes van die soldaat zou douwen. Verder waren er nog meer, maar dat gaat te lang duren. Met deze films vind ik het jammer dat de regisseurs enzo te weinig tijd hebben besteed aan de details. Met die laatste gasbal konden ze nog beter verwerken in de film dan dat ze nu gedaan hebben. Maar als je niet kijkt naar de details, en gewoon even gaat relaxen, vind ik hem 4,5 sterren waard. Als je kijkt naar de details en het verhaal 3 sterren. De muziek maakt dat weer goed, past er heel goed bij.
xzaz
Het ging hem om 't dreigen en 't aandacht vragen over huurlingen (was het toch?) die nooit wat hebben gehad voor het land waarvoor zij vochten. In het begin stukje zie je dat hij tijd heeft om zoveel te jatten.
Vergeten en geen tijd voor? Hij stond toch onder vuur?
ajckiller
Vergeten en geen tijd voor? Hij stond toch onder vuur?[/quote]
Hij had er best de tijd voor. Hij pakt dat touw met die bolletjes eraan met dat andere balletje in zijn hand... Die kon hij er net zo goed bij leggen. Ik vind nog steeds dat de details beter verwerkt konden worden.
Travolta_Jackson
Als 13-jarig jongetje was dit samen met Con Air en Face/Off mij favoriete film (niet gek dat Cage me favorieten acteur was) alle drie de films op VHS en nog altijd vermakelijk. De humor en de actie liggen elkaar goed en het duo Cage Connery is qua duo niet op de meest voorhand liggende maar het pakte erg goed uit. Alleen had ik liever een ander bad guy willen zien.
streeft naar de 4 maar moet toch een 3,5 geven
dikkop
Een van de beste films in zijn genre. Geweldig gewoon! Topacteurs, topregisseur en topverhaal.
Tonypulp
Erg genoten van deze film,
Genoeg aktie om het spannend te houden en een goed verhaal.
Topacteurs en fantastische regie.
Errie
het vind en blijft een goede film.
Heb hem al een paar keer gezien en blijft super.
Heerlijk om naar deze film te gaan kijken. Kijkt makkelijk weg.
G to the J
Wat een voorspelbare!#*!@()#*!@)(#*!)@(#*)( film.
Er zijn betere films dan the rock...
wat een triestgeval.
maar het is wel net een kleine 1 waard.
Starmaster501
ik zie het als een standaard actiefilmpje. daarvoor geef ik een 3
dikkop
Ik heb deze film al zo vaak gezien en toch vind ik hem nog steeds niet vervelen. Echt een hero-film.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
The Rock is een erg goede actiefilm met goede humor, acteerprestaties, special effects en muziek. De film bleef van begin tot eind boeien en Sean Connery had een heerlijk personage, dat hij ook erg goed speelde. Ook Nicholas Cage en Ed Harris zetten beiden een goede rol neer. Dat de muziek van Hans Zimmer was, hoorde ik meteen al de eerste paar minuten. Hij heeft herkenbare, maar ook heel erg mooie muziek.
Prima film van Bay.
Cijfer van een schaal van 1 op 10: 7.8
Hier op moviemeter: dikke 3,5
mrwhite
the rock is de beste actie film ooit gemaakt als er iemand één beter vind mag je gerust een brtje zenden om meer uitleg te geven.
met sean connery,nicolas cage en ed harris heb je drie super acteurs die verantwoordelijk zijn voor films als Rising Sun,The Untouchables,Indiana Jones and the Last Crusade,Leaving Las Vegas,Snake Eyes,Red Rock West,The Abyss,A Beautiful Mind,The Truman Show en nog veel meer.
en ook michael bay de regiseur van deze schiterende film
met muziek waar je voor smelt(hans zimmer)is dit meer dan ooit de beste in zen genre prachtige actie scene's,humor,drama en prachtig in één gestoken verhaal David Weisberg,Douglas Cook
tijn79
Een ontzettende over de top Michael Bay spierballen film, maar wat klopt alles hierin.
Geweldig!
OlafK
Van te voren dacht ik: 135 minuten vullen met actie. 'Dat gaat een lange zit worden.' Die dikke twee uur vliegen echter enorm snel voorbij, want The Rock is een erg goed gemaakte actiethriller.
Grote ster van de film is toch wel Sean Connery, die de rol van John Mason speelt; een ex-gevangene van de ooit beruchte gevangenis op Alcatraz-eiland. Een stel ex-mariniers hebben daar nu 81 toeristen gevangen gehouden, omdat ze geld willen zien voor de families van hun gesneuvelde kameraden. Zij dreigen met het afschieten van 15 raketten, gevuld met een zeer giftige substantie, op de stad San Fransisco, wanneer het geld niet binnen 40 uur binnen is.
Om de raketten te ontmantelen, is een chemicus nodig. Hier komt Nicolas Cage als Stanley Goodspeed bij kijken. Cage speelt zijn rol ook met verve, hoewel ik de stukken tussen hem en zijn vriendin niet echt vond bijdragen aan de film.
The Rock is een groot actie-spektakel, met gave muziek, mooie beelden en een spannende sfeer. Een prima actiefilm: 3,5/4,0*.

Actiethriller 'The Rock' morgenavond te zien: 'Actiespektakel met volop spanning'

Theorie claimt dat actieklassieker 'The Rock' Sean Connery's laatste Bondfilm is

Heat

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
san francisco, californiëterroristoorlogsveteraanfbihuurlinggas attack alcatraz prisonontsnapping uit de gevangenisschietpartiju.s. navy sealterrorismebritish spychemistcommandohostage situationtourist attraction u.s. marinelegerisland prisontourists in perilnerve gasdisillusionedterrorist threatchemical weapon fbi agentchemical warfarenavy seals