• 9.376.205 stemmen

Geregisseerd door: Jodie Foster

Met onder meer: George Clooney, Jack O'Connell en Julia Roberts

Releasedatum: 12 mei 2016

Plot Money Monster

"Not every conspiracy is a theory."

Lee Gates, een bekende televisiepresentator, staat dankzij zijn beleggingstips bekend als de geldgoeroe van Wall Street. Maar als Kyle Budwell door een tip van Lee al zijn geld en dat van zijn familie verliest, besluit hij om Lee en zijn complete team te gijzelen. De gijzeling wordt live uitgezonden op tv en de enige die Gates in de studio kan helpen is zijn producent Patty. In een spannende race tegen de klok proberen Lee en Patty de waarheid te achterhalen over het complot binnen de internationale financiële wereld.

Kyle Budwell

Walt Camby

Captain Powell

Lenny (The Cameraman)

Lt. Nelson

Avery Goodloe CFO

avatar van Rvdz

Rvdz

Wel aardig. Helaas is Foster niet echt een geschikte regisseur voor dit materiaal. Ze haalt prima werk uit de acteurs, maar ze weet de spanning nooit echt op te voeren, waardoor het allemaal een beetje vlak blijft. De zwarte humor die er in verwerkt zit is best grappig, maar slaat op momenten ook gewoon dood. In de handen van (ik noem maar wat namen) de Coens of Fincher had het allemaal wat beter uit de verf gekomen denk ik.

Desondanks zijn alle acteurs in prima vorm, dus blijft het constant kijkbaar. De climax is zelfs voor het grootste deel bijzonder vermakelijk, maar helaas gaat het einde op de sentimentele tour en slaat het daarin de plank nogal mis.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Best aardig, maar nergens spetterend of ook maar met iets nieuws onder de zon. Spannend wil het nergens worden en de maatschappijkritiek die tussendoor komt is eerder storend dan dat het punt wordt gemaakt. Dat komt misschien ook een beetje door het gekunstelde script. Als geheel is het allemaal wel vermakelijk maar daar blijft het bij. Clooney is prima als altijd en ook Roberts doet haar ding, maar vooral O'Connell is een zwakke schakel. Het probleem is nu net dat hij ook een loser is, met zijn ongeschoren baardje en vies jack aan waar ik geen enkele sympathie voor kon hebben. Je hebt gegokt en verloren, jammer. Toen zijn vriendin eenmaal los mocht gaan was dat nu juist het meest hilarische stuk. Een gijzelnemer met iets meer klasse (of juist een hoge mate van intelligentie) had de film voor mij beter gemaakt. 3,0*.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Door foute investeringen, vaak door het snel winst willen maken, raken sommige mensen alles kwijt. Ze kozen het verkeerde aandeel, vaak op aanraden van vrienden of iets gelezen op internet. Maar wat nou als een ‘groot’ bedrijf ineens 800 miljoen in waarde daalt en er velen zijn die hun hele spaargeld verloren hebben? Dan kan het goed zijn dat er iemand doordraait en gaat eisen om antwoorden. In het geval van de film Money Monster gebeurd dit live op televisie met een bomvest en een pistool. Het levert een goed gemaakte thriller op die gemaakt is om te entertainen en dat ook zeker weet te doen.

'Money Monster' Recensie - Filmtakers

avatar van Shinobi

Shinobi

"It always sounds so simple and yet so moronic."

Dit doet me op de één of andere manier denken aan het gebeuren rondom Tarik Z.

Enfin, 'Money Monster' richt zich op de fluctuerende wereld van de beurs en een populair beursprogramma dat je nauwelijks serieus kan nemen; de presentator doet rare dansjes en de meest onzinnige uitspraken. Des te opmerkelijker dat een gemiddelde arbeider het programma komt gijzelen.

De film moet het meer hebben van het sterke begin en de situatie die zich afspeelt tijdens de uitzending. Door te kiezen voor een real time benadering word je als kijker al gauw ondergedompeld in de hectiek die er ontstaat. Helaas wordt er net iets te veel geschakeld naar de buitenwereld waar personages en hun motieven niet kunnen boeien. Wat mij betreft had de focus enkel en alleen mogen liggen op de tv-studio.

