Genre: Drama / Oorlog
Releasedatum: 28 november 2002
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Pianist
"Music was his passion. Survival was his masterpiece."
Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio 'Nocturne in d-mineur' van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.
Władysław 'Władek' Szpilman
Halina Szpilman
Jurek
SS Slapping Father
silhoupin
Een prachtig en aangrijpend meesterwerk heeft polanski hiermee gemaakt, de film is zo intens meeslepend, het is soms alsof je echt daar in polen rondloopt, zo realistisch en prachtig gefilmd, het was zeker en vast geen vergissing om adrien brody de rol van de pianist te geven, hij speeld de rol alsof hij er geboren voor was, het verhaal is ook al zo mooi, vooral het deel van de film waar hij van huis tot huis moet vluchten omdat ze hem altyd weten te vinden, prachtig gedaan. alles in de film is zo realistisch, de emoties de gevechten, de dialogen,... zonder twijfel is deze film een van polanski's beste films, the pianist is een soort film met zo een speciale sfeer erin die je nooit in een andere film zult voelen, daarom is hij ook zo prachtig. 4 sterren voor dit juweeltje.
predator
- 1956 stemmen
Zeer indrukwekkende film, die indringend laat zien hoe een mens altijd wil overleven en omgaat met een stortvloed van verschrikkingen om zich heen. Verplichte kost voor iedere scholier die niet meer weet wat WO II ook al weer was.
xenne
toen ik gisteren deze film wou gaan bekijken dacht ik dat ik hem nog nooit gezien had, na 5 seconden wist ik al beter
had deze al eens gezien en zat zelfs nog redelijk vers in m'n geheugen (hoe kan het anders als Canvas dezelfde film 3x op een jaar programmeerd
maar ja, ik geef toe, ben ook in de fout gegaan door vergeten te stemmen na het zien van de film
). ik heb de film dan toch maar uitgekeken, kwestie van hier een stem te kunnen uitbrengen, en ik had niet het gevoel dat de herziening deugd deed, omdat het toch een film is die je naar de keel wil grijpen, en dat lukte nu toch niet erg... wellicht omdat ik al wist wat er zou gaan komen. blijft natuurlijk wel een mooie & interessante film, maar geen film die je 2x op korte tijd wil bekijken (dus misschien daarom geen Meesterwerk?) ... 3½
italian
deze film vond ik eigenlijk niet zo geod op een paar schookkende momenten na:zoals die man die met zn rolstoel uit het appartement valtheb hem toen in de bioscoop gekeken....een beetje teleurstellend
Manondessources
Voor jou is een film blijkbaar niet goed als er niet genoeg actie of gruwelen inzitten. Jammer...
Stephan
Nou moet ik zeggen dat de gruwel in Schindler's List véél overtuigender was. Hier deed het me allemaal maar weinig.
kakstoel
kan het nog wel een keer zeggen .Wat is deze film goed.het is al vaak genoeg gezegt,maar ik wou het toch nog een keer zeggen.5.0*
Gehenna
Roman Polanski heeft WWII zelf meegemaakt en de film bevat ontzettend veel gebeurtenissen die hij zelf heeft gezien. Authentieker krijg je het niet voorgeschoteld in films over WWII. Ow wat ben ik blij met een film als deze, hij is zo perfect. Adrien Brody is indrukwekkend...heel indrukwekkend ook als je weet hoe diep hij heeft moeten gaan om zijn hoofdrol als Wladyslaw Szpilman zich eigen te maken.
Nu begrijp ik waarom Roman het aanbod van Spielberg om Schindler's List te regisseren niet heeft aangenomen. Hij wilde een eigen film maken over een helse periode die hij bewust heeft meegemaakt, en hoe!
Deze film is voor mij de beste WWII film ooit gemaakt, zo intens maakte ik de gebeurtenissen van Szpilman mee, ik betrapte mijzelf dat ik onbewust zelfs mijn adem inhield wanneer hij stil moest zijn. Het gegeven dat we één karakter door de oorlogsjaren heen volgen vond ik geweldig en mooi uitgewerk in de film. De film heeft een soundtrack waar je U tegen zegt, zo mooi uitgevoerd hoor je niet vaak. De beelden zijn wonderschoon, de stijl die Polanski hanteerde gaf het gevoel alsof je daar rondliep..heel bijzonder. Dit is een enorm indrukwekkend meesterwerk, je kunt niets maar dan ook niets aanmerken wat beter had gekund.5*
T1000donkey
Adrien Brody speelt een ijzersterke rol in deze film. Ik vind het persoonlijk één van de beste oorlogsfilms allertijden:)
*****
Waku
Aangrijpend relaas.
Een film die je raakt net als de veel eerder uitgebrachte Schindlers List.
Ookm de pianist grijpt je bij de strot en laat na afloop ook even niet los.
Sterke acteerprestaties en een slot die je billen doen samenknijpen van spanning........
Het zal toch niet gebeuren???
aedanhoff