De cast doet het naar behoren, met voorop George Clooney en Julia Roberts. Desondanks kunnen ook zij niet verhullen dat de film langzaamaan moet inboeten aan geloofwaardigheid. Het is te zien dat Jodie Foster dieper wil gaan door een stukje maatschappijkritiek en een - geforceerde - moralistische boodschap erin te verwerken, maar het mag allemaal gewoonweg niet baten. Bovendien is de humor misplaatst te noemen.

Al met al een redelijke thriller waar meer mee gedaan had kunnen worden.

Dikke 2,5 sterren.

avatar van Zeriel

Zeriel

Film met boodschap, iets te nadrukkelijk zoals dat vaak gaat.

De film loopt niet echt lekker, erg geloofwaardig is het allemaal niet, wel vermakelijk.

Echte spanning ontbreekt omdat Clooney Altijd een beetje richting clowny neigt, moeilijk om hem echt serieus te nemen, terwijl hij het zij tegenspelers per definitie lastig maakt door zijn charisme.

Jack O'Connell doet wel zijn best, maar maakt toch te weinig indruk om de film spannend te maken. Dat ligt evenzogoed aan de rol die hij krijgt, zoals mjk87 al terecht opmerkt, te simpel karakter waar je weinig sympathie voor kunt opbrengen.

avatar van Montorsi

Montorsi

Slecht geschreven, nog slechtere personages. Verder gelukkig nog ergens wel wat luchtig dat het wel aardig kijkt.

Edit: dat Britse accent van dat joch was ook nogal out-of-place.

avatar van TMP

TMP

Redelijke film, die nergens in uitblinkt. Het acteerwerk is voldoende en het plot onderhoudend genoeg. Hoogstaand wordt het echter nergens, ondanks dat er toch best een aardige cast op de been is gebracht met onder meer George Clooney en Julia Roberts. Het plot is te vlak om de film naar een hoger niveau te tillen en echt spannend wordt het ook nergens, wél bevat de film een paar geslaagde grappen.

avatar van Metalfist

Metalfist

So what the hell kind of show are we going to do next week?

Money Monster leek me in eerste instantie niet zo'n interessante film. Het gaat te ver om het een acute allergie te noemen, maar Julia Roberts is niet meteen één van mijn favoriete actrices en George Clooney lijkt de laatste tijd toch ook wel serieus over zijn top te zijn. Een tijd geleden echter toevallig wat beelden van de film gezien, denk in The Graham Norton Show, die me wel leuk leken en ik had nog een gratis cinematicket vanwege mijn verjaardag. Dus dan toch maar voor deze gegaan.

Wat een goede keuze bleek te zijn. Money Monster is zo'n film die zich nagenoeg de gehele tijd op één locatie afspeelt en dat kan snel beginnen vervelen. Foster blijkt echter een begenadigd genoeg regisseuse te zijn, eerste keer eigenlijk dat ik iets van haar hand zie, en maakt gelukkig de keuze om niet te vervallen in de vertrouwde clichés. Zo'n scène als Lee die aan alle kijkers vraagt om aandelen te kopen (want wat is een mensenleven waard?) waarna het aandeel helemaal keldert.. Heerlijk! Bijvoorbeeld ook de aanwezigheid van de onderhandelaar of ook de toevoeging van de zwangere vrouw van Kyle blijkt nog een erg leuke zet te zijn en zorgt ook nog voor een geweldige scène. Mooi ook dat Foster dit niet langdradig laat worden, maar dat ze er na 90 minuten al een eind aan maakt. Moest niet langer duren, vond sowieso de stoet waar onder andere de producer wordt neergeschoten al iets te vergezocht worden, en juist door de beperkte speelduur behoudt de film zijn vermakelijke/spannende factor.

In het begin vreesde ik echt dat Clooney echt een gigantische miscast ging zijn. Als de van zelfvertrouwen blakende Lee is hij leuk, eenmaal hij onder schot wordt gehouden is de fun eraf. Clooney komt niet meer geloofwaardig over en het is pas wanneer zijn personage zijn zelfvertrouwen hervind dat ook de acteur terug beter en beter in de rol komt. Dat charmante en glibberige past toch perfect bij hem. Dan zit Julia Roberts er net iets beter voor, die is er van de eerste minuut boenk op en weet haar niveau met vrij veel eenvoud vast te houden. Jack O'Connell is wat wisselvalliger. Op momenten geloofwaardig als psychopaat en op andere momenten schmiert hij er meer op los en niet in de goede zin van het woord.