Wat een vreselijk indrukwekkende goede film is dit, vooral de acteerpresentaties van Adrien Brody zijn werkelijk subliem. de setting, het verhaal alles kwam gewoon perfect over. met recht een van de beste films allertijden. ik kon het meerdere malen niet drooghouden tijdens deze film. zeler 5 sterren waard.
D3nnis
Geweldig!! in 1 woord gezegd.
Wat deze film gewoon zo mooi maakt is, Het verhaal. Er gebeurd misschien niet veel, maar dat moet bij deze film ook niet.
Wat waren die duitsers gek in die tijd:(.
4.5 ****
Scratt
Wat traag maar dat hoorde wel bij de film. Ontroerend en meeslepend maar hij weegde toch wel wat zwaar..
Wel een toppertje die Bordy
3.5
Halcyon
The Pianist is geen slechte film, maar wordt hier toch wel zwaar overschat vind ik. Waarom?
Wel, laat ik beginnen met te zeggen dat er door vele personages slecht geacteerd werd, zelfs het hoofdpersonage hield met moeite stand. De dialogen waren matig tot slecht en zaten vol flauwe oneliners. Ook werd er op essentiële elementen helemaal niet diep genoeg ingegaan. Hoe verwerkt Szpilman het verlies van z'n familie bijvoorbeeld? Daar werd nauwelijks aandacht aan besteed, spijtig.
Pas na een uur en half werd met de jacht op Szpilman de film boeiender en spannender. Ik had ook de indruk dat Adrien Brody vanaf dan iets sterker ging acteren.
Maar zoals ik al zei is de film niet "slecht". Polanski weet op een indrukwekkende manier de wanhoop van de Joden en het sadisme van de Duisters over te brengen. Zeer realistisch en daarom ook schokkend. Verder staat The Pianist garant voor enkele interessante scènes, met als hoogtepunt de confrontatie tussen Szpilman en de Duitse officier met de daaropvolgende pianosolo.
The Pianist is een gemiddelde film met een leuk verhaaltje, maar de matige acteerprestaties, het ontbreken van enkele essentiële elementen en het feit dat hij pas echt loskomt tegen het einde verhinderen dat het een topper is. Bovendien geraak je nooit echt ontroerd wat denk ik wel de bedoeling was.
DaviS
zeer mooie emotionele film. een van de weinige die mij raken. op school in de klas gezien. na een half uur zat de hele klas met open mond te kijken. deze topper verdient een dikke 5.0
Mark1980
Voor deze film heb ik maar 1 zin nodig: de ALLERMOOISTE film die ik tot nu toe gezien heb !!!
Tarkus
Dit vind ik persoonlijk een van Polanski's beste films. Ook de vertolking van Adrien Brody is fantastisch, en dus zijn Oscar meer dan verdiend. Het verhaal over de pianist, die de oorlog uiteindelijk overleefd dankzij de hulp van vele Polen en ook een Duits officier is hier prachtig in beeld gebracht. De film toont ook op een realistische manier de gruwelen van het nazi-regime in Polen. Ook de manier waarop het verwoest Warschau in beeld wordt gebracht is onnavolgbaar. Een puik werk van de special effects- en decorcrews.
Een film die zijn plaats verdiend tussen andere films in dit genre als daar zijn, 'Schindler's List', 'Der Untergang'....
pjutter
hele mooie en ontroerende film!!
heel goed geacteerd door Brody,
Anarchist
toch een tijdje geleden dat ik deze film nog zag
ik weet wel dat ik hem redelijk goed vond en boeiender dan schindler's list
voorlopig *** 1/2
kilroy
meeslepend! je zou die duitsers uit die film toch soms echt zo graag op hun bakkes timmeren he!
je bent niet aleen hahaha
Prachtige film trouwens
jolijn!
Ik houd helemaal niet van oorlogsfilms maar dit is een van de weinige die ik mooi vind. Het is erg goed in beeld gebracht.
SiSsY bOY
Mooie film, vond het alleen jammer dat de Polen in de film engels praten. toch 4 *.
robin00787
Adrien Brody heeft al zo'n zielig hoofd en als die dan nog zo'n rol speelt...... En als ie dan aan het eind (helemaal mager) ook nog bijna wordt neergeschoten door de allies. Ik kon wel janken!!!!
Oh ja, voor de rest geweldige film: 4*
kort0235
Voor mij een ontroerende maar prachtige film. Wat is deze regisseur toch een genie, hij maakt louter en alleen maar zeer goede films (zie ook Chinatown).
LOTR-lover
Een zeer goede weergave van de verschrikkingen van Tweede Wereldoorlog. Dramatisch neergezet, zeer weerzinwekkend.
marich
Ik heb deze film al meerdere malen gezien en raak telkens onder de indruk.
WAT EEN GEWELDIG FILM
MARICH
Sin City
een film met een erg hoog brok-in-de-keel-gehalte en dat is positief, erg indrukwekkend en aangrijpend

De top vijf best beoordeelde waargebeurde films aller tijden

Daar zit muziek in: De meest tot de verbeelding sprekende muzikale biografieën

Waargebeurde WOII-film 'The Pianist' van Roman Polanski verdwijnt later deze maand van Netflix

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999