Heb me hier in ieder geval kostelijk mee geamuseerd. Foster weet over de gehele lijn de spanning vast te houden, vooral door bepaalde clichés niet te vermijden maar ze gewoon goed te verwerken, en met Clooney en Roberts heb je een deftig duo ter beschikking. Vraag me af of dit zo'n film is die een tweede keer ook nog overeind blijft staan, maar dat zien we dan wel weer.

avatar van james_cameron

Niet helemaal geslaagde mengeling van komedie en drama, al is de film wel onderhoudend en bij vlagen intelligent uitgewerkt. De opbouw is in ieder geval spannend en intrigerend, maar naar het einde toe verzandt het script helaas in een reeks ongeloofwaardige ontwikkelingen, waarna de boel als een nachtkaars uitgaat. Degelijk maar oppervlakkig geregisseerd door Jodie Foster.

avatar van marijnz0r

marijnz0r

Leuke film voor op zondagmiddag, zo bleek. Het begin is ijzersterk met een goede psychologische lading. Het onderwerp is op dit moment veelbesproken en kwam voor mij op een goed moment voorbij. Helaas glijdt de film naar het eind toe iets af, maar blijft nog van genoeg kwaliteit om uit te kunnen kijken zonder irritant te worden.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Clooney en Roberts doen hun werk maar het verhaal is te simpel en mist echte spanning. Ook mij deed het gelijk denken aan de mislukte poging van Tarik Z bij de NOS, misschien komt hier wel het idee voor deze film vandaan? Anyhow, het is leuk geprobeerd maar de ontwikkelingen zijn te simpel en de film wordt daardoor helaas niet interessant of spannend genoeg. Het enige leuke moment is met de "yoda" hackers maar dat duurt slechts 3 seconden. Verder is het allemaal te braaf en kabbelt het zonder enige verrassing voort naar het einde. De boodschap dat beurshandelaren niet te vertrouwen zijn is ook niet echt briljant te noemen. Geen voldoende.

avatar van Waku

Waku

Topcast met julia Roberts en George Clooney.Dat sowieso natuurlijk.Film zelf is ook best aardig , al wordt het richting slot beetje ongeloofwaardig. Had er wel meer van verwacht. 3*

avatar van coumi

coumi

Eens in de zoveel jaar krijgen we een maatschappijkritisch verhaal voorgeschoteld over een gedupeerde die mensen gijzelt om zijn punt te maken. Ik herinner me Mad City(Travolta/Hoffman), maar ook het nederlandse Off Screen.Tot een echt heel goede film heeft het naar mijn weten nog niet geleid. Ook deze film verdient hooguit het predicaat aardig.

Money Monster wordt, ondanks het intrigerende uitgangspunt, steeds rommeliger en ongeloofwaardiger naarmate hij duurt, met enkele nevenverhalen en peronages(West) die nauwelijks de interesse wekken. Lijkt me dat de regiseuse iets te veel wil. Als actrice heeft Jodie Foster me derhalve beduidend meer overtuigd dan in deze functie.

Clooney probeert er, in een ondankbare rol, het beste van te maken, en komt daar redelijk mee weg. Roberts oogt wat ongeïnspireerd en de sleutelrol van O'Çonnell had beter uitgewerkt moeten worden.

Al met al geen hoogvlieger, met deze sterren aan boord had je meer mogen verwachten.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Alsof je naar die ene uitzending van het Nos-journaal kijkt.

De aandachtspanne is aan het begin direct aanwezig omdat de gijzeling vrijwel meteen begint en je de beweegredenen van de gijzelnemer wilt doorgronden. De hele financiele blabla eromheen kon mij ook niet boeien. Beleggen neemt risico's met zich mee, er zijn altijd sluwe lui die er beter van worden en jij bent daar meestal niet een van. Soit.

Halverwege de film wordt het allemaal dus wat slepend en komisch. Ik weet niet of dat laatste nu echt de bedoeling was. Voor mij werkte het in ieder geval niet.

avatar van Leno

Leno

Matige film met een dom script met misplaatste sympathie voor de gijzelaar, die het natuurlijk allemaal bij het rechte eind heeft en eigenlijk ook een hele lieve en betrokken man is, en matige rollen. Met name Clooney is miscast en komt knullig over. Grappig is de climax waarbij de gemene slechterik, die ook nog eens vreemdgaat, alles opbiecht waarna alles goed is. Dat dit gebeurt met een pistool op zijn gezicht en een bomgordel om is dan niet relevant blijkbaar.
De financiele crisis is een dankbaar onderwerp de laatste jaren in Hollywood en het heeft ook een paar aardige films opgeleverd, dit is er niet een van.

avatar van Insignificance

Insignificance

Grillige film. De toon schiet alle kanten op. Niks mis met een dosis humor en die is er volop. Soms wat gemakkelijk, dan weer zwart en zelfs waanzinng (het vriendinnetje die eventjes schreeuwt waar het op staat!), maar een tel later schakelt Foster net zo gemakkelijk weer naar serieus met Clooney en Roberts die elkaar ernstig aankijken en een gijzeling die af en toe toch echt spannend probeert te zijn. Mij wat te wispelturig, ik haakte halverwege een beetje af. Met hetgeen dat volgt, het wordt wat betreft de 800 mio dollar vraag steeds een grotere bende, had Foster misschien beter vol kunnen gaan voor een écht opgeblazen karakter. Van een ferme thriller is tegen die tijd sowieso niks meer over, maar wat nog wel lollig had kunnen zijn, is nu eerder potsierlijk.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk drama/thriller. Het verhaal is best origineel en wordt goed uitgewerkt door Foster. De opbouw is goed. Na een korte introductie van de hoofdrolspelers wordt het redelijk spannend en ben je benieuwd wat er uiteindelijk gaat gebeuren. Het niveau van de film is met name te danken aan de acteurs. Clooney, O'Connell en met name Roberts laten een prima staaltje acteerwerk zien. Het einde is wel erg Amerikaans, maar wat kun je anders verwachten. Prima film. 3.5

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Op zich een aardig verhaal hoewel DE vraag uit de film "Waar is de 800 miljoen gebleven? zeer onbevredigend wordt beantwoord. Als Jodie Foster het doel heeft om de wittenboordencriminaliteit aan de kaak te stellen, da is ze daar slechts mondjesmaat in geslaagd. George Clooney kan mij in deze rol niet echt overtuigen. Het mankeerde er nog maar aan dat er geen Nespresso-apparaat in de TV-studio van presentator Clooney staat want van dat karakter heeft hij vrij veel weg. Al met al een aardige toch wat ongeloofwaardige film die net een voldoende scoort.

Op zich wel vermakelijk, maar ik mag toch echt hopen dat de makers hier geen serieuze maatschappijkritiek mee willen bedoelen want dan is het wel echt hilarisch simplistisch.

En ik ben er nogal bang voor.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd en vond hem niet mis. 'k wist niet echt wat te verwachten, maar vond het toch wel boeiend gebracht.

Ook de cast was goed op dreef en zag de film er prima uit. Verder was de speelduur goed, niet te lang en niet te kort.

Toch wel de moeite om gezien te hebben.

avatar van scorsese

Goeie film over een presentator van een tv-programma die tijdens de uitzending gegijzeld wordt. Een goed verhaal dat met gemak gebaseerd zou kunnen zijn op een waargebeurd verhaal. Onderhoudend van begin tot eind en een paar spannende momenten. Het plot is wat voorspelbaar. Verder nog een fijne cast waarbij George Clooney prima gecast is.

avatar van Movsin

Movsin

De "onechtheid" van de personages is hetgeen mij het meeste stoorde in deze film, over een spectaculaire gijzeling, de waanzinnige trip door de straten van New York inbegrepen. Aan intensiteit geen gebrek maar aanneembaar en overtuigend vond ik het niet. Aldus onthou ik van deze film alleen dat niet enkel correcte economische redenen de koersschommelingen op de beurs bepalen en dat bij de Amerikanen een toch ernstig programma over financiële beleggingen, ook zonder gijzelneming, een commerciële show is.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/thriller/drama film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur George Clooney en ook een bekende

actrice Julia Roberts...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima camerabeweging...

avatar van Theunissen

Opzicht vond ik dit best een leuke Drama / Thriller film, die me eigenlijk vanaf de eerste tot de laatste minuut (duurt 90 minuten) wist te vermaken en het deed me ook denken aan de gewapende indringer bij de NOS-redactie (waardoor o.a. het NOS Journaal om 20:00 niet doorging) in januari 2015.

In dit verhaal draait het om televisiepersoonlijkheid en financieel adviseur Lee Gates (gespeeld door George Clooney) die beursadvies geeft in zijn televisieshow "Money Monster". Tijdens één van deze live uitzendingen, wordt Lee Gates en zijn team gegijzeld door een ontevreden kijker, te weten Kyle Budwell (gespeeld door Jack O'Connell), die al zijn spaargeld (60.000 dollar) verloor, nadat hij een van de adviezen (kopen van aandelen "Ibis") van Lee Gates opgevolgd had. Kyle Budwell dreigt Lee Gates te vermoorden, als hij hem niet kan uitleggen waarom de waarde van het aandeel "Ibis" binnen één dag is verdampt. In een spannende race tegen de klok proberen Lee Gates en zijn producente Patty Fenn (gespeeld door Julia Roberts) de waarheid te achterhalen over het complot binnen de internationale financiële wereld.

Het verhaal zit best leuk in elkaar en is zowel boeiend als luchtig, waardoor het verhaal op het ene moment spannend is en je op het andere moment zit te (glim)lachen. Dat laatst is vooral van toepassing als men de zwangere vrouw van Kyle Budwell, te weten Molly (gespeeld door Emily Meade), erbij gaat betrekken en deze haar man de wind van voren geeft tijdens de live uitzending en hem daarbij volledig afkraakt en vernedert. Zo zegt ze o.a. tegen hem:

"Je huilt als we neuken, slappe zak"

Zowel met de opbouw als de uitvoering van het verhaal zit het goed, maar naarmate het verhaal vordert, wordt het wel steeds ongeloofwaardiger (met name als men de live studio verlaat en men met de bom begint te lopen door de straten van New York) en ook flauwer en dat geldt ook voor het einde (waarbij Kyle Budwell genoegen neemt met horen van "het was verkeerd" van "Ibis" eigenaar Walt Camby, waarna hij wordt doodgeschoten). De ontknoping waarom het aandeel "Ibis" opeens gekelderd is, vond ik wel leuk gevonden (het verdampte geld ter waarde van 800 miljoen dollar, werd namelijk gebruikt om een tweeweekse staking te betalen voor de kopermijnen van Zuid-Afrika, zodat men daar zeer goedkoop aandelen van kon kopen en na het beëindigen van de staking weer voor veel geld kon verkopen).

Dat deze film mede weet te vermaken komt ook door de cast, die het gewoon goed en leuk deden en dan vooral natuurlijk de hoofdrolspelers George Clooney en Julia Roberts. Jack O'Connell deed het opzicht ook wel aardig, maar als gijzelnemer was hij niet bepaald overtuigend. Al met al gewoon een leuke en vermakelijke Drama / Thriller film, die zich lekker wegkijkt.

Noch vis noch vlees.

En natuurlijk Foster, die steeds maar weer opnieuw bewijst eigenlijk helemaal geen goeie regisseuse te zijn. Ook deze film, op zich iets wat zich vanzelf naar een vermakelijk film regisseert, weet ze niet of nauwelijks amusant te maken. Da's al bijna een prestatie op zich.

Nu is het onderwerp ook wel wat uitgekauwd. We kunnen de beursfilmpjes ondertussen wel, ook die met een slinkse knipoog. Er zijn er al een aardig aantal gepasseerd, wanneer je knipoog dan wat hapert val je al redelijk snel door de mand. De kritiek in deze film is eerder goedkoop, de satire mist echt scherpte. De film verliest zich ergens tussenin.

Acteerwerk is oké maar personages zijn saai en voorspelbaar. De combinatie van een vlotte Clooney en doodse Roberts onderstreept het halfbakken karakter van de film alleen maar meer. Visueel valt er ook bitterweinig te beleven, de film verloopt uitermate traag (ondanks de best korte speelduur) en uiteindelijk voelt het als iets wat je al eerder gezien hebt, maar dan echt veel beter.

Mnee, dit moet sappiger, leuker, grotesker. Of je moet het een keer met wat meer serieux proberen brengen. Deze halfslachtige aanpak verveelt vooral en toont dat Foster maar beter voor de camera was gebleven (al zit ik daar verder ook niet echt op te wachten).

avatar van IH88

IH88

“The name is Lee Gates, the show is Money Monster. Without risk, there is no reward. Should I sell? Should I a loan? GET SOME BALLS!”

Prima film die lange tijd zeer vermakelijk is en sterke acteerprestaties heeft. Clooney, O'Connell, Roberts en Balfe zijn uitstekend, en Jodie Foster heeft met Money Monster een vlotte thriller gemaakt die bijna nergens inzakt qua niveau en tempo. De combinatie van humor, spanning en ook nog een maatschappijkritische boodschap werkt niet altijd (zeker tegen het einde), maar door het acteerwerk en de regie van Foster komt Money Monster een heel eind.

avatar van des1

des1

Aardig verhaal, maar wat ongeloofwaardig gebalanceerd moralistisch uitgewerkt, met een Clooney die wel verrekte weinig moeite had om van aalgladde financial TV host te veranderen in iemand die toch begaan was met de underdog. Tis wel weer een karakterrol van 'm. Hij heeft een goeie neus voor de juiste thematiek. Ergens tussen 3 en 3,5*. Basisgedachte is als u er niks van begrijpt, hoef ik het ook niet uit te leggen wat misging. In de dop wat gebeurde in 2008, en nog steeds met allerlei financiële producten zoals derivaten.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zooi.

Ik vraag het me oprecht af hoe je zo'n interessant uitgangspunt zo goed weet te verpesten. Foster mag dan wel acteertalent hebben, voorlopig met regietalent staat ze laag in mijn boekje. Dit is een film wat een hoop Amerikaanse films fout doen. Destijds was het met Man on a Ledge hetzelfde probleem.

De film begint wel goed. Clooney lijkt er zin in te hebben, en speelt lekker vlot. De eerste 5 minuten mogen er best wezen. Zodra O'Connell in beeld komt, stort de film in. En dat ligt niet aan O'Connell, in tegendeel, hij was nog 1 van de betere elementen aan de film.

Het is vooral het belachelijk stompzinnige verhaal dat compleet uit de toon valt bij deze film. Waarom moet het nou toch weer bij fraude uitkomen terwijl als je de focus op de gijzeling zelf legt het veel intenser en meeslepender kan worden. Het is me een raadsel wat Foster achter de schermen doet.

Bovendien heeft de film (natuurlijk) weer van die onzinnige bijplotjes die vooral saai zijn en afleiden van de interessante situatie. De film is zo zwak geworden terwijl er een leuk verhaal was. Bovendien snap ik niet dat we uiteindelijk weer een soort sympathie moeten hebben voor O'Connell. Het is vooral dom.

Clooney en O'Connell doen het nog verdienstelijk, maar de rest was niet om aan te zien. Roberts maakt 0 indruk, en dan hebben we nog 5 andere rollen die de speelduur vooral rekken en geen moment interessant weten te zijn.

Het is simpelweg idioot dat de film op zo'n voorspelbaar en clichématig begint uit te rollen terwijl het leuk begon. Spanning verdwijnt steeds verder met de minuut en de situaties worden steeds dommer en stompzinniger. Foster maakt er een potje van.

Vooral een onbegrijpelijke film, met een suf uitgangspunt. Het is jammer dat dit soort films altijd weer op dit soort domme punten moet uitkomen.

avatar van mrklm

mrklm

Lee Gates [George Clooney] is de flamboyante presentator van ‘Money Monster’ waarin hij kijkers op flamboyante en luchtige wijze inzicht in en advies geeft voor de beleggingsmarkt. Zijn live-uitzending wordt onderbroken door Kyle Budwell [Jack O’Connell] die zijn spaargeld verloor toen hij dat op Lees advies investeerde in IBIS, het beleggingsfonds van Walt Camby [Dominic West]. Kyle gijzelt Lee en zijn programma om verhaal te halen en zijn geld terug te eisen. De enige die Lee kan helpen is regisseur Patty Fenn [Julia Roberts]. Terwijl de redactie koortsachtig op zoek is naar beelden, statistieken en documenten die te maken hebben met Camby, IBIS en de enorme koersdaling, werken Patty en Lee samen om te voorkomen dat Kyle zijn zelfbeheersing verliest. Foster behoudt perfect het evenwichtig tussen gijzelingsthriller, televisiesatire en ontmaskering van de beleggingsmarkt. Daarbij helpt de sterke cast en een scenario dat het mechanisme van de beleggingsmarkt ook voor relatieve leken begrijpelijk maakt zonder in jargon te vervallen. Ook interessant als voorspeller van de GameStop-hype van 2021